X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na testowanie Test - druga kreska bledsza
Odpowiedz

Test - druga kreska bledsza

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • Arienkas83 Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2018, 07:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam, staramy się z mężem o drugie dziecko od 7 m-cy. Dziś jest 34dc, okres przez ostatnie 8 m-cy miałam co 27 dni, w maju zdarzyło się 30 dni. Dziś zrobiłam test z porannego moczu. Czy ta druga kreska nie powinna być dużo ciemniejsza?? W pierwszej ciąży 3 dni po @ obie kreski były tak samo grube i wyraźne. Boję się że nic z tego. :(

https://www.fotosik.pl/zdjecie/77e008f21142f7f6

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 lipca 2018, 07:45

e5nKp2.png
    Bw2dp2.png
  • Agaga91 Debiutantka

Wysłany: 8 lipca 2018, 08:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć. U mnie była podobna sytuacja i nawet dwa dni temu pisałam na tym forum. Dzisiaj ponownie zrobiłam test i kreski wyszły ciemniejsze więc jestem dobrej myśli. Moim zdaniem dobrze jest ponowić test za 2 dni i zobaczyć czy kreska robi się trochę ciemniejsza. Kilka miesięcy temu przechodziłam ciążę biochemiczną i na każdym kolejnym teście kreski zamiast ciemnieć jaśniały i tylko to jest wg mnie niepokojące (oczywiście jeśli porównuje się testy tej samej firmy). Ja tez jestem w drugiej ciąży i też w pierwszej kreski miałam od razu ciemniejsze. Czytałam wpisy kobiet które miały podobnie. Ciąża ciąży nie równa. Głowa do góry. A najpewniej chyba zrobić badanie krwi w odstępach 48 godzinnych i sprawdzić czy wzrosło o około dwa razy. Powodzenia :)

Agaga91
  • Arienkas83 Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2018, 08:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję Agaga91 :)

e5nKp2.png
    Bw2dp2.png
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Warto walczyć o swoje marzenia, czyli historie starań o dziecko zakończone happy endem

O tym jak trudna i wyboista potrafi być droga do macierzyństwa, wiedzą doskonale pary, które od lat bezskutecznie starają się o dziecko. Niekończące się badania, intensywne szukanie przyczyny niepowodzeń, poddawanie się procedurom, ciągła walka, momentami bezsilność, ale też niegasnąca nadzieja... Dzisiaj swoją historią podzieliły się z nami dwie pary, których droga do wymarzonego macierzyństwa nie była łatwa. Karolina i Łukasz oraz Asia i Paweł opowiadają swoje poruszające historie zakończone happy endem! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Czy jestem w ciąży? - ciąża urojona a widoczne objawy ciąży

Zdarzyło Ci się usłyszeć coś, co bardzo chciałaś usłyszeć lub czego usłyszeć za wszelką cenę nie chciałaś, mimo panującej wokół ciszy? Czasem nasz mózg płata nam figle. Jeśli bardzo czegoś pragniemy, jesteśmy skłonni dostrzegać przejawy tego pragnienia, mimo ich braku. Wiele kobiet starających się o dziecko, co miesiąc zasatanawia się: "Czy jestem w ciąży?", dostrzega u siebie pierwsze objawy ciąży, po czym po wykonaniu testu ciążowego widzi jedną kreskę. Ciąża urojona czy "urojenie ciążowe" - jak je rozpoznać? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Krew miesiączkowa - kolor krwi podczas okresu

Czy to normalne, że krew miesiączkowa zmienia swój kolor i konsystencję? Czy brązowy kolor krwi podczas okres powinien Cię niepokoić, czy jest to zjawisko naturalne? Kiedy krwawienie miesiączkowe wymaga konsultacji z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