X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na testowanie Bardzo mocne objawy tak wcześnie?
Odpowiedz

Bardzo mocne objawy tak wcześnie?

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • Malojka Koleżanka

Wysłany: 23 listopada 2024, 19:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jestem 8 dni po podwójnej owulacji, podczas której oczywiście starliśmy się o dziecko, od 5dpo mam następujące dolegliwości:
    -wzdęcia i skurcze w jelitach/odbijanie się cały czas do dzisiaj
    - ból jajnika i podbrzusza 5-6 dpo
    -gorączka 7dpo
    -tkliwość piersi, wieczorem nabrzmiałe ale nie jakoś bardzo mocno
    - dziś bardzo mocne ale krótkie kłucie na wysokości żołądka/jelit, biegunka cały dzień, ale bez bólu w podbrzuszu

Test dziś negatywy, wczoraj beta też negatywna < 2.3 - ktoś miał podobnie że beta nie wychodziła a „objawy” już były?

Dodam tylko ze nigdy nie miałam takiego czegoś jak mam teraz, od 5dpo.

• Ivka Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2024, 22:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miałam w tym cyklu też podobne objawy, w sumie pierwszy raz takie przyuważyłam, bo przy poprzednich cyklach się nie zdarzały. W 10 dpo zrobiłam betę przy rutynowych badaniach krwi do neurologa, wyszła 5.3 - to był poniedziałek. Wyjechałam na kilka dni, w między czasie chyba w środę zrobiłam test - negatywny. W piątek zdziwko i miesiączka. Sama nie wiem co to było. Zagadka 🤷🏻‍♀️ pójdę do gina pewnie w przyszłym tygodniu to podpytam.
    Spróbuj zrobić betę za jakieś 3 dni, 8 dpo to może być trochę wcześniej…

👩🏻93 Stwardnienie rozsiane od 2017,wszystko stabilnie
    👨🏻87

21.12 (12dpo,30dc) ⏸️ beta: 20,1
    Update: 24+4 - 700g 👶🏻

wynik nifty: zdrowy ziomuś na pokładzie 🐻

preg.png
  • Malojka Koleżanka

Wysłany: 23 listopada 2024, 22:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ivka wrote:
    Miałam w tym cyklu też podobne objawy, w sumie pierwszy raz takie przyuważyłam, bo przy poprzednich cyklach się nie zdarzały. W 10 dpo zrobiłam betę przy rutynowych badaniach krwi do neurologa, wyszła 5.3 - to był poniedziałek. Wyjechałam na kilka dni, w między czasie chyba w środę zrobiłam test - negatywny. W piątek zdziwko i miesiączka. Sama nie wiem co to było. Zagadka 🤷🏻‍♀️ pójdę do gina pewnie w przyszłym tygodniu to podpytam.
    Spróbuj zrobić betę za jakieś 3 dni, 8 dpo to może być trochę wcześniej…

A miałaś takie silne kłucie w brzuchu? Ja najpierw miałam w podbrzuszu, teraz mam na wysokości żołądka i to jest mocne i nie wiem czy mam coś z jelitami czy o co chodzi 😳 tak pewnie poczekam cierpliwie do miesiączki, nie chcę się nakręcać, ale czuję się nawet psychicznie inaczej niż zwykle 😅

• Ivka Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2024, 23:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malojka wrote:
    A miałaś takie silne kłucie w brzuchu? Ja najpierw miałam w podbrzuszu, teraz mam na wysokości żołądka i to jest mocne i nie wiem czy mam coś z jelitami czy o co chodzi 😳 tak pewnie poczekam cierpliwie do miesiączki, nie chcę się nakręcać, ale czuję się nawet psychicznie inaczej niż zwykle 😅

Miałam pierwszy raz tak, jak ponoć boli na okres. Mówię ponoć, bo nigdy nie miałam boleści z tym związanych. I to było dość zastanawiające, i faktycznie czułam takie kłucie jakieś dziwne. Wydawało mi się, że to przez to że wsunęłam całą dużą pizzę 🤪

👨🏻87

preg.png
  • Izi Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2024, 09:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malojka wrote:
    Jestem 8 dni po podwójnej owulacji, podczas której oczywiście starliśmy się o dziecko, od 5dpo mam następujące dolegliwości:
    -gorączka 7dpo
    - dziś bardzo mocne ale krótkie kłucie na wysokości żołądka/jelit, biegunka cały dzień, ale bez bólu w podbrzuszu

Test dziś negatywy, wczoraj beta też negatywna < 2.3 - ktoś miał podobnie że beta nie wychodziła a „objawy” już były?

