X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na testowanie Luteina - co robić?
Odpowiedz

Luteina - co robić?

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • Magdzia_ Debiutantka

Wysłany: 4 czerwca 2020, 08:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, luteinę powinnam przyjmować przez 10 dni. Już wczoraj powinnam ją odstawić, ale wydawało mi się, że widziałam cień na teście, więc jeszcze wzięłam. Dzisiaj test negatywny. Nie Wiem, kiedy dokładnie miałam owulację. Dzisiaj jest albo 12 albo 14 po owu. Myślicie, żeby brać luteinę, czy odstawić? Odstawienie mogłoby spowodować komplikacje, jeżeli jest ciąża? 🤔

• kasiasiasia28 Ekspertka

Wysłany: 4 czerwca 2020, 12:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdzia_ wrote:
    Dziewczyny, luteinę powinnam przyjmować przez 10 dni. Już wczoraj powinnam ją odstawić, ale wydawało mi się, że widziałam cień na teście, więc jeszcze wzięłam. Dzisiaj test negatywny. Nie Wiem, kiedy dokładnie miałam owulację. Dzisiaj jest albo 12 albo 14 po owu. Myślicie, żeby brać luteinę, czy odstawić? Odstawienie mogłoby spowodować komplikacje, jeżeli jest ciąża? 🤔
    Jeśli masz wątpliwości, to leć na badanie betahcg. Jeśli wyjdzie brak ciąży to odstaw.

Starania od 2017
    HSG, hormony - OK, AMH - 3,64
    Czynnik męski - morfologia 2%, słaby ruch, ŻPN
    2 x IUI nieudane
    03.2020 - punkcja - zostało: 1 x morula ❄️ 1 x 2AB ❄️
    04.2020 - crio transfer 1 x 2AB ❄️
    7dpt - beta 35, prog 77, tsh 1.
    9 dpt - beta 114,4, prog 90.
    16 dpt - beta 1652.
    22.06.2020 12t0d - prenatalne - OK
    Spodziewamy się córeczki 🥰😍
    26t3d Edit: spodziewamy się synka! 💙
    30.12.2020 na świecie pojawił się synek 💙
  • Magdzia_ Debiutantka

Wysłany: 4 czerwca 2020, 15:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Powiem szczerze, że bałam się przez tego 👑wirusa, ale jednak poszłam na betę. Czekam teraz. :)

Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak liczyć, który to tydzień ciąży?

Udało Wam się zajść w ciążę? Gratulacje! Określenie tygodnia ciąży jest kluczowe z wielu powodów. Przede wszystkim pozwala ustalić, czy dziecko rozwija się prawidłowo oraz umożliwia wykrycie wcześniejszego porodu bądź poronienia. Pozwala też rodzicom przygotować się do momentu przywitania nowego członka rodziny na świecie. Zobacz, w jaki sposób można ustalić wiek ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ

Sezonowa dieta zwiększająca płodność – płodne smaki jesieni

Jesień to świetny moment na wprowadzenie zmian do stylu życia i diety, które mogą pozytywnie wpłynąć na płodność i tym samym zwiększyć szanse na zajście w ciążę. Jakie produkty wybierać jesienią? Które składniki mają szczególne znaczenie w kontekście płodności? Podpowiadają ekspertki - Ania i Zosia z Akademii Płodności. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Torbiel na jajniku - przyczyny, objawy i leczenie

Torbiel na jajniku od czasu do czasu pojawia się u większości kobiet. Są to cysty lub pęcherzyki, które zazwyczaj wypełnione są płynem i które najczęściej samoistnie znikają. Dowiedz się jakie są objawy torbieli i czy mogą być przeszkodą w zajściu w ciążę? Kiedy należy je leczyć i z jakimi chorobami mogą współwystępować. 

CZYTAJ WIĘCEJ