X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na testowanie antydepresanty,niereguralne cykle, objawy ciąży a ciąza
Odpowiedz

antydepresanty,niereguralne cykle, objawy ciąży a ciąza

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • Nataljanka Debiutantka

Wysłany: 16 marca 2016, 23:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam:-) od czego by tu zacząć
    od lutego biorę faxolet( Venlafaxine) 75 mg na depresje oraz Letrox 50 ( od roku na chorobę hoshimoto)
    Od zawsze miałam nieregularne cykle, ale w tym coś mnie niepokoi
    Jestem w 51 dniu cyklu i okresu nadal nie ma.
    Miałam już cykle 54 dniowe.
    To co zwróciło moją uwagę w tym miesiącu to to ze mam sine wargi sromowe, ciemniejsze i powiększone brodawki sutkowe, kłucie w piersiach ( takie samo jak przy pierwszej ciąży), ból pochwy, pleców , mam ciężkie piersi, śluzu nie mam dużo ale jest on kremowy i jestem bardzo zmęczona i senna.
    Dodam ze po zażywaniu leków na depresje senność mi minęła a wróciła energia.
    A ten tydzień jest koszmarny , usypiam na siedzącą.
    Test Ciążowy niestety negatywny, ale robiony po południu
    A wiec czy leki mogły u mnie spowodować takie dolegliwości ?
    Czytałam o faxolecie ( Venlafaxine)ze jedynie może przesunąć @ lub zmienić intensywność @
    Czy mogę mieć choć trochę nadziei ze to ciąża ? Czy jest ktoś kto może mi doradzić. może KTOŚ BRAŁ LEKI NA DEPRESJE I MIAŁ PODOBNE OBJAWY
    lub ktokolwiek kto wie cos na ten temat ? ?????

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 marca 2016, 23:10

• aknis Koleżanka

Wysłany: 16 marca 2016, 23:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a kiedy miałaś owulację? myślę że w 51 dniu cyklu to już niestety raczej nie można mówić o pomyłce testu, bardziej myślałabym o jakichś zaburzeniach hormonalnych

już prawie...

• Nataljanka Debiutantka

Wysłany: 16 marca 2016, 23:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie zwróciłam uwagi na owulacje w tym cyklu, Mój endo mówi ze z hormonami narazie ok. Z tsh też. Ale 26 lutego miałam plamienie z jasno czerwoną krwią i myślałam ze to plamienie implantacyjne
    Sama nie wiem co się dzieje

• aknis Koleżanka

Wysłany: 16 marca 2016, 23:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no to pozostaje jedynie zrobić betę, bo tylko ona da 100% wiarygodności, powodzenia :)

już prawie...

• Nataljanka Debiutantka

Wysłany: 16 marca 2016, 23:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję :)może się uda, bete mogę zrobić za pare dni dopiero , córka chora i nie mogę jej zostawić a mąż w delegacji
    Może jeszcze ktoś się znajdzie do doradzenia ?

• Szyszka1 Ekspertka

Wysłany: 17 marca 2016, 01:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a może owulacja Ci sie przesunęła i to było plamienie okołoowulacyjne? Betę zrób!

c6bc98262226b9dff363104a7b4a8939.png
  • Nataljanka Debiutantka

Wysłany: 17 marca 2016, 12:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też o tym myślałam, zobaczymy co to bedzie

Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Zespół Policystycznych Jajników (PCOS) – dieta dla płodności

Zespół policystycznych jajników (PCOS, Policystyczne Jajniki) to jedno z najczęściej występujących zaburzeń endokrynologicznych u kobiet. Dotyczy 5-10% kobiet w wieku rozrodczym i jest najczęstszą przyczyną zaburzeń owulacji i problemów z zajściem w ciążę. Przeczytaj jakie są objawy PCOS, jak wpływa ono na starania o dziecko oraz w jaki sposób możesz pomóc sobie dietą.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak rozszerzać dietę dziecka? Poradnik krok po kroku

Kiedy zacząć rozszerzanie diety dziecka? Eksperci zalecają start około 6. miesiąca życia, kiedy niemowlę jest gotowe na odkrywanie nowych smaków, a mleko matki pozostaje kluczowym elementem jadłospisu. Jak rozpoznać gotowość malucha i które metody wprowadzania pokarmów wybrać? Dowiedz się, jak stopniowo uzupełniać dietę dziecka, unikając potencjalnych zagrożeń i wspierając zdrowy rozwój poprzez bezpieczne i zróżnicowane posiłki!

CZYTAJ WIĘCEJ

Wysoki testosteron u kobiet - przyczyny, objawy, leczenie

Jakie mogą być przyczyny podwyższonego testosteronu w kobiecym organizmie? Jakie są najczęstsze objawy wysokiego testosteronu u kobiet? Jak wygląda diagnoza i leczenie? 

CZYTAJ WIĘCEJ