X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na owulację Testy owulacyjne , jakie ?
Odpowiedz

Testy owulacyjne , jakie ?

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • Pa-u-linka Ekspertka

Wysłany: 16 września 2024, 13:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jakie testy owulacyjne polecacie ???
    W pierwszej fazie cyklu używałam z „dobre testy” i do 18 dc cały czas negatywne . Od 19 dc zaczęłam używać z rossmana z „domowe laboratorium” i testy cały czas pozytywne .
    Od następnego cyklu chce używać jednych … tylko jakich ?
    Jakie się u Was najbardziej sprawdzają ?
    PS Polećcie też termometr do codziennego mierzenia temperatury .

2015 👶
    2018 👶

05.12.2024 - aniołek💔 ( 10t2d)
    13.07.2025 - aniołek💔 (9t)
    10.2025 - ciąża biochemiczna 💔

28.10.2025 - monitoring ( 4 pęcherzyki )

12.11.2025 - beta 13,80 mlU, progesteron 46,8
    14.11.2025 - beta 41,10 mlU, progesteron 58
    17.11.2025 - beta 138 mlU
    19.11.2025 - beta 324 mlU, progesteron 43,1

preg.png
  • Julia24 Autorytet

Wysłany: 18 września 2024, 16:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też się chętnie dowiem!
    Zaczęłam używać testów domowe laboratorium i rejestrować testy w aplikacji Premom. Powiedz mi, co to znaczy, że wychodzą Ci cały czas pozytywne? Bo to, że mas dwie kreski, to w testach owulacyjnych nie znaczy, że masz owulację. Czekamy na dzień, w którym linia testowa będzie jak najciemniejsza (równie ciemna jak linia kontrolna), dlatego najlepiej zbierać te testy albo skanować wyniki i śledzić w aplikacji.

03-04.25 2× IUI ❌️

🧬 IVF: 07.25 Punkcja: 5🥚-> 3MII-> PICSI -> ❄️4.1.1, ❄️3.1.1., ❄️5.2.1
    ⏩️ 20.10.25 FET ❄️4.1.1 (Prolutex, Prograf, Acard, Accofill, Encorton, Cyclogest, Besins, Duphaston, Scopolan, Spasmolina)
    ⏸️ 5dpt 4.66, 7dpt 26.50, 9dpt 72.95, 11dpt 182, 14dpt 845, 17dpt 3497, 21dpt 14763
    💓 25dpt CRL 2,2mm, 171 u./min
    12.12 FeliaTest (NIPT) 🙏
    29.12 I Prenatalne 🙏

💃 '95:
    ⚠️ Endometrioza III st., adenomioza
    ❌ Prawy jajnik przyklejony do macicy, prawy jajowód niesprawny
    ❌ Brak KIR, cytokiny 🚨, ANA +
    ➖️ IO
    ✔️ Hormony • jajowody drożne • MUCHa • brak pasożytów i HB
    ✔️ AMH 2,8 • kariotypy • histero + CD56 i CD138

🕴️ '90:
    ➖️ Morfologia 2-4%, słaba ruchliwość, HBA 77%, Fragmentacja DNA 18%
    ✔️ Kariotypy, usg, hormony

preg.png
  • Oleczka_kh Ekspertka

Wysłany: 18 września 2024, 16:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Julia24 wrote:
    Też się chętnie dowiem!
    Zaczęłam używać testów domowe laboratorium i rejestrować testy w aplikacji Premom. Powiedz mi, co to znaczy, że wychodzą Ci cały czas pozytywne? Bo to, że mas dwie kreski, to w testach owulacyjnych nie znaczy, że masz owulację. Czekamy na dzień, w którym linia testowa będzie jak najciemniejsza (równie ciemna jak linia kontrolna), dlatego najlepiej zbierać te testy albo skanować wyniki i śledzić w aplikacji.

