X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na owulację Testy owulacyjne laboratorium zdrowia
Odpowiedz

Testy owulacyjne laboratorium zdrowia

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • zuzakatia Debiutantka

Wysłany: 10 września 2022, 20:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co sądzicie? Wykonywałam testy owulacyjne baby boom i ładnie pokazały ciemną kreskę w czwatek 8.09 rano ok godz 10 w pt po południu kreska już była jaśniejsza więc wszystko ok owu była i lh spadło w sobotę chciałam sprawdzić czy dalej jaśnieje tak jak to było we wcześniejszych miesiącach ale te testy mi się skończyły i kupiłam testy w Rossmanie laboratorium zdrowia. Ku mojemu zdziwieniu test od razu wyszedł pozytywny w sobotę wieczorem. Jak to mozliwe?

• siesiepy Autorytet

Wysłany: 11 września 2022, 14:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zuzakatia wrote:
    Co sądzicie? Wykonywałam testy owulacyjne baby boom i ładnie pokazały ciemną kreskę w czwatek 8.09 rano ok godz 10 w pt po południu kreska już była jaśniejsza więc wszystko ok owu była i lh spadło w sobotę chciałam sprawdzić czy dalej jaśnieje tak jak to było we wcześniejszych miesiącach ale te testy mi się skończyły i kupiłam testy w Rossmanie laboratorium zdrowia. Ku mojemu zdziwieniu test od razu wyszedł pozytywny w sobotę wieczorem. Jak to mozliwe?

Laboratorium zdrowia czy domowe Laboratorium? Domowe Laboratorium jest bardzo czułe i ja ich nie ruszam bo niemal cały cykl miałam pozytywne, a pik zaznaczyło mi na LH o wartości raptem 17. Lepsze są Facelle z Rossmanna, tam uznaje się za pozytywny wtedy, jak kreska testowa jest ciemniejsza.

#Aleksandra lubi tę wiadomość

walka o pierwsze 🦕 od 7.2022

♀️29
    ◾PCOS - długie cykle, często bezowulacyjne;
    mała tarczyca i niedoczynność;
    ◾01.2024 elektrokonizacja szyjki macicy (rak in situ 🦀 i HPV)
    ◾PAI hetero, MTHFR C677 hetero - acard i heparyna 💉
    ◾1,5 roku z Rządowym Programem Zdrowia Prokreacyjnego 🔚
    ◾7 stymulacji letrozolem (6 x ❌, 1 x poronienie: puste jaja płodowe 💔💔 07.2024) ; 8 ⏳
    ◾wór supli, leków i ziół...

♂️ 33
    ◾HBA 49%

🔜 15.01.2025 wizyta kwalifikacyjna IVF

"Do you ever get a little bit tired of life?
    Like you're not really happy but ya don't wanna die.
    Like you're hanging by a thread 'cause you gotta survive.
    'Cause you gotta survive." ❤️‍🩹👎
  • zuzakatia Debiutantka

Wysłany: 20 września 2022, 02:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Domowe laboratorium :) temat nie aktualny bo 2 kreseczki na ciążowym :) i beta też wyszła. Dziękuję za odpowiedź

Ona11, dominikawa, siesiepy lubią tę wiadomość

• Ona11 Autorytet

Wysłany: 20 września 2022, 09:16

Cytuj  /     /  Zgłoś

zuzakatia Gratulacje! ;)

11.22- 5t cb 💔

14.02.23- ⏸️ beta 37,2 🍀
    13.10.23- Oliwka ♥️
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Koronawirus a problemy z płodnością - o emocjach w obliczu pandemii

Pandemia koronawirusa szczególnie mocno uderza w pary starające się o dziecko lub zmagające się z niepłodnością. Jak radzić sobie z emocjami w tym trudnym czasie? Na czym skupić swoją energię i uwagę? Jak obecny czas może przysłużyć się płodności? Czy z obecnej sytuacji można wyciągnąć dobrą lekcję? O tym wszystkim opowiada doświadczona psycholog, każdego dnia wspierająca pary w drodze do rodzicielstwa - Justyna Kuczmierowska. 

CZYTAJ WIĘCEJ

3 kluczowe płaszczyzny wsparcia męskiej płodności

Za problemy z płodnością w równym stopniu odpowiadają czynniki żeńskie, jak męskie. Jednak problemy z płodnością u mężczyzn w dalszym ciągu są większym tabu. Czas to zmienić! Jakie są najważniejsze i kluczowe płaszczyzny wsparcia męskiej płodności? Co w sytuacji, gdy wyniki nasienia nie napawają optymizmem? Które składniki są istotne w kontekście męskiej płodności? Wszystko wyjaśnia diagnosta laboratoryjny, seminolog - mgr anal. med. Piotr Nazarek. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych a zajście w ciążę

Bierzesz tabletki antykoncepcyjne i czujesz, że przyszedł czas na odstawienie tabeletek, bo chciałabyś już zajść w ciążę? Podobnie jak w przypadku przyjmowania tabletek, odstawienie ich także musi być świadomym działaniem. Zanim podejmiesz taką decyzję, warto dowiedzieć się, jakie mogą być ewentualne objawy odstawienia tabletek antykoncepcyjnych. Jak cały proces wpływa na organizm kobiety? Czy przyczynia się ona do komplikacji związanych z zajściem w ciążę? Odpowiadamy!  

CZYTAJ WIĘCEJ