Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Tylko do 30 listopada   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na testowanie Luteina - co robić?
Odpowiedz

Luteina - co robić?

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • Magdzia_ Debiutantka

Wysłany: 4 czerwca 2020, 08:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, luteinę powinnam przyjmować przez 10 dni. Już wczoraj powinnam ją odstawić, ale wydawało mi się, że widziałam cień na teście, więc jeszcze wzięłam. Dzisiaj test negatywny. Nie Wiem, kiedy dokładnie miałam owulację. Dzisiaj jest albo 12 albo 14 po owu. Myślicie, żeby brać luteinę, czy odstawić? Odstawienie mogłoby spowodować komplikacje, jeżeli jest ciąża? 🤔

• kasiasiasia28 Ekspertka

Wysłany: 4 czerwca 2020, 12:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdzia_ wrote:
    Dziewczyny, luteinę powinnam przyjmować przez 10 dni. Już wczoraj powinnam ją odstawić, ale wydawało mi się, że widziałam cień na teście, więc jeszcze wzięłam. Dzisiaj test negatywny. Nie Wiem, kiedy dokładnie miałam owulację. Dzisiaj jest albo 12 albo 14 po owu. Myślicie, żeby brać luteinę, czy odstawić? Odstawienie mogłoby spowodować komplikacje, jeżeli jest ciąża? 🤔
    Jeśli masz wątpliwości, to leć na badanie betahcg. Jeśli wyjdzie brak ciąży to odstaw.

Starania od 2017
    HSG, hormony - OK, AMH - 3,64
    Czynnik męski - morfologia 2%, słaby ruch, ŻPN
    2 x IUI nieudane
    03.2020 - punkcja - zostało: 1 x morula ❄️ 1 x 2AB ❄️
    04.2020 - crio transfer 1 x 2AB ❄️
    7dpt - beta 35, prog 77, tsh 1.
    9 dpt - beta 114,4, prog 90.
    16 dpt - beta 1652.
    22.06.2020 12t0d - prenatalne - OK
    Spodziewamy się córeczki 🥰😍
    26t3d Edit: spodziewamy się synka! 💙
    30.12.2020 na świecie pojawił się synek 💙
  • Magdzia_ Debiutantka

Wysłany: 4 czerwca 2020, 15:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Powiem szczerze, że bałam się przez tego 👑wirusa, ale jednak poszłam na betę. Czekam teraz. :)

Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych a zajście w ciążę

Bierzesz tabletki antykoncepcyjne i czujesz, że przyszedł czas na odstawienie tabeletek, bo chciałabyś już zajść w ciążę? Podobnie jak w przypadku przyjmowania tabletek, odstawienie ich także musi być świadomym działaniem. Zanim podejmiesz taką decyzję, warto dowiedzieć się, jakie mogą być ewentualne objawy odstawienia tabletek antykoncepcyjnych. Jak cały proces wpływa na organizm kobiety? Czy przyczynia się ona do komplikacji związanych z zajściem w ciążę? Odpowiadamy!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Pozytywny test ciążowy i co dalej?

A więc stało się! Zrobiłaś test ciążowy i wynik wyszedł pozytywny. Gratulacje! To co zapewne wiesz na pewno, to fakt, że przed Tobą wiele zmian. Jakie to będą zmiany, czego się teraz spodziewać? Przeczytaj na co powinnaś być gotowa, jak się do tego przygotować i co po kolei powinnaś  zrobić gdy już wiesz, że pod Twoim sercem zagościło nowe życie.

CZYTAJ WIĘCEJ

Starania o ciążę a badanie AMH - 6 rzeczy, o których warto wiedzieć

Badanie AMH może bardzo dużo powiedzieć o kobiecej płodności... Kiedy warto je wykonać? Jakich informacji może dostarczyć? Jakie są normy AMH i jak przebiega badanie? Poznaj 6 faktów o badaniu AMH!

CZYTAJ WIĘCEJ