X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na testowanie Długi, nieregularny cykl kiedy sprawdzić bete?
Odpowiedz

Długi, nieregularny cykl kiedy sprawdzić bete?

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • janka00 Nowa

Wysłany: 23 listopada 2016, 19:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam, może któraś z Was sie orientuje lub sama ma długie i nieregularne cykle. Dzisiaj jest 37 dc owu miałam 10 dni temu, zrobiłam test z krwi i wynik był negatywny. Czy jest szansa na ciąże w tym cyklu? czy nie był za wcześnie na testowanie? Proszę o pomoc.

• arturowa Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2016, 23:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeśli wiesz dokładnie kiedy miałaś owulację to nie ważne w którym dc jesteś- testujesz ok 14 dni później. Gdyby np owulacja była 14dc to 28dc testujesz- 14 dni później.

5 lat starań, IO, pcos, niedoczynność tarczycy, hashimoto, hiperprolaktynemia + ALLOmlr 48%(z20), kir AA + oligosperma/azoospermia męża = cztery ciąże biochem.

Starania od czerwca 2014.
  • Niez@pomin@jk@ Nowa

Wysłany: 10 grudnia 2016, 09:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam, mam nadzieję że trafiłam w dobry temat. Otóż moje cykle sa strasznie nieregularne. Zarówno przed pierwszą ciąża jak i po niej. Cykle mam 32-52 dniowe. Ostatnią @ miałam 7.11.2016 i trwala 5dni. 14.11 zaszalelismy z mężem. Robiłam test 26.11 (moze za wczesnie) i wyszedl negatywny. Dzis mam 34dc i cisza...wg kalendarzyka powinnam dostac @ 8.12 a ja zamiast @ mam wilgotny wodnisty sluz i uczucie napuchniecia w srodku pochwy. Dodam ze do lekarza ide dopiero za kilka dni i juz wariuje...prosze doswiadczone kolezanki o pomoc...czy moglabym byc w ciazy? Przy pierwszej ciazy nie mialam objawów poza sennoscia..

Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

10 fascynujących faktów o ciąży, które poznasz dzięki aplikacji OvuFriend!

Jesteś ciekawa co czeka Cię w kolejnym tygodniu ciąży? Jak rozwija się Twój maluszek? A może chciałabyś na bieżąco śledzić objawy swojej ciąży i przyrost wagi na siatkach centylowych dopasowanych indywidualnie dla Ciebie? Sprawdź, co jeszcze fascynującego odkryjesz w trybie ciążowym w aplikacji OvuFriend! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta w ciąży - 10 najważniejszych zasad dla ciężarnej

O zdrowym odżywaniu i diecie w ciąży zostało napisane i powiedziane wiele. Zbyt duża ilość informacji potrafi przytłoczyć każdego. Przestrzeganie wszystkich tych zasad wydaje się wręcz niemożliwe. Jak zatem odróżnić rzeczy ważne od tych mniej istotnych? Zapytaliśmy znaną dietetyczkę Sylwię Leszczyńską co jest naprawdę ważne w diecie kobiet w ciąży. Przeczytaj co robić, aby zapewnić zdrowie sobie i swojemu dziecku! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Starania o dziecko, niepłodność? - jak powiedzieć o tym innym?

Często bywa tak, że temat kłopotów z zajściem w ciążę jest owiany tajemnicą. Jak powiedzieć rodzinie i przyjaciołom o Waszych trudnych doświadczeniach związanych z przedłużającymi się staraniami o dziecko? Doświadczony psycholog, który na co dzień pracuje z parami zmagającymi się z niepłodnością - Justyna Kuczmierowska - proponuje napisanie listu. Sprawdź, co powinno znaleźć się w liście do bliskich osób. 

CZYTAJ WIĘCEJ