X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na owulację Testy owulacyjne , jakie ?
Odpowiedz

Testy owulacyjne , jakie ?

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • Pa-u-linka Przyjaciółka

Wysłany: 16 września 2024, 13:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jakie testy owulacyjne polecacie ???
    W pierwszej fazie cyklu używałam z „dobre testy” i do 18 dc cały czas negatywne . Od 19 dc zaczęłam używać z rossmana z „domowe laboratorium” i testy cały czas pozytywne .
    Od następnego cyklu chce używać jednych … tylko jakich ?
    Jakie się u Was najbardziej sprawdzają ?
    PS Polećcie też termometr do codziennego mierzenia temperatury .

2015 👶
    2018 👶

05.12.2024 - aniołek💔 ( 10t2d)

01.06.2025- ⏸️(9dpo)
    02.06.2025- Beta 22,20 mlU (10dpo)
    04.06.2025- Beta 99,80 mlU (12dpo)
    06.06.2025- Beta 232 mlU (14dpo)
  • Julia24 Autorytet

Wysłany: 18 września 2024, 16:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też się chętnie dowiem!
    Zaczęłam używać testów domowe laboratorium i rejestrować testy w aplikacji Premom. Powiedz mi, co to znaczy, że wychodzą Ci cały czas pozytywne? Bo to, że mas dwie kreski, to w testach owulacyjnych nie znaczy, że masz owulację. Czekamy na dzień, w którym linia testowa będzie jak najciemniejsza (równie ciemna jak linia kontrolna), dlatego najlepiej zbierać te testy albo skanować wyniki i śledzić w aplikacji.

💃'95🕴️'90
    Starania od 04/2024.
    2 IUI ✖️

Plan:
    18/06 Wizyta Dr. Jarosz
    07/25 IVF: Stymulacja i punkcja

Diagnostyka:
    ❌ Endometrioza 3st, liczne zrosty
    ❌ Adenomioza rozproszona
    ❌ Prawy jajnik przyklejony do macicy i za wysoko umiejscowiony. Prawy jajowód niesprawny.
    ❌ Brak 3 kirów implantacyjnych, genotyp Bx
    ➖ IO, BMI 23,3 📉(Siofor 1000 XR + dieta przeciwzapalna)
    ➖ U partnera seminogram w dolnej granicy normy. HBA 77%. Fragmentacja DNA 82% prawidłowych
    ➖ Dominacja estrogenowa
    ✔️ W miarę regularne cykle i naturalne owulacje (progesteron 7DPO zawsze w zakresie 16-22 ng/ml). AMH (17.08.24) 2,29ng/ml
    ✔️ Jajowody drożne, wymaz MUCHa czysty, Pasożyty+ lambia+ helicobacter- nie wykryto, kariotypy prawidłowe u obu, przeciwciał ANA nie wykryto, biopsja endometrium CD56 i Cd138 OK

Just because it's taking time,
    doesn't mean it's not happening.
  • Oleczka_kh Ekspertka

Wysłany: 18 września 2024, 16:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Julia24 wrote:
    Też się chętnie dowiem!
    Zaczęłam używać testów domowe laboratorium i rejestrować testy w aplikacji Premom. Powiedz mi, co to znaczy, że wychodzą Ci cały czas pozytywne? Bo to, że mas dwie kreski, to w testach owulacyjnych nie znaczy, że masz owulację. Czekamy na dzień, w którym linia testowa będzie jak najciemniejsza (równie ciemna jak linia kontrolna), dlatego najlepiej zbierać te testy albo skanować wyniki i śledzić w aplikacji.

