X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na testowanie Progesteron besins
Odpowiedz

Progesteron besins

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • Ewappp Autorytet

Wysłany: 31 października 2023, 19:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, od kilku dni stosuję progesteron besins 200 mg i dzisiaj 6dpo zauważyłam u siebie nietypowy żółtawo-kremowy śluz, dotychczas miałam biały śluz w 2 fazie. Czy miałyście podobne obserwacje?

• Anna705 Debiutantka

Wysłany: 30 listopada 2023, 11:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak, też mam takie objawy, do tego okrutne zawroty głowy, w życiu tak nie miałam. Dziś mam 10 dpo i nie wiem czy to są jakieś objawy ciążowe, czy to wynik progesteronu.

• Anna_bella Autorytet

Wysłany: 30 listopada 2023, 18:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja brałam ten lek 3 razy dziennie i też miałam takie zawroty, jakbym coś wypiła.. raz się nawet zastanawiałam czy mogę z pracy wracać bo byłam taka „przymulona”. Lekarka kazała mi odstawić.

Aktualnie biorę utrogestan i nie mam żadnych objawów negatywnych

🙋🏼‍♀️91 💁🏻‍♂️88
    💪🏻 starania od 2022r.
    🦋 Hashimoto
    🧬 KIR AA, zaburzone cytokiny

14.02.2024 ⏸️ 🥰

euthyrox, encorton, acard, accofil, utrogestan

age.png
  • Olga_90 Koleżanka

Wysłany: 14 kwietnia, 16:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny,
    Bardzo proszę, podzielcie się, jak wy przyjmujecie progesteron Besins. Ja biorę 3 tabletki doustnie. Bralam je po śniadaniu i obiedzie, ale teraz zastanawiam się, czy nie powinnam zrobić dłuższej przerwy między posiłkami a progesteronem. W instrukcji jest jedynie napisane, że nie należy przyjmować z jedzeniem, a lekarz niestety nie wskazał dokładnie, jak je zażywać.

Ona: 35 lat
    On: 42 lata -słabe nasienia
    ❌ 09.2018 - FET 2 zarodki - biochem 13
    ❌ 07.2024FET1 beta 0
    ❌02. 2025-FET1 beta 0, z zaleceniamy dr.J.- Encorton, hydroxychloroquine,acard, neoparin, Accofil.Cycl sztuczny.
    ❌ 04.2025–FET1 dr.S - imunoglobuliny,Prograf, acard, Accofil,Ovitrelle. Cykl natur
    5 dpt–9 (Ovitrelle)
    7 dpt–7
    9 dpt 4,56
    11 dpt -1.2

😔🤞❄️❄️ 3.10 transfer z zalec. dr S.po IPLE(Flebogamma, Accofil, Prolutex, Besins, Estrofem,Ovitrelle, , Neoparin)Scratching w popsz cyklu

6dpt - 10.3 (Ovitrelle)
    8dpt - 3.2 👎

🔻AMH-0,92 '24
    🔻Allo 0

🟢cross match 23%
    🟢Kir BX, brak trzech DS
    🔻Test Reya: opóźnione okienko implantacji, „młody” endometrium, wysoka aktywność imunologiczna
    🔻IPLE - Odwrócony stosunek NK 56 i 16.

🟢Histeroskopia – w porządku.
    🟢 Endometrium, hormony — przepięknie
    🟢CD138 super
    cytokiny - dobre, tylko Interleukin 6 trochępo dwyszony
    🔻trombofilia- Mutacja 675 (4G/5G) w genie PAI-l
  • siesiepy Autorytet

