X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na owulację Zajście w ciążę mimo negatywnego testu owulacyjnego
Odpowiedz

Zajście w ciążę mimo negatywnego testu owulacyjnego

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • Kate93 Nowa

Wysłany: 12 lutego, 13:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny!
    Czy której z was udało się zajść w ciążę mimo negatywnego owulacyjnego? Podzielcie się swoimi doświadczeniami.

W pierwszym cyklu starań nie udało mi się zajść w ciążę. Aktualnie drugi cykl więc postanowiłam spróbować testów owulacyjnych. Nie mam super regularnych cykli (30-33dni) więc ślędzę je na aplikacyji flo. Testy owu Domowe Laboratorium z Rossmanna zaczęłam robić w 12dc (brak kreski), w kolejnych dniach pojawiła się druga kreseczka ale bardzo bardzo jasna. Wg Flo owulacja powinna być wczoraj (przytulanie było ;) ), dzisiaj 18dc (zrobiłam test owu - druga kreseczka jest). Jaśniejsza niż kontrolna C ale delikatnie bardziej wyraźna niż w poprzednich dniach. Nie mam pojęcia czy wskazuje ona owu. Teoretycznie test jest negatywny.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 lutego, 13:20

• Ssilvia Ekspertka

Wysłany: 12 lutego, 13:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kate93 wrote:
    Hej dziewczyny!
    Czy której z was udało się zajść w ciążę mimo negatywnego owulacyjnego? Podzielcie się swoimi doświadczeniami.

W pierwszym cyklu starań nie udało mi się zajść w ciążę. Aktualnie drugi cykl więc postanowiłam spróbować testów owulacyjnych. Nie mam super regularnych cykli (30-33dni) więc ślędzę je na aplikacyji flo. Testy owu Domowe Laboratorium z Rossmanna zaczęłam robić w 12dc (brak kreski), w kolejnych dniach pojawiła się druga kreseczka ale bardzo bardzo jasna. Wg Flo owulacja powinna być wczoraj (przytulanie było ;) ), dzisiaj 18dc (zrobiłam test owu - druga kreseczka jest). Jaśniejsza niż kontrolna C ale delikatnie bardziej wyraźna niż w poprzednich dniach. Nie mam pojęcia czy wskazuje ona owu. Teoretycznie test jest negatywny.

Witaj Kate, jak najbardziej możesz mieć owulację nawet jak testy wychodzą negatywne. Ja tak miałam w poprzednim cyklu.

Robiłam codziennie i raz się pojawiła bardzo słaba druga kreseczka. Poszłam na USG i okazało się że miałam w tym czasie owulację i już byłam po.

Czasami dziewczyny mają tylko kilku godzinny pik LH i łatwo go przegapić. Być może pijesz sporo wody i mocz jest rozcieńczony. Albo stężenie hormonu w moczu nie jest w takich ilościach żeby wybarwić drugą kreseczkę, a mimo to jest wystarczające żeby pękły pęcherzyki.

Możesz jeszcze próbować robić testy dwa razy dziennie, dwie godziny wcześniej nic nie pić. Ale u niektórych dziewczyn testy po prostu się nie sprawdzają. Co nie wyklucza zajścia w ciążę 😊

✨ 31 lat 🎀 | On 33 i wyniki nasienia super 🦸‍♂️ ✨

🌿 Hashimoto & lekka niedoczynność tarczycy – moja tarczyca to leń, ale ogarniamy!

Torbiel pęcherzykowata 25mm na jednym jajniku już 3 cykl bez zmian.🤔

💛 7 miesięcy starań – misja: 🍼👶

💊 Leki & suplementy:
    • 🦋 T4 (hormony tarczycy) – 25 mcg na zmianę z 50 mcg, bo moja tarczyca lubi być zaskakiwana.
    • 📉 Dostinex (prolaktyna) – jeden miesiąc i bum! Spadło z 23 ng/mL na 11 ng/mL.
    • ☀️ Witamina D, 💪 Magnez, 🧠 Complex B (metylowany), 🛡️ Cynk & Selen – bo trzeba dbać o całość!

🎯 Cel: Baby loading… ⏳💖

54c957d311ff42ecd9c6a2cf83b841c0.png
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Pierwsze objawy ciąży - po czym poznać, że możesz być w ciąży

Starając się zajść w ciążę, często nie potrafimy przestać interpretować każdego, nawet najmniejszego ukłucia w jajniku i nie traktować go jako potencjalnego objawu ciąży. Które z objawów mogą faktycznie coś znaczyć i z czym możemy je pomylić? Które z objawów ciążowych na wczesnym etapie ciąży są po prostu rzadko spotykane? Zapoznaj się z listą pierwszych objawów ciążowych!

CZYTAJ WIĘCEJ

5 sposobów jak zwiększyć inteligencję swojego dziecka jeszcze w brzuchu!

Czy wiesz, że na poziom inteligencji swojego dziecka możesz mieć już wpływ podczas ciąży? Połączenia nerwowe w mózgu dziecka tworzą się już na etapie życia płodowego. Stymulację neuronów w mózgu dziecka mogą zwiększać pewne aktywności. Sprawdź, co robić lub czego unikać, aby zadbać o optymalny rozwój mózgu Twojego dziecka! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża bliźniacza – wszystko co musimy o niej wiedzieć

Ciąża bliźniacza to rodzaj ciąży wielopłodowej, podczas której w macicy kobiety rozwijają się jednocześnie dwa płody. Ciąże bliźniacze stanowią około 1,25% wszystkich ciąż, czyli średnio jeden na sto porodów kończy się przyjściem na świat nie jednego, a dwójki dzieci. Współcześnie coraz więcej ciąż to właśnie ciąże bliźniacze. Przeczytaj i dowiedz się m.in. jak powstaje ciąża bliźniacza, jakie są jej rodzaje i jakie może powodować ryzyka. 

CZYTAJ WIĘCEJ