Słaba jakość komórek jajowych? To nie wyrok.

Poznaj autorski program poprawy jakości komórek dla pacjentek przed leczeniem in vitro, z niską rezerwą jajnikową i słabą odpowiedzią na stymulację hormonalną.
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na owulację W oczekiwaniu na owulacje.... a poziom insuliny
Odpowiedz

W oczekiwaniu na owulacje.... a poziom insuliny

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • sanka Nowa

Wysłany: Dzisiaj, 12:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny. :)
    Od ponad pół roku staramy się o dziecko, ale nadal nic. Wcześniej brałam tabletki antykoncepcyjne, po odstawieniu dramat, wypadające włosy, plecy w krostach... Ale do rzeczy, poszłam do ginekologa, zlecił mi badania hormonalne, i jak się okazało, wyniki są bardzo dobre. Robiłam też krzywą i oto wyniki:
    glukoza na czczo: 83, po 1h: 140, po 2h:141
    insulina na czczo: 8,4 po 1h: 65 po 2h: 79

Niestety moje cykle wahają się kolejno: 38,38,38,31 (fertisim wzięty ma 3 razy),41(fertisim brany prawie cały cykl),44(tu dostałam duphaston na wywołanie, ale dopiero po 10 dniach dostałam miesiączke, a nie po 3-5) i ostatni cykl 31.

Chodziłam na monitoring owulacji, ale ani razu w pełni ginekolog nie powiedział że widać już taki super dojrzały pęcherzyk... ani razu nie miałam potwierdzonej owulacji :( Raz 2 dni przed miesiączką lekarz powiedział że widzi i szybko leciałam na badania krwi LH ale już było po... :/

Analizuje co może być przyczyną.. insulina przez ginekologa została całkowicie pominięta, ale może to właśnie przez nią mam takie nieregularne miesiączki? Czy jest tu ktoś może kto przywrócił owulacje ogarniając insulinę? do jakiego lekarza z tym mogę się udać najlepiej do endokrynologa?

Co mogę jeszcze sprawdzić, zbadać aby ta owulacja w końcu wystąpiła. Byś może jest, ale się nie wstrzeliwujemy się przez takie nieregularne cykle..

Lekarz proponuje mi aromek od przyszłego cyklu.. ale ciągle mnie zastanawia dlaczego skoro wszytsko jest w normie to są problemy. :/ Robię testy owulacyjne w tym miesiącu dziś 17 dzień i negatywne..

Może ma ktoś jakieś sposoby, rzeczy do polecenia. co moge jeszcze sprawdzić, czy próbować. Może drążyć temat z tą insuliną coś pomimo, że ginekolog powiedział że jest ok? Czy nie zastanawiać się i próbować z tym aromkiem, wywołaniem owulacji.
    Może są kobiety, które brały aromek i mogą coś więcej powiedzieć czy warto :)

Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak radzić sobie z poczuciem winy i ze wstydem?

Poczucie winy i wstydu może wpływać na to, jak postrzegasz siebie, jakie decyzje podejmujesz i jak budujesz relacje z innymi. Jeśli nie umiesz ich rozpoznać i zrozumieć, mogą Cię przytłaczać, odbierać energię i podcinać pewność siebie. Nie musisz w tym tkwić. Nauka rozróżniania tych emocji i skutecznego radzenia sobie z nimi pomoże Ci odzyskać wewnętrzny spokój i lepszy kontakt ze sobą.

CZYTAJ WIĘCEJ

Starania o dziecko i ciąża po poronieniu - prawdziwe historie ♡

"Prawdziwe historie kobiet starających się o dziecko" - opowieść o Karolinie, która doświadczyła bolesnej straty w 21. tygodniu ciąży... Jak sama mówi: wszystko układało się idealnie, nic nie wskazywało na to, że coś może być nie tak. "Starania o dziecko i ciąża po poronieniu" -  o bólu, bezsilności, traumie, ale również o pięknym odrodzeniu, niegasnącej nadziei i szczęśliwym zakończeniu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Torbiel na jajniku - przyczyny, objawy i leczenie

Torbiel na jajniku od czasu do czasu pojawia się u większości kobiet. Są to cysty lub pęcherzyki, które zazwyczaj wypełnione są płynem i które najczęściej samoistnie znikają. Dowiedz się jakie są objawy torbieli i czy mogą być przeszkodą w zajściu w ciążę? Kiedy należy je leczyć i z jakimi chorobami mogą współwystępować. 

CZYTAJ WIĘCEJ