X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na testowanie Pierwszy test pozytywny, drugi negatywny
Odpowiedz

Pierwszy test pozytywny, drugi negatywny

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 marca 2022, 14:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam, mam pytanie czy któraś z Was też tak miała?
    A więc, 12 (w sobote) powinnam dostać okres, wieczorem i w nocy mialam bóle jakbym miała go dostać, źle się czułam i myślałam, że okres nadchodzi, ale obudziłam się rano i nic, przez dzien coś mnie znów trochę bolało. Dodam jeszcze, że zawsze tydzień przed okresem bolą mnie piersi a tym razem nie bolały. Zrobiłam w sobotę popołudniu test (heltiso) i wyszła taka cieniutka, jasna druga kreska. Dziś jest 14 (poniedziałek), okresu nadal nie mam a bóle takie jak na okres miewam czasami, zaboli i przestanie i dziś zaczęły mnie boleć piersi i sutki, więc zrobiłam dziś drugi test popołudniu (pink) i nie wyszła druga kreska. Co mam o tym sądzić? Mam bóle od paru dni, które zwiastują okres ale go nie mam, jeden test był z dwoma kreskami (ta druga kreska była taka cieniutka ale było ją widać) a drugi był z jedną. Czy pink test się pomylił? Co o tym sądzicie? Bardzo proszę o odpowiedź.

• Kirra Autorytet

Wysłany: 14 marca 2022, 14:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Po prostu powtórz test z porannego moczu

🧡 🧡 🧡
    On: podstawowe badania w normie

Ona:

TSH 1,4✅
    Ft3, Ft4 ✅
    E2 ✅
    FSH ✅
    Lh✅
    Progesteron✅
    Prolaktyna💊 Dostinex
    Testosteron✅
    DHEA-S✅
    Cytologia, USG ✅
    Owu✅
    Krzywa cukrowa ✅
    DHEA-S ✅
    AMH ✅

sono HSG - oba jajowody drożne ✅
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 marca 2022, 14:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak zrobię. Zastanawiam się jeszcze czy może temu wyszła druga kreska, ponieważ dałam przypadkowo 4 krople moczu a miały być 2-3. Może dlatego?

• Kirra Autorytet

Wysłany: 14 marca 2022, 15:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Powtórz test zgodnie z instrukcja najlepiej jutro rano ☺ i będziesz mieć pewność

🧡 🧡 🧡
    On: podstawowe badania w normie

Ona:

TSH 1,4✅
    Ft3, Ft4 ✅
    E2 ✅
    FSH ✅
    Lh✅
    Progesteron✅
    Prolaktyna💊 Dostinex
    Testosteron✅
    DHEA-S✅
    Cytologia, USG ✅
    Owu✅
    Krzywa cukrowa ✅
    DHEA-S ✅
    AMH ✅

sono HSG - oba jajowody drożne ✅
  • M_rcysia Nowa

Wysłany: 8 lipca, 15:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny, mam mały dylemat. Od kilku dni źle się czuję, a od wczoraj mam mdłości, zawroty głowy, bóle w podbrzuszu czy też ciągnięcie oraz częstomocz. Zrobiłam dwa testy z firmy BOBO-test, wyszedł pozytywny, powtórzyłam kolejny ale z firmy pink i też wyszedł negatywny. Czy to może oznaczać wczesną ciążę? I dlatego ten test z innej firmy wyszedł negatywny?

Cześć dziewczyny, mam mały dylemat. Od kilku dni źle się czuję, a od wczoraj mam mdłości, zawroty głowy, bóle w podbrzuszu czy też ciągnięcie oraz częstomocz. Zrobiłam dwa testy z firmy BOBO-test, wyszedł pozytywny, powtórzyłam kolejny ale z firmy pink i też wyszedł negatywny. Czy to może oznaczać wczesną ciążę? I dlatego ten test z innej firmy wyszedł negatywny?
  • Ana29 Autorytet

Wysłany: 8 lipca, 17:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    M_rcysia wrote:

Nie chce być złą wróżką, ale Bobo testy często wychodzą fałszywe :( mozesz pójść na beta hcg do labu , będziesz miala jasność. Powodzenia!

23/02 11 dpo ⏸️ 🩵
    23/06/25- 431 gram miłości 🩵 (20+5)
    30/06/25-435 gram miłości 🩵 (21+5) ❗️szyjka macicy 3 cm
    21/07/25- ok.770 gram miłości (+/-96g) 🩵 (24+5)
    18/08/25 1300 gram miłości (+/-195g)🩵 (28+5)
    01/09/25 1499 gram miłości 🩵 (30+5)
    08/09/25 1914 gram miłości (+-268g)🩵 (31+5)
    29/09/25 2500 gram miłości (+-337g) 🩵 (34+5) szyjka niecały centymetr❗️

preg.png
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Poronienie - objawy, rodzaje i najczęstsze przyczyny poronienia

Poronienie to przedwczesne zakończenie ciąży, która trwała krócej niż 22 tygodnie. Poronieniem samoistnym kończy się około 10-15% ciąż, przy czym około połowa kończy się jeszcze przed implantacją zarodka w macicy, czyli przed 8 tygodniem. Dowiedz się jakie są przyczyny poronienia, objawy i diagnostyka. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Niepłodność a nietolerancja pokarmowa - czy istnieje związek?

Dlaczego coraz częściej przyszli rodzice nie mogą doczekać się upragnionego potomstwa? Czy nieodpowiedni styl odżywiania może przyczyniać się do powstawania zaburzeń płodności? Czy nietolerancja pokarmowa może wpływać na obniżenie płodności, a nawet powodować niepłodność? Jakie testy na nietolerancje pokarmowe warto wówczas wykonać?  

CZYTAJ WIĘCEJ

Mierzenie temperatury podczas starań o dziecko - kiedy owulacja i dni płodne?

Temperatura ciała jest reakcją naszego organizmu na to co się w nim dzieje. Prawie wszyscy wiedzą, że temperatura ciała informuje nas, o tym, że nasz organizm walczy z infekcją. Niewiele osób zaś wie, że temperatura ciała może również dawać zaskakująco dokładne informacje na temat płodności kobiety! Wystarczą zaledwie 3 minuty dziennie, a nie wydając ani grosza dowiesz się więcej niż możesz przypuszczać. Sprawdź, po co mierzyć temperaturę podczas starania o ciążę. Dowiedz się, jak prawidłowo mierzyć temperaturę i w jaki sposób OvuFriend Ci w tym pomoże! 

CZYTAJ WIĘCEJ