Bóle podbrzusza po owulacji
-
Dziewczyny, czy któraś miała taki cykl, że praktycznie od owulacji ciągle bolało podbrzusze? Ja zazwyczaj miałam tak, że w dniu owulacji był moment, że zaczynało pobolewać podbrzusze i to trwało parę godzin, a potem już było ok. A teraz od 10 dc (a owu najczęściej mam 11 dc) do teraz (15 dc) codziennie z przerwami boli mnie podbrzusze i już się trochę zaczynam martwić, bo tak to jeszcze nie miałam chyba nigdy.Starania o drugie dziecko
HSG - marzec 2018 (16 cs) - oba jajowody drożne
Laparoskopia z histeroskopią - listopad 2018 (25 cs)
Badanie nasienia - morfologia 3% (styczeń 2018) -> 6% (lipiec 2018); HBA 89%, DFI 22%, HDS 2% (04.2019)
Hormony w normie
LH:FSH poniżej 0,6 (?)
AMH w normie (2,39 ng/ml)
TSH w normie
Diagnoza:
Endometrioza 4. st. - lewy jajnik i jajowód w zrostach z jelitami
Torbiel endometrialna na prawym jajniku - 05.2019
Leczenie:
Rozpoczęcie ultra długiego protokołu - Diphereline (26.06) Stymulacja (27.08) -> 12 pęcherzyków
Punkcja -> 8 komórek IMSI -> 5 zapłodnionych
Transfer w 3. dobie jeden zarodek 8A - nieudany
Zamrożony 3AB -
Ja w tym cyklu tak mam, pierwszy raz.. bole inne niz te menstruacyjne, takie krecace, promieniujace.. obecnie mam termin @, myslalam ze wczoraj przyjdzie bo sluz zabarwiony na rozowo,ale w sladowych ilosciach.. troszke na wkladce I papierze.. dzisiaj sluz pozostal ale jasny, kremowy, bez krwi. Test negatywny..wiec czekam I czekam..(przepraszam ze baz znakow PL ale pisze na Ang klawiaturze)
Udzial w badaniach lkinicznych, Kriobank Bialystok-IVF
AMH 8.62
lekko Policystyczne jajniki
07.03. 19 transfer 5 dniowego kropka 4AA
mamy jeszcze:❄️❄️❄️
15.03.19 8dpt beta 0
Crio 05.04.19 4AA
9dpt--> beta 178 😍 prog 15.53... 11dpt--> beta 389 😊 18dpt-->beta 8630 😄
05.05--> serce wali jak dzwon mamy 11mm
07.07.19--> znamy plec chlopczyk! Gabrys -
No niestety u mnie to nie była ciążąStarania o drugie dziecko
HSG - marzec 2018 (16 cs) - oba jajowody drożne
Laparoskopia z histeroskopią - listopad 2018 (25 cs)
Badanie nasienia - morfologia 3% (styczeń 2018) -> 6% (lipiec 2018); HBA 89%, DFI 22%, HDS 2% (04.2019)
Hormony w normie
LH:FSH poniżej 0,6 (?)
AMH w normie (2,39 ng/ml)
TSH w normie
Diagnoza:
Endometrioza 4. st. - lewy jajnik i jajowód w zrostach z jelitami
Torbiel endometrialna na prawym jajniku - 05.2019
Leczenie:
Rozpoczęcie ultra długiego protokołu - Diphereline (26.06) Stymulacja (27.08) -> 12 pęcherzyków
Punkcja -> 8 komórek IMSI -> 5 zapłodnionych
Transfer w 3. dobie jeden zarodek 8A - nieudany
Zamrożony 3AB -
Ja w tym cyklu mam takie dziwne bóle. zaczęły się przed owulacją i trwają do dziś ( dziś 2 dni po owulacji). Nie są to jakiś straszne bóle bardziej takie lekkie skurcze i łaskotanie czasem czuje mocniejsze barcie na pęcherz.... boje się że to jakiś zły objaw...Ona :34 🧡Hashimoto,adenomioza, usunięty polip,biopsja endo CD 138 -(2 kom/1 d.p.w. według lekarza ok ) mthfr oraz pai, KIR AA NK 44%
Kariotyp ok On: 38 🧡obniżone parametry nasienia
Kariotypy ok AZF/CFTR ok
Starania od 2019 , 1 poronienie
I.IVF 12/23 krótki protokół (bemfola 225 oraz ganirelix)💉01/24 punkcja jajnikow,pobrano 14 🥚i 6 poszło do zaplodnienia,do 3 doby wszystko pięknie,do 5 doby nie przerwał żaden 😭
maj 2024 II procedura
( Puregon, Menopur, Ganirelix)
05/24 punkcja 💉 Pobrano 14komorek ,9 🥚 mamy 2 ❄️❄️4AB ,4 BC
08/24 FET 4 AB ✊( Estrofem 3x1 Oestrogel 2x1 Duphaston 3x1 Cyclogest 400 2x1 Prolutex )
25.08 cień cienia beta 7,3 (6dpt) 14,4 (8dpt) 12 (10 dpt)😿💔
10.24 biopsja endometrium - czekam na wynik -
