X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na owulację Testy owulacyjne , jakie ?
Odpowiedz

Testy owulacyjne , jakie ?

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • Pa-u-linka Koleżanka

Wysłany: 16 września 2024, 13:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jakie testy owulacyjne polecacie ???
    W pierwszej fazie cyklu używałam z „dobre testy” i do 18 dc cały czas negatywne . Od 19 dc zaczęłam używać z rossmana z „domowe laboratorium” i testy cały czas pozytywne .
    Od następnego cyklu chce używać jednych … tylko jakich ?
    Jakie się u Was najbardziej sprawdzają ?
    PS Polećcie też termometr do codziennego mierzenia temperatury .

2015 👶
    2018 👶

05.12.2024 - aniołek💔 ( 10t2d)
  • Julia24 Autorytet

Wysłany: 18 września 2024, 16:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też się chętnie dowiem!
    Zaczęłam używać testów domowe laboratorium i rejestrować testy w aplikacji Premom. Powiedz mi, co to znaczy, że wychodzą Ci cały czas pozytywne? Bo to, że mas dwie kreski, to w testach owulacyjnych nie znaczy, że masz owulację. Czekamy na dzień, w którym linia testowa będzie jak najciemniejsza (równie ciemna jak linia kontrolna), dlatego najlepiej zbierać te testy albo skanować wyniki i śledzić w aplikacji.

💃29 lat🕴️35 lat 🍀Starania od 04/2024

❌ IO, BMI 25.6, hiperplolaktynemia czynnościowa, niewydolność fazy lutealnej, problemy z wchłanianiem żelaza i zdecydowanie za dużo stresu w życiu (-> bóle psychosomatyczne). U partnera obniżony ruch postępowy plemników
    ☑️ W miarę regularne cykle i owulacje. Generalnie wyniki dobre. AMH (17.08.24) 2,29ng/ml
  • Oleczka_kh Ekspertka

Wysłany: 18 września 2024, 16:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Julia24 wrote:
    Też się chętnie dowiem!
    Zaczęłam używać testów domowe laboratorium i rejestrować testy w aplikacji Premom. Powiedz mi, co to znaczy, że wychodzą Ci cały czas pozytywne? Bo to, że mas dwie kreski, to w testach owulacyjnych nie znaczy, że masz owulację. Czekamy na dzień, w którym linia testowa będzie jak najciemniejsza (równie ciemna jak linia kontrolna), dlatego najlepiej zbierać te testy albo skanować wyniki i śledzić w aplikacji.

Uważam że testy z domowego laboratorium nie są dobre. Mają duża czulosc więc te dwie kreski tak naprawdę pojawiają się wtedy kiedy do piku jeszcze czasu a czasu. Ja tak miałam, używałam je ciągle i dopiero jak kupiłam inne testy zaszlam w ciaze. Testy z Vitam pokazują owulacje dopiero przy piku. Kreski są jasne , a przy piku odrazu mega ciemna. Nie da się pomylić tego, a niestety przy domowym laboratorium myliłam się za każdym razem, bo błędnie odczytywałam testy jako pik
    I tak jak mówicie testy były pozytywne cały czas, a tak naprawdę do piku było daleko.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 września 2024, 16:26

preg.png
  • Valie05 Autorytet

Wysłany: 21 września 2024, 17:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To trochę zależy od danej osoby - ja mam niskie poziomy LH normalnie, więc mniej czułe testy nie wykryją u mnie "skoku". Dla mnie sprawdza się właśnie Domowe Laboratorium i Facelle. Widziałam na forum, że dziewczyny polecają jeszcze testy z Dr. Maxhttps://www.drmax.pl/dr-max-ovulation-test-20-mlu-ml-7-szt-test-owulac

Starania od marzec 2023; ręce pełne roboty z 4x 🐈
    👩🏼 91’ (33)
    Amh- 2.3 (01.2024) 1.6 (07.2024) - inne labo
    hormony (dostinex - hiperprolaktynemia) ✅ tarczyca, insulina ✅ hipoglikemia reaktywna ❌ - dieta niskie IG MUCHa ✅ Wit. D, B12, homocysteina, ferrytyna ✅ Kariotypy ✅ pasożyty - wyleczona glista ludzka; cytokiny❓ immunofenotyp ✅ komórki NK ✅ przewlekłe EBV ❌ Czynnik V Leiden - hetero ❌ MTHFR ❌ PAI - hetero (4G/5G); 07.2024 histeroskopia usunięty polip; wynik CD138 ✅ Bx i 4/5 KIRów ✅

🧔🏻‍♂️ 89’ (35 lat)
    usunięte żylaki powrózka nasiennego ✅ - brak poprawy; kariotyp ✅ CFTR, AZF ✅ hormony ✅ posiew ✅
    ciężki czynnik męski oligoasthenoteratonecrozoospermia

I procedura IVF - Oviklinika Waw
    08.2024 Gonal F, Mensinorm, Orgulatran - 3 🥚 -> 2 ❄️
    27.11.2024 transfer, blastka 4.2.2 ❌ EG + AH + Neoparin + smoflipid
    27.12.2024 transfer, blastka 3.2.2 EG + AH + Neoparin + Hydroxychlorquine
    6dpt - beta 36
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak zajść w ciążę? 4 składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w koktajlach.

Jak zajść w ciążę? Jak w naturalny, łatwy, a przy tym smaczny sposób możesz poprawić swoją płodność? Wystarczy, że każdego dnia będziesz przygotowywać super-odżywczy koktajl płodności. Jakie dobroczynne składniki możesz znaleźć w naszych przepisach? Jaką rolę odgrywają one w kontekście płodności? Oto 4 najważniejsze składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w smoothies! 

CZYTAJ WIĘCEJ

6 porad jak wybrać najlepszego specjalistę od leczenia niepłodności

Wybór najlepszego lekarza specjalisty jest najwyższym priorytetem każdej kobiety, której starania przedłużają się lub dotychczasowe leczenie okazało się nieskuteczne. Szukając kompetentnych godnych zaufania lekarzy, którzy mogą pochwalić się wysoką skutecznością, należy brać pod uwagę również jakość placówki, w której przyjmują.   

CZYTAJ WIĘCEJ