X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na testowanie Progesteron besins
Odpowiedz

Progesteron besins

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • Ewappp Autorytet

Wysłany: 31 października 2023, 19:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, od kilku dni stosuję progesteron besins 200 mg i dzisiaj 6dpo zauważyłam u siebie nietypowy żółtawo-kremowy śluz, dotychczas miałam biały śluz w 2 fazie. Czy miałyście podobne obserwacje?

• Anna705 Debiutantka

Wysłany: 30 listopada 2023, 11:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak, też mam takie objawy, do tego okrutne zawroty głowy, w życiu tak nie miałam. Dziś mam 10 dpo i nie wiem czy to są jakieś objawy ciążowe, czy to wynik progesteronu.

• Anna_bella Autorytet

Wysłany: 30 listopada 2023, 18:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja brałam ten lek 3 razy dziennie i też miałam takie zawroty, jakbym coś wypiła.. raz się nawet zastanawiałam czy mogę z pracy wracać bo byłam taka „przymulona”. Lekarka kazała mi odstawić.

Aktualnie biorę utrogestan i nie mam żadnych objawów negatywnych

🙋🏼‍♀️91 💁🏻‍♂️88
    💪🏻 starania od 2022r.
    🦋 Hashimoto
    🧬 KIR AA, zaburzone cytokiny

14.02.2024 ⏸️ 🥰

euthyrox, encorton, acard, accofil, utrogestan

age.png
  • Olga_90 Koleżanka

Wysłany: 14 kwietnia, 16:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny,
    Bardzo proszę, podzielcie się, jak wy przyjmujecie progesteron Besins. Ja biorę 3 tabletki doustnie. Bralam je po śniadaniu i obiedzie, ale teraz zastanawiam się, czy nie powinnam zrobić dłuższej przerwy między posiłkami a progesteronem. W instrukcji jest jedynie napisane, że nie należy przyjmować z jedzeniem, a lekarz niestety nie wskazał dokładnie, jak je zażywać.

Ona: 35 lat
    On: 42 lata - bardzo słabe nasienia

❌ 09.2018 - FET 2 zarodki - biochem 13
    ❌ 07.2024 - FET1 - beta nie drgnęła
    ❌02. 2025 - FET1 – beta 0, z zaleceniamy dr.J.- Encorton, hydroxychloroquine, acard, neoparin, Accofil. Cycl sztuczny.
    ❌ 04.2025 – FET1 dr. S - imunoglobuliny, Prograf, acard, Accofil. Cycl naturalny.
    5 dpt – 9 (wpływ Ovitrelle)
    7 dpt – 7
    9 dpt – 4,56
    11 dpt - 1.2

🔻AMH-0,92 '24
    🔻Allo mlr 0 (miałam wlew dożylny flebofamma)

🟢cross match 23%
    🟢Kir BX, brak trzech DS
    🔻Test Reya: opóźnione okienko implantacji, „młody” endometrium, wysoka aktywność imunologiczna
    🟢Histeroskopia – w porządku.
    🟢CD138 – 1 komórka.
    cytokiny - dobre, tylko Interleukin 6 trochępo dwyszony
    🔻trombofilia- Mutacja 675 (4G/5G) w genie PAI-l

🟢1 stymulacja 2 zarodki - 2 dobre po PGTa
    🟢2 stymulacja 5 zarodków - 3 dobre po PGTa
  • siesiepy Autorytet

Wysłany: 14 kwietnia, 16:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olga_90 wrote:
    Cześć dziewczyny,
    Bardzo proszę, podzielcie się, jak wy przyjmujecie progesteron Besins. Ja biorę 3 tabletki doustnie. Bralam je po śniadaniu i obiedzie, ale teraz zastanawiam się, czy nie powinnam zrobić dłuższej przerwy między posiłkami a progesteronem. W instrukcji jest jedynie napisane, że nie należy przyjmować z jedzeniem, a lekarz niestety nie wskazał dokładnie, jak je zażywać.
    W aptece mnie poinformowano (apteka przy klinice typowo, leki do procedur ma w małym palcu) że besins na pusty żołądek się przyjmuje. 1h przed posiłkiem albo 2h po. I tak przyjmuje, a też biorę 3x dziennie.

walka o pierwsze 🦕 od 7.2022, bez zabezpieczenia od 2019

29♀️
    ◾PCOS, mała tarczyca, arytmia, łuszczyca, p. ciała APCA i Castle,
    ◾KIR AA, PAI hetero, MTHFR C677 hetero
    ◾01.24 LEEP szyjki macicy (rak in situ 🦀 i HPV)
    ◾9 stymulacji letrozolem❌

34♂️
    ◾chwiejna ilość i koncentracja 🪱
    ◾MSOME: 0% + 1% 👎🏻

07.2024 puste jaja płodowe 💔💔

✨IVF
    1. IMSI:
    27.02 start stymulacji
    12.03 💉20 🥚-> 6MII + 11 GV (IVM: 7MII) - 12 zapłodnień - 1❄️
    15.04 FET 5BB beta 10dpt <0,1

2. IMSI + Fertile chip
    12.05 start stymulacji
    28.05 💉19 🥚 -> 14 MII 🍀

Najwięcej o robieniu dzieci wiedzą Ci, którym nie wychodzi. To chyba nie tak powinno być.
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Niedobór kwasu foliowego - zaskakujące wyniki badań

Niemalże każda kobieta starająca się o dziecko ma świadomość, że podczas starań oraz w czasie ciąży powinna suplementować kwas foliowy. Jednak najnowsze doniesienia lekarzy wskazują na duże problemy z jego przyswajalnością. Co to oznacza? Niedobór kwasu foliowego - jakie mogą być tego skutki? Nawet pomimo zażywania kwasu foliowego, kobiety w dalszym ciągu mogą być narażone na ryzyko chorób/powikłań związanych z jego niedoborami. Jak temu zaradzić? Przeczytaj najnowsze doniesienia i zalecenia ginekologów.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Pierwsza wizyta w klinice leczenia niepłodności – jak się przygotować?

Nadszedł ten czas - przed Wami pierwsza wizyta w kierunku diagnostyki problemów z płodnością. Jak wygląda? Na co się przygotować? Czy przed wizytą warto wykonać wstępne badania? Jakie znaczenie mają obserwacje cyklu miesiączkowego podczas diagnostyki? Jak wygląda wywiad medyczny? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Znaczenie jakości męskiego nasienia

Jest wiele czynników, które wpływają na szanse na zajście w ciążę u pary, która marzy o rodzicielstwie. Jednak niewątpliwie wśród najważniejszych jest odpowiednia jakość komórki jajowej i plemników. Wyjaśniamy, dlaczego jakościowe komórki jajowe czasami nie gwarantują sukcesu. Jakie znaczenie odgrywa jakość męskiego nasienia? Jak wygląda diagnostyka i leczenie?

CZYTAJ WIĘCEJ