X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na testowanie Niepokojące objawy i spóźniająca miesiączka
Odpowiedz

Niepokojące objawy i spóźniająca miesiączka

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • Dominika19966 Debiutantka

Wysłany: 26 lutego 2024, 10:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć :) mam dość dziwne objawy w pierwszym cyklu starań o dzidzie . Zawsze miałam bardzo regularne cylke co 26-27 dni. Teraz chyba pierwszy raz od roku spóźnia mi się okres 4 dzień . Miałam dość dziwne objawy , od owulacji ból lewego jajnika , przed terminem spodziewanej miesiączki dużą ilośc śluzu białego , teraz mam ciągle bóle jak na miesiaczke ale jej nie ma. Do tego temp 37,8. Pierwszy test zrobiłam w 24 dc drugi w 29. I dwa negatywne . Wydaje mi się , że owulacje mi się przesunęła i była w w 18 dniu cyklu . Czy jest szansa na ciążę ?

• Pimpi Przyjaciółka

Wysłany: 26 lutego 2024, 10:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dominika19966 wrote:
    Cześć :) mam dość dziwne objawy w pierwszym cyklu starań o dzidzie . Zawsze miałam bardzo regularne cylke co 26-27 dni. Teraz chyba pierwszy raz od roku spóźnia mi się okres 4 dzień . Miałam dość dziwne objawy , od owulacji ból lewego jajnika , przed terminem spodziewanej miesiączki dużą ilośc śluzu białego , teraz mam ciągle bóle jak na miesiaczke ale jej nie ma. Do tego temp 37,8. Pierwszy test zrobiłam w 24 dc drugi w 29. I dwa negatywne . Wydaje mi się , że owulacje mi się przesunęła i była w w 18 dniu cyklu . Czy jest szansa na ciążę ?

Zrob badanie beta hcg z krwi. Jesli masz spozniony okres to w krwi juz musi wyjsc. Mi wyszly testy sikane 9dpo czyli tydzien przed okresem, beta potwierdzila, ale nie wszystkim tak szybko wychodzi, jednak w dniu spodziewanej miesiaczki powinno juz cos byc

👩🏻 32 👦🏽34

Styczeń 2024- starania o pierwsze dziecko ❤️‍🔥
    20.02.2024- ⏸️ 🥰
    11.03.2024- mamy ❤️
  • Dominika19966 Debiutantka

Wysłany: 26 lutego 2024, 12:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tylko , że owulacje miałam przesuniętą o jakieś 5 dni do przodu

• damrade Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2024, 12:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dominika19966 wrote:
    Tylko , że owulacje miałam przesuniętą o jakieś 5 dni do przodu
    Jeśli owu przesunięta około 5 dni to okres również, ewentualnie można pójść do lekarza żeby wykluczyć cykl bezowulacyjny i ewentualne torbiele.

Ja miałam torbiel a wszystkie objawy wskazywały na ciążę, jak przyszłam to dostałam duphaston i w następnym cyklu już nie było śladu torbieli.

👩🏻28
    👨🏼31

👦🏼 12.2019 syn

11.2023 usunięcie nadnercza prawego - guz chromochłonny 🦞

od 01.2024 staramy się o drugie 👶🏼

02.2024 - podwójna owulacja: po jednym pęcherzyku w prawym i lewym 🥚🤞🏼

26.02 ⏸️
    27.02 beta 18.13
    29.02 beta 71.04
    04.03 beta 428
    06.03 beta 1191.42
    08.03 pierwsza wizyta - pęcherzyk 0.66 cm
    25.03 zarodek 1.63 cm i ❤️
    02.05 badania prenatalne
    preg.png
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Niechęć do seksu - czy to możliwe? Co zrobić, by staranie się o maluszka znów było przyjemnością?

Znasz ten stan, kiedy od miesięcy lub lat staracie się o wymarzonego potomka? Wasze życie biegnie tak naprawdę od pierwszego dnia cyklu do owulacji, od owulacji do testu ciążowego, od wizyty w laboratorium do wizyty u lekarza - często kolejnego z kolei? Czas biegnie nieubłaganie, a starania nie przynoszą skutku. Mimo chęci coraz częściej pojawia się blokada i niechęć do współżycia. Skąd się to bierze i jak temu zaradzić? Co zrobić, by seks cieszył jak dawniej?

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak od strony psychicznej przygotować się do porodu?

Poród to jedno z najważniejszych wydarzeń w życiu każdej kobiety. Większość jednak skupia się na przygotowaniach od strony fizycznej... A co z psychiką? Czy do porodu można się przygotować od strony mentalnej? Jak zadbać o odpowiednie nastawienie? Jakie są techniki przygotowania do porodu? 

CZYTAJ WIĘCEJ

10 najczęstszych obaw kobiet w ciąży, czyli czego boją się kobiety w ciąży

Lęk i różnego rodzaju obawy to naturalny towarzysz kobiety w ciąży. Czego boi się większość kobiet oczekujących dziecka? Bólu porodowego, urodzenia chorego dziecka, utraty atrakcyjności czy może zrujnowania życia seksualnego po porodzie? Czego obawiasz się Ty? Przeczytaj czy zasadne jest zamartwianie się i jak sobie radzić, aby nasze obawy nie sprawdziły się.

CZYTAJ WIĘCEJ