Bardzo mocne objawy tak wcześnie?
-
Jestem 8 dni po podwójnej owulacji, podczas której oczywiście starliśmy się o dziecko, od 5dpo mam następujące dolegliwości:
-wzdęcia i skurcze w jelitach/odbijanie się cały czas do dzisiaj
- ból jajnika i podbrzusza 5-6 dpo
-gorączka 7dpo
-tkliwość piersi, wieczorem nabrzmiałe ale nie jakoś bardzo mocno
- dziś bardzo mocne ale krótkie kłucie na wysokości żołądka/jelit, biegunka cały dzień, ale bez bólu w podbrzuszu
Test dziś negatywy, wczoraj beta też negatywna < 2.3 - ktoś miał podobnie że beta nie wychodziła a „objawy” już były?
Dodam tylko ze nigdy nie miałam takiego czegoś jak mam teraz, od 5dpo.
-
Miałam w tym cyklu też podobne objawy, w sumie pierwszy raz takie przyuważyłam, bo przy poprzednich cyklach się nie zdarzały. W 10 dpo zrobiłam betę przy rutynowych badaniach krwi do neurologa, wyszła 5.3 - to był poniedziałek. Wyjechałam na kilka dni, w między czasie chyba w środę zrobiłam test - negatywny. W piątek zdziwko i miesiączka. Sama nie wiem co to było. Zagadka 🤷🏻♀️ pójdę do gina pewnie w przyszłym tygodniu to podpytam.
Spróbuj zrobić betę za jakieś 3 dni, 8 dpo to może być trochę wcześniej…👩🏻93 Stwardnienie rozsiane od 2017,wszystko stabilnie
👨🏻87
6cs
21.12 (12dpo,30dc) ⏸️ beta: 20,1
02.01 beta 10 692mlU/ml
Update: 08.01 - serducho bije jak dzwon. -
Ivka wrote:Miałam w tym cyklu też podobne objawy, w sumie pierwszy raz takie przyuważyłam, bo przy poprzednich cyklach się nie zdarzały. W 10 dpo zrobiłam betę przy rutynowych badaniach krwi do neurologa, wyszła 5.3 - to był poniedziałek. Wyjechałam na kilka dni, w między czasie chyba w środę zrobiłam test - negatywny. W piątek zdziwko i miesiączka. Sama nie wiem co to było. Zagadka 🤷🏻♀️ pójdę do gina pewnie w przyszłym tygodniu to podpytam.
Spróbuj zrobić betę za jakieś 3 dni, 8 dpo to może być trochę wcześniej…
A miałaś takie silne kłucie w brzuchu? Ja najpierw miałam w podbrzuszu, teraz mam na wysokości żołądka i to jest mocne i nie wiem czy mam coś z jelitami czy o co chodzi 😳 tak pewnie poczekam cierpliwie do miesiączki, nie chcę się nakręcać, ale czuję się nawet psychicznie inaczej niż zwykle 😅 -
Malojka wrote:A miałaś takie silne kłucie w brzuchu? Ja najpierw miałam w podbrzuszu, teraz mam na wysokości żołądka i to jest mocne i nie wiem czy mam coś z jelitami czy o co chodzi 😳 tak pewnie poczekam cierpliwie do miesiączki, nie chcę się nakręcać, ale czuję się nawet psychicznie inaczej niż zwykle 😅
Miałam pierwszy raz tak, jak ponoć boli na okres. Mówię ponoć, bo nigdy nie miałam boleści z tym związanych. I to było dość zastanawiające, i faktycznie czułam takie kłucie jakieś dziwne. Wydawało mi się, że to przez to że wsunęłam całą dużą pizzę 🤪👩🏻93 Stwardnienie rozsiane od 2017,wszystko stabilnie
👨🏻87
6cs
02.01 beta 10 692mlU/ml
Malojka wrote:Jestem 8 dni po podwójnej owulacji, podczas której oczywiście starliśmy się o dziecko, od 5dpo mam następujące dolegliwości:
-gorączka 7dpo
- dziś bardzo mocne ale krótkie kłucie na wysokości żołądka/jelit, biegunka cały dzień, ale bez bólu w podbrzuszu
Test dziś negatywy, wczoraj beta też negatywna < 2.3 - ktoś miał podobnie że beta nie wychodziła a „objawy” już były?
