X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na testowanie Progesteron besins
Odpowiedz

Progesteron besins

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • Ewappp Autorytet

Wysłany: 31 października 2023, 19:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, od kilku dni stosuję progesteron besins 200 mg i dzisiaj 6dpo zauważyłam u siebie nietypowy żółtawo-kremowy śluz, dotychczas miałam biały śluz w 2 fazie. Czy miałyście podobne obserwacje?

• Anna705 Debiutantka

Wysłany: 30 listopada 2023, 11:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak, też mam takie objawy, do tego okrutne zawroty głowy, w życiu tak nie miałam. Dziś mam 10 dpo i nie wiem czy to są jakieś objawy ciążowe, czy to wynik progesteronu.

• Anna_bella Autorytet

Wysłany: 30 listopada 2023, 18:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja brałam ten lek 3 razy dziennie i też miałam takie zawroty, jakbym coś wypiła.. raz się nawet zastanawiałam czy mogę z pracy wracać bo byłam taka „przymulona”. Lekarka kazała mi odstawić.

Aktualnie biorę utrogestan i nie mam żadnych objawów negatywnych

🙋🏼‍♀️91 💁🏻‍♂️88
    💪🏻 starania od 2022r.
    🦋 Hashimoto
    🧬 KIR AA, zaburzone cytokiny

14.02.2024 ⏸️ 🥰

euthyrox, encorton, acard, accofil, utrogestan

age.png
  • Olga_90 Koleżanka

Wysłany: 14 kwietnia, 16:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny,
    Bardzo proszę, podzielcie się, jak wy przyjmujecie progesteron Besins. Ja biorę 3 tabletki doustnie. Bralam je po śniadaniu i obiedzie, ale teraz zastanawiam się, czy nie powinnam zrobić dłuższej przerwy między posiłkami a progesteronem. W instrukcji jest jedynie napisane, że nie należy przyjmować z jedzeniem, a lekarz niestety nie wskazał dokładnie, jak je zażywać.

Ona: 35 lat
    On: 42 lata - bardzo słabe nasienia

❌ 09.2018 - FET 2 zarodki - biochem 13
    ❌ 07.2024 - FET1 - beta nie drgnęła
    ❌02. 2025 - FET1 – beta 0, z zaleceniamy dr.J.- Encorton, hydroxychloroquine, acard, neoparin, Accofil. Cycl sztuczny.
    ❌ 04.2025 – FET1 dr. S - imunoglobuliny, Prograf, acard, Accofil. Cycl naturalny.
    5 dpt – 9 (wpływ Ovitrelle)
    7 dpt – 7
    9 dpt – 4,56
    11 dpt - 1.2

🔻AMH-0,92 '24
    🔻Allo mlr 0 (miałam wlew dożylny flebofamma)

🟢cross match 23%
    🟢Kir BX, brak trzech DS
    🔻Test Reya: opóźnione okienko implantacji, „młody” endometrium, wysoka aktywność imunologiczna
    🟢Histeroskopia – w porządku.
    🟢CD138 – 1 komórka.
    cytokiny - dobre, tylko Interleukin 6 trochępo dwyszony
    🔻trombofilia- Mutacja 675 (4G/5G) w genie PAI-l

🟢1 stymulacja 2 zarodki - 2 dobre po PGTa
    🟢2 stymulacja 5 zarodków - 3 dobre po PGTa
  • siesiepy Autorytet

Wysłany: 14 kwietnia, 16:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olga_90 wrote:
    Cześć dziewczyny,
    Bardzo proszę, podzielcie się, jak wy przyjmujecie progesteron Besins. Ja biorę 3 tabletki doustnie. Bralam je po śniadaniu i obiedzie, ale teraz zastanawiam się, czy nie powinnam zrobić dłuższej przerwy między posiłkami a progesteronem. W instrukcji jest jedynie napisane, że nie należy przyjmować z jedzeniem, a lekarz niestety nie wskazał dokładnie, jak je zażywać.
    W aptece mnie poinformowano (apteka przy klinice typowo, leki do procedur ma w małym palcu) że besins na pusty żołądek się przyjmuje. 1h przed posiłkiem albo 2h po. I tak przyjmuje, a też biorę 3x dziennie.

walka o pierwsze 🦕 od 7.2022, bez zabezpieczenia od 2019

♀️29
    ◾PCOS, mała tarczyca, arytmia, p. ciała APCA i Castle, łuszczyca
    ◾01.24 elektrokonizacja szyjki macicy (rak in situ 🦀 i HPV)
    ◾PAI hetero, MTHFR C677 hetero
    ◾9 stymulacji letrozolem ❌
    ◾07.24 poronienie - puste jaja płodowe 💔💔

♂️ 34
    ◾HBA 70,5% ↗️🎉
    ◾łagodna oligospermia ↘️
    ◾MSOME: 0% - 1 st., 1% - 2 st. 😬

✨IVF
    1. IMSI:
    16.03 💉20🥚 - 12 zapłodnień - 1❄️
    15.04 FET 5BB beta 10dpt <0,1

2. IMSI:
    12.05 start stymulacji
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Brak ochoty na seks... - najczęstsze przyczyny niskiego libido u kobiet

Czym jest libido i jakie czynniki mają największy wpływ na popęd seksualny? Co robić, kiedy brak ochoty na seks? Przeczytaj o najczęstszych przyczynach niskiego libido u kobiet oraz dowiedz się, jak możesz poradzić sobie z tym problemem. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Krew miesiączkowa - kolor krwi podczas okresu

Czy to normalne, że krew miesiączkowa zmienia swój kolor i konsystencję? Czy brązowy kolor krwi podczas okres powinien Cię niepokoić, czy jest to zjawisko naturalne? Kiedy krwawienie miesiączkowe wymaga konsultacji z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ

O tym jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko - relacja ze spotkania Ovu dzieci!

Jeśli kiedykolwiek zastanawiałaś się co sprawia, że kobiety, matki są tak silne i wytrzymałe, to musisz to przeczytać! My znamy już odpowiedź – nasza moc leży w relacjach jakie potrafimy tworzyć z innymi kobietami. Wsparcie jakie sobie dajemy i energię do działania jaką sobie nawzajem przekazujemy jest wartością o której należy mówić głośno! Dowodem na to jest ta relacja z wyjątkowego zdarzenia – zlotu użytkowniczek OvuFriend i BellyBestFriend, wspaniałych kobiet, cudownych Mam! Przeczytaj, jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko  

CZYTAJ WIĘCEJ