Z krwi cokolwiek wychodzi koło 8-10 dnia po zapłodnieniu więc trochę za wcześnie zrobiłaś badanie
    Samo zagnieżdżenie zarodka to mniej więcej między 6-10 dpo i trwa kilka dni dlatego nawet 8 dpo z krwi może nic nie wyjść
    Pierwsze wcześne objawy najwcześniej pojawiają się 7-14 dni po zapłodnieniu czasami niektórzy czują zagnieżdżenie zarodka ale to średnio jakiś 6 dpo najwcześniej (kłucie w podbrzuszu)

Więc najlepiej wyluzować poczekać do dnia @ i robić test - tak na dłuższą metę dla psychiki lepiej bo się zajedziesz wypatrując objawów i testując tak szybko i nawet przy jelitówce będziesz widziała objawy ciąży ;)

Julia24 lubi tę wiadomość

♥ staraczka z 2021 - córka '22, wracam do starań
    ♥ ja - niedawno stwierdzona adenomioza
    ♥ mąż stwierdzona przy poprzednich staraniach teratozoospermia, powtórka badań w 2025

♥11.08.21 beta 137,70 - 13.08.21 beta 446,20. Poród 04.2022

♥ 31.12 II beta 52.64. 02.01 beta 203.32 04.01 beta 584.08

preg.png
  • Ivka Autorytet

Wysłany: 3 grudnia 2024, 23:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malojka wrote:
    -gorączka 7dpo

I jak tam sytuacja? :)

👨🏻87

preg.png
  • Malojka Koleżanka

Wysłany: 6 grudnia 2024, 12:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ivka wrote:
    I jak tam sytuacja? :)
    6 dni spóźnia mi się @. Testy negatywne. Lekarz mi przepisał dupka więc chyba przez to mi się spóźnia, przestałam go brać 2 dni przed spodziewaną miesiączką. A Ty jak tam? Moje objawy ustały..
    Edit: dostałam właśnie @.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 grudnia 2024, 15:59

• aniawrzymie Znajoma

Wysłany: 8 grudnia 2024, 14:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej! Doradźcie proszę… Jestem 12 dpo, 8 dnia dostałam objawy: bolące piersi, ciągnięcie w dole brzucha, ból pleców, wszystko się nasilało, ogromna wrażliwość na zapachy, swędzące i bolące sutki i w końcu mdłości. Byłam zaskoczona że a tyle tak szybko, spadło to na mnie jak grom. Przy pierwszej ciąży (poroniona) nie miałam prawie żadnych objawów. Te wszystkie objawy wystąpiły w 3 dni, pojawiła się nadzieja. Dzisiaj wstałam i nie ma nic oprócz dalej bólu sutkow i ciągnięcia w dole brzucha. Dostałam też biegunke. Okres ma być za 3 dni. Nie wiem czy robić test czy poczekać…

• Malojka Koleżanka

Wysłany: 8 grudnia 2024, 17:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aniawrzymie wrote:
    Hej! Doradźcie proszę… Jestem 12 dpo, 8 dnia dostałam objawy: bolące piersi, ciągnięcie w dole brzucha, ból pleców, wszystko się nasilało, ogromna wrażliwość na zapachy, swędzące i bolące sutki i w końcu mdłości. Byłam zaskoczona że a tyle tak szybko, spadło to na mnie jak grom. Przy pierwszej ciąży (poroniona) nie miałam prawie żadnych objawów. Te wszystkie objawy wystąpiły w 3 dni, pojawiła się nadzieja. Dzisiaj wstałam i nie ma nic oprócz dalej bólu sutkow i ciągnięcia w dole brzucha. Dostałam też biegunke. Okres ma być za 3 dni. Nie wiem czy robić test czy poczekać…

Ja to wszystko też miałam i przed miesiączką zniknęło, co więcej miesiączka mi się przesunęła o tydzień i przez ten tydzień zero objawów, nawet na @ 😳 zrobiłam test bardzo wcześnie, bo nie wytrzymałam.
    Myślę że 3 dni przed miesiączką już możesz zrobić.

Ja naprawdę byłam pewna że jestem w ciąży, bo pierwszy raz takie coś miałam i teraz to bardzo boli że jednak nie jestem bo się nakręciłam, szczególnie że lekarz mi potwierdził że zaszła poprawnie owulacja 🙁

• 94Donia12 Przyjaciółka

Wysłany: 8 grudnia 2024, 21:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aniawrzymie wrote:

Ja bym zrobiła już test, u mnie jednym z objawów takich bardzo wczesnych przed miesiaczka była właśnie biegunka i ogromne męczenie się przy codziennych czynnościach.

aniawrzymie lubi tę wiadomość

🙋🏻‍♀️94
    👨🏻‍🦱93

13.10.2016 🩵
    SN 41+4
    4100g 62cm ❤️

14.09.2024 ⏸️
    02.10.2024 💔🖤

29.11.2024 ⏸️💞
    🔜 09.08.2025 czekamy na Alicję 🩷

preg.png
  • Ivka Autorytet

Wysłany: 10 grudnia 2024, 11:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malojka wrote:
    6 dni spóźnia mi się @. Testy negatywne. Lekarz mi przepisał dupka więc chyba przez to mi się spóźnia, przestałam go brać 2 dni przed spodziewaną miesiączką. A Ty jak tam? Moje objawy ustały..
    Edit: dostałam właśnie @.
    U mnie nowy miesiąc, nowe rozstanie. Owulka miała być w piątek, a była wczoraj. Rozjechał mi się cykl po zeszłym miesiącu bardzo. W tym raczej nie wróżę sukcesów, więc pewnie w Sylwestra będę mogła się napić 😅