Uważam że testy z domowego laboratorium nie są dobre. Mają duża czulosc więc te dwie kreski tak naprawdę pojawiają się wtedy kiedy do piku jeszcze czasu a czasu. Ja tak miałam, używałam je ciągle i dopiero jak kupiłam inne testy zaszlam w ciaze. Testy z Vitam pokazują owulacje dopiero przy piku. Kreski są jasne , a przy piku odrazu mega ciemna. Nie da się pomylić tego, a niestety przy domowym laboratorium myliłam się za każdym razem, bo błędnie odczytywałam testy jako pik
    I tak jak mówicie testy były pozytywne cały czas, a tak naprawdę do piku było daleko.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 września 2024, 16:26

preg.png
  • Valie05 Autorytet

Wysłany: 21 września 2024, 17:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To trochę zależy od danej osoby - ja mam niskie poziomy LH normalnie, więc mniej czułe testy nie wykryją u mnie "skoku". Dla mnie sprawdza się właśnie Domowe Laboratorium i Facelle. Widziałam na forum, że dziewczyny polecają jeszcze testy z Dr. Maxhttps://www.drmax.pl/dr-max-ovulation-test-20-mlu-ml-7-szt-test-owulac

👩🏼 91’ (34)
    Amh-1.6 (07.2024); hormony (dostinex - hiperprolaktynemia) ✅ tarczyca, insulina ✅ hipoglikemia reaktywna ❌ ; MUCHa ✅ Wit. D, B12, homocysteina, ferrytyna ✅ Kariotypy cytokiny❓ immunofenotyp ✅ komórki NK ✅ przewlekłe EBV ❌ trombofilia❌ ; CD138 ✅ Bx i 4/5 KIRów ✅

🧔🏻‍♂️ 89’ (36)
    usunięte żylaki powrózka nasiennego ✅ - brak poprawy; ciężki czynnik męski

1 IVF - Oviklinika Waw
    08.2024 3 🥚 -> 2 ❄️
    27.11.2024 transfer, blastka 4.2.2 ❌ EG + AH + Neoparin + smoflipid
    27.12.2024 transfer, blastka 3.2.2 EG + AH + Neoparin + Hydroxychlorquine
    6dpt-36; 8dpt-91; 12 dpt-361; 14 dpt-905; 20 dpt GS 1,11 YS 0,22 22 dpt-13901; 27 dpt-33512; 28 dpt-CRL 5mm i  ❤️ 8tc+3-CRL 1,9cm; 9tc+3 CRL 2,7 cm; 12tc+3 prenatalne ok CRL 5,8 cm 🩵

preg.png
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Kwas foliowy podczas starania o dziecko, kwas foliowy w ciąży - dlaczego tak ważny?

Kwas foliowy to witamina z grupy B, o której żadna starająca się o ciążę kobieta, nie powinna zapominać! Kwas foliowy ma ogromny wpływ na rozwój płodu, prawidłowy przebieg ciąży, ale i również płodność kobiety! Dodatkowo przeczytaj dlaczego suplementacja kwasu foliowego zalecana jest czasem również dla mężczyzn.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Warto walczyć o swoje marzenia, czyli historie starań o dziecko zakończone happy endem

O tym jak trudna i wyboista potrafi być droga do macierzyństwa, wiedzą doskonale pary, które od lat bezskutecznie starają się o dziecko. Niekończące się badania, intensywne szukanie przyczyny niepowodzeń, poddawanie się procedurom, ciągła walka, momentami bezsilność, ale też niegasnąca nadzieja... Dzisiaj swoją historią podzieliły się z nami dwie pary, których droga do wymarzonego macierzyństwa nie była łatwa. Karolina i Łukasz oraz Asia i Paweł opowiadają swoje poruszające historie zakończone happy endem! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Siatki centylowe wzrostu chłopców i dziewczynek - czym są i jak je czytać?

Siatki centylowe to narzędzie, które pomaga monitorować rozwój fizyczny dzieci, takich jak wzrost, waga czy obwód głowy. Są one ważnym wskaźnikiem zdrowia, umożliwiającym ocenę, czy dziecko rozwija się w normie dla swojego wieku i płci. Dzięki siatkom centylowym rodzice i specjaliści mogą wcześnie wykryć potencjalne problemy zdrowotne lub rozwojowe. W artykule wyjaśniamy, jak czytać siatki centylowe i na co zwracać uwagę podczas interpretacji wyników.

CZYTAJ WIĘCEJ