Pomoc z interpretacją wykresu:)
-
Hejka Dziewczyny! Dokładny pomiar temperatury prowadzę od wyliczonej przez Ovu spodziewanej owulacji. Nie robiłam w tym cyklu testów owulacyjnych:) Pomogły byście z interpretacją wykresu? Jestem świeżaczkiem 😅 Mam na myśli oczywiście czy z taką tempką jest szansa na fasolkę Zwykle mam niskie temperatury. Przepraszam jeśli zasmiecam forum, pozdrawiam.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 kwietnia, 11:46
Powodzenia wszystkim
Trzymam za was kciuki ! -
Wykres temperatury wygląda obiecująco🙂 jeśli jutro będzie nadal wysoko możesz pokusić się o zrobienie testu rano lub poczekać do dnia planowej miesiączki i wtedy zrobić 🙂
flotek lubi tę wiadomość
♀️37 l.
12.2019 laparoskopia diagnostyczna- brak drożności jajowodów
09.2022 HSG w Lublinie - pełna drożność obu jajowodów
02.2024 HSG w Lublinie - pełna drożność obu jajowodów, podanie lipidolu
cykle regularne, potwierdzone owulacje
pozostałe wyniki w normie
01.24 IUI 1 ❌ lametta 2-6 dc 1x1
03.24 IUI 2 ❌ lametta 2-6 dc 1x1
04.24 lametta 3-7 dc 1x1
♂️36 l.
badanie nasienia w normie -
chudap wrote:Wykres temperatury wygląda obiecująco🙂 jeśli jutro będzie nadal wysoko możesz pokusić się o zrobienie testu rano lub poczekać do dnia planowej miesiączki i wtedy zrobić 🙂
Zastanawiam się tylko dlaczego miałam na początku takie spadki Tak jak mówisz, jeśli jutro będę miała wciąż wysoką temperaturę z rana pokuszę się o test, kolejny wykonam w dniu spodziewanej @ 🍀Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 kwietnia, 14:08
Powodzenia wszystkim
flotek wrote:Zastanawiam się tylko dlaczego miałam na początku takie spadki Tak jak mówisz, jeśli jutro będę miała wciąż wysoką temperaturę z rana pokuszę się o test, kolejny wykonam w dniu spodziewanej @ 🍀
Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 kwietnia, 17:04
flotek lubi tę wiadomość
♀️37 l.
04.24 lametta 3-7 dc 1x1
♂️36 l.
chudap wrote:Dopiero zauważyłam że mierzyłaś o różnych godzinach a nawet porach dnia. Mierzenie temperatury należy rozpocząć tuż po zakończeniu krwawienia miesiączkowego. Temperaturę należy mierzyć zawsze o tej samej godzinie, rano w łóżku, po co najmniej 4 godzinach nieprzerwanego snu, przed wykonaniem jakiejkolwiek czynności. Pomiaru należy dokonywać zawsze w tym samym miejscu ciała np. w ustach.
W jeden dzień zdarzyło mi się o 14 i o 17:30 bo nie miałam akurat termometru Tak to codziennie mierzę o 7:00 tuż po przebudzeniu, w tym samym miejscu Nie wiem co myśleć o tym cyklu..Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 kwietnia, 17:28
Powodzenia wszystkim
chudap wrote:Wykres temperatury wygląda obiecująco🙂 jeśli jutro będzie nadal wysoko możesz pokusić się o zrobienie testu rano lub poczekać do dnia planowej miesiączki i wtedy zrobić 🙂
Wracam po zrobionym teście... Niestety negatywny 😔 Dopiero 10 dpo, poczekam do spodziewanego dnia @ i przetestuję jeszcze raz!Powodzenia wszystkim
flotek wrote:Wracam po zrobionym teście... Niestety negatywny 😔 Dopiero 10 dpo, poczekam do spodziewanego dnia @ i przetestuję jeszcze raz!♀️37 l.
04.24 lametta 3-7 dc 1x1
♂️36 l.
chudap wrote:Trzymam kciuki 🤞🤞🤞 Póki nie ma @ jest nadzieja 😉
Wracam, nie wiem czy z dobrym objawem czy nie, miałam wczoraj spadek o 0,2 stopnia Dziś temperatura wzrosła od wczoraj o 0,1. Wczoraj miałam uczucie "kolki" na lewym jajniku przez jakiś czas, nie wiem czy to dobry znak...
Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 kwietnia, 13:07
Powodzenia wszystkim
Widzę że temperatura dalej w górze 🤞🤞
flotek lubi tę wiadomość
♀️37 l.
04.24 lametta 3-7 dc 1x1
♂️36 l.
chudap wrote:Widzę że temperatura dalej w górze 🤞🤞
tak! Dziękuję że do mnie zaglądasz! Bardzo mi miło Temperatura nie spada, chociaż jedna z dziewczyn napisała mi że z wykresu temperatury wygląda, że owulacja mogła być 18 dc Będę jeszcze testować 14 kwietnia, później w razie czego 18. Nie załamuję się!Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 kwietnia, 15:01
chudap lubi tę wiadomość
Powodzenia wszystkim
flotek wrote:Dziś negatywny... Zaczynam się załamywać 🥹 Oby mi się przesunęła owu o 4 dni, nie mam żadnych @ objawów...
flotek lubi tę wiadomość
♀️37 l.
04.24 lametta 3-7 dc 1x1
♂️36 l.
Wracam do was z kolejnym wykresem, jest ktoś kto by mi pomógł z interpretacją? Miesiąc temu w pechowym cyklu nie miałam takiej "łódeczki" w temperaturze.. zostawiam wam mój wykres. Śluz też jakiś wodnisty cały czas zamiast gęsty i kremowy, nie jest brudzący jak co miesiąc bardziej "mokry" bym powiedziała 🫢 Jest jakaś szansa??
Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 maja, 07:30
Powodzenia wszystkim