Uważam że testy z domowego laboratorium nie są dobre. Mają duża czulosc więc te dwie kreski tak naprawdę pojawiają się wtedy kiedy do piku jeszcze czasu a czasu. Ja tak miałam, używałam je ciągle i dopiero jak kupiłam inne testy zaszlam w ciaze. Testy z Vitam pokazują owulacje dopiero przy piku. Kreski są jasne , a przy piku odrazu mega ciemna. Nie da się pomylić tego, a niestety przy domowym laboratorium myliłam się za każdym razem, bo błędnie odczytywałam testy jako pik
    I tak jak mówicie testy były pozytywne cały czas, a tak naprawdę do piku było daleko.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 września 2024, 16:26

preg.png
  • Valie05 Autorytet

Wysłany: 21 września 2024, 17:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To trochę zależy od danej osoby - ja mam niskie poziomy LH normalnie, więc mniej czułe testy nie wykryją u mnie "skoku". Dla mnie sprawdza się właśnie Domowe Laboratorium i Facelle. Widziałam na forum, że dziewczyny polecają jeszcze testy z Dr. Maxhttps://www.drmax.pl/dr-max-ovulation-test-20-mlu-ml-7-szt-test-owulac

👩🏼 91’ (34)
    Amh-1.6 (07.2024); hormony (dostinex - hiperprolaktynemia) ✅ tarczyca, insulina ✅ hipoglikemia reaktywna ❌ ; MUCHa ✅ Wit. D, B12, homocysteina, ferrytyna ✅ Kariotypy cytokiny❓ immunofenotyp ✅ komórki NK ✅ przewlekłe EBV ❌ trombofilia❌ ; CD138 ✅ Bx i 4/5 KIRów ✅

🧔🏻‍♂️ 89’ (36)
    usunięte żylaki powrózka nasiennego ✅ - brak poprawy; ciężki czynnik męski

1 IVF - Oviklinika Waw
    08.2024 3 🥚 -> 2 ❄️
    27.11.2024 transfer, blastka 4.2.2 ❌ EG + AH + Neoparin + smoflipid
    27.12.2024 transfer, blastka 3.2.2 EG + AH + Neoparin + Hydroxychlorquine
    6dpt-36; 8dpt-91; 12 dpt-361; 14 dpt-905; 20 dpt GS 1,11 YS 0,22 22 dpt-13901; 27 dpt-33512; 28 dpt-CRL 5mm i  ❤️ 8tc+3-CRL 1,9cm; 9tc+3 CRL 2,7 cm; 12tc+3 prenatalne ok CRL 5,8 cm 🩵

age.png
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Siatki centylowe wzrostu chłopców i dziewczynek - czym są i jak je czytać?

Siatki centylowe to narzędzie, które pomaga monitorować rozwój fizyczny dzieci, takich jak wzrost, waga czy obwód głowy. Są one ważnym wskaźnikiem zdrowia, umożliwiającym ocenę, czy dziecko rozwija się w normie dla swojego wieku i płci. Dzięki siatkom centylowym rodzice i specjaliści mogą wcześnie wykryć potencjalne problemy zdrowotne lub rozwojowe. W artykule wyjaśniamy, jak czytać siatki centylowe i na co zwracać uwagę podczas interpretacji wyników.

CZYTAJ WIĘCEJ

Naprotechnologia - naturalna metoda podczas starania o dziecko i nie tylko.

Naprotechnologia (Natural Procreatice Technology, w skrócie: NPT lub NaPro) to metoda naturalnego wsparcia prokreacji. Ma wiele zwolenników, jak i całkiem sporo przeciwników, zanim wypowiesz swoją opinię, przeczytaj informacje jakie dla Ciebie zebraliśmy. Przeczytaj, na czym dokładnie polega naprotechnologia, czy jest przeznaczona tylko dla kobiet, czy również wspiera mężczyzn, w jakich przypadkach okazuje się najskuteczniejsza, a w jakich raczej się nie sprawdzi. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak przygotować się do ciąży i czy na pewno warto?

Czy zastanawiałaś się nad tym czy powinnaś jakoś szczególnie przygotować się do ciąży? Może odwiedzić lekarza, zmienić dietę lub styl życia? Tylko po co…tyle kobiet tego nie robi i zachodzi w ciążę?! Jednak eksperci są zgodni - kobiety, które świadomie planują swoją ciążę i przygotowują się do niej, w większości przypadków łatwiej w nią zachodzą i ich ciąża jest zdrowsza i częściej przebiega prawidłowo. Przeczytaj zatem co możesz zrobić, żeby bardziej świadomie i szczęśliwie wejść w macierzyństwo. 

CZYTAJ WIĘCEJ