Ja też tak mam, pierwszy raz. Zawsze przeglądam to forum ale dzisiaj stwierdziłam, że napiszę. Do tej pory nie zabiezpieczalam się bo mąż miał problemu więc stwierdziliśmy że działamy i jak się uda to ok. Ja mam pcos ale objawia się to głównie dłuższym cyklem 35-37 dni. Gin polecił stosowanie testów owulacyjnych więc zaczęłam je robić 2 miesiące temu + korzystam z aplikacji flo do wyznaczania owu. Wyszło że 13 grudnia powinna być, 11, 12 test owu negatywne ale 13 obie krwchy identyczne. Dwa dni później byl pełny stosunek. Aktualnie jestem 6 dni po i od 3 bolą mnie piersi, jakniki kłują naprzemiennie ale nie tak jak na okres. Oprócz tego był biały śluz, bez nieprzyjemnego zapachu. Wszystko byłoby ok gdyby nie to że o 14 zaczelam plamić. Normalna jasnoczerwona krew, na wkładce troszkę jej zostało ale teraz został tylko różowy śluz na papierze toaletowym i już go praktycznie nie ma. Test oczywiście negatywny ale nie daje pewności. Miala któraś podobne objawy ? I była ciąża?♂️r. 81 - aspermia / brak możliwości oddania nasienia do badania
♀️r. 91 - owulacje potwierdzone monitoringami / podstawowe badania w normie
Starania od 08.2018 -
nick nieaktualnym_d_f wrote:Dziewczyny, czy któraś miała taki cykl, że praktycznie od owulacji ciągle bolało podbrzusze? Ja zazwyczaj miałam tak, że w dniu owulacji był moment, że zaczynało pobolewać podbrzusze i to trwało parę godzin, a potem już było ok. A teraz od 10 dc (a owu najczęściej mam 11 dc) do teraz (15 dc) codziennie z przerwami boli mnie podbrzusze i już się trochę zaczynam martwić, bo tak to jeszcze nie miałam chyba nigdy.
I co to było u ciebie? Ja mam dokładnie taką sytuację od przeszło tygodnia. U mnie chyba ruszył pierwszy cykl po porodzie i po zaprzestaniu kp ale martwię sie tym bólem. -
Dziewczyny, czy któraś z Was miała kłucie jajników w 5-6 dpo? Już drugi dzień czuje takie kłucie na zmianę w prawym i lewym jajniku. Wczoraj bardziej z prawej i trochę bolało podbrzusze, a dziś bardziej z lewej. Owulację miałam prawdopodobnie w 14 dc (29.12) – obfity śluz podbarwiony krwią. Dzień wcześniej na monitoringu miałam 21mm pęcherzyk w prawym jajniku, i endo 8,8 mm i jak to lekarz stwierdził „takie jakby już po owulacyjne” cokolwiek to znaczy. Powiedział też, że ten pęcherzyk jakiś przerośnięty jest i boję się, że mógł nie pęknąć i przekształcić się w torbiel. W tym cyklu przytulanie było tylko raz w 13 dc, cykl naturalny, bez zastrzyku na pęknięcie. Myślicie, że mógł nie pęknąć? Dziś temperatura 36,74 C, czyli bez szału jak na moją FL, ale nie mierzyłam przez ostatnie 2 tygodnie. Nie wiem co o tym myśleć...38 lat, 6 lat starań, 4 x IUI
Hiperprolaktynemia - Norprolac 75
Niedoczynność tarczycy - Letrox 50
MTHFR c677T hetero - metylofilolian
PAI-1 homo - Acard, Neoparin po FET
2019: IVF długi protokół (Macierzyństwo):
23.03 punkcja: 7 zarodków
28.03 ET: 2x 5.1.1 CB
31.05 FET (S): 4.2.1 i 3.2.2
02.07 FET (N): 2x bl2
Leczenie immuno: Intralipid, Encorton
23.09 FET (S): ostatni 3.3.2
14.11.219 histero - przewlekłe zapalenie
endometrium: antybiotykoterapia
2020: II IVF (Artvimed) - długi protokół:
zamrożone 10 oocytów
19.10.21 histero - znowu antybiotyki... -
Hej,
Ja wlasnie mam podobna sytuacje od 6 dni boli mnie podbrzusze+dol plecow i piersi, co jest jak na mnie dziwne bo zazwyczaj piersi zaczynaly mi dokuczac na 2-3 dni przed @ a tu niemal 2 dni po ovu. To moj 6 cykl staran i nie chce sobie robic zadnych nadziei i tak sie zastanawiam czy przypadkiem nie wyolbrzymiam tych objawów bo jestem bardziej wyczulona? -