X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na testowanie ocena czasu współżycia na oufriend
Odpowiedz

ocena czasu współżycia na oufriend

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • Szyszka1 Ekspertka

Wysłany: 16 lutego 2016, 22:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie,
    Byłam dziś na monitoringu, który potwierdził zaskakująco wczesną (przynajmniej w porównaniu z poprzednim cyklem) owulację u mnie, czyli miał być dzisiaj czy jutro ogień krzyżowy starań, a tu już po ptokach;P
    Zresztą zobaczcie mój wykres. U nas pierwsze "serduszko" w tym cyklu miało byc "na rozgrzewkę" oraz "by pozbyć się przestarzałego materiału";P a teraz może okazac się tym kluczowym... :) ale dzisiaj kiedy wspomniałam ginowi, że współżyliśmy dzień przed i dzień po, to powiedział, że dobrze i że są szanse. W sumie zastanawiam się, czemu po wyznaczeniu owulacji, w rubryce ocena czasu współżycia nie ma rubryki "dzień po owulacji", skoro też jest to dzień potencjalnie płodny... Zwłaszcza, że przeciez co do godziny nie określimy czasu owulacji a "dzień" na ovufriend to też dość szerokie pojęcie więc można by się spokojnie wstrzelić w żywą jeszcze komórkę jajową. Co o tym sądzicie?
    ps. to oczywiście czysto teoretyczne bicie piany, bo już mi się zaczęło dłużyc do testowania;P

c6bc98262226b9dff363104a7b4a8939.png
  • werni Autorytet

Wysłany: 17 lutego 2016, 06:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dokładnie mogliby dopisać jeszcze dzień po owulacji.

f2wlsg1849ksqu5m.png

mhsv20mmdqfv97ge.png
    Na ovu od 07.07.2014

Prl-maj 950
    Tsh- maj 3.04
    Androstedion-wysoki-zostal obnizony za pomoca tabl. Anty.

Nasz cud Wojtuś 😍
  • werni Autorytet

Wysłany: 17 lutego 2016, 06:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Może być wcześniej owulacja ale nie zaszkodzi dalej serduszkowac. :)

f2wlsg1849ksqu5m.png

mhsv20mmdqfv97ge.png
    Na ovu od 07.07.2014

Prl-maj 950
    Tsh- maj 3.04
    Androstedion-wysoki-zostal obnizony za pomoca tabl. Anty.

Nasz cud Wojtuś 😍
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Pierwsze objawy ciąży - po czym poznać, że możesz być w ciąży

Starając się zajść w ciążę, często nie potrafimy przestać interpretować każdego, nawet najmniejszego ukłucia w jajniku i nie traktować go jako potencjalnego objawu ciąży. Które z objawów mogą faktycznie coś znaczyć i z czym możemy je pomylić? Które z objawów ciążowych na wczesnym etapie ciąży są po prostu rzadko spotykane? Zapoznaj się z listą pierwszych objawów ciążowych!

CZYTAJ WIĘCEJ

Karuzela łóżeczkowa, która rośnie razem z dzieckiem

Karuzele do łóżeczka to nie tylko dekoracja – pomagają stymulować zmysły malucha i wspierają jego rozwój. Kolorowe, poruszające się elementy przyciągają uwagę dziecka, rozwijając wzrok oraz koordynację. Dodatkowo, delikatna muzyka i spokojne ruchy karuzeli mogą działać kojąco, pomagając maluchowi w wyciszeniu się przed snem.

CZYTAJ WIĘCEJ

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych a zajście w ciążę

Bierzesz tabletki antykoncepcyjne i czujesz, że przyszedł czas na odstawienie tabeletek, bo chciałabyś już zajść w ciążę? Podobnie jak w przypadku przyjmowania tabletek, odstawienie ich także musi być świadomym działaniem. Zanim podejmiesz taką decyzję, warto dowiedzieć się, jakie mogą być ewentualne objawy odstawienia tabletek antykoncepcyjnych. Jak cały proces wpływa na organizm kobiety? Czy przyczynia się ona do komplikacji związanych z zajściem w ciążę? Odpowiadamy!  

CZYTAJ WIĘCEJ