X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na testowanie Luteina - co robić?
Odpowiedz

Luteina - co robić?

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • Magdzia_ Debiutantka

Wysłany: 4 czerwca 2020, 08:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, luteinę powinnam przyjmować przez 10 dni. Już wczoraj powinnam ją odstawić, ale wydawało mi się, że widziałam cień na teście, więc jeszcze wzięłam. Dzisiaj test negatywny. Nie Wiem, kiedy dokładnie miałam owulację. Dzisiaj jest albo 12 albo 14 po owu. Myślicie, żeby brać luteinę, czy odstawić? Odstawienie mogłoby spowodować komplikacje, jeżeli jest ciąża? 🤔

• kasiasiasia28 Ekspertka

Wysłany: 4 czerwca 2020, 12:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdzia_ wrote:
    Dziewczyny, luteinę powinnam przyjmować przez 10 dni. Już wczoraj powinnam ją odstawić, ale wydawało mi się, że widziałam cień na teście, więc jeszcze wzięłam. Dzisiaj test negatywny. Nie Wiem, kiedy dokładnie miałam owulację. Dzisiaj jest albo 12 albo 14 po owu. Myślicie, żeby brać luteinę, czy odstawić? Odstawienie mogłoby spowodować komplikacje, jeżeli jest ciąża? 🤔
    Jeśli masz wątpliwości, to leć na badanie betahcg. Jeśli wyjdzie brak ciąży to odstaw.

Starania od 2017
    HSG, hormony - OK, AMH - 3,64
    Czynnik męski - morfologia 2%, słaby ruch, ŻPN
    2 x IUI nieudane
    03.2020 - punkcja - zostało: 1 x morula ❄️ 1 x 2AB ❄️
    04.2020 - crio transfer 1 x 2AB ❄️
    7dpt - beta 35, prog 77, tsh 1.
    9 dpt - beta 114,4, prog 90.
    16 dpt - beta 1652.
    22.06.2020 12t0d - prenatalne - OK
    Spodziewamy się córeczki 🥰😍
    26t3d Edit: spodziewamy się synka! 💙
    30.12.2020 na świecie pojawił się synek 💙
  • Magdzia_ Debiutantka

Wysłany: 4 czerwca 2020, 15:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Powiem szczerze, że bałam się przez tego 👑wirusa, ale jednak poszłam na betę. Czekam teraz. :)

Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

10 ważnych rzeczy dotyczących Twoich piersi, które warto wiedzieć

Piersi - symbol kobiecości, płodności i namiętności. Mężczyźni je uwielbiają, a kobiety często zbyt surowo je oceniają. Przeczytaj jak dbać o piersi, co wynaleźli ostatnio polscy naukowcy, jakie objawy powinny Cię zaniepokoić i w jaki sposób piersi mogą wesprzeć Twoje starania o ciążę.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża - najważniejsze rzeczy, które powinnaś wiedzieć oczekując dziecka

Są rzeczy, które każda kobieta w ciąży powinna wiedzieć. Podstawowa wiedza o ciąży zapewni Ci komfort i bezpieczeństwo zarówno Twoje jak i Twojego dziecka. Przeczytaj między innymi od kiedy liczony jest początek ciąży, o jakich badaniach w ciąży nie możesz zapomnieć lub czy plamienie w ciąży jest niebezpieczne. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Test owulacyjny. Jak działają testy owulacyjne i czy są skuteczne?

Testy owulacyjne są jednym z najprostszych narzędzi do samodzielnego wykrywania dni płodnych i zbliżającej się owulacji. Przeczytaj jak działają testy owulacyjne, jak je prawidłowo wykonać, ile kosztują i czy można im zaufać w 100%. Podpowiemy Ci również jak skutecznie zwiększyć działanie testów owulacyjnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