Wysłany: 14 kwietnia, 16:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olga_90 wrote:
    Cześć dziewczyny,
    Bardzo proszę, podzielcie się, jak wy przyjmujecie progesteron Besins. Ja biorę 3 tabletki doustnie. Bralam je po śniadaniu i obiedzie, ale teraz zastanawiam się, czy nie powinnam zrobić dłuższej przerwy między posiłkami a progesteronem. W instrukcji jest jedynie napisane, że nie należy przyjmować z jedzeniem, a lekarz niestety nie wskazał dokładnie, jak je zażywać.
    W aptece mnie poinformowano (apteka przy klinice typowo, leki do procedur ma w małym palcu) że besins na pusty żołądek się przyjmuje. 1h przed posiłkiem albo 2h po. I tak przyjmuje, a też biorę 3x dziennie.

walka o pierwsze 🦕 od 7.2022, bez zabezpieczenia od 2019
    01.24 LEEP szyjki macicy (CINIII i HPV)
    07.24 puste jaja płodowe 💔💔
    9 x letrozol ❌

30♀️34♂️
    ◾PCOS, mała tarczyca, arytmia, łuszczyca, APCA i Castle, hiperlipoproteinemia
    ◾KIR AA, PAI hetero, MTHFR C677 hetero
    ◾crossmatch 25,3%
    ◾MSOME: 0% + 1%

03.25 IMSI 💉13MII →1❄️ 5BB
    04.25 FET beta 10dpt <0,1
    05.25 IMSI + FertileChip💉14MII→1❄️ 3AB

🌈naturals 🙈 accofil, neoparin, acard, encorton, luteina
    30.07⏸️12dpo - beta 45,9→4.08 beta 559→6.08 beta 1326
    11.08 GS 7,7mm YS 2,2mm
    20.08 4mm 🥨 i 💓
    9.09 2,86cm i 178💓
    29.09 prenatalne, 7,1cm ryzyka niskie🍀
    preg.png
  • Martinasek Znajoma

Wysłany: 27 czerwca, 20:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi lekarz zalecił raz dziennie przed samym snem. Od 4 dnia po owulacji przez 10 dni.

starania od 01.2023

24.04.2024 beta 99,93, progesteron 61,5 ng/ml
    26.04.2024 beta 214,38
    06.05.2024 poronienie samoistne

pod opieka dietetyka klinicznego od 01.2024
    04.2025 histeroskopia, wycięcie 2 polipów endometrialnych
    04.2025 zapalenie endometrium
    09.2025 HSG z lipiodolem
  • Claudynek Debiutantka

Wysłany: 21 lipca, 07:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć, od dwóch dni stosuję progesteron besins i tak jak temperatura rosła po owulacji to od dwóch dni spada. Czy to może być wina tego progesteronu? Wszędzie piszą że ten powinien podnosić temperature a u mnie jakby działa odwrotnie.

Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Niepłodność a nietolerancja pokarmowa - czy istnieje związek?

Dlaczego coraz częściej przyszli rodzice nie mogą doczekać się upragnionego potomstwa? Czy nieodpowiedni styl odżywiania może przyczyniać się do powstawania zaburzeń płodności? Czy nietolerancja pokarmowa może wpływać na obniżenie płodności, a nawet powodować niepłodność? Jakie testy na nietolerancje pokarmowe warto wówczas wykonać?  

CZYTAJ WIĘCEJ

Kwasy Omega-3 - ważny składnik w diecie przyszłej mamy

Kwasy omega-3 są bardzo istotnym składnikiem w diecie, o którym warto pomyśleć już na etapie starań o dziecko. Idealnie, aby po konsultacji z lekarzem, suplementować kwasy już od pierwszych dni ciąży. Dlaczego są takie ważne? Jaką pełnią rolę? Jak wybrać odpowiedni suplement? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Nieregularny okres. Przyczyny i objawy nieregularnych cykli miesiączkowych.

Nieregularny okres nie zawsze musi świadczyć o zaburzeniach, czy problemach hormonalnych. Na pewnych etapach życia nieregularne cykle są okresem przejściowym. Kiedy jednak nieregularne cykle warto skonsultować z lekarzem? Jakie są najczęstsze przyczyny nieregularnych cykli miesiączkowych? 

CZYTAJ WIĘCEJ