X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na testowanie Bardzo mocne objawy tak wcześnie?
Odpowiedz

Bardzo mocne objawy tak wcześnie?

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • Malojka Nowa

Wysłany: 23 listopada, 19:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jestem 8 dni po podwójnej owulacji, podczas której oczywiście starliśmy się o dziecko, od 5dpo mam następujące dolegliwości:
    -wzdęcia i skurcze w jelitach/odbijanie się cały czas do dzisiaj
    - ból jajnika i podbrzusza 5-6 dpo
    -gorączka 7dpo
    -tkliwość piersi, wieczorem nabrzmiałe ale nie jakoś bardzo mocno
    - dziś bardzo mocne ale krótkie kłucie na wysokości żołądka/jelit, biegunka cały dzień, ale bez bólu w podbrzuszu

Test dziś negatywy, wczoraj beta też negatywna < 2.3 - ktoś miał podobnie że beta nie wychodziła a „objawy” już były?

Dodam tylko ze nigdy nie miałam takiego czegoś jak mam teraz, od 5dpo.

• Ivka Debiutantka

Wysłany: 23 listopada, 22:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miałam w tym cyklu też podobne objawy, w sumie pierwszy raz takie przyuważyłam, bo przy poprzednich cyklach się nie zdarzały. W 10 dpo zrobiłam betę przy rutynowych badaniach krwi do neurologa, wyszła 5.3 - to był poniedziałek. Wyjechałam na kilka dni, w między czasie chyba w środę zrobiłam test - negatywny. W piątek zdziwko i miesiączka. Sama nie wiem co to było. Zagadka 🤷🏻‍♀️ pójdę do gina pewnie w przyszłym tygodniu to podpytam.
    Spróbuj zrobić betę za jakieś 3 dni, 8 dpo to może być trochę wcześniej…

• Malojka Nowa

Wysłany: 23 listopada, 22:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ivka wrote:
    Miałam w tym cyklu też podobne objawy, w sumie pierwszy raz takie przyuważyłam, bo przy poprzednich cyklach się nie zdarzały. W 10 dpo zrobiłam betę przy rutynowych badaniach krwi do neurologa, wyszła 5.3 - to był poniedziałek. Wyjechałam na kilka dni, w między czasie chyba w środę zrobiłam test - negatywny. W piątek zdziwko i miesiączka. Sama nie wiem co to było. Zagadka 🤷🏻‍♀️ pójdę do gina pewnie w przyszłym tygodniu to podpytam.
    Spróbuj zrobić betę za jakieś 3 dni, 8 dpo to może być trochę wcześniej…

A miałaś takie silne kłucie w brzuchu? Ja najpierw miałam w podbrzuszu, teraz mam na wysokości żołądka i to jest mocne i nie wiem czy mam coś z jelitami czy o co chodzi 😳 tak pewnie poczekam cierpliwie do miesiączki, nie chcę się nakręcać, ale czuję się nawet psychicznie inaczej niż zwykle 😅

• Ivka Debiutantka

Wysłany: 23 listopada, 23:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malojka wrote:
    A miałaś takie silne kłucie w brzuchu? Ja najpierw miałam w podbrzuszu, teraz mam na wysokości żołądka i to jest mocne i nie wiem czy mam coś z jelitami czy o co chodzi 😳 tak pewnie poczekam cierpliwie do miesiączki, nie chcę się nakręcać, ale czuję się nawet psychicznie inaczej niż zwykle 😅

Miałam pierwszy raz tak, jak ponoć boli na okres. Mówię ponoć, bo nigdy nie miałam boleści z tym związanych. I to było dość zastanawiające, i faktycznie czułam takie kłucie jakieś dziwne. Wydawało mi się, że to przez to że wsunęłam całą dużą pizzę 🤪

• Izi Autorytet

Wysłany: 25 listopada, 09:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malojka wrote:
    Jestem 8 dni po podwójnej owulacji, podczas której oczywiście starliśmy się o dziecko, od 5dpo mam następujące dolegliwości:
    -gorączka 7dpo
    - dziś bardzo mocne ale krótkie kłucie na wysokości żołądka/jelit, biegunka cały dzień, ale bez bólu w podbrzuszu

Test dziś negatywy, wczoraj beta też negatywna < 2.3 - ktoś miał podobnie że beta nie wychodziła a „objawy” już były?

Z krwi cokolwiek wychodzi koło 8-10 dnia po zapłodnieniu więc trochę za wcześnie zrobiłaś badanie
    Samo zagnieżdżenie zarodka to mniej więcej między 6-10 dpo i trwa kilka dni dlatego nawet 8 dpo z krwi może nic nie wyjść
    Pierwsze wcześne objawy najwcześniej pojawiają się 7-14 dni po zapłodnieniu czasami niektórzy czują zagnieżdżenie zarodka ale to średnio jakiś 6 dpo najwcześniej (kłucie w podbrzuszu)

Więc najlepiej wyluzować poczekać do dnia @ i robić test - tak na dłuższą metę dla psychiki lepiej bo się zajedziesz wypatrując objawów i testując tak szybko i nawet przy jelitówce będziesz widziała objawy ciąży ;)

Julia24 lubi tę wiadomość

♥ starania od 2021

♥ ja 26 lat, cykle zwykle 34-40 dni, lub dłuższe, na razie polecenie wyluzowania, z koleżanką prolaktyną różnie się dogadujemy, raczej nie jest przyjaźnie nastawiona
    ♥ mąż 29 lat, leczenie i suplementacja pod okiem androloga, teratozoospermia

♥11.08 beta 137,70
    ♥13.08 beta 446,20

oar8tqyw214jl49t.png
  • Ivka Debiutantka

Wysłany: 3 grudnia, 23:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malojka wrote:
    -gorączka 7dpo

I jak tam sytuacja? :)

Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Droga ku rodzicielstwu - inspirująca historia Danuty i Adama

Dla wielu par starających się o potomstwo, droga do rodzicielstwa często bywa pełna wyzwań i niepewności. Jednak dla Adama i Danusi Dzionków ta droga, choć trudna, okazała się pełna nadziei i wreszcie spełnionych marzeń. Ich historia stanowi inspirujący przykład siły i determinacji w staraniach o dziecko, ukazując jednocześnie istotną rolę męskiej części sukcesu w procesie leczenia niepłodności.

CZYTAJ WIĘCEJ

4 składniki diety wspierające owulację!

Problemy z owulacją są bardzo częstą przyczyną trudności z zajściem w ciążę. Dowiedz się, jak za pomocą diety możesz wesprzeć jajeczkowanie! Poznaj, które składniki diety mogą pozytywnie wpływać na owulację, a które mogą przyczyniać się do niepłodności owulacyjnej. Poznaj propozycje propłodnościowych posiłków od Ani i Zosi z Akademii Płodności! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Suchość pochwy - jakie mogę być jej przyczyny i jak sobie z nią radzić?

Problem z odpowiednim nawilżeniem pochwy dotyczy bardzo dużej liczby kobiet. Najczęściej problemy występują w okresie okołomenopauzalnym, ale z różnych przyczyn mogą pojawiać się na każdym etapie życia kobiety. Suchość pochwy może znacząco obniżać jakość życia seksualnego, z powodu bólu i dyskomfortu odczuwanego podczas zbliżeń... Skąd się bierze suchość pochwy? Jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