X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na testowanie Kiedy pozytywny test
Odpowiedz

Kiedy pozytywny test

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • Ola22 Znajoma

Wysłany: 10 czerwca 2024, 18:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej podejrzewam że mogę być w ciąży. Naczytałam się że niektórym kobietom wychodzą testy nawet parę dni przed okresem. I robiłam już chyba z 2-3 testy ale nic a za 2 dni powinnam mieć @.. jestem rozczarowana, cykle mam bardzo regularne co do dnia a nawet godziny
    Moje objawy to: zmęczenie, piersi zrobiły się większe ale nie bola ( a zawsze przed miesiączką co najmniej 3 dni przed bolały mnie jakby kamienie w środku były że nie mogłam się schylić)
    Chwilowy ból jajników jak i bóle podbrzusza jak na miesiączkę już od ponad tygodnia
    Śluz, jest bardzo dziwny wczoraj miałam o takiej galaretowatej, gęstej konsystencji naprawdę sporo zabarwiony na biało, od ok 4 dni jest cały czas taki mleczny rozciągliwy
    Nie wiem co sądzić, trochę się nakręciłam i boje się rozczarowania, kiedy najlepiej zrobić test aby była pewność ale żeby nie czekać jeszcze całego tygodnia lub więcej 🙄

• Inka Przyjaciółka

Wysłany: 10 czerwca 2024, 18:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi w 4 ciążach testy wychodziły przed terminem @ w 9 ,10 dpo w przed ostatniej ciąży test "lekko"pozytywny 12dpo I to wieczorem bo rano biel wizira. Czytałam że niektórych test wychodzi dopiero po terminie @ 🤷‍♀️

• Ola22 Znajoma

Wysłany: 10 czerwca 2024, 19:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja w dwóch ciążach robiłam grubo 2 tyg po spodziewanym terminie, ale wtedy miałam bardzo rozregulowane cykle i wcale o tym nie myślałem 🙄

• Sisi99 Nowa

Wysłany: 11 czerwca 2024, 10:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny, mam bardzo dziwną sytuację. 9 dni po spodziewanym okresie, a test nadal negatywny. Na chwilę pojawiła się bardzo jaśniutka kreska, nawet zdążyłam pokazać mężowi, a później zniknęła. Jeden test pokazał mi ciążę po czasie 10 minut (który nie może być uwzględniany). Okresu nadal nie mam i czuję, że już nie dostanę. Jutro idę na badanie beta. Czy ktoś miał podobną sytuację i okazało się, że jest w ciąży?

• 94Donia12 Przyjaciółka

Wysłany: 22 czerwca 2024, 08:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sisi99 wrote:
    Cześć dziewczyny, mam bardzo dziwną sytuację. 9 dni po spodziewanym okresie, a test nadal negatywny. Na chwilę pojawiła się bardzo jaśniutka kreska, nawet zdążyłam pokazać mężowi, a później zniknęła. Jeden test pokazał mi ciążę po czasie 10 minut (który nie może być uwzględniany). Okresu nadal nie mam i czuję, że już nie dostanę. Jutro idę na badanie beta. Czy ktoś miał podobną sytuację i okazało się, że jest w ciąży?
    I jak jesteś w ciąży? Jak wyszła beta? Obecnie jestem 6 dni po planowym okresie testy negatywne. Cykle zawsze mam 28 dniowe.

🙋🏻‍♀️94
    👨🏻‍🦱93

13.10.2016 🩵
    SN 41+4
    4100g 62cm ❤️

14.09.2024 ⏸️
    02.10.2024 💔🖤

29.11.2024 ⏸️💞
    30.11.2024 hcg 68 mlU/mL
    02.12.2024 hcg 188 mlU/mL
    09.12.2024 hcg 3814 mlU/mL
    19.12.2024 pierwsze USG ✊🏽 Mamy 0,78cm małego człowieczka z bijącym serduszkiem 💞
    09.01.2025 9+5 i 2,3 cm dzieciątka 🫶🏽
    🔜 29.01. I prenatalne 🤞🏽

preg.png
  • Waflut Autorytet

Wysłany: 22 czerwca 2024, 08:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ola22 wrote:
    Hej podejrzewam że mogę być w ciąży. Naczytałam się że niektórym kobietom wychodzą testy nawet parę dni przed okresem. I robiłam już chyba z 2-3 testy ale nic a za 2 dni powinnam mieć @.. jestem rozczarowana, cykle mam bardzo regularne co do dnia a nawet godziny
    Moje objawy to: zmęczenie, piersi zrobiły się większe ale nie bola ( a zawsze przed miesiączką co najmniej 3 dni przed bolały mnie jakby kamienie w środku były że nie mogłam się schylić)
    Chwilowy ból jajników jak i bóle podbrzusza jak na miesiączkę już od ponad tygodnia
    Śluz, jest bardzo dziwny wczoraj miałam o takiej galaretowatej, gęstej konsystencji naprawdę sporo zabarwiony na biało, od ok 4 dni jest cały czas taki mleczny rozciągliwy
    Nie wiem co sądzić, trochę się nakręciłam i boje się rozczarowania, kiedy najlepiej zrobić test aby była pewność ale żeby nie czekać jeszcze całego tygodnia lub więcej 🙄

Mi testy bardzo długo wychodziły negatywne. Miałam potwierdzenie ciąży z badania bety w laboratorium, termin miesiączki minął a sikańce nadal były negatywne jeszcze przez kilka dni

age.png
  • AgaKa800 Autorytet

Wysłany: 22 czerwca 2024, 17:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    10 dpo - kreska ale po czasie z instrukcji, uznałam to za negatyw
    11 dpo - kreseczka w 6/7 minucie testu, ale bardzo ledwo widoczna
    12 dpo - nie testowałam
    13 dpo - widoczna kreseczka w ciągu minuty
    14 dpo - widoczna kreseczka w ciągu minuty, wyraźniejsza niż w 13 dpo

21.06 ⏸️ 1cs
    10.07 6+3 z serduszkiem ♥️
    26.08 prenatalne, niskie ryzyka 😇
    4.09 wszystko oki!
    23.09 widzimy się kolejny raz 🍀
    27 lat🥰

preg.png
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Pierwsze objawy ciąży – czyli po czym poznać że jesteś w ciąży jeszcze przed wykonaniem testu ciążowego?

„Po czym poznać że jestem w ciąży?” - to pytanie zadaje sobie wiele kobiet, zarówno tych które starają się o dziecko jak i tych które podejrzewają, że być może zaszły w ciążę. Odpowiedź nie jest łatwa i jednoznaczna. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Niepłodność a nietolerancja pokarmowa - czy istnieje związek?

Dlaczego coraz częściej przyszli rodzice nie mogą doczekać się upragnionego potomstwa? Czy nieodpowiedni styl odżywiania może przyczyniać się do powstawania zaburzeń płodności? Czy nietolerancja pokarmowa może wpływać na obniżenie płodności, a nawet powodować niepłodność? Jakie testy na nietolerancje pokarmowe warto wówczas wykonać?  

CZYTAJ WIĘCEJ

7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz owulacji OvuFriend

Wydaje Ci się, że działanie kalendarza owulacji sprowadza się tylko do wyznaczania dni płodnych i terminu owulacji? Nic bardziej mylnego! Podczas prowadzenia obserwacji w kalendarzu OvuFriend możesz dowiedzieć się o rzeczach, które wspomogą Twoje starania o dziecko. Poznaj 7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz dni płodnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