X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na testowanie Negatywny test tydzień po terminie miesiączki
Odpowiedz

Negatywny test tydzień po terminie miesiączki

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • Laura0894 Nowa

Wysłany: 25 czerwca 2018, 15:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam. Jestem już ponad tydzień po terminie spodziewanej miesiączki. Robiłam dwa testy ciążowe. Jeden w dni spodziewanej miesiączki, drugi dziś oba negatywne. Dodam że dzisiejszy test nie był wykonany z porannego moczu. Nigdy nie spóźniał mi się okres, zawsze miałam jak w zegarku. Od wczoraj mam dziwne planienie, dosłownie kilka kropel brązowego śluzu na papierze toaletowym. I tylko przez kilka godzin wczoraj i dziś. Myślałam, że to może okres, ale wątpię bo do tej pory już by była krew. Czy możliwe że jestem w ciąży? Komuś z was wyszedł pozytywny test dopiero tydzień/ dwa po terminie miesiączki?

Laura94
  • m_d_f Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2018, 21:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mało prawdopodobne, żeby tydzień po terminie @ test się mylił, nawet zrobiony nie z porannego moczu. Dla świętego spokoju zrobiłabym betę, a jeśli wyjdzie negatywna umówiłabym się do gina. Może ten cykl był bezowulacyjny dlatego się tak wydłużył i zamiast normalnej @ pojawiło się tylko plamienie? Ale na to pytanie odpowiedź może udzielić tylko gin.

Starania o drugie dziecko

HSG - marzec 2018 (16 cs) - oba jajowody drożne
    Laparoskopia z histeroskopią - listopad 2018 (25 cs)
    Badanie nasienia - morfologia 3% (styczeń 2018) -> 6% (lipiec 2018); HBA 89%, DFI 22%, HDS 2% (04.2019)

Hormony w normie
    LH:FSH poniżej 0,6 (?)
    AMH w normie (2,39 ng/ml)
    TSH w normie

Diagnoza:
    Endometrioza 4. st. - lewy jajnik i jajowód w zrostach z jelitami
    Torbiel endometrialna na prawym jajniku - 05.2019

Leczenie:
    Rozpoczęcie ultra długiego protokołu - Diphereline (26.06) Stymulacja (27.08) -> 12 pęcherzyków
    Punkcja -> 8 komórek IMSI -> 5 zapłodnionych
    Transfer w 3. dobie jeden zarodek 8A - nieudany
    Zamrożony 3AB
  • MaBi Przyjaciółka

Wysłany: 25 czerwca 2018, 21:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie @ spozniala się prawie 2 tygodnie i okazało się że zrobiła się torbiel krwotoczna.

Dla świętego spokoju radzę wizytę u gina. :)

3887d3bdc2b6cf8293695bbcd36a71e6.png
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zainteresują Cię również:

7 sposobów jak przetrwać przesilenie wiosenne i jak szybko zajść w ciążę!

Przesilenie wiosenne dla wielu kobiet jest trudnym okresem przejściowym, kiedy mogą pojawiać się problemy ze snem, nadmiernym zmęczeniem, brakiem energii, czy obniżoną koncentracją. Wszystko to może mieć wpływ na gospodarkę hormonalną i kobiecą płodność. Jak w tym czasie przygotować się do ciąży? Jakie są skuteczne sposoby na poprawę płodności? Jak szybko zajść w ciążę, wprowadzając proste nawyki do codziennego stylu życia?

CZYTAJ WIĘCEJ

Kwasy Omega-3 - ważny składnik w diecie przyszłej mamy

Kwasy omega-3 są bardzo istotnym składnikiem w diecie, o którym warto pomyśleć już na etapie starań o dziecko. Idealnie, aby po konsultacji z lekarzem, suplementować kwasy już od pierwszych dni ciąży. Dlaczego są takie ważne? Jaką pełnią rolę? Jak wybrać odpowiedni suplement? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Choroby endometrium - jakie są najczęstsze?

Czym jest endometrium, a czym endometrioza? Jakie mogą być inne choroby endometrium i jak się objawiają? Jaka grubość endometrium jest optymalna podczas starań o dziecko? 

CZYTAJ WIĘCEJ