Z krwi cokolwiek wychodzi koło 8-10 dnia po zapłodnieniu więc trochę za wcześnie zrobiłaś badanie
Samo zagnieżdżenie zarodka to mniej więcej między 6-10 dpo i trwa kilka dni dlatego nawet 8 dpo z krwi może nic nie wyjść
Pierwsze wcześne objawy najwcześniej pojawiają się 7-14 dni po zapłodnieniu czasami niektórzy czują zagnieżdżenie zarodka ale to średnio jakiś 6 dpo najwcześniej (kłucie w podbrzuszu)
Więc najlepiej wyluzować poczekać do dnia @ i robić test - tak na dłuższą metę dla psychiki lepiej bo się zajedziesz wypatrując objawów i testując tak szybko i nawet przy jelitówce będziesz widziała objawy ciążyJulia24 lubi tę wiadomość
♥ staraczka z 2021 - córka '22, wracam do starań
♥ ja - niedawno stwierdzona adenomioza
♥ mąż stwierdzona przy poprzednich staraniach teratozoospermia, powtórka badań w 2025
♥11.08.21 beta 137,70 - 13.08.21 beta 446,20. Poród 04.2022
♥ 31.12 II beta 52.64. 02.01 beta 203.32 04.01 beta 584.08 -
Malojka wrote:Jestem 8 dni po podwójnej owulacji, podczas której oczywiście starliśmy się o dziecko, od 5dpo mam następujące dolegliwości:
-gorączka 7dpo
Dodam tylko ze nigdy nie miałam takiego czegoś jak mam teraz, od 5dpo.👩🏻93 Stwardnienie rozsiane od 2017,wszystko stabilnie
👨🏻87
6cs
02.01 beta 10 692mlU/ml
Ivka wrote:I jak tam sytuacja?
Edit: dostałam właśnie @.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 grudnia 2024, 15:59
-
Hej! Doradźcie proszę… Jestem 12 dpo, 8 dnia dostałam objawy: bolące piersi, ciągnięcie w dole brzucha, ból pleców, wszystko się nasilało, ogromna wrażliwość na zapachy, swędzące i bolące sutki i w końcu mdłości. Byłam zaskoczona że a tyle tak szybko, spadło to na mnie jak grom. Przy pierwszej ciąży (poroniona) nie miałam prawie żadnych objawów. Te wszystkie objawy wystąpiły w 3 dni, pojawiła się nadzieja. Dzisiaj wstałam i nie ma nic oprócz dalej bólu sutkow i ciągnięcia w dole brzucha. Dostałam też biegunke. Okres ma być za 3 dni. Nie wiem czy robić test czy poczekać…
-
aniawrzymie wrote:Hej! Doradźcie proszę… Jestem 12 dpo, 8 dnia dostałam objawy: bolące piersi, ciągnięcie w dole brzucha, ból pleców, wszystko się nasilało, ogromna wrażliwość na zapachy, swędzące i bolące sutki i w końcu mdłości. Byłam zaskoczona że a tyle tak szybko, spadło to na mnie jak grom. Przy pierwszej ciąży (poroniona) nie miałam prawie żadnych objawów. Te wszystkie objawy wystąpiły w 3 dni, pojawiła się nadzieja. Dzisiaj wstałam i nie ma nic oprócz dalej bólu sutkow i ciągnięcia w dole brzucha. Dostałam też biegunke. Okres ma być za 3 dni. Nie wiem czy robić test czy poczekać…
Ja to wszystko też miałam i przed miesiączką zniknęło, co więcej miesiączka mi się przesunęła o tydzień i przez ten tydzień zero objawów, nawet na @ 😳 zrobiłam test bardzo wcześnie, bo nie wytrzymałam.
Myślę że 3 dni przed miesiączką już możesz zrobić.
