X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na owulację Testy owulacyjne , jakie ?
Odpowiedz

Testy owulacyjne , jakie ?

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • Pa-u-linka Koleżanka

Wysłany: 16 września 2024, 13:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jakie testy owulacyjne polecacie ???
    W pierwszej fazie cyklu używałam z „dobre testy” i do 18 dc cały czas negatywne . Od 19 dc zaczęłam używać z rossmana z „domowe laboratorium” i testy cały czas pozytywne .
    Od następnego cyklu chce używać jednych … tylko jakich ?
    Jakie się u Was najbardziej sprawdzają ?
    PS Polećcie też termometr do codziennego mierzenia temperatury .

2015 👶
    2018 👶

05.12.2024 - aniołek💔 ( 10t2d)
  • Julia24 Autorytet

Wysłany: 18 września 2024, 16:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też się chętnie dowiem!
    Zaczęłam używać testów domowe laboratorium i rejestrować testy w aplikacji Premom. Powiedz mi, co to znaczy, że wychodzą Ci cały czas pozytywne? Bo to, że mas dwie kreski, to w testach owulacyjnych nie znaczy, że masz owulację. Czekamy na dzień, w którym linia testowa będzie jak najciemniejsza (równie ciemna jak linia kontrolna), dlatego najlepiej zbierać te testy albo skanować wyniki i śledzić w aplikacji.

💃'95🕴️'90

⌛10cs naturalnie ✖️

Obecnie w planie: 1 IUI na cyklu stymulowanym 🍀
    Wizyta w klinice: 06/03 🔥- start stymulacji

Diagnostyka:
    ❌ Endometrioza otrzewnowa
    ❌ Adenomioza rozproszona
    ❌ Prawy jajnik przyklejony do macicy (prawdopodobnie zrost) i za wysoko umiejscowiony
    ❓DHEA-S wynik 520ug/dl -> do powtórzenia badanie
    ➖ IO, BMI 24.6 📉(-> Siofor 500 XR + dieta przeciwzapalna)
    ➖ U partnera: morfologia 8%, ale ruch postępowy szybki "a" 0% (ale już a+b 29%). HBA 77%. Fragmentacja DNA 82%
    ➖ Dominacja estrogenowa
    ✔️ W miarę regularne cykle i naturalne owulacje (progesteron 7DPO zawsze w zakresie 16-22 ng/ml). Generalnie wyniki dobre. AMH (17.08.24) 2,29ng/ml
    ✔️ Jajowody drożne, wymaz MUCHa czysty, Pasożyty+ lambia+ helicobacter- nie wykryto, kariotypy prawidłowe u obu

Just because it's taking time,
    doesn't mean it's not happening.
  • Oleczka_kh Ekspertka

Wysłany: 18 września 2024, 16:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Julia24 wrote:
    Też się chętnie dowiem!
    Zaczęłam używać testów domowe laboratorium i rejestrować testy w aplikacji Premom. Powiedz mi, co to znaczy, że wychodzą Ci cały czas pozytywne? Bo to, że mas dwie kreski, to w testach owulacyjnych nie znaczy, że masz owulację. Czekamy na dzień, w którym linia testowa będzie jak najciemniejsza (równie ciemna jak linia kontrolna), dlatego najlepiej zbierać te testy albo skanować wyniki i śledzić w aplikacji.

Uważam że testy z domowego laboratorium nie są dobre. Mają duża czulosc więc te dwie kreski tak naprawdę pojawiają się wtedy kiedy do piku jeszcze czasu a czasu. Ja tak miałam, używałam je ciągle i dopiero jak kupiłam inne testy zaszlam w ciaze. Testy z Vitam pokazują owulacje dopiero przy piku. Kreski są jasne , a przy piku odrazu mega ciemna. Nie da się pomylić tego, a niestety przy domowym laboratorium myliłam się za każdym razem, bo błędnie odczytywałam testy jako pik
    I tak jak mówicie testy były pozytywne cały czas, a tak naprawdę do piku było daleko.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 września 2024, 16:26

preg.png
  • Valie05 Autorytet

Wysłany: 21 września 2024, 17:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To trochę zależy od danej osoby - ja mam niskie poziomy LH normalnie, więc mniej czułe testy nie wykryją u mnie "skoku". Dla mnie sprawdza się właśnie Domowe Laboratorium i Facelle. Widziałam na forum, że dziewczyny polecają jeszcze testy z Dr. Maxhttps://www.drmax.pl/dr-max-ovulation-test-20-mlu-ml-7-szt-test-owulac

👩🏼 91’ (33)
    Amh-1.6 (07.2024); hormony (dostinex - hiperprolaktynemia) ✅ tarczyca, insulina ✅ hipoglikemia reaktywna ❌ - dieta niskie IG; MUCHa ✅ Wit. D, B12, homocysteina, ferrytyna ✅ Kariotypy ✅ pasożyty - wyleczona glista ludzka; cytokiny❓ immunofenotyp ✅ komórki NK ✅ przewlekłe EBV ❌ trombofilia❌ ; CD138 ✅ Bx i 4/5 KIRów ✅

🧔🏻‍♂️ 89’ (35 lat)
    usunięte żylaki powrózka nasiennego ✅ - brak poprawy; ciężki czynnik męski

1 IVF - Oviklinika Waw
    08.2024 3 🥚 -> 2 ❄️
    27.11.2024 transfer, blastka 4.2.2 ❌ EG + AH + Neoparin + smoflipid
    27.12.2024 transfer, blastka 3.2.2 EG + AH + Neoparin + Hydroxychlorquine
    6dpt-36; 8dpt-91; 12 dpt-361; 14 dpt-905; 20 dpt GS 1,11 YS 0,22 22 dpt-13901; 27 dpt-33512; 28 dpt-CRL 5mm i  ❤️ 8tc+3-CRL 1,9cm; 9tc+3 CRL 2,7 cm

preg.png
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Droga ku rodzicielstwu - inspirująca historia Danuty i Adama

Dla wielu par starających się o potomstwo, droga do rodzicielstwa często bywa pełna wyzwań i niepewności. Jednak dla Adama i Danusi Dzionków ta droga, choć trudna, okazała się pełna nadziei i wreszcie spełnionych marzeń. Ich historia stanowi inspirujący przykład siły i determinacji w staraniach o dziecko, ukazując jednocześnie istotną rolę męskiej części sukcesu w procesie leczenia niepłodności.

CZYTAJ WIĘCEJ

Zrozumieć swoje ciało w każdym momencie cyklu menstruacyjnego. Poznaj nieoczywiste objawy przed okresem!

Większość kobiet doświadcza różnego rodzaju objawów fizycznych i emocjonalnych podczas ostatniej fazy cyklu menstruacyjnego. Warto wiedzieć, że nie tylko nietypowe bóle głowy, uczucie zmęczenia czy wzmożona podatność na infekcje mogą mieć związek z zespołem napięcia przedmiesiączkowego.

CZYTAJ WIĘCEJ

Przygotowanie do porodu - o czym warto pamiętać?

Poród to wyjątkowe przeżycie dla każdej kobiety. Czy można się jakoś do niego przygotować? O czym warto pamiętać, kiedy termin porodu zbliża się wielkimi krokami? Kliknij i przeczytaj nasze sprawdzone sposoby! 

CZYTAJ WIĘCEJ