Test owulacyjny - dziwna sytuacja
-
Cześć Dziewczyny,
Z góry przepraszam, jeżeli temat już był, ktoś miał podobne pytanie jak ja -niestety nie znalazłam.
Chciałabym Was zapytać, czy któraś z Was spotkała sie z podobną sytuacją:
Korzystam z testów owulacyjnych. W tym miesiącu standardowy scenariusz.
Druga kreska coraz mocniejsza z dnia na dzień, osiągnęła najwyższy wynik (dwie kreski o takim samym zabarwieniu). Do tego śluz płodny + lekkie kłucie jajnika. Nastepnie w kolejnych dniach robiła się coraz bledsza i bledsza.
Wczoraj w 5dp straszny bół jajnika praktycznie przez cały dzień, aż się troszkę zwijałam z bółu. Do głowy mi przyszło: czyżby owulacja? Zrobiłam test. Już w 1 sekundzie pokazały się dwie grube, bardzo wyraźne krechy. Sama nie wiem co o tym myśleć.
Czy któraś z Was miała może podobnie? -
No to jak test wyszedł pozytywny to znaczy że do 48h może być owulacja. Nie jestem specjalistką, ale możliwe że w czasie pozytywnego testu (tego ostatniego , mocne kreski) nastąpiła owulacja. Radziłabym nie czekać z działaniami
Gdzieś czytałam, że jak test jest pozytywny to lepiej starać się od razu bo może okazać się że jest za późno, z drugiej str owulacja może odbyć się do 48h.
Sama nie wiem czy pozytywny test ovu może wyjść kilka dni. Ja robie testy gdzi nie wyskakują kreski, a kółeczko gdzie oznacza, że test jest neg., albo buźka uśmiechnięta gdzie test oznacza, że jest pozytywny. Robiłam ich wiele, ale tylko 1 test wyszedł mi pozytywny i niestety za długo czekałam ze współżyciem i się nie udało -
Ja przy staraniu się o dzidziusia najpierw wyliczałam kiedy powinna nastąpić owulacja za pomocą kalkulatora online http://www.osesek.pl/kalendarz-dni-plodnych.html a następnie wynik ten weryfikowałam testami owulacyjnymi. Takim sposobem mniej więcej po pół roku zaszłam w ciążę. Myślę że twoja sytuacja wymaga rozmowy z ginekologiem, bo może masz dwie owulacje?
-
Próbuje 2 miesiąc z testami , w tamtym mimo współżycia w dniu w którym test pokazał zbliżającą sie owulacje, nie jestem w ciąży, zastanawia mnie to czy w związku z tym nie dochodzi do tej owulacji. Dziś też tescik pokazał zobaczymy , dodatkowo biorę także inofem i mam od wczoraj bóle jajników i kręgosłupa, coś się dzieje, może w końcu owulacja będzie owocna11 cykl starań
-