Ja naprawdę byłam pewna że jestem w ciąży, bo pierwszy raz takie coś miałam i teraz to bardzo boli że jednak nie jestem bo się nakręciłam, szczególnie że lekarz mi potwierdził że zaszła poprawnie owulacja 🙁 -
aniawrzymie wrote:Hej! Doradźcie proszę… Jestem 12 dpo, 8 dnia dostałam objawy: bolące piersi, ciągnięcie w dole brzucha, ból pleców, wszystko się nasilało, ogromna wrażliwość na zapachy, swędzące i bolące sutki i w końcu mdłości. Byłam zaskoczona że a tyle tak szybko, spadło to na mnie jak grom. Przy pierwszej ciąży (poroniona) nie miałam prawie żadnych objawów. Te wszystkie objawy wystąpiły w 3 dni, pojawiła się nadzieja. Dzisiaj wstałam i nie ma nic oprócz dalej bólu sutkow i ciągnięcia w dole brzucha. Dostałam też biegunke. Okres ma być za 3 dni. Nie wiem czy robić test czy poczekać…
Ja bym zrobiła już test, u mnie jednym z objawów takich bardzo wczesnych przed miesiaczka była właśnie biegunka i ogromne męczenie się przy codziennych czynnościach.aniawrzymie lubi tę wiadomość
🙋🏻♀️94
👨🏻🦱93
13.10.2016 🩵
SN 41+4
4100g 62cm ❤️
14.09.2024 ⏸️
02.10.2024 💔🖤
29.11.2024 ⏸️💞
30.11.2024 hcg 68 mlU/mL
02.12.2024 hcg 188 mlU/mL
09.12.2024 hcg 3814 mlU/mL
19.12.2024 pierwsze USG ✊🏽 Mamy 0,78cm małego człowieczka z bijącym serduszkiem 💞
09.01.2025 9+5 i 2,3 cm dzieciątka 🫶🏽
🔜 29.01. I prenatalne 🤞🏽
-
Malojka wrote:6 dni spóźnia mi się @. Testy negatywne. Lekarz mi przepisał dupka więc chyba przez to mi się spóźnia, przestałam go brać 2 dni przed spodziewaną miesiączką. A Ty jak tam? Moje objawy ustały..
Edit: dostałam właśnie @.👩🏻93 Stwardnienie rozsiane od 2017,wszystko stabilnie
👨🏻87
6cs
02.01 beta 10 692mlU/ml
Zrobiłam test dzisiaj rano i mam 2 kreski! Z objawów dalej zmęczenie, lekkie mdłości, wrażliwe piersi i ból głowy, ale doszedł dzisiaj ciągnący ból w dole brzucha i kłócie jajnika dosyć intensywne. Mam tysiąc myśli, ale głównie stres i obawy, bo przy pierwszej ciąży początek też był ok, a w 8 tygodniu koniec nadziei. Zrobię betę w tym tygodniu i zobaczyczymy co to będzie:
Malojka, Ivka lubią tę wiadomość
-
aniawrzymie wrote:Zrobiłam test dzisiaj rano i mam 2 kreski! Z objawów dalej zmęczenie, lekkie mdłości, wrażliwe piersi i ból głowy, ale doszedł dzisiaj ciągnący ból w dole brzucha i kłócie jajnika dosyć intensywne. Mam tysiąc myśli, ale głównie stres i obawy, bo przy pierwszej ciąży początek też był ok, a w 8 tygodniu koniec nadziei. Zrobię betę w tym tygodniu i zobaczyczymy co to będzie:
Gratulacje 🧡 trzymam kciuki za Was!aniawrzymie lubi tę wiadomość
-
-gorączka 7dpo
Hej Mamusie i przyszłe Mamusie.
Chciałam tym przyszłym mamą dać może światełko nadziei i przypomnieć o cierpliwości oszczędzającej nam stresu i smutku.
1 i 2.12 było ostatnie ♥️ i oczywiście od tego dnia powoli coraz mocniej dająca o sobie znać niepewność. 8 lub 9 dnia od owu pojechaliśmy na betę, wynik - 2 czytając internety chciałam wierzyć tym bardziej optymistycznym wersjom, które mówią o tym, że tego dnia wynik już powinien być ok. Aha! Na betę pojechałam, bo poczułam specyficzny ból piersi.. Wynik: 2 nie dawał mi spokoju, bo 2 to jednak nie np 0,3, więc po dwóch dniach pojechaliśmy powtórzyć badanie. Byłam pewna, że będzie choć 3, ale ku mojemu zdziwieniu i cichej rozpaczy wynik ani drgnął. Był to 11 dzień od ♥️. Odpuściłam więc to sprawdzanie pogrążając się w smutku i trochę wstydzie, że nakręciłam wszystkich, a tu nic. Ale w środku czułam, że jestem w ciąży... Wytrzymałam czwartek, piątek i sobotę by w niedzielę (2dni przed spodziewaną miesiączką) wieczorem zrobić test w domu z moczu. Jak się domyślacie UDAŁO się!!!
Więc kochane moje - dzidzia może zagnieździć się jak u mnie bardzo późno, więc nie nastawiajcie się negatywnie nawet po dwukrotnej becie, a najlepiej wstrzymać się z tym na chociaż dwa-trzy dni przed spodziewaną miesiączką.
3mam kciuki za Was i Wasze okruszki!
31dc 💚💚💚
-