X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na testowanie Krwawienie i pozytywny test. HELP!
Odpowiedz

Krwawienie i pozytywny test. HELP!

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • Kri Autorytet

Wysłany: 16 czerwca 2015, 09:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam,
    Dziewczyny proszę o radę. W 20 dniu cyklu (czyli 11.06) dostałam plamienia, lekkiego krwawienia. Było dla mnie jasne ,że jest to przedwczesna @. Trochę mnie to zaniepokoiło, bo cykl wyszedł bardzo krótki a nigdy aż tak krótkiego nie miałam. Krwawienie miałam przez kolejne dni- momentami słabsze niż zwykle ale było w zasadzie jak normalny @ (nie miałam tylko bólu typowego dla @).
    Temperatura na pierwsze dwa dni @ spadła do 36,35 - później znowu wzrosła do poziomu 36,86 , 36,74. Z tego powodu zrobiłam wczoraj test ( niby 10 dpo) i wyszedł pozytywny. Dziś znów mam brązowe plamienie, czekam na wynik HCG ( robiłam dziś rano).
    dodam, że temp. dziś szybuje w górę- 36,91.
    Nie wiem co myśleć- czy jest to "stracona" ciąża czy jest jeszcze cień szansy.

oar8flw1nowd9vtv.png
    74dipiqv6mmnfuyl.png

• mkl Autorytet

Wysłany: 16 czerwca 2015, 09:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    koniecznie zbadaj progesteron i pędem do szpitala

Czekamy na Ciebie Marysia:)
    f2w3rjjge8qi32en.png

• Kri Autorytet

Wysłany: 16 czerwca 2015, 10:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nic nie badałam, do wczoraj wieczorem byłam pewna ,że mam normalny okres. Wczoraj wieczorem dopiero zrobiłam test, dziś rano byłam na HCG czekam na wynik. Dziś mam wizytę u gin...

oar8flw1nowd9vtv.png
    74dipiqv6mmnfuyl.png

• Kri Autorytet

Wysłany: 16 czerwca 2015, 11:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no i mam wynik HCG total- ilościowo - 165,1 mUl/ml . Co o tym myślicie? Teraz będę musiała powtórzyć badanie za 2 dni czy przyrasta?

Magda lena lubi tę wiadomość

oar8flw1nowd9vtv.png
    74dipiqv6mmnfuyl.png

• Kri Autorytet

Wysłany: 17 czerwca 2015, 08:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki :) Nie wiem czy mam już wiwatować bo plamienie mam nadal .... Dostałam od gin Duphaston i Luteine, zrobiłam nawet USG oczywiście nic nie ma prawa być widać ale cała reszta jest okej. Tylko żeby HCG chciało przyrastać... dowiemy się jutro :) Zastanawiam się czy to krwawienie nie będzie miało negatywnego wpływu na płód?

oar8flw1nowd9vtv.png
    74dipiqv6mmnfuyl.png

• Bunia86 Autorytet

Wysłany: 17 czerwca 2015, 10:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kri Gratuluję :) Trzymam kciuki żeby wszystko było w porządku :)

Kri lubi tę wiadomość

ojxeej28a64grrny.png

* Starania od stycznia 2014 * 5 Anioków w niebie
    *Listopad 2018 - laparoskopia - udrożnione oba jajowody
    *PAI-1 G4 homo,On: OligoAsthenoTeratozoospermia, Mofrologia 0%, Fragmentacja 48,15%, ROS 3,26
  • Kri Autorytet

Wysłany: 19 czerwca 2015, 08:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ufff! HCG przyrosło do 351,6 :) Trochę gin mnie nastraszyła możliwością ciąży pozamacicznej , dlatego za 2 tyg kolejne USG..

oar8flw1nowd9vtv.png
    74dipiqv6mmnfuyl.png

• Klaudia N. Autorytet

Wysłany: 19 czerwca 2015, 09:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    gratulacje, oby wszystko sie ulozylo :) dobrze ze zrobilas ten test:)

Kri lubi tę wiadomość

beta 16dpo 477 18dpo 899 LAURA <3
    5.10.16 6t6d <3 136/min 1cm <3 2.11.16 10t6d <3 169/min 4,8cm <3 8.11 5,9 cm 161/min,
    <3 <3 <3 <3 <3 eKzyp1.png <3 <3 <3 <3 <3
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

TOP 10 nowinek technologicznych w dziedzinie wspierania płodności, których nie możesz przegapić

Czy sztuczna inteligencja może wspierać płodność i zwiększać szanse na zajście w ciążę? Czy wirtualna rzeczywistość może być antidotum na problemy emocjonalne w trakcie przedłużających się starań o dziecko? Jak nowoczesne rozwiązania, aplikacje, gadżety mogą pomagać parom, które marzą o rodzicielstwie? Zebraliśmy dla Was 10 nowinek technologicznych, które mogą w znaczący sposób przybliżyć Was do spełnienia marzenia...

CZYTAJ WIĘCEJ

7 sposobów jak przetrwać przesilenie wiosenne i jak szybko zajść w ciążę!

Przesilenie wiosenne dla wielu kobiet jest trudnym okresem przejściowym, kiedy mogą pojawiać się problemy ze snem, nadmiernym zmęczeniem, brakiem energii, czy obniżoną koncentracją. Wszystko to może mieć wpływ na gospodarkę hormonalną i kobiecą płodność. Jak w tym czasie przygotować się do ciąży? Jakie są skuteczne sposoby na poprawę płodności? Jak szybko zajść w ciążę, wprowadzając proste nawyki do codziennego stylu życia?

CZYTAJ WIĘCEJ

Czy jestem w ciąży? - ciąża urojona a widoczne objawy ciąży

Zdarzyło Ci się usłyszeć coś, co bardzo chciałaś usłyszeć lub czego usłyszeć za wszelką cenę nie chciałaś, mimo panującej wokół ciszy? Czasem nasz mózg płata nam figle. Jeśli bardzo czegoś pragniemy, jesteśmy skłonni dostrzegać przejawy tego pragnienia, mimo ich braku. Wiele kobiet starających się o dziecko, co miesiąc zasatanawia się: "Czy jestem w ciąży?", dostrzega u siebie pierwsze objawy ciąży, po czym po wykonaniu testu ciążowego widzi jedną kreskę. Ciąża urojona czy "urojenie ciążowe" - jak je rozpoznać? 

CZYTAJ WIĘCEJ