Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Tylko do 30 listopada   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na testowanie Test - druga kreska bledsza
Odpowiedz

Test - druga kreska bledsza

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • Arienkas83 Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2018, 07:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam, staramy się z mężem o drugie dziecko od 7 m-cy. Dziś jest 34dc, okres przez ostatnie 8 m-cy miałam co 27 dni, w maju zdarzyło się 30 dni. Dziś zrobiłam test z porannego moczu. Czy ta druga kreska nie powinna być dużo ciemniejsza?? W pierwszej ciąży 3 dni po @ obie kreski były tak samo grube i wyraźne. Boję się że nic z tego. :(

https://www.fotosik.pl/zdjecie/77e008f21142f7f6

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 lipca 2018, 07:45

e5nKp2.png
    Bw2dp2.png
  • Agaga91 Debiutantka

Wysłany: 8 lipca 2018, 08:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć. U mnie była podobna sytuacja i nawet dwa dni temu pisałam na tym forum. Dzisiaj ponownie zrobiłam test i kreski wyszły ciemniejsze więc jestem dobrej myśli. Moim zdaniem dobrze jest ponowić test za 2 dni i zobaczyć czy kreska robi się trochę ciemniejsza. Kilka miesięcy temu przechodziłam ciążę biochemiczną i na każdym kolejnym teście kreski zamiast ciemnieć jaśniały i tylko to jest wg mnie niepokojące (oczywiście jeśli porównuje się testy tej samej firmy). Ja tez jestem w drugiej ciąży i też w pierwszej kreski miałam od razu ciemniejsze. Czytałam wpisy kobiet które miały podobnie. Ciąża ciąży nie równa. Głowa do góry. A najpewniej chyba zrobić badanie krwi w odstępach 48 godzinnych i sprawdzić czy wzrosło o około dwa razy. Powodzenia :)

Agaga91
  • Arienkas83 Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2018, 08:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję Agaga91 :)

e5nKp2.png
    Bw2dp2.png
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Telemedycyna – co to jest? Zalety telemedycyny

Telemedycyna to pojęcie, z którym coraz częściej można się spotkać w obszarze usług zdrowotnych. Sprawdź, co ono oznacza i jakie korzyści wiążą się dla pacjenta z tym rozwiązaniem.

CZYTAJ WIĘCEJ

Smog - czy smog w Polsce może obniżać płodność?

Polska jest jednym z najbardziej zanieczyszczonych krajów na świecie. To niestety przykry fakt. Jesteśmy świadomi, że smog negatywnie wpływa na nasz organizm - płuca, serce. Ale czy może również upośledzać naszą płodność? Czy może dodatkowo obniżać parametry nasienia? Czy możemy mądrze się przed tym zabezpieczać, czy to już histeria? Zadaliśmy to pytanie ekspertom, przeczytaj co usłyszeliśmy!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Kalendarz dni płodnych - aplikacja - starania o dziecko

Postanowione - rozpoczynacie starania o dziecko. Mija pierwszy, drugi, trzeci miesiąc, a ciąży nie ma. Pojawia się lekki niepokój - co się dzieje? Tak rozpoczyna się historia wielu kobiet z OvuFriend, które używają aplikacji podczas starania o dziecko. Inteligentny kalendarz dni płodnych nie tylko szybko nauczy się Twojej płodności ale również wcześnie wykryje nieprawidłowości. Przeczytaj jak aplikacja pomoże Ci zajść w ciążę!  

CZYTAJ WIĘCEJ