👨🏻87

preg.png
  • aniawrzymie Znajoma

Wysłany: 10 grudnia 2024, 12:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zrobiłam test dzisiaj rano i mam 2 kreski! Z objawów dalej zmęczenie, lekkie mdłości, wrażliwe piersi i ból głowy, ale doszedł dzisiaj ciągnący ból w dole brzucha i kłócie jajnika dosyć intensywne. Mam tysiąc myśli, ale głównie stres i obawy, bo przy pierwszej ciąży początek też był ok, a w 8 tygodniu koniec nadziei. Zrobię betę w tym tygodniu i zobaczyczymy co to będzie:

Malojka, Ivka lubią tę wiadomość

• Malojka Koleżanka

Wysłany: 10 grudnia 2024, 19:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aniawrzymie wrote:
    Zrobiłam test dzisiaj rano i mam 2 kreski! Z objawów dalej zmęczenie, lekkie mdłości, wrażliwe piersi i ból głowy, ale doszedł dzisiaj ciągnący ból w dole brzucha i kłócie jajnika dosyć intensywne. Mam tysiąc myśli, ale głównie stres i obawy, bo przy pierwszej ciąży początek też był ok, a w 8 tygodniu koniec nadziei. Zrobię betę w tym tygodniu i zobaczyczymy co to będzie:

Gratulacje 🧡 trzymam kciuki za Was!

aniawrzymie lubi tę wiadomość

• kotavenusa Debiutantka

Wysłany: 18 grudnia 2024, 07:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malojka wrote:
    -gorączka 7dpo

Hej Mamusie i przyszłe Mamusie.
    Chciałam tym przyszłym mamą dać może światełko nadziei i przypomnieć o cierpliwości oszczędzającej nam stresu i smutku.

1 i 2.12 było ostatnie ♥️ i oczywiście od tego dnia powoli coraz mocniej dająca o sobie znać niepewność. 8 lub 9 dnia od owu pojechaliśmy na betę, wynik - 2 :( czytając internety chciałam wierzyć tym bardziej optymistycznym wersjom, które mówią o tym, że tego dnia wynik już powinien być ok. Aha! Na betę pojechałam, bo poczułam specyficzny ból piersi.. Wynik: 2 nie dawał mi spokoju, bo 2 to jednak nie np 0,3, więc po dwóch dniach pojechaliśmy powtórzyć badanie. Byłam pewna, że będzie choć 3, ale ku mojemu zdziwieniu i cichej rozpaczy wynik ani drgnął. Był to 11 dzień od ♥️. Odpuściłam więc to sprawdzanie pogrążając się w smutku i trochę wstydzie, że nakręciłam wszystkich, a tu nic. Ale w środku czułam, że jestem w ciąży... Wytrzymałam czwartek, piątek i sobotę by w niedzielę (2dni przed spodziewaną miesiączką) wieczorem zrobić test w domu z moczu. Jak się domyślacie UDAŁO się!!!
    Więc kochane moje - dzidzia może zagnieździć się jak u mnie bardzo późno, więc nie nastawiajcie się negatywnie nawet po dwukrotnej becie, a najlepiej wstrzymać się z tym na chociaż dwa-trzy dni przed spodziewaną miesiączką.

3mam kciuki za Was i Wasze okruszki!

31dc 💚💚💚

ater lubi tę wiadomość

Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Zespół Policystycznych Jajników (PCOS) – dieta dla płodności

Zespół policystycznych jajników (PCOS, Policystyczne Jajniki) to jedno z najczęściej występujących zaburzeń endokrynologicznych u kobiet. Dotyczy 5-10% kobiet w wieku rozrodczym i jest najczęstszą przyczyną zaburzeń owulacji i problemów z zajściem w ciążę. Przeczytaj jakie są objawy PCOS, jak wpływa ono na starania o dziecko oraz w jaki sposób możesz pomóc sobie dietą.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Najwygodniejsze sukienki ciążowe. Te modele sprawdzą się na co dzień i od święta

Wybierając ciążową garderobę, niewątpliwie jednym z najwygodniejszych i najbardziej komfortowych rozwiązań są sukienki ciążowe. Co więcej mogą one z powodzeniem zostać wykorzystane w okresie karmienia piersią. Na co zwrócić uwagę przy wyborze? Jaki krój wybrać? Przeczytaj nasze podpowiedzi!

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak liczyć, który to tydzień ciąży?

Udało Wam się zajść w ciążę? Gratulacje! Określenie tygodnia ciąży jest kluczowe z wielu powodów. Przede wszystkim pozwala ustalić, czy dziecko rozwija się prawidłowo oraz umożliwia wykrycie wcześniejszego porodu bądź poronienia. Pozwala też rodzicom przygotować się do momentu przywitania nowego członka rodziny na świecie. Zobacz, w jaki sposób można ustalić wiek ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