Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Tylko do 23 listopada   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na testowanie Przesuszona skóra, spóźniającą miesiaczka i siara w 4 tc?
Odpowiedz

Przesuszona skóra, spóźniającą miesiaczka i siara w 4 tc?

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • Karpatka86 Nowa

Wysłany: 10 stycznia 2022, 23:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam.cykle mam regularne od lipca 26-27 dni.wiem ze 2 dni po terminie to jeszcze zadne wow,no mam juz 2 dzieci,ale jak zawsze przed okresem mialam wysyp trądziku,tak od paru dni skora przesuszona na twarzy i 2 dni temu poczułam takie ukłucie w piersiach a z jednej polaciala siara?lub resztki mleka,nie wiem.dodam ze w czerwcu przestałam karmić corke,karmiłam 38 miesięcy,wiem.mega dlugo,ostatnie miesiące to było głównie do usypiania wieczorem.i nie wiem czy to może być wina hormonów i rozwijającej się ciazy. Ktos mial podobnie.ostatnia miesiączka 13 grudzień.nie wiem jak z owulacja bo nie pilnuje,fakt wspolzyje z facetem bez zabezpieczenia ale zawsze się pilnuje i wyskakuje w porę.

• Felinka94 Autorytet

Wysłany: 11 stycznia 2022, 07:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karpatka86 wrote:
    Witam.cykle mam regularne od lipca 26-27 dni.wiem ze 2 dni po terminie to jeszcze zadne wow,no mam juz 2 dzieci,ale jak zawsze przed okresem mialam wysyp trądziku,tak od paru dni skora przesuszona na twarzy i 2 dni temu poczułam takie ukłucie w piersiach a z jednej polaciala siara?lub resztki mleka,nie wiem.dodam ze w czerwcu przestałam karmić corke,karmiłam 38 miesięcy,wiem.mega dlugo,ostatnie miesiące to było głównie do usypiania wieczorem.i nie wiem czy to może być wina hormonów i rozwijającej się ciazy. Ktos mial podobnie.ostatnia miesiączka 13 grudzień.nie wiem jak z owulacja bo nie pilnuje,fakt wspolzyje z facetem bez zabezpieczenia ale zawsze się pilnuje i wyskakuje w porę.
    Wyskakiwanie w porę to nie jest żadne uważanie biorąc pod uwagę że w ciążę możesz zajść dzięki plemnikom w preejakulacie ;)
    Co do piersi to może efekt jakiś zaburzeń hormonalnych? Nie mam pojęcia bo nigdy nie karmilam.
    Jeśli chcesz być spokojna to zrób po prostu test

event.png
    Witaj Mały Cudzie <3
    18.12 ⏸️
    20.12 beta 15,9 mlU/ml
    19.08.22 💣 3300g szczęścia ❤️
    Rośnij nam zdrowo Elizko 🥰❤️❤️

👩 27 l.
    TSH - ⚠️
    FT3 🆗
    FT4 🆗
    ATPO 🆗
    ATG 🆗

Glukoza na czczo 🆗
    Po 1h 🆗
    Po 2h 🆗
    INSULINA 3pkt ❌

FSH 🆗
    LH 🆗
    PROG I faza cyklu 🆗
    PROLAKTYNA 🆗
    AMH 3,80 🆗
    Podejrzenie PCOS
    Suple: Pregna Start, Wit D 4000j. Wit C 1000 Wit B complex, Zioła Ojca Sroki nr 3.

🧒 29 l.
    Diagnozy brak.
  • Karpatka86 Nowa

Wysłany: 11 stycznia 2022, 11:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Owszem metoda z mala skutecznością,stosujemy ja od 7 miesięcy, do tej pory nie mialam takiej obsuwy,to 3-4 dni juz a jakos nie zanosi się abym miala przyjść miesiaczka.

• Kirra Autorytet

Wysłany: 11 stycznia 2022, 11:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No seks bez zabezpieczenia więc i ciąża możliwa bo "wyskakuje w porę" to żadne zabezpieczenie 😅 proponuje wykonać test

🧡 🧡 🧡
    On: podstawowe badania w normie

Ona:

TSH 1,4✅
    Ft3, Ft4 ✅
    E2 ✅
    FSH ✅
    Lh✅
    Progesteron✅
    Prolaktyna💊 Dostinex
    Testosteron✅
    DHEA-S✅
    Cytologia, USG ✅
    Owu✅
    Krzywa cukrowa ✅
    DHEA-S ✅
    AMH ✅

sono HSG - oba jajowody drożne ✅
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Suchość pochwy - jakie mogę być jej przyczyny i jak sobie z nią radzić?

Problem z odpowiednim nawilżeniem pochwy dotyczy bardzo dużej liczby kobiet. Najczęściej problemy występują w okresie okołomenopauzalnym, ale z różnych przyczyn mogą pojawiać się na każdym etapie życia kobiety. Suchość pochwy może znacząco obniżać jakość życia seksualnego, z powodu bólu i dyskomfortu odczuwanego podczas zbliżeń... Skąd się bierze suchość pochwy? Jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Kalendarz dni płodnych - aplikacja - starania o dziecko

Postanowione - rozpoczynacie starania o dziecko. Mija pierwszy, drugi, trzeci miesiąc, a ciąży nie ma. Pojawia się lekki niepokój - co się dzieje? Tak rozpoczyna się historia wielu kobiet z OvuFriend, które używają aplikacji podczas starania o dziecko. Inteligentny kalendarz dni płodnych nie tylko szybko nauczy się Twojej płodności ale również wcześnie wykryje nieprawidłowości. Przeczytaj jak aplikacja pomoże Ci zajść w ciążę!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Wysoki testosteron u kobiet - przyczyny, objawy, leczenie

Jakie mogą być przyczyny podwyższonego testosteronu w kobiecym organizmie? Jakie są najczęstsze objawy wysokiego testosteronu u kobiet? Jak wygląda diagnoza i leczenie? 

CZYTAJ WIĘCEJ