X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na testowanie Pierwszy test pozytywny, drugi negatywny
Odpowiedz

Pierwszy test pozytywny, drugi negatywny

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 marca 2022, 14:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam, mam pytanie czy któraś z Was też tak miała?
    A więc, 12 (w sobote) powinnam dostać okres, wieczorem i w nocy mialam bóle jakbym miała go dostać, źle się czułam i myślałam, że okres nadchodzi, ale obudziłam się rano i nic, przez dzien coś mnie znów trochę bolało. Dodam jeszcze, że zawsze tydzień przed okresem bolą mnie piersi a tym razem nie bolały. Zrobiłam w sobotę popołudniu test (heltiso) i wyszła taka cieniutka, jasna druga kreska. Dziś jest 14 (poniedziałek), okresu nadal nie mam a bóle takie jak na okres miewam czasami, zaboli i przestanie i dziś zaczęły mnie boleć piersi i sutki, więc zrobiłam dziś drugi test popołudniu (pink) i nie wyszła druga kreska. Co mam o tym sądzić? Mam bóle od paru dni, które zwiastują okres ale go nie mam, jeden test był z dwoma kreskami (ta druga kreska była taka cieniutka ale było ją widać) a drugi był z jedną. Czy pink test się pomylił? Co o tym sądzicie? Bardzo proszę o odpowiedź.

• Kirra Autorytet

Wysłany: 14 marca 2022, 14:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Po prostu powtórz test z porannego moczu

🧡 🧡 🧡
    On: podstawowe badania w normie

Ona:

TSH 1,4✅
    Ft3, Ft4 ✅
    E2 ✅
    FSH ✅
    Lh✅
    Progesteron✅
    Prolaktyna💊 Dostinex
    Testosteron✅
    DHEA-S✅
    Cytologia, USG ✅
    Owu✅
    Krzywa cukrowa ✅
    DHEA-S ✅
    AMH ✅

sono HSG - oba jajowody drożne ✅
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 marca 2022, 14:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak zrobię. Zastanawiam się jeszcze czy może temu wyszła druga kreska, ponieważ dałam przypadkowo 4 krople moczu a miały być 2-3. Może dlatego?

• Kirra Autorytet

Wysłany: 14 marca 2022, 15:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Powtórz test zgodnie z instrukcja najlepiej jutro rano ☺ i będziesz mieć pewność

🧡 🧡 🧡
    On: podstawowe badania w normie

Ona:

TSH 1,4✅
    Ft3, Ft4 ✅
    E2 ✅
    FSH ✅
    Lh✅
    Progesteron✅
    Prolaktyna💊 Dostinex
    Testosteron✅
    DHEA-S✅
    Cytologia, USG ✅
    Owu✅
    Krzywa cukrowa ✅
    DHEA-S ✅
    AMH ✅

sono HSG - oba jajowody drożne ✅
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Płodność i zdrowie w posiłkach - co jeść w okresie przesilenia zimowego?

Wiadomo nie od dziś, że to co jemy ma ogromny wpływ na nasze zdrowie i płodność. Co jednak zrobić, kiedy dostępność świeżych i sezonowych produktów jest ograniczona? Po jakie produkty sięgać zimą, aby dostarczać organizmowi kluczowych składników dla zdrowia i płodności? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Siatki centylowe wzrostu chłopców i dziewczynek - czym są i jak je czytać?

Siatki centylowe to narzędzie, które pomaga monitorować rozwój fizyczny dzieci, takich jak wzrost, waga czy obwód głowy. Są one ważnym wskaźnikiem zdrowia, umożliwiającym ocenę, czy dziecko rozwija się w normie dla swojego wieku i płci. Dzięki siatkom centylowym rodzice i specjaliści mogą wcześnie wykryć potencjalne problemy zdrowotne lub rozwojowe. W artykule wyjaśniamy, jak czytać siatki centylowe i na co zwracać uwagę podczas interpretacji wyników.

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak zadbać o spokój i relaks w czasie ciąży. Praktyczne porady dla przyszłych mam.

Bycie matką to jedno z najważniejszych i najwspanialszych przeżyć, jakie doświadcza każda kobieta, która rodzi dziecko. Przyjemne i sielskie chwile spędzone z pociechą poprzedza czas nie zawsze spokojnego oczekiwania na poród. W czasie ciąży często jesteśmy tak samo szczęśliwe, jak i zestresowane, a to sprawia, że warto pomyśleć o sobie w kontekście relaksu i odpoczynku. W jaki sposób uprzyjemnić sobie czas oczekiwania na dziecko? Czy ciążowe dolegliwości można jakoś zminimalizować i poddać się domowemu SPA? Oczywiście, że tak. Za chwilę podpowiemy Ci, jak to zrobić skutecznie i bez wielkich przygotowań!

CZYTAJ WIĘCEJ