X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na testowanie Luteina - co robić?
Odpowiedz

Luteina - co robić?

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • Magdzia_ Debiutantka

Wysłany: 4 czerwca 2020, 08:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, luteinę powinnam przyjmować przez 10 dni. Już wczoraj powinnam ją odstawić, ale wydawało mi się, że widziałam cień na teście, więc jeszcze wzięłam. Dzisiaj test negatywny. Nie Wiem, kiedy dokładnie miałam owulację. Dzisiaj jest albo 12 albo 14 po owu. Myślicie, żeby brać luteinę, czy odstawić? Odstawienie mogłoby spowodować komplikacje, jeżeli jest ciąża? 🤔

• kasiasiasia28 Ekspertka

Wysłany: 4 czerwca 2020, 12:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdzia_ wrote:
    Dziewczyny, luteinę powinnam przyjmować przez 10 dni. Już wczoraj powinnam ją odstawić, ale wydawało mi się, że widziałam cień na teście, więc jeszcze wzięłam. Dzisiaj test negatywny. Nie Wiem, kiedy dokładnie miałam owulację. Dzisiaj jest albo 12 albo 14 po owu. Myślicie, żeby brać luteinę, czy odstawić? Odstawienie mogłoby spowodować komplikacje, jeżeli jest ciąża? 🤔
    Jeśli masz wątpliwości, to leć na badanie betahcg. Jeśli wyjdzie brak ciąży to odstaw.

Starania od 2017
    HSG, hormony - OK, AMH - 3,64
    Czynnik męski - morfologia 2%, słaby ruch, ŻPN
    2 x IUI nieudane
    03.2020 - punkcja - zostało: 1 x morula ❄️ 1 x 2AB ❄️
    04.2020 - crio transfer 1 x 2AB ❄️
    7dpt - beta 35, prog 77, tsh 1.
    9 dpt - beta 114,4, prog 90.
    16 dpt - beta 1652.
    22.06.2020 12t0d - prenatalne - OK
    Spodziewamy się córeczki 🥰😍
    26t3d Edit: spodziewamy się synka! 💙
    30.12.2020 na świecie pojawił się synek 💙
  • Magdzia_ Debiutantka

Wysłany: 4 czerwca 2020, 15:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Powiem szczerze, że bałam się przez tego 👑wirusa, ale jednak poszłam na betę. Czekam teraz. :)

Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Owulacja – kiedy owulacja zwiększy szanse na zajście w ciążę

Kiedy owulacja? Większość kobiet wie, że owulacja to czas, w którym możliwe jest zajście w ciążę. Ale kiedy dokładnie ona występuje, jakie są objawy owulacji, jak ją rozpoznać lub co może na nią wpływać nie dla wszystkich jest oczywiste. Kilka faktów na ten temat oraz parę prostych instrukcji jak obserwować swoje ciało pomoże Ci wielokrotnie zwiększyć szanse na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ

Kiedy ginekolog może zaproponować pessaroterapię i jak przebiega wdrożenie?

Obniżenie macicy, nietrzymanie moczu, ryzyko przedwczesnego porodu – to tylko niektóre z problemów, z którymi zmaga się wiele kobiet. Dla tych, które chcą uniknąć operacji, a jednocześnie poprawić jakość życia, rozwiązaniem może być pessaroterapia. Dowiedz się więcej, czym jest ta metoda i komu jest polecana. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza a starania o ciążę - poruszające historie trzech kobiet

Endometrioza jest na tyle niezbadaną jeszcze do końca chorobą, że postawienie prawidłowej diagnozy może zająć lata... A właściwa diagnoza i szybkie podjęcie odpowiedniego leczenia, to najważniejsza kwestia szczególnie w przypadku kobiet, które starają się o dziecko. Trzy kobiety podzieliły się z nami swoimi doświadczeniami w drodze do diagnozy endometriozy i upragnionego macierzyństwa. Przeczytaj historie, które dodają skrzydeł i nadziei, że pomimo trudów będzie dobrze! 

CZYTAJ WIĘCEJ