Dni dla Płodności   

Specjalnie dla Ciebie - wiosenny powiew nadziei 
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Zapisy do 22 marca   
Sprawdź!
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na testowanie ocena czasu współżycia na oufriend
Odpowiedz

ocena czasu współżycia na oufriend

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • Szyszka1 Ekspertka

Wysłany: 16 lutego 2016, 22:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie,
    Byłam dziś na monitoringu, który potwierdził zaskakująco wczesną (przynajmniej w porównaniu z poprzednim cyklem) owulację u mnie, czyli miał być dzisiaj czy jutro ogień krzyżowy starań, a tu już po ptokach;P
    Zresztą zobaczcie mój wykres. U nas pierwsze "serduszko" w tym cyklu miało byc "na rozgrzewkę" oraz "by pozbyć się przestarzałego materiału";P a teraz może okazac się tym kluczowym... :) ale dzisiaj kiedy wspomniałam ginowi, że współżyliśmy dzień przed i dzień po, to powiedział, że dobrze i że są szanse. W sumie zastanawiam się, czemu po wyznaczeniu owulacji, w rubryce ocena czasu współżycia nie ma rubryki "dzień po owulacji", skoro też jest to dzień potencjalnie płodny... Zwłaszcza, że przeciez co do godziny nie określimy czasu owulacji a "dzień" na ovufriend to też dość szerokie pojęcie więc można by się spokojnie wstrzelić w żywą jeszcze komórkę jajową. Co o tym sądzicie?
    ps. to oczywiście czysto teoretyczne bicie piany, bo już mi się zaczęło dłużyc do testowania;P

c6bc98262226b9dff363104a7b4a8939.png
  • werni Autorytet

Wysłany: 17 lutego 2016, 06:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dokładnie mogliby dopisać jeszcze dzień po owulacji.

f2wlsg1849ksqu5m.png

mhsv20mmdqfv97ge.png
    Na ovu od 07.07.2014

Prl-maj 950
    Tsh- maj 3.04
    Androstedion-wysoki-zostal obnizony za pomoca tabl. Anty.

Nasz cud Wojtuś 😍
  • werni Autorytet

Wysłany: 17 lutego 2016, 06:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Może być wcześniej owulacja ale nie zaszkodzi dalej serduszkowac. :)

f2wlsg1849ksqu5m.png

mhsv20mmdqfv97ge.png
    Na ovu od 07.07.2014

Prl-maj 950
    Tsh- maj 3.04
    Androstedion-wysoki-zostal obnizony za pomoca tabl. Anty.

Nasz cud Wojtuś 😍
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

10 najczęstszych obaw kobiet w ciąży, czyli czego boją się kobiety w ciąży

Lęk i różnego rodzaju obawy to naturalny towarzysz kobiety w ciąży. Czego boi się większość kobiet oczekujących dziecka? Bólu porodowego, urodzenia chorego dziecka, utraty atrakcyjności czy może zrujnowania życia seksualnego po porodzie? Czego obawiasz się Ty? Przeczytaj czy zasadne jest zamartwianie się i jak sobie radzić, aby nasze obawy nie sprawdziły się.

CZYTAJ WIĘCEJ

Brak okresu a negatywny test ciążowy, czyli o przyczynach spóźniającej się miesiączki

Każda kobieta doświadczyła lub doświadczy spóźniającej się miesiączki, nie będąc w ciąży. Z jakich przyczyn miesiączka może się spóźniać? Co robić, kiedy krwawienie miesiączkowe nie wystąpiło, a testy ciążowe wychodzą negatywnie? Po ilu dniach warto zgłosić się do lekarza? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza: niewidzialna choroba, która dotyka miliony Polek

Szacuje się, że w Polsce około 2 miliony kobiet cierpi na endometriozę. W artykule dowiesz się o najnowszych metodach diagnozowania i leczenia endometriozy, a także poznasz osobistą historię Małgorzaty, która walczyła z tą chorobą przez 5 lat, aby wreszcie zobaczyć światło w tunelu na swojej drodze do macierzyństwa.

CZYTAJ WIĘCEJ