SUPLEMENT DIETY

Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH   

Kwas foliowy to nie wszystko:
Kompletny Przewodnik po mądrej suplementacji przed ciążą
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

NOWY ROK - NOWY PLAN NA ŚWIADOMĄ CIĄŻĘ   

Dlaczego pierwsze 90 dni przed poczęciem
ma kluczowe znaczenie?
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH   

Pod choinkę polecamy Ci produkt dedykowany etapowi planowania ciąży
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

NOWY ROK - NOWY PLAN NA ŚWIADOMĄ CIĄŻĘ   

Postaw na dopasowaną formułę i dawkę folianów.
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na testowanie Pierwszy test pozytywny, drugi negatywny
Odpowiedz

Pierwszy test pozytywny, drugi negatywny

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 marca 2022, 14:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam, mam pytanie czy któraś z Was też tak miała?
    A więc, 12 (w sobote) powinnam dostać okres, wieczorem i w nocy mialam bóle jakbym miała go dostać, źle się czułam i myślałam, że okres nadchodzi, ale obudziłam się rano i nic, przez dzien coś mnie znów trochę bolało. Dodam jeszcze, że zawsze tydzień przed okresem bolą mnie piersi a tym razem nie bolały. Zrobiłam w sobotę popołudniu test (heltiso) i wyszła taka cieniutka, jasna druga kreska. Dziś jest 14 (poniedziałek), okresu nadal nie mam a bóle takie jak na okres miewam czasami, zaboli i przestanie i dziś zaczęły mnie boleć piersi i sutki, więc zrobiłam dziś drugi test popołudniu (pink) i nie wyszła druga kreska. Co mam o tym sądzić? Mam bóle od paru dni, które zwiastują okres ale go nie mam, jeden test był z dwoma kreskami (ta druga kreska była taka cieniutka ale było ją widać) a drugi był z jedną. Czy pink test się pomylił? Co o tym sądzicie? Bardzo proszę o odpowiedź.

• Kirra Autorytet

Wysłany: 14 marca 2022, 14:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Po prostu powtórz test z porannego moczu

🧡 🧡 🧡
    On: podstawowe badania w normie

Ona:

TSH 1,4✅
    Ft3, Ft4 ✅
    E2 ✅
    FSH ✅
    Lh✅
    Progesteron✅
    Prolaktyna💊 Dostinex
    Testosteron✅
    DHEA-S✅
    Cytologia, USG ✅
    Owu✅
    Krzywa cukrowa ✅
    DHEA-S ✅
    AMH ✅

sono HSG - oba jajowody drożne ✅
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 marca 2022, 14:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak zrobię. Zastanawiam się jeszcze czy może temu wyszła druga kreska, ponieważ dałam przypadkowo 4 krople moczu a miały być 2-3. Może dlatego?

• Kirra Autorytet

Wysłany: 14 marca 2022, 15:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Powtórz test zgodnie z instrukcja najlepiej jutro rano ☺ i będziesz mieć pewność

🧡 🧡 🧡
    On: podstawowe badania w normie

Ona:

TSH 1,4✅
    Ft3, Ft4 ✅
    E2 ✅
    FSH ✅
    Lh✅
    Progesteron✅
    Prolaktyna💊 Dostinex
    Testosteron✅
    DHEA-S✅
    Cytologia, USG ✅
    Owu✅
    Krzywa cukrowa ✅
    DHEA-S ✅
    AMH ✅

sono HSG - oba jajowody drożne ✅
  • M_rcysia Nowa

Wysłany: 8 lipca 2025, 15:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny, mam mały dylemat. Od kilku dni źle się czuję, a od wczoraj mam mdłości, zawroty głowy, bóle w podbrzuszu czy też ciągnięcie oraz częstomocz. Zrobiłam dwa testy z firmy BOBO-test, wyszedł pozytywny, powtórzyłam kolejny ale z firmy pink i też wyszedł negatywny. Czy to może oznaczać wczesną ciążę? I dlatego ten test z innej firmy wyszedł negatywny?

Cześć dziewczyny, mam mały dylemat. Od kilku dni źle się czuję, a od wczoraj mam mdłości, zawroty głowy, bóle w podbrzuszu czy też ciągnięcie oraz częstomocz. Zrobiłam dwa testy z firmy BOBO-test, wyszedł pozytywny, powtórzyłam kolejny ale z firmy pink i też wyszedł negatywny. Czy to może oznaczać wczesną ciążę? I dlatego ten test z innej firmy wyszedł negatywny?
  • Ana29 Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2025, 17:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    M_rcysia wrote:

Nie chce być złą wróżką, ale Bobo testy często wychodzą fałszywe :( mozesz pójść na beta hcg do labu , będziesz miala jasność. Powodzenia!

age.png
  • Joanne Autorytet

Wysłany: 24 października 2025, 01:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jesli chodzi o testy robione po terminie miesiączki gdy jeden wychodzil pozytywny, na drugi dzien negatywny, bądź druga kreska pojawiała się dopiero po paru godzinach, miałam takie wyniki przy ciążach biochemicznych.

askowe lubi tę wiadomość

age.png

preg.png
  • askowe Znajoma

Wysłany: 3 stycznia, 10:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Joanne wrote:
    Jesli chodzi o testy robione po terminie miesiączki gdy jeden wychodzil pozytywny, na drugi dzien negatywny, bądź druga kreska pojawiała się dopiero po paru godzinach, miałam takie wyniki przy ciążach biochemicznych.
    Czy udało Ci się znaleźć powód ciąży biochemicznych? Albo czujesz, że coś Ci pomogło? Przez ostatnie 2 cykle robiłam testy od 8dpo i w obu cyklach pojawiały się pozytywne, ale potem wchodziła biel vizira i przychodził okres.
    Badania wychodzą mi dobrze, zdrowo się odżywiam, biorę masę sypki od dietetyka. Mąż to samo. Nie wiem co dalej 😔

👩 93' 🧑 93'
    Starania od 02.2025
    06.07 - ⏸️
    08.07 - beta 143
    10.07 - beta 278
    10.07 - progesteron 78
    24.07 - puste jajo płodowe 💔
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Suchość pochwy - najczęstsze przyczyny, objawy i leczenie

Suchość pochwy to wstydliwa dolegliwość, która dotyka wielu kobiet. Kiedy się pojawia? Jakie są najczęstsze przyczyny problemów z odpowiednim nawilżeniem pochwy? Czy suchość pochwy można leczyć? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Naturalne sposoby łagodzenia bólu porodowego

Poród nierozerwalnie łączy się z bólem. Ten fakt wiele przyszłych mam napawa lękiem. Bez względu na to, czy rodzą po raz pierwszy czy po raz kolejny, wizja skurczy powoduje pytanie: czy dam radę? Co, jeśli nie wytrzymam? Na szczęście jest wiele łagodnych, niefarmakologicznych metod, które mogą pomóc oswoić porodowe bóle.

CZYTAJ WIĘCEJ

Bolesne miesiączki - skąd się biorą bóle miesiączkowe? Przyczyny, objawy, leczenie.

Bolesne miesiączki mogą występować nawet u 75% kobiet w wieku rozrodczym! Jakie są najczęstsze przyczyny bólu miesiączkowego? Czym jest bolesne miesiączkowanie pierwotne, a czym wtórne? Kiedy bolesne miesiączkowanie wymaga konsultacji z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