pomocyyy
-
WIADOMOŚĆ
-
Dziewczyny mam problem otoz mam cykle 30dn przytulanko bylo w 13 dn cyklu, dodam ze nie potrafie okreslic kiedy jest owulacja...sluz plodny udalo mi sie zobaczyc wlasnie 13 dn i tylko wtedy. Dzis 16dc i sluz od wczoraj jest bialawy nierozciagliwy. Nie znam sie na tym zupelnie. Powiedzcie mi czy sa jakies szanse na ciaze w tym dniu? Z gory dziekuje
Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 stycznia 2016, 14:02
Nova -
szanse zawsze są. Trudno powiedzieć, czy coś z tego będzie. W zasadzie to nawet jak masz 100% pewności co do czasu owulacji i odpowiednio do tego czasu zaplanujesz serduszkowanie to i tak różnie może być.
Powodzenia:)paulinnnq lubi tę wiadomość
[link=https://www.suwaczki.com/][/link] -
paulinnnq wrote:Dziewczyny jeszcze takie pytanie bo wariuje... Jesli przytulanie bylo 13 dn cyklu a dajmy na to ze 16-17 dn owulacja to czy mogloby dojsc do zaplodnienia czy pkemniki tyle wytrzymaja ? Prosze o odpowiedz
Jest szansa jeśli plemniki mają dobre środowisko do przeżycia tzn śluz dobrej jakości rozciągliwy. Wtedy moga przeżyć nawet 5 dni. Co do testów owulacyjnych to pamiętaj, ze pozytywny test to ten na którym kreska testowa jest taka sama albo ciemniejsza od kontrolnej. Nie odwrotnie!!! Testy te wskazują na wysoki poziom LH którego wzrost następuje przy owulacji. Może być taka sytuacja, ze test będzie pozytywny a owulacji nie będzie. Najlepiej pójść na monitoring.
Jeśli się nie starasz długo to nie sr** żarem bo to w niczym nie pomoże. Tak czy inaczej najlepiej pójść do lekarza, zrobić chociażby podstawowe badania.
Pozdrawiam -
Paulinka, nie panikuj. To może oznaczać ciąże miesiączkę torbiele zmianę pogody alergie na sierść kota i zbliżający sie koniec świata!
Przesadzam oczywiście ale nie nakręcaj sie. Nikt tu nie jest wróżka, objawy ciąży przed miesiączka sa bardzo często podobne do miesiączkowych. Poczekaj do dnia @ i zrób test a dzisiaj zacznij zapisywać swoje objawy. Na przyszłość będziesz wiedziała jak Twój organizm zachowuje sie w jakim dniu cyklu i jak zdarzy sie cos co odbiega od normy - wtedy będziesz miała podstawę do przypuszczeń