X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na testowanie Progesteron besins
Odpowiedz

Progesteron besins

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • Ewappp Autorytet

Wysłany: 31 października 2023, 19:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, od kilku dni stosuję progesteron besins 200 mg i dzisiaj 6dpo zauważyłam u siebie nietypowy żółtawo-kremowy śluz, dotychczas miałam biały śluz w 2 fazie. Czy miałyście podobne obserwacje?

• Anna705 Debiutantka

Wysłany: 30 listopada 2023, 11:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak, też mam takie objawy, do tego okrutne zawroty głowy, w życiu tak nie miałam. Dziś mam 10 dpo i nie wiem czy to są jakieś objawy ciążowe, czy to wynik progesteronu.

• Anna_bella Autorytet

Wysłany: 30 listopada 2023, 18:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja brałam ten lek 3 razy dziennie i też miałam takie zawroty, jakbym coś wypiła.. raz się nawet zastanawiałam czy mogę z pracy wracać bo byłam taka „przymulona”. Lekarka kazała mi odstawić.

Aktualnie biorę utrogestan i nie mam żadnych objawów negatywnych

🙋🏼‍♀️91 💁🏻‍♂️88
    💪🏻 starania od 2022r.
    🦋 Hashimoto
    🧬 KIR AA, zaburzone cytokiny

14.02.2024 ⏸️ 🥰

euthyrox, encorton, acard, accofil, utrogestan

age.png
  • Olga_90 Koleżanka

Wysłany: 14 kwietnia, 16:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny,
    Bardzo proszę, podzielcie się, jak wy przyjmujecie progesteron Besins. Ja biorę 3 tabletki doustnie. Bralam je po śniadaniu i obiedzie, ale teraz zastanawiam się, czy nie powinnam zrobić dłuższej przerwy między posiłkami a progesteronem. W instrukcji jest jedynie napisane, że nie należy przyjmować z jedzeniem, a lekarz niestety nie wskazał dokładnie, jak je zażywać.

Ona: 35 lat
    On: 42 lata - bardzo słabe nasienia

❌ 09.2018 - FET 2 zarodki - biochem 13
    ❌ 07.2024 - FET1 - beta nie drgnęła
    ❌02. 2025 - FET1 – beta 0, z zaleceniamy dr.J.- Encorton, hydroxychloroquine, acard, neoparin, Accofil. Cycl sztuczny.
    ❌ 04.2025 – FET1 dr. S - imunoglobuliny, Prograf, acard, Accofil. Cycl naturalny.
    5 dpt – 9 (wpływ Ovitrelle)
    7 dpt – 7
    9 dpt – 4,56
    11 dpt - 1.2

🔻AMH-0,92 '24
    🔻Allo mlr 0 (miałam wlew dożylny flebofamma)

🟢cross match 23%
    🟢Kir BX, brak trzech DS
    🔻Test Reya: opóźnione okienko implantacji, „młody” endometrium, wysoka aktywność imunologiczna
    🟢Histeroskopia – w porządku.
    🟢CD138 – 1 komórka.
    cytokiny - dobre, tylko Interleukin 6 trochępo dwyszony
    🔻trombofilia- Mutacja 675 (4G/5G) w genie PAI-l

🟢1 stymulacja 2 zarodki - 2 dobre po PGTa
    🟢2 stymulacja 5 zarodków - 3 dobre po PGTa
  • siesiepy Autorytet

Wysłany: 14 kwietnia, 16:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olga_90 wrote:
    Cześć dziewczyny,
    Bardzo proszę, podzielcie się, jak wy przyjmujecie progesteron Besins. Ja biorę 3 tabletki doustnie. Bralam je po śniadaniu i obiedzie, ale teraz zastanawiam się, czy nie powinnam zrobić dłuższej przerwy między posiłkami a progesteronem. W instrukcji jest jedynie napisane, że nie należy przyjmować z jedzeniem, a lekarz niestety nie wskazał dokładnie, jak je zażywać.
    W aptece mnie poinformowano (apteka przy klinice typowo, leki do procedur ma w małym palcu) że besins na pusty żołądek się przyjmuje. 1h przed posiłkiem albo 2h po. I tak przyjmuje, a też biorę 3x dziennie.

walka o pierwsze 🦕 od 7.2022, bez zabezpieczenia od 2019
    01.24 LEEP szyjki macicy (rak in situ 🦀 i HPV)
    07.2024 puste jaja płodowe 💔
    9 stymulacji letrozolem ❌

29♀️34♂️
    ◾PCOS, mała tarczyca, arytmia, łuszczyca, p. ciała APCA i Castle,
    ◾KIR AA, PAI hetero, MTHFR C677 hetero
    ◾crossmatch 25,3%
    ◾HBA 70,5%; MSOME: 0% + 1%

✨IVF
    1. IMSI:
    27.02 start stymulacji
    12.03 💉20 ☁️-> 13🫧 -> 12🥚 - 1❄️
    15.04 FET 5BB 7d: beta 10dpt <0,1

2. IMSI + Fertile chip
    12.05 start stymulacji
    28.05 💉19 ☁️ -> 14🫧 - 13🥚 - 1❄️
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Problemy z tarczycą - przyczyny, objawy, wpływ na płodność

Problemy z tarczycą są bardzo częstą przyczyną zaburzeń hormonalnych zarówno u kobiet, jak i u mężczyzn. Jakie są najczęstsze zaburzenia w funkcjonowaniu tarczycy? Jakie są typowe objawy problemów z tarczycą? Jak wygląda diagnostyka? Jak zaburzenia tarczycy mogą wpływać na płodność?

CZYTAJ WIĘCEJ

Kwasy Omega-3 - ważny składnik w diecie przyszłej mamy

Kwasy omega-3 są bardzo istotnym składnikiem w diecie, o którym warto pomyśleć już na etapie starań o dziecko. Idealnie, aby po konsultacji z lekarzem, suplementować kwasy już od pierwszych dni ciąży. Dlaczego są takie ważne? Jaką pełnią rolę? Jak wybrać odpowiedni suplement? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Mikrobiom intymny a infekcje - wakacyjny niezbędnik

Mikrobiom pochwy to złożony ekosystem mikroorganizmów, który pełni kluczową rolę w utrzymaniu zdrowia intymnego. Jego zaburzenie może prowadzić do różnorodnych dolegliwości, które są szczególnie uciążliwe podczas podróży. W tym artykule przyjrzymy się, jak działa mikrobiom pochwy, jakie czynniki mogą go zaburzyć podczas wakacji, a wreszcie jak skutecznie chronić zdrowie intymne w trakcie podróżowania oraz kiedy warto sięgnąć po sprawdzone wsparcie z apteki.  

CZYTAJ WIĘCEJ