X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na owulację Zajście w ciążę mimo negatywnego testu owulacyjnego
Odpowiedz

Zajście w ciążę mimo negatywnego testu owulacyjnego

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • Kate93 Nowa

Wysłany: 12 lutego, 13:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny!
    Czy której z was udało się zajść w ciążę mimo negatywnego owulacyjnego? Podzielcie się swoimi doświadczeniami.

W pierwszym cyklu starań nie udało mi się zajść w ciążę. Aktualnie drugi cykl więc postanowiłam spróbować testów owulacyjnych. Nie mam super regularnych cykli (30-33dni) więc ślędzę je na aplikacyji flo. Testy owu Domowe Laboratorium z Rossmanna zaczęłam robić w 12dc (brak kreski), w kolejnych dniach pojawiła się druga kreseczka ale bardzo bardzo jasna. Wg Flo owulacja powinna być wczoraj (przytulanie było ;) ), dzisiaj 18dc (zrobiłam test owu - druga kreseczka jest). Jaśniejsza niż kontrolna C ale delikatnie bardziej wyraźna niż w poprzednich dniach. Nie mam pojęcia czy wskazuje ona owu. Teoretycznie test jest negatywny.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 lutego, 13:20

• Ssilvia Autorytet

Wysłany: 12 lutego, 13:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kate93 wrote:
    Hej dziewczyny!
    Czy której z was udało się zajść w ciążę mimo negatywnego owulacyjnego? Podzielcie się swoimi doświadczeniami.

W pierwszym cyklu starań nie udało mi się zajść w ciążę. Aktualnie drugi cykl więc postanowiłam spróbować testów owulacyjnych. Nie mam super regularnych cykli (30-33dni) więc ślędzę je na aplikacyji flo. Testy owu Domowe Laboratorium z Rossmanna zaczęłam robić w 12dc (brak kreski), w kolejnych dniach pojawiła się druga kreseczka ale bardzo bardzo jasna. Wg Flo owulacja powinna być wczoraj (przytulanie było ;) ), dzisiaj 18dc (zrobiłam test owu - druga kreseczka jest). Jaśniejsza niż kontrolna C ale delikatnie bardziej wyraźna niż w poprzednich dniach. Nie mam pojęcia czy wskazuje ona owu. Teoretycznie test jest negatywny.

Witaj Kate, jak najbardziej możesz mieć owulację nawet jak testy wychodzą negatywne. Ja tak miałam w poprzednim cyklu.

Robiłam codziennie i raz się pojawiła bardzo słaba druga kreseczka. Poszłam na USG i okazało się że miałam w tym czasie owulację i już byłam po.

Czasami dziewczyny mają tylko kilku godzinny pik LH i łatwo go przegapić. Być może pijesz sporo wody i mocz jest rozcieńczony. Albo stężenie hormonu w moczu nie jest w takich ilościach żeby wybarwić drugą kreseczkę, a mimo to jest wystarczające żeby pękły pęcherzyki.

Możesz jeszcze próbować robić testy dwa razy dziennie, dwie godziny wcześniej nic nie pić. Ale u niektórych dziewczyn testy po prostu się nie sprawdzają. Co nie wyklucza zajścia w ciążę 😊

✨ 32 lat 🎀 | On 34 i wyniki nasienia super 🦸‍♂️ ✨

🌿 Hashimoto & niedoczynność tarczycy – moja tarczyca to leń, ale ogarniamy!

💛 10 miesięcy starań – misja: 🍼👶

💊:
    • 🦋 T4 – 50 mcg.
    • 📉 Dostinex – jeden miesiąc i bum! Spadło z 23 ng/mL na 11 ng/mL.
    • ☀️ Witamina D, 💪 Magnez, 🧠 Complex B (metylowany), 🛡️ Cynk & Selen – bo trzeba dbać o całość!
    • Acard 100 mg profilaktycznie w II fazie

🎯 Cel: Baby loading… ⏳💖

✅ Co już mam sprawdzone?

🔄 Owulacja potwierdzona:
    – Endometrium 9–10 mm w czasie owulacji , śluz płodny 🧻
    – Pęcherzyki dojrzewają i pękają 🥚💥

🌬️ Jajowody drożne – przepływ potwierdzony! ✅

🔬 MUCHA i cytologia – w normie 🧫💖

🟡 Faza lutealna: 12 dni
    – Progesteron: 9 ng/ml w II fazie cyklu 💊🌕

📅 3. dzień cyklu (badania hormonalne):
    – Estradiol: 40 pg/ml 💧
    – FSH: 6 mIU/ml 🌱
    – LH: 6 mIU/ml 🔁
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Metody leczenia endometriozy - techniki leczenia, skuteczność, koszty

Endometrioza jest w dalszym ciągu bardzo tajemniczą chorobą. Nic dziwnego, że zarówno diagnostyka, jak i leczenie nie należą do łatwych. Jakie metody stosuje się w zależności od postaci endometriozy? Na czym polegają? Czy są one skuteczne? Jakie czynniki zwiększają szanse na powodzenie leczenia operacyjnego? Czy leczenie endometriozy jest drogie? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Najwygodniejsze sukienki ciążowe. Te modele sprawdzą się na co dzień i od święta

Wybierając ciążową garderobę, niewątpliwie jednym z najwygodniejszych i najbardziej komfortowych rozwiązań są sukienki ciążowe. Co więcej mogą one z powodzeniem zostać wykorzystane w okresie karmienia piersią. Na co zwrócić uwagę przy wyborze? Jaki krój wybrać? Przeczytaj nasze podpowiedzi!

CZYTAJ WIĘCEJ

Foliany - niezbędny składnik dla kobiet starających się o dziecko i kobiet w ciąży

Niewątpliwie kwas foliowy jest jednym z najważniejszych składników dla przyszłej Mamy. Dlaczego suplementacja kwasem foliowym, a właściwie jego aktywnymi formami (folianami) jest tak istotna? Jaką rolę odgrywa kwas foliowy? 

CZYTAJ WIĘCEJ