X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na owulację Tak długi ból owulacyjny?
Odpowiedz

Tak długi ból owulacyjny?

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • Eve19 Znajoma

Wysłany: 19 października 2023, 10:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny, poradźcie!

Dzis mój 16dc. Podbrzusze mnie boli jak na okres już od 11dc.
    Miałam od roku przeboje z plamieniami właśnie od połowy cyklu ale od kilku miesięcy jest ok.
    Bylam u 3 ginów, ostatnio miesiąc temu i też wszystko super.

W tym cyklu to jakaś masakra z tym bólem. Czy takie okoloowulacyjne mogą tyle trwać?

Raczej wykluczam,że to jelita bo nie mam innych objawów jelitowych.

Ból podbrzusza, nudnośc, dziś czuję też wyraźniej raz z lewej raz z prawej ukłucia a tak to ćmi całe podbrzusze.

Co robić? Jak ulżyć? Ketonal średnio działa - boli mnie po nim brzuch. 🫣
    Ciąża nie wchodzi w grę.

Cykle mam różne - miedzy 23 a 28 dni

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 października 2023, 10:36

• aneta Ekspertka

Wysłany: 21 listopada 2023, 07:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej w tym cyklu miałam ten sam problem, okropny ból podbrzusza wraz z jajnikami i do tego promieniował na dolną część pleców. Ból trwal z 8 dni. Byłam u ginekologa, zlecił badania krwi ca125, crp i morfologie oraz USG, badań jeszcze nie robilam Bo mam je zrobić w 1 fazie cyklu, ale ginekolog zaznaczył że może to być również przyspieszony PMS i nie musi to oznaczać nic poważnego jeżeli to jednorazowa sytuacja. Z bólem też nie potrafiłam sobie poradzić bo po ketonalu również boli mnie brzuch.

• Ewappp Autorytet

Wysłany: 22 listopada 2023, 10:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Potwierdzalyscie monitoringiem owulacji ze pęcherzyki pękają? U mnie to było spowodowane niepęknieciem pecherzyka i torbielą. Ale wciąż mam bolesne owulacje mimo ze pękają po zastrzyku ovitrelle, czasami jajnik boli mnie już 8 dnia cyklu aż do samej owulacji. Robiłam przez kilka cykli monitoringi usg i wyszło że moje pęcherzyki bardzo szybko rosną przez to bol. U mnie przyczyną jest chyba wysoka prolaktyna i hiperprolaktynemia czynnościowa. Od 2 tyg biorę dostinex i w tym cyklu chyba jest lekka poprawa chociaż już od 8 dnia czuje jajnik ale trochę mniej niż przez ostatnich kilku miesiecy

• Ameliaa Nowa

Wysłany: 26 grudnia 2024, 23:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczynki, a czy któraś z Was ma może obfite upławy podczas owulacji? Od 4 miesięcy około tygodni po okresie mam okropny ból lewego jajnika, i właśnie obfite kremowe a nawet żółtawe upławy i lekkie pieczenie w pochwie. Zrobiłam wszystkie możliwe badania, testy, wymazy itp. i nic nie wykazały. Któraś z Was tak ma?

Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Badania prenatalne w ciąży, czym są i czy warto je robić

Pojęcie badań prenatalnych nie dla wszystkich jest zrozumiałe. Często kojarzone jest wyłącznie z inwazyjnymi badaniami prenatalnymi płodu i tym samym utożsamiane jest z ryzykiem utraty ciąży. Postrzeganie to jest zupełnie błędne. Czym zatem są badania prenatalne, kto powinien je wykonywać i czy są one bezpieczne dla dziecka?

CZYTAJ WIĘCEJ

Zrozumieć swoje ciało w każdym momencie cyklu menstruacyjnego. Poznaj nieoczywiste objawy przed okresem!

Większość kobiet doświadcza różnego rodzaju objawów fizycznych i emocjonalnych podczas ostatniej fazy cyklu menstruacyjnego. Warto wiedzieć, że nie tylko nietypowe bóle głowy, uczucie zmęczenia czy wzmożona podatność na infekcje mogą mieć związek z zespołem napięcia przedmiesiączkowego.

CZYTAJ WIĘCEJ

10 najczęstszych obaw kobiet w ciąży, czyli czego boją się kobiety w ciąży

Lęk i różnego rodzaju obawy to naturalny towarzysz kobiety w ciąży. Czego boi się większość kobiet oczekujących dziecka? Bólu porodowego, urodzenia chorego dziecka, utraty atrakcyjności czy może zrujnowania życia seksualnego po porodzie? Czego obawiasz się Ty? Przeczytaj czy zasadne jest zamartwianie się i jak sobie radzić, aby nasze obawy nie sprawdziły się.

CZYTAJ WIĘCEJ