Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Tylko do 23 listopada   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na testowanie Pierwszy test pozytywny, drugi negatywny
Odpowiedz

Pierwszy test pozytywny, drugi negatywny

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 marca 2022, 14:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam, mam pytanie czy któraś z Was też tak miała?
    A więc, 12 (w sobote) powinnam dostać okres, wieczorem i w nocy mialam bóle jakbym miała go dostać, źle się czułam i myślałam, że okres nadchodzi, ale obudziłam się rano i nic, przez dzien coś mnie znów trochę bolało. Dodam jeszcze, że zawsze tydzień przed okresem bolą mnie piersi a tym razem nie bolały. Zrobiłam w sobotę popołudniu test (heltiso) i wyszła taka cieniutka, jasna druga kreska. Dziś jest 14 (poniedziałek), okresu nadal nie mam a bóle takie jak na okres miewam czasami, zaboli i przestanie i dziś zaczęły mnie boleć piersi i sutki, więc zrobiłam dziś drugi test popołudniu (pink) i nie wyszła druga kreska. Co mam o tym sądzić? Mam bóle od paru dni, które zwiastują okres ale go nie mam, jeden test był z dwoma kreskami (ta druga kreska była taka cieniutka ale było ją widać) a drugi był z jedną. Czy pink test się pomylił? Co o tym sądzicie? Bardzo proszę o odpowiedź.

• Kirra Autorytet

Wysłany: 14 marca 2022, 14:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Po prostu powtórz test z porannego moczu

🧡 🧡 🧡
    On: podstawowe badania w normie

Ona:

TSH 1,4✅
    Ft3, Ft4 ✅
    E2 ✅
    FSH ✅
    Lh✅
    Progesteron✅
    Prolaktyna💊 Dostinex
    Testosteron✅
    DHEA-S✅
    Cytologia, USG ✅
    Owu✅
    Krzywa cukrowa ✅
    DHEA-S ✅
    AMH ✅

sono HSG - oba jajowody drożne ✅
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 marca 2022, 14:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak zrobię. Zastanawiam się jeszcze czy może temu wyszła druga kreska, ponieważ dałam przypadkowo 4 krople moczu a miały być 2-3. Może dlatego?

• Kirra Autorytet

Wysłany: 14 marca 2022, 15:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Powtórz test zgodnie z instrukcja najlepiej jutro rano ☺ i będziesz mieć pewność

🧡 🧡 🧡
    On: podstawowe badania w normie

Ona:

TSH 1,4✅
    Ft3, Ft4 ✅
    E2 ✅
    FSH ✅
    Lh✅
    Progesteron✅
    Prolaktyna💊 Dostinex
    Testosteron✅
    DHEA-S✅
    Cytologia, USG ✅
    Owu✅
    Krzywa cukrowa ✅
    DHEA-S ✅
    AMH ✅

sono HSG - oba jajowody drożne ✅
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

7 sposobów jak przetrwać przesilenie wiosenne i jak szybko zajść w ciążę!

Przesilenie wiosenne dla wielu kobiet jest trudnym okresem przejściowym, kiedy mogą pojawiać się problemy ze snem, nadmiernym zmęczeniem, brakiem energii, czy obniżoną koncentracją. Wszystko to może mieć wpływ na gospodarkę hormonalną i kobiecą płodność. Jak w tym czasie przygotować się do ciąży? Jakie są skuteczne sposoby na poprawę płodności? Jak szybko zajść w ciążę, wprowadzając proste nawyki do codziennego stylu życia?

CZYTAJ WIĘCEJ

Śluz płodny a owulacja i dni płodne - jak prowadzić obserwacje?

Na rynku dostępnych jest wiele pomocy w wyznaczaniu dni płodnych. Większość z nich działa na podobnej zasadzie – rozpoznaje zmianę hormonów w ciele kobiety i na tej podstawie wskazuje dni płodne. Czy wiesz, że jedno z takich „narzędzi” masz już w sobie? Twój śluz płodny, który pojawia się w czasie dni płodnych, czyli przed wystąpieniem owulacji!

CZYTAJ WIĘCEJ

14 zasad dobrego odżywiania podczas starania - co i jak jeść, aby szybciej zajść w ciążę

Odpowiednia dieta płodności może nie tylko polepszyć twoje zdrowie i dobre samopoczucie, ale również wspomóc twoją płodność oraz zapewnić zdrowy rozwój twojego dziecka jak już zajdziesz w ciążę. Co zatem oznacza „odpowiednia dieta”? Znajdziesz tutaj 14 wskazówek, które pomogą Ci lepiej zaplanować posiłki.

CZYTAJ WIĘCEJ