X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na testowanie pęcherzyk bez zarodka
Odpowiedz

pęcherzyk bez zarodka

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • Kasiulek《 Nowa

Wysłany: 23 kwietnia 2014, 19:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam...
    "Udało się" pomyślałam w wpierwszej chwili gdy dwie wymarzone kreseczki na teście zobaczyłam. Zrobiłam kolejny i kolejny - wszystkie pozytywne :).
    Poszłam do lekarza. Wg ostatniej miesiączki 5 tc ale jest tylko pęcherzyk ciążowy 7 mm.
    Czekałam zamartwiając się. Po tygodniu poszłam do innego lekarza. Stwierdził, że to już 7 tc. Pęcherzyk 9 mm - ale nadal pusty.

Martwię się... macie takie doswiadczenia? Wiem, że każda ciąża inna ale... w którym tygodniu widziałyście babysia? I bicie serduszka?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 kwietnia 2014, 19:44

• moremi Autorytet

Wysłany: 23 kwietnia 2014, 21:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przykro mi. Cuda się zdarzają, ale... ja byłam w podobnej sytuacji. Tydzień przed kolejnym badaniem usg przygotowałam torbę do szpitala. Na zabieg wybrałam się do prywatnej kliniki (na nfz). W dziale poronienia jest cały wątek dotyczący pustego pęcherzyka.

-Jack, jestem w ciąży!
    -Nie przypominam sobie, żebyśmy...
    -Byłeś pijany!
    -Aż tak - nigdy!
  • Kasiulek《 Nowa

Wysłany: 23 kwietnia 2014, 23:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czytałam inne też wątki i opinie. Zaznaczę, że cykle były bardzo nieregularne i sama nie mogłam uwierzyć, że w ogóle się udało. Bo cały czas myślę, że to jeszcze nie koniec. Przez nieregularne cykle sama nie jestem pewna, który to byłby tydzień ciąży. Pewnie nie jest nawet 5 tydzień i dlatego nic nie widać. W piątek idę na kolejną wizytę, napewno już będzie...
    Ironia -sama siebie pocieszam...

• ampoule Ekspertka

Wysłany: 24 kwietnia 2014, 06:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przykro mi...ja nie doczekałam kolejnej wizyty bo zaczelam krwawić... Mam nadzieje ze u Ciebie będzie inaczej...

[*] 01.02.2014 - 6/7 tc.
    [*] 11.01.2015 - 5 tc. ciąża biochemiczna
    [*] 13.02.2015 - 5 tc. ciąża biochemiczna
    12.02.2016 urodził się Nasz Ukochany Synek Filip <3
  • Milcia Autorytet

Wysłany: 24 kwietnia 2014, 10:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie w 5+2 pęcherzyk miał 0.62 cm i zarodka nie było jeszcze
    W 6+2 zarodek miał 5.4 mm i bijące serce. Każdy przypadek jest indywidualny i z różną szybkością się wszystko rozwija.

ltCGp1.png HZoWp2.png
  • Kasiulek《 Nowa

Wysłany: 24 kwietnia 2014, 11:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czuję się dobrze... nic nie boli, nie plamię. Zobaczymy w piątek. Musi być dobrze.
    Pozdrawiam Was dziewczyny :)

• moremi Autorytet

Wysłany: 24 kwietnia 2014, 21:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Trzymam kciuki

-Jack, jestem w ciąży!
    -Nie przypominam sobie, żebyśmy...
    -Byłeś pijany!
    -Aż tak - nigdy!
  • Blondi22 Autorytet

Wysłany: 25 kwietnia 2014, 22:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    u mnie zarodek byl w 8tyg i wtedy tez biło serduszko

a.png
    a.png
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Bolesne miesiączki - skąd się biorą bóle miesiączkowe? Przyczyny, objawy, leczenie.

Bolesne miesiączki mogą występować nawet u 75% kobiet w wieku rozrodczym! Jakie są najczęstsze przyczyny bólu miesiączkowego? Czym jest bolesne miesiączkowanie pierwotne, a czym wtórne? Kiedy bolesne miesiączkowanie wymaga konsultacji z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Cykl miesiączkowy a wygląd kobiety - wpływ na skórę i włosy

Cykl miesiączkowy i przemiany hormonalne, które w nim zachodzą mają wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Cykl miesiączkowy a wygląd - jak hormony mogą wpływać na Twoją skórę i włosy? W których fazach cyklu Twoja cera może być w lepszej kondycji, a kiedy mogą pojawiać się problemy? Hormony a trądzik - kiedy problemy z wypryskami mogą się nasilać? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta w ciąży - 10 najważniejszych zasad dla ciężarnej

O zdrowym odżywaniu i diecie w ciąży zostało napisane i powiedziane wiele. Zbyt duża ilość informacji potrafi przytłoczyć każdego. Przestrzeganie wszystkich tych zasad wydaje się wręcz niemożliwe. Jak zatem odróżnić rzeczy ważne od tych mniej istotnych? Zapytaliśmy znaną dietetyczkę Sylwię Leszczyńską co jest naprawdę ważne w diecie kobiet w ciąży. Przeczytaj co robić, aby zapewnić zdrowie sobie i swojemu dziecku! 

CZYTAJ WIĘCEJ