Objawy po owu a ciąża
-
Hej Dawno mnie już nie było na OF bo potrzebowałam wytchnienia od starań. Jestem właśnie w 2 połowie cyklu. 10 maja zaczęła mi się miesiączka (po 80 dniach bez - u mnie to norma kiedy nie biorę tabletek). A 30 lub 31 maja miałam owulację (30 maja test pokazał owu, ale nie sprawdziłam tem ani śluzu, a 31 test ledwo ledwo jaśniejsza druga kreseczka, ale śluz książkowy płodny). Wiem, że nie ma jeszcze co doszukiwać się objawów, ale czuję się inaczej niż kiedykolwiek. 2czerwca temp. byłą 37st w ustach a dzisiaj 37.4 (piszę ogólnie zamiast każdy dzień). Ciągle kłuje i ciągnie mnie w podbrzuszu a od przedwczoraj mam nudności, głównie wieczorami. Testu nie robiłam bo to za szybko a @ mam dostać 16 czerwca (wg. aplikacji z tel). Czy, któraś miała podobnie i okazało się, że to ciąża ? Mam małe nadzieje bo staram się od ponad 2 lat Dodam jesze, że tak nie bardzo trafiliśmy w owu z przytulaniem - było 27 i 29. 31 też się przytulaliśmy, ale przez upał mój M nie miał ejakulacji, więc martwię się, że samo to sprawia, że nic z tego
-
nick nieaktualny
-
W niedzielę będę w 32 dniu cyklu i 10-11 dni po owulacji. Czy test mógłby już wykazać ciążę (jeżeli by była) czy to mimo wszystko za wcześnie ? Albo by pokazał a później okazało by się że to ciąża biochemiczna ? Okres mam dostać 16 czerwca. Lepiej poczekać, czy poddać się pokusie i testować, ale w dzień spodziewanej miesiączki powtórzyć dla pewności o ile ta @ nie przyjdzie ?
-
Witam,jestem tutaj nowa jednak ostatnio mam dziwne objawy których nigdy wcześniej nie miałam a więc:
Ostatnia miesiączka: 21.05.2018
Długość cyklu: 28-31
Przytulanie:29.05 ;02.06 ; 03.06 ;05.06
Przed owulacją nie mam nigdy żadnych objawów oprócz śluzu
W tym cyklu nie mam pojęcia kiedy nastąpiła owulacja,żadnego śluzu.
15dc -dziwne skurcze w lewym jajniku + okropne zmęczenie
16dc-ból piersi pod pachami+spuchły mi bardzo dziąsła
17dc-dziąsła nadal spuchnięte+ból piersi+ zmęczenie max+kłucie naprzemian raz w lewym raz w prawym jajniku
18dc-ból głowy+spuchnięte dziąsła+wzdęcie+bulgotanie poniżej pępka+na wieczór silny ból podbrzusza
19dc-bardzo szybko się męczę+łapie mnie zadyszka+ciągnięcie sutków+ okropny ból lewego jajnika+podczas mierzr ia sukni ślubnej zrobiło mi się bardzo słabo myślałam że zemdleję musiałam usiąść+dziąsła nadal spuchnięte+stan podgoraczkowy 37,5
20dc-spuchniete dziąsła+tak mocny ból podbrzusza i jajników że wybrałam się do ginekologa gdzie stwierdzono że
ENDOMETRIUM: 7,4mm,lewy jajnik 50x38mm (możliwa torbiel niepodejrzana 40mm),prawy jajnik 34x26mm pozatym wszystko w porządku+ piersi nadal ciągną mam iderzenia gorąca a temp nadal 37,5
DZISIAJ 21dc-rano wszystko wydawalo sie dobrze lecz ok.12 piersi zrobiły się mocno rozpalone i mam uczucie pieczenia,na lewej pojawiła się ogromna żyła,w ustach mam metaliczny posmak i ciągle chce mi się pić,do tego boli mnie mocno kręgosłup na wysokości łopatek,piersi ciągną od pach a w podbrzuszu i jajnikach ból co jakiś czas,temperatura 37,4 do tego raz zalewa mnie zimny a raz gorący pot.
Zaniepokoiło mnie to ponieważ nigdy nie spotkałam się z takim cyklem zazwyczaj było to bezobjawowo,niepokoi mnie także ten brak śluzu.
Może ktoś spotkał się z czymś takim?
Pozdrawiam -
KiKi24 wrote:Witam,jestem tutaj nowa jednak ostatnio mam dziwne objawy których nigdy wcześniej nie miałam a więc:
Ostatnia miesiączka: 21.05.2018
Długość cyklu: 28-31
Przytulanie:29.05 ;02.06 ; 03.06 ;05.06
Przed owulacją nie mam nigdy żadnych objawów oprócz śluzu
W tym cyklu nie mam pojęcia kiedy nastąpiła owulacja,żadnego śluzu.
15dc -dziwne skurcze w lewym jajniku + okropne zmęczenie
16dc-ból piersi pod pachami+spuchły mi bardzo dziąsła
17dc-dziąsła nadal spuchnięte+ból piersi+ zmęczenie max+kłucie naprzemian raz w lewym raz w prawym jajniku
18dc-ból głowy+spuchnięte dziąsła+wzdęcie+bulgotanie poniżej pępka+na wieczór silny ból podbrzusza
19dc-bardzo szybko się męczę+łapie mnie zadyszka+ciągnięcie sutków+ okropny ból lewego jajnika+podczas mierzr ia sukni ślubnej zrobiło mi się bardzo słabo myślałam że zemdleję musiałam usiąść+dziąsła nadal spuchnięte+stan podgoraczkowy 37,5
20dc-spuchniete dziąsła+tak mocny ból podbrzusza i jajników że wybrałam się do ginekologa gdzie stwierdzono że
ENDOMETRIUM: 7,4mm,lewy jajnik 50x38mm (możliwa torbiel niepodejrzana 40mm),prawy jajnik 34x26mm pozatym wszystko w porządku+ piersi nadal ciągną mam iderzenia gorąca a temp nadal 37,5
DZISIAJ 21dc-rano wszystko wydawalo sie dobrze lecz ok.12 piersi zrobiły się mocno rozpalone i mam uczucie pieczenia,na lewej pojawiła się ogromna żyła,w ustach mam metaliczny posmak i ciągle chce mi się pić,do tego boli mnie mocno kręgosłup na wysokości łopatek,piersi ciągną od pach a w podbrzuszu i jajnikach ból co jakiś czas,temperatura 37,4 do tego raz zalewa mnie zimny a raz gorący pot.
Zaniepokoiło mnie to ponieważ nigdy nie spotkałam się z takim cyklem zazwyczaj było to bezobjawowo,niepokoi mnie także ten brak śluzu.
Może ktoś spotkał się z czymś takim?
Pozdrawiam -