X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na testowanