X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na owulację Test owulacyjny - dziwna sytuacja
Odpowiedz

Test owulacyjny - dziwna sytuacja

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • Justin Debiutantka

Wysłany: 24 sierpnia 2016, 10:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Dziewczyny,
    Z góry przepraszam, jeżeli temat już był, ktoś miał podobne pytanie jak ja -niestety nie znalazłam.

Chciałabym Was zapytać, czy któraś z Was spotkała sie z podobną sytuacją:
    Korzystam z testów owulacyjnych. W tym miesiącu standardowy scenariusz.
    Druga kreska coraz mocniejsza z dnia na dzień, osiągnęła najwyższy wynik (dwie kreski o takim samym zabarwieniu). Do tego śluz płodny + lekkie kłucie jajnika. Nastepnie w kolejnych dniach robiła się coraz bledsza i bledsza.

Wczoraj w 5dp straszny bół jajnika praktycznie przez cały dzień, aż się troszkę zwijałam z bółu. Do głowy mi przyszło: czyżby owulacja? Zrobiłam test. Już w 1 sekundzie pokazały się dwie grube, bardzo wyraźne krechy. Sama nie wiem co o tym myśleć.

Czy któraś z Was miała może podobnie?

• kaROLinka03 Koleżanka

Wysłany: 25 sierpnia 2016, 13:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to jak test wyszedł pozytywny to znaczy że do 48h może być owulacja. Nie jestem specjalistką, ale możliwe że w czasie pozytywnego testu (tego ostatniego , mocne kreski) nastąpiła owulacja. Radziłabym nie czekać z działaniami ;)

Gdzieś czytałam, że jak test jest pozytywny to lepiej starać się od razu bo może okazać się że jest za późno, z drugiej str owulacja może odbyć się do 48h.

Sama nie wiem czy pozytywny test ovu może wyjść kilka dni. Ja robie testy gdzi nie wyskakują kreski, a kółeczko gdzie oznacza, że test jest neg., albo buźka uśmiechnięta gdzie test oznacza, że jest pozytywny. Robiłam ich wiele, ale tylko 1 test wyszedł mi pozytywny :/ i niestety za długo czekałam ze współżyciem i się nie udało :(

iv09y2v4pxbtgpk6.png
    zem3df9hgok2iivu.png
    0d1ycsqv7ge0ua5t.png
  • zachiwa Debiutantka

Wysłany: 15 września 2016, 20:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja przy staraniu się o dzidziusia najpierw wyliczałam kiedy powinna nastąpić owulacja za pomocą kalkulatora online http://www.osesek.pl/kalendarz-dni-plodnych.html a następnie wynik ten weryfikowałam testami owulacyjnymi. Takim sposobem mniej więcej po pół roku zaszłam w ciążę. Myślę że twoja sytuacja wymaga rozmowy z ginekologiem, bo może masz dwie owulacje?

• Uparciuszek Ekspertka

Wysłany: 19 września 2016, 21:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Próbuje 2 miesiąc z testami , w tamtym mimo współżycia w dniu w którym test pokazał zbliżającą sie owulacje, nie jestem w ciąży, zastanawia mnie to czy w związku z tym nie dochodzi do tej owulacji. Dziś też tescik pokazał zobaczymy , dodatkowo biorę także inofem i mam od wczoraj bóle jajników i kręgosłupa, coś się dzieje, może w końcu owulacja będzie owocna

11 cykl starań
  • laila_25 Autorytet

Wysłany: 19 września 2016, 22:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Było podejscie do owulacji ale pewnie sie nie odbyła, przesuneła i po kolejnym pozytywie poszło jajko. Mogła byc tez 2x owulacja w 1 cyklu ale to juz rzadko.

ckai43r82q8wblmu.png
    aniołek 01.02.2016r
  • Uparciuszek Ekspertka

Wysłany: 20 września 2016, 09:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ciekawa jestem ze testy pokazują pik LH a i tak nic z tego nie ma, oby w tym miesiącu się udało

11 cykl starań
  • Uparciuszek Ekspertka

Wysłany: 20 września 2016, 09:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeśli bierzesz leki to takie rzeczy mogą się zdarzać , bo leki stymulują owulacje na może się tam poprzestawiac . Trzymam kciuki żeby ci się udalo

11 cykl starań
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Witaminy na męską płodność - które najważniejsze?

Powszechnie wiadomo, że witaminy są niezbędne dla prawidłowego funkcjonowania organizmu człowieka. Jaką jednak rolę odgrywają witaminy na męską płodność? Po jakie produkty sięgać, by dostarczać witamin, które mogą poprawić jakość nasienia i zwiększyć szanse na zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ

TOP 5 gadżetów ułatwiających życie młodej mamy

Rynek produktów dla przyszłych rodziców i maluszków jest ogromny. O jakich gadżetach warto pomyśleć kompletując wyprawkę? Które produkty są warte uwagi i mogą ułatwiać codzienność świeżo upieczonych rodziców? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Czego nie jeść  w ciąży - 7 produktów zabronionych

Ciąża to okres wzrostu apetytu i wielu zachcianek kulinarnych. Czy oznacza to zatem, że możesz pozwolić sobie na wszystko i jeść do woli? Niestety nie. Zapoznaj się czego nie jeść w ciąży, aby zachować bezpieczeństwo dla rozwijającego się płodu. 

CZYTAJ WIĘCEJ