Dziwna beta i ovitrelle
-
9dpo #ovitrelle #ciekawabeta
Dziewczyny!
Jestem 9 dni po zastrzyku ovitrelle. Owulacja potwierdzona monitoringiem. Od 2 dni ciagnie mnie w jajnikach, bolą plecy, chodzę zmęczona. Temperatura 37-37,5 średnio od samej owulacji.
Po zastrzyku cały czas testy owulacyjne i ciążowe pozytywne. Nie bledna..
Dzisiaj byłam w labolatorium na innych badaniach i dopisałam betę.
Dzisiaj wynik, 9 dni po owu: 17,86..
Czy to pozostałość po ovitrelle? Taka "duża"? Wiem, że zastrzyk testy fałszuje do 10 dni, może nawet dłużej, ale przekopałam internet i we krwi zazwyczaj po 9 dniach są śladowe ilości (HCG 2-3)...
W sobotę zrobię znowu betę, ale się zastanawiam czy to dobry znak i przyznam, że trochę się cieszę po cichu..
Dodam, że miesiąc temu miałam zastrzyk Pregnyl, blade testy były już po 8 dniach, po 9 dniach beta była ok 8. Ciąży nie było, nic nie bolało, temp. 65.4. czyli ewidentny brak ciąży wcześniej. A teraz..?
Wiem, wiem że niecierpliwa jestem i może też być biochemiczna -
Ovitrelle u kazdej kobiety sie metabolizuje trochę inaczej. U jednych nie będzie sladu po 4 dniach, a u innej nawet 12 dni po moga zostac jakies sladowe ilosci. Wiec do 10 dni po zastrzyku generalnie beta jest totalnie niewiarygodna. Tym bardziej, ze ovu jest 1-2 doby po podaniu zastrzyku, wiec 9 dzien po zastrzyku to 7 lub 8 dpo, wiec nawet jak jest ciaza to ledwo co sie zagniezdzila albo jest w trakcie. Poczekaj spokojnie jeszcze chwile i powtorz badanie
Dziwna lubi tę wiadomość
👧🏼 wrzesień 2018
🧒🏼 sierpień 2020 -