Testy owulacyjne , jakie ?
-
Jakie testy owulacyjne polecacie ???
W pierwszej fazie cyklu używałam z „dobre testy” i do 18 dc cały czas negatywne . Od 19 dc zaczęłam używać z rossmana z „domowe laboratorium” i testy cały czas pozytywne .
Od następnego cyklu chce używać jednych … tylko jakich ?
Jakie się u Was najbardziej sprawdzają ?
PS Polećcie też termometr do codziennego mierzenia temperatury .2015 👶
2018 👶
05.12.2024 - aniołek💔 ( 10t2d) -
Też się chętnie dowiem!
Zaczęłam używać testów domowe laboratorium i rejestrować testy w aplikacji Premom. Powiedz mi, co to znaczy, że wychodzą Ci cały czas pozytywne? Bo to, że mas dwie kreski, to w testach owulacyjnych nie znaczy, że masz owulację. Czekamy na dzień, w którym linia testowa będzie jak najciemniejsza (równie ciemna jak linia kontrolna), dlatego najlepiej zbierać te testy albo skanować wyniki i śledzić w aplikacji.💃29 lat🕴️35 lat 🍀Starania od 04/2024
❌ IO, BMI 25.6, hiperplolaktynemia czynnościowa, niewydolność fazy lutealnej, problemy z wchłanianiem żelaza i zdecydowanie za dużo stresu w życiu (-> bóle psychosomatyczne). U partnera obniżony ruch postępowy plemników
☑️ W miarę regularne cykle i owulacje. Generalnie wyniki dobre. AMH (17.08.24) 2,29ng/ml -
Julia24 wrote:Też się chętnie dowiem!
Zaczęłam używać testów domowe laboratorium i rejestrować testy w aplikacji Premom. Powiedz mi, co to znaczy, że wychodzą Ci cały czas pozytywne? Bo to, że mas dwie kreski, to w testach owulacyjnych nie znaczy, że masz owulację. Czekamy na dzień, w którym linia testowa będzie jak najciemniejsza (równie ciemna jak linia kontrolna), dlatego najlepiej zbierać te testy albo skanować wyniki i śledzić w aplikacji.
Uważam że testy z domowego laboratorium nie są dobre. Mają duża czulosc więc te dwie kreski tak naprawdę pojawiają się wtedy kiedy do piku jeszcze czasu a czasu. Ja tak miałam, używałam je ciągle i dopiero jak kupiłam inne testy zaszlam w ciaze. Testy z Vitam pokazują owulacje dopiero przy piku. Kreski są jasne , a przy piku odrazu mega ciemna. Nie da się pomylić tego, a niestety przy domowym laboratorium myliłam się za każdym razem, bo błędnie odczytywałam testy jako pik
I tak jak mówicie testy były pozytywne cały czas, a tak naprawdę do piku było daleko.Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 września 2024, 16:26
-
To trochę zależy od danej osoby - ja mam niskie poziomy LH normalnie, więc mniej czułe testy nie wykryją u mnie "skoku". Dla mnie sprawdza się właśnie Domowe Laboratorium i Facelle. Widziałam na forum, że dziewczyny polecają jeszcze testy z Dr. Maxhttps://www.drmax.pl/dr-max-ovulation-test-20-mlu-ml-7-szt-test-owulacStarania od marzec 2023; ręce pełne roboty z 4x 🐈
👩🏼 91’ (33)
Amh- 2.3 (01.2024) 1.6 (07.2024) - inne labo
hormony (dostinex - hiperprolaktynemia) ✅ tarczyca, insulina ✅ hipoglikemia reaktywna ❌ - dieta niskie IG MUCHa ✅ Wit. D, B12, homocysteina, ferrytyna ✅ Kariotypy ✅ pasożyty - wyleczona glista ludzka; cytokiny❓ immunofenotyp ✅ komórki NK ✅ przewlekłe EBV ❌ Czynnik V Leiden - hetero ❌ MTHFR ❌ PAI - hetero (4G/5G); 07.2024 histeroskopia usunięty polip; wynik CD138 ✅ Bx i 4/5 KIRów ✅
🧔🏻♂️ 89’ (35 lat)
usunięte żylaki powrózka nasiennego ✅ - brak poprawy; kariotyp ✅ CFTR, AZF ✅ hormony ✅ posiew ✅
ciężki czynnik męski oligoasthenoteratonecrozoospermia
I procedura IVF - Oviklinika Waw
08.2024 Gonal F, Mensinorm, Orgulatran - 3 🥚 -> 2 ❄️
27.11.2024 transfer, blastka 4.2.2 ❌ EG + AH + Neoparin + smoflipid
27.12.2024 transfer, blastka 3.2.2 EG + AH + Neoparin + Hydroxychlorquine
6dpt - beta 36 -