Różnice w testach owulacyjnych. Czy warto kupować tanie testy?
-
Czy próbowałyście kiedyś robić jednocześnie dwa rodzaje testów? Ja ostatno spróbowałam i oto wynik. Oba testy robione z tej samej próbki moczu. Najtańsze testy z allegro codziennie były negatywne. Na zdjęciu ten wyżej to test LH "Domowe laboratorium" z Rossmana, pozytywny lub prawie pozytywny, a ten poniżej to tani test z allegro, jak widać jednoznacznie negatywny. Przez to w poprzednim cyklu prawdopodobnie przegapiłam owulację.
Jak to możliwe, że wyniki tych testów tak się różnią? Ja rozumiem, że tańsze mogą być gorsze, ale po co je w ogóle produkować jeżeli wróżenie z fusów byłoby bardziej trafione?
https://www.fotosik.pl/zdjecie/4d1666636de13669Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 grudnia 2017, 17:52
-
Tak ja. Testowalam chyba wszystkie możliwe w różnych konfiguracjach.
Te które masz z niebieską końcówką wychodzą 2 osobom które znam. Reszcie ludzkości nie.
Do niedawna były na allegro testy z różową końcówką i one były idealne.
Teraz ich nie ma niestety.
Są za to takie z bardzo blada różową końcówką i ona są ciągle pozytywne.
Za to odkryłam zielone które chyba będą nastepcami tych idealnych różowych
Myślę że na to tez ma wpływ jaki mamy poziom lh. Te bladorozowe mają czułość 10, moje odkrycie zielone 20 a te niebieskie chyba sto milionówaznarepse lubi tę wiadomość
-
To są te które wg mnie są teraz najlepsze na allegro.
http://allegro.pl/ShowItem2.php?item=6689766064aznarepse lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyJa co prawda nie robię testów z allegro, ale facelle i Domowe laboratorium. Też jest różnica. Zawsze facelle wychodzi wcześniej pozytywny niż Dl, dopiero niedawno zorientowałam się dlaczego. Mają różną czułość (facelle 25, a Domowe laboratorium 30), więc siłą rzeczy ten pierwszy wyjdzie pozytywny przy niższym stężeniu lh
-
Dla mnie w ogóle bez sensu są te testy... I te z allegro i inne w aptece też kupowałam droższe i albo nic mi nie pokazywały, albo pokazały mi wtedy kiedy nic nie było i byłam dłuuugo przed owu. Lekarz powiedział, że to bezsens.
-
A ja mam na koncie 4 ciążę z ovulakami
-
_Hope_ wrote:A ja mam na koncie 4 ciążę z ovulakami
Może przypadek? Ja monitoruje na razie to co się dzieje i albo mi nie pokazuje nic na teście albo pokazuje owu jak jej nie ma i nie będzie długo ;p Lekarz raczej bardziej wiarygodnym źródłem jest Gratuluje dzieciątek -
Seli wrote:Może przypadek? Ja monitoruje na razie to co się dzieje i albo mi nie pokazuje nic na teście albo pokazuje owu jak jej nie ma i nie będzie długo ;p Lekarz raczej bardziej wiarygodnym źródłem jest Gratuluje dzieciątek
-
Ja się wycofuje z wcześniej wypowiedzi
Kurczę sama nie wiem. Może to nie tak, że testy są do dupy? Miałam dwóch lekarzy. Jeden widział owulację a drugi stwierdził właśnie, że jej w ogóle nie ma i nie będzie i bez sensu mnie monitorować -
Ja używałam już różnych testów owu. Z tymi z różową końcówką z allegro zaszłam 3 razy w ciążę (niestety poroniłam). Te niebieskie z all są do kitu. Teraz używam tylko tych z domowego labolatorium.
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/bfe64d75a923.jpg
Ten ostatni dzisiejszy.
Usunięcie mięśniaka
3 aniołki + 1cp
Jeszcze będzie dobrze, musi być
30.08 - 1 IUI ☹ -
Misiak17 też te kupiłam i nie wiem... Na razie dwie krechy ale tamte jaśniejsze...
-
wieszłam psy na niebieskich testach z allegro ale uwaga! zauważyłam, że jedne wychodzą idealnie jak różowe inne nie. same testy wyglądają identycznie ale na tych co wychodzą ok - na opakowaniu obok daty jest wybite 10mLu/ml.
w poprzednim cyklu korzystałam z trzech różnych (na tych samych próbkach moczu) i właśnie te niebieskie 10 wychodziły bardzo dobrze.
10.04.2018- laparoskopia diagnostyczna-jajowody drożne
AMH 7,12 ng/ml
LH 5,9 mLu/ml
FSH 5,6 mLu/ml
-
czarnaiwi wrote:wieszłam psy na niebieskich testach z allegro ale uwaga! zauważyłam, że jedne wychodzą idealnie jak różowe inne nie. same testy wyglądają identycznie ale na tych co wychodzą ok - na opakowaniu obok daty jest wybite 10mLu/ml.
w poprzednim cyklu korzystałam z trzech różnych (na tych samych próbkach moczu) i właśnie te niebieskie 10 wychodziły bardzo dobrze. -