Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Tylko do 23 listopada   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na testowanie oczekiwanie na zrobienie testu a sport
Odpowiedz

oczekiwanie na zrobienie testu a sport

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • ofcooo Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2014, 15:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam wszystkich!

Dopiero stawiam pierwsze kroki zarówno na forum jak i w staraniu sie o dzidzię. Także proszę o wyrozumiałość :)

Za tydzień chciałabym zrobić test ciążowy a jednocześnie za tydzień wybieram sie na dłuższy urlop w góry.

Moje pytanie czy jeśli się okaże, ze będę w ciąży to mam zrezygnować ze sportu? Jeżdżę na desce i pomimo, iż mam już 15 letnie doświadczenie w tym sporcie czasem zdarzy mi sie przewrócić i poturbować. Czy to może zaszkodzić fasolce w tak wczesnym stadium czy raczej nie?

Pozdrawiam ciepło,
    O.

zem3h371xcq8c2sz.png
    qdkkwn15frnb311v.png
  • K4lina Ekspertka

Wysłany: 6 stycznia 2014, 16:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja bym zrezygnowała. Ale to indywidualne podejście każdej z nas.
    Lekarze odradzają nawet bieganie i jazdę na rowerze... więc sama bym nie zaryzykowała. Z drugiej strony wiele kobie dowiaduję się znacznie później o ciąży i żyją normalnie, uprawiają sporty i rodzą zdrowe dzieci.
    Pozdrawiam, trzymam kciuki i powodzenia.

jovi81 lubi tę wiadomość

K
    Mój Aniołek 29.10.2013 [*] 6tc
    Mój Aniołek 7.05.2016 [*] 9 tc

relggu1r5ize5xx5.png
  • Unlike Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2014, 00:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja bym się tym nie przejmowała, zawsze uprawiam tak samo sport - fitness/bieganie/rolki/narty/łyżwy/basen i nigdy nie zajmowałam się tym, że akurat mogłam zafasolkować. Mój lekarz wie, że aktywnie uprawiam sporty i też nigdy nie mówił, żeby w jakikolwiek sposób ograniczyć.
    Tak naprawdę większość z nas o ciąży dowiaduje się dopiero po ok.4/5 tygodniach i przez ten czas organizm sam sobie chroni płód, czytałam, że tak naprawdę do pewnego momentu nawet niektóre używki typu alkohol nie są w stanie zaszkodzić.

48f411ed51.png
  • jovi81 Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2014, 09:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeżeli dopiero zaczynasz starania i nie masz za sobą przykrych doświadczeń jak np. poronienia to nie jest konieczne zmienianie trybu życia. Jednak każda z nas musi podejmować takie decyzje indywidualnie :) bo wiadomo że ostrożność w takich momentach nie zaszkodzi

Natalina lubi tę wiadomość

https://www.maluchy.pl/li-69787.png
    xvg47yr.png
  • Zaczarowana Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2014, 15:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja w takiej sytuacji raczej zmieniłabym termin wyjazdu, bo na stoku różnie bywa, sama możesz jeździć super, a ktoś w Ciebie wpadnie i się poturbujesz. Mimo wszystko wolałabym dmuchać na zimne, ale to ja, każda kobieta może inaczej do tego podchodzić.

Córcia <3
    dxomtv735zv5mpm2.png
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak przygotować się do ciąży i czy na pewno warto?

Czy zastanawiałaś się nad tym czy powinnaś jakoś szczególnie przygotować się do ciąży? Może odwiedzić lekarza, zmienić dietę lub styl życia? Tylko po co…tyle kobiet tego nie robi i zachodzi w ciążę?! Jednak eksperci są zgodni - kobiety, które świadomie planują swoją ciążę i przygotowują się do niej, w większości przypadków łatwiej w nią zachodzą i ich ciąża jest zdrowsza i częściej przebiega prawidłowo. Przeczytaj zatem co możesz zrobić, żeby bardziej świadomie i szczęśliwie wejść w macierzyństwo. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża pozamaciczna - czym jest i jakie są objawy ciąży pozamacicznej?

Ciąża pozamaciczna (ektopowa) zdarza się raz na 90-100 przypadków ciąży. Jest to ciąża, która zamiast w macicy rozwija się poza nią. Objawy ciąży pozamacicznej nie są jednoznaczne. Trudno ją czasem rozpoznać, bo na początku objawy są podobne do ciąży o prawidłowym przebiegu. Na późniejszym etapie pojawia się ból podbrzusza, krwawienie oraz brak prawidłowego przyrostu hormonu hCG. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Krew miesiączkowa - kolor krwi podczas okresu

Czy to normalne, że krew miesiączkowa zmienia swój kolor i konsystencję? Czy brązowy kolor krwi podczas okres powinien Cię niepokoić, czy jest to zjawisko naturalne? Kiedy krwawienie miesiączkowe wymaga konsultacji z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