Niedoczynność tarczycy a ciąża.
-
nick nieaktualnyDziewczyny, dowiedziałam się, że mam niedoczynność tarczycy. Tzn zawsze ja miałam ale od kilku lat badania krwi i usg były w normie więc leków mi nie zapisano. Zrobiłam teraz badania delikatnie poza normę. Brałam wcześniej letrox 25 czy któraś z was choruje na niedoczynność i przyjmuje jakieś specjalne leki przy próbie zajścia w ciążę?
-
Hej! Ja mam niedoczynność tarczycy spowodowaną chorobą Hashimoto. Nie biorę żadnych leków poza euthytoxem ( substancja czynna ta sama co letrox). Jedyne co robię to kontroluje, aby gdy zejdę w ciążę moje tsh mieściło się w przedziale 1-2.2016 Pawełek 28tc
2018 Weronika moja największa radość
2020 Piotruś moja druga największa radość -
nick nieaktualny
-
Czy ktos tu jeszcze zaglada?? Mam pcos i ostatnio dowiedzialam sie tez ze niedoczynnosc tarczycy.. staramy sie o dzidziusia krotko bo 4 miesiace.. teraz jestem w kropce.. bralam jakis czas anty na pcos ale wyskoczyly mi guzki w piersiach i gin kazal odstawic. Chirurg zrobil badania nic powaznego.. anty juz nie biore za to biore lewotyroksyne 50mg dodam iz mieszkam w grecji i jest mi trudniej wszystko zrozumiec. Po odstawieniu anty mam strasznie bolesne owulacje choc cieszy mnie to iz wczesniej nic nie czulam podczas owulacji..no i bolaly mnie bardzo piersi przy owu kochalam sie z mezem w 12 dc a owu mam mniej wiecej 14dc wtedy zaczyna sie ten piekielny bol.. i tak trwa juz 5 dni.. a piersi nie bola.. dodam iz dopiero zaczelam rac leki na tarczyce.. czy jest nadzieja na ciaze??Patisoon
-
nick nieaktualnyJa tarczycy nie mam wcale.
Boleści owulacyjne to zwykle indywidualna sprawa. Ale nie powinny tyle trwać.
Zrobiłabym dokładniejszą diagnostykę w kierunku endometriozy, torbieli, polipów.
Problemy z tarczycą nie będą przeszkodą u większości jeżeli nie masz innych schorzeń. -
Mam pcos ale nie moge brac anty bo wyskoczyly mi niegrizne guzki w piersiach od tabletek anty. Poza tym staramy sie o dziecko wiec nie chce ich brac. Za tydz mam nastepna wizyte u gina wiec sie dowiem. Co miesiac chodze do gina ze wzgledu na torbiele i tarzyce ale nic mi nie mowil o bolach owuPatisoon
-