WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Czasami życie pisze różne scenariusze.
Sprawdź jak zabezpieczyć płodność - swoją i partnera!
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na owulację Zajście w ciążę mimo negatywnego testu owulacyjnego
Odpowiedz

Zajście w ciążę mimo negatywnego testu owulacyjnego

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • Kate93 Nowa

Wysłany: 12 lutego, 13:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny!
    Czy której z was udało się zajść w ciążę mimo negatywnego owulacyjnego? Podzielcie się swoimi doświadczeniami.

W pierwszym cyklu starań nie udało mi się zajść w ciążę. Aktualnie drugi cykl więc postanowiłam spróbować testów owulacyjnych. Nie mam super regularnych cykli (30-33dni) więc ślędzę je na aplikacyji flo. Testy owu Domowe Laboratorium z Rossmanna zaczęłam robić w 12dc (brak kreski), w kolejnych dniach pojawiła się druga kreseczka ale bardzo bardzo jasna. Wg Flo owulacja powinna być wczoraj (przytulanie było ;) ), dzisiaj 18dc (zrobiłam test owu - druga kreseczka jest). Jaśniejsza niż kontrolna C ale delikatnie bardziej wyraźna niż w poprzednich dniach. Nie mam pojęcia czy wskazuje ona owu. Teoretycznie test jest negatywny.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 lutego, 13:20

• Ssilvia Autorytet

Wysłany: 12 lutego, 13:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kate93 wrote:
    Hej dziewczyny!
    Czy której z was udało się zajść w ciążę mimo negatywnego owulacyjnego? Podzielcie się swoimi doświadczeniami.

W pierwszym cyklu starań nie udało mi się zajść w ciążę. Aktualnie drugi cykl więc postanowiłam spróbować testów owulacyjnych. Nie mam super regularnych cykli (30-33dni) więc ślędzę je na aplikacyji flo. Testy owu Domowe Laboratorium z Rossmanna zaczęłam robić w 12dc (brak kreski), w kolejnych dniach pojawiła się druga kreseczka ale bardzo bardzo jasna. Wg Flo owulacja powinna być wczoraj (przytulanie było ;) ), dzisiaj 18dc (zrobiłam test owu - druga kreseczka jest). Jaśniejsza niż kontrolna C ale delikatnie bardziej wyraźna niż w poprzednich dniach. Nie mam pojęcia czy wskazuje ona owu. Teoretycznie test jest negatywny.

Witaj Kate, jak najbardziej możesz mieć owulację nawet jak testy wychodzą negatywne. Ja tak miałam w poprzednim cyklu.

Robiłam codziennie i raz się pojawiła bardzo słaba druga kreseczka. Poszłam na USG i okazało się że miałam w tym czasie owulację i już byłam po.

Czasami dziewczyny mają tylko kilku godzinny pik LH i łatwo go przegapić. Być może pijesz sporo wody i mocz jest rozcieńczony. Albo stężenie hormonu w moczu nie jest w takich ilościach żeby wybarwić drugą kreseczkę, a mimo to jest wystarczające żeby pękły pęcherzyki.

Możesz jeszcze próbować robić testy dwa razy dziennie, dwie godziny wcześniej nic nie pić. Ale u niektórych dziewczyn testy po prostu się nie sprawdzają. Co nie wyklucza zajścia w ciążę 😊

✨ 31 lat 🎀 | On 33 i wyniki nasienia super 🦸‍♂️ ✨

🌿 Hashimoto & lekka niedoczynność tarczycy – moja tarczyca to leń, ale ogarniamy!

Torbiel pęcherzykowata 25mm na jednym jajniku już 3 cykl bez zmian.🤔

💛 7 miesięcy starań – misja: 🍼👶

💊 Leki & suplementy:
    • 🦋 T4 (hormony tarczycy) – 25 mcg na zmianę z 50 mcg, bo moja tarczyca lubi być zaskakiwana.
    • 📉 Dostinex (prolaktyna) – jeden miesiąc i bum! Spadło z 23 ng/mL na 11 ng/mL.
    • ☀️ Witamina D, 💪 Magnez, 🧠 Complex B (metylowany), 🛡️ Cynk & Selen – bo trzeba dbać o całość!

🎯 Cel: Baby loading… ⏳💖

54c957d311ff42ecd9c6a2cf83b841c0.png
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

PMS, czyli zespół napięcia przedmiesiączkowego - przyczyny, objawy, leczenie

Zespół napięcia przedmiesiączkowego to ogólne określenie na objawy i dolegliwości, które odczuwają kobiety przed miesiączką. A jakie są najczęstsze objawy PMS? Co jest ich przyczyną? Czy i kiedy napięcie przedmiesiączkowe wymaga leczenia? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Nowości i innowacyjne algorytmy sztucznej inteligencji wdrożone w aplikacji OvuFriend

Przeczytaj o nowościach, które właśnie wdrożyliśmy w aplikacji OvuFriend! Są to wyniki naszych ponad dwuletnich prac badawczo-rozwojowych, w które byli zaangażowani najlepsi eksperci medyczni i naukowcy od analizy danych i algorytmów sztucznej inteligencji w Polsce. Projekt otrzymał również wsparcie od Narodowego Centrum Badań i Rozwoju oraz Google for Startups. Co to oznacza dla użytkowniczek OvuFriend? Przeczytaj więcej. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Siatki centylowe wzrostu chłopców i dziewczynek - czym są i jak je czytać?

Siatki centylowe to narzędzie, które pomaga monitorować rozwój fizyczny dzieci, takich jak wzrost, waga czy obwód głowy. Są one ważnym wskaźnikiem zdrowia, umożliwiającym ocenę, czy dziecko rozwija się w normie dla swojego wieku i płci. Dzięki siatkom centylowym rodzice i specjaliści mogą wcześnie wykryć potencjalne problemy zdrowotne lub rozwojowe. W artykule wyjaśniamy, jak czytać siatki centylowe i na co zwracać uwagę podczas interpretacji wyników.

CZYTAJ WIĘCEJ