Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Tylko do 30 listopada   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na testowanie Objawy po owu a ciąża
Odpowiedz

Objawy po owu a ciąża

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • Amy12 Nowa

Wysłany: 7 czerwca 2018, 22:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej :) Dawno mnie już nie było na OF bo potrzebowałam wytchnienia od starań. Jestem właśnie w 2 połowie cyklu. 10 maja zaczęła mi się miesiączka (po 80 dniach bez - u mnie to norma kiedy nie biorę tabletek). A 30 lub 31 maja miałam owulację (30 maja test pokazał owu, ale nie sprawdziłam tem ani śluzu, a 31 test ledwo ledwo jaśniejsza druga kreseczka, ale śluz książkowy płodny). Wiem, że nie ma jeszcze co doszukiwać się objawów, ale czuję się inaczej niż kiedykolwiek. 2czerwca temp. byłą 37st w ustach a dzisiaj 37.4 (piszę ogólnie zamiast każdy dzień). Ciągle kłuje i ciągnie mnie w podbrzuszu a od przedwczoraj mam nudności, głównie wieczorami. Testu nie robiłam bo to za szybko a @ mam dostać 16 czerwca (wg. aplikacji z tel). Czy, któraś miała podobnie i okazało się, że to ciąża ? Mam małe nadzieje bo staram się od ponad 2 lat :( Dodam jesze, że tak nie bardzo trafiliśmy w owu z przytulaniem - było 27 i 29. 31 też się przytulaliśmy, ale przez upał mój M nie miał ejakulacji, więc martwię się, że samo to sprawia, że nic z tego :(

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 czerwca 2018, 22:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niestety musisz czekać, bo to mogą być też objawy @, mnie nie raz w konia zrobiła z mdłościami i innymi objawami

• Amy12 Nowa

Wysłany: 8 czerwca 2018, 01:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W niedzielę będę w 32 dniu cyklu i 10-11 dni po owulacji. Czy test mógłby już wykazać ciążę (jeżeli by była) czy to mimo wszystko za wcześnie ? Albo by pokazał a później okazało by się że to ciąża biochemiczna ? Okres mam dostać 16 czerwca. Lepiej poczekać, czy poddać się pokusie i testować, ale w dzień spodziewanej miesiączki powtórzyć dla pewności o ile ta @ nie przyjdzie ?

• KiKi24 Debiutantka

Wysłany: 10 czerwca 2018, 15:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam,jestem tutaj nowa jednak ostatnio mam dziwne objawy których nigdy wcześniej nie miałam a więc:
    Ostatnia miesiączka: 21.05.2018
    Długość cyklu: 28-31
    Przytulanie:29.05 ;02.06 ; 03.06 ;05.06
    Przed owulacją nie mam nigdy żadnych objawów oprócz śluzu

W tym cyklu nie mam pojęcia kiedy nastąpiła owulacja,żadnego śluzu.
    15dc -dziwne skurcze w lewym jajniku + okropne zmęczenie
    16dc-ból piersi pod pachami+spuchły mi bardzo dziąsła
    17dc-dziąsła nadal spuchnięte+ból piersi+ zmęczenie max+kłucie naprzemian raz w lewym raz w prawym jajniku
    18dc-ból głowy+spuchnięte dziąsła+wzdęcie+bulgotanie poniżej pępka+na wieczór silny ból podbrzusza
    19dc-bardzo szybko się męczę+łapie mnie zadyszka+ciągnięcie sutków+ okropny ból lewego jajnika+podczas mierzr ia sukni ślubnej zrobiło mi się bardzo słabo myślałam że zemdleję musiałam usiąść+dziąsła nadal spuchnięte+stan podgoraczkowy 37,5
    20dc-spuchniete dziąsła+tak mocny ból podbrzusza i jajników że wybrałam się do ginekologa gdzie stwierdzono że
    ENDOMETRIUM: 7,4mm,lewy jajnik 50x38mm (możliwa torbiel niepodejrzana 40mm),prawy jajnik 34x26mm pozatym wszystko w porządku+ piersi nadal ciągną mam iderzenia gorąca a temp nadal 37,5
    DZISIAJ 21dc-rano wszystko wydawalo sie dobrze lecz ok.12 piersi zrobiły się mocno rozpalone i mam uczucie pieczenia,na lewej pojawiła się ogromna żyła,w ustach mam metaliczny posmak i ciągle chce mi się pić,do tego boli mnie mocno kręgosłup na wysokości łopatek,piersi ciągną od pach a w podbrzuszu i jajnikach ból co jakiś czas,temperatura 37,4 do tego raz zalewa mnie zimny a raz gorący pot.

Zaniepokoiło mnie to ponieważ nigdy nie spotkałam się z takim cyklem zazwyczaj było to bezobjawowo,niepokoi mnie także ten brak śluzu.

Może ktoś spotkał się z czymś takim?

Pozdrawiam

• JagnaJankowska Debiutantka

Wysłany: 1 lipca 2018, 20:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KiKi24 wrote:
    Witam,jestem tutaj nowa jednak ostatnio mam dziwne objawy których nigdy wcześniej nie miałam a więc:
    Ostatnia miesiączka: 21.05.2018
    Długość cyklu: 28-31
    Przytulanie:29.05 ;02.06 ; 03.06 ;05.06
    Przed owulacją nie mam nigdy żadnych objawów oprócz śluzu

W tym cyklu nie mam pojęcia kiedy nastąpiła owulacja,żadnego śluzu.
    15dc -dziwne skurcze w lewym jajniku + okropne zmęczenie
    16dc-ból piersi pod pachami+spuchły mi bardzo dziąsła
    17dc-dziąsła nadal spuchnięte+ból piersi+ zmęczenie max+kłucie naprzemian raz w lewym raz w prawym jajniku
    18dc-ból głowy+spuchnięte dziąsła+wzdęcie+bulgotanie poniżej pępka+na wieczór silny ból podbrzusza
    19dc-bardzo szybko się męczę+łapie mnie zadyszka+ciągnięcie sutków+ okropny ból lewego jajnika+podczas mierzr ia sukni ślubnej zrobiło mi się bardzo słabo myślałam że zemdleję musiałam usiąść+dziąsła nadal spuchnięte+stan podgoraczkowy 37,5
    20dc-spuchniete dziąsła+tak mocny ból podbrzusza i jajników że wybrałam się do ginekologa gdzie stwierdzono że
    ENDOMETRIUM: 7,4mm,lewy jajnik 50x38mm (możliwa torbiel niepodejrzana 40mm),prawy jajnik 34x26mm pozatym wszystko w porządku+ piersi nadal ciągną mam iderzenia gorąca a temp nadal 37,5
    DZISIAJ 21dc-rano wszystko wydawalo sie dobrze lecz ok.12 piersi zrobiły się mocno rozpalone i mam uczucie pieczenia,na lewej pojawiła się ogromna żyła,w ustach mam metaliczny posmak i ciągle chce mi się pić,do tego boli mnie mocno kręgosłup na wysokości łopatek,piersi ciągną od pach a w podbrzuszu i jajnikach ból co jakiś czas,temperatura 37,4 do tego raz zalewa mnie zimny a raz gorący pot.

Zaniepokoiło mnie to ponieważ nigdy nie spotkałam się z takim cyklem zazwyczaj było to bezobjawowo,niepokoi mnie także ten brak śluzu.

Może ktoś spotkał się z czymś takim?

Pozdrawiam
    Brzmi jak ciąża....

• Justii Debiutantka

Wysłany: 27 lipca 2018, 18:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam podobne objawy:) Ale mój wykres chyba nie do końca jest ok, ale u Ciebie wszytsko wskazuje na dzieciątko:)

Dżasti
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Dieta wegetariańska i dieta wegańska w ciąży i podczas laktacji

Czy dieta wegetariańska i wegańska w ciąży oraz podczas laktacji to dobry pomysł? Na co należy zwrócić uwagę nie jedząc w tym okresie mięsa lub żadnych produktów pochodzenia zwięrzęcego? Czy jest to bezpieczne dla ciąży i rozwoju płodu, a potem niemowlęcia? Przeczytaj jak powinna wyglądać dieta mamy karmiącej i czy spożywane przez nią pokarmy mogą wpływać na dziecko. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Raport "Jak rodzą Polki?" - doświadczenia kobiet na temat opieki okołoporodowej w Polsce

Fundacja “Rodzić po ludzku” w czerwcu opublikowała najnowszy raport na temat opieki okołoporodowej w Polsce. Jak rodzą Polki? Jak wygląda opieka okołoporodowa w naszym kraju? Przeczytaj zaskakujące wnioski!   

CZYTAJ WIĘCEJ

Poronienie - stres, obniżony nastrój i depresja po poronieniu.

Poronienie - bolesna strata, często przeżywana w ukryciu, samotności, niezaopiekowana i nienazwana. Dlaczego jest taka trudna? Czy kobieta, która straciła swoje dziecko jeszcze przed przyjściem jego na świat, ma prawo do żałoby? W jaki sposób sobie z nią poradzić? Jak przetrwać? Co zrobić, kiedy pojawi się depresja po poronieniu? Dowiedz się dlaczego warto pozwolić sobie na przeżycie żałoby i gdzie szukać pomocy. 

CZYTAJ WIĘCEJ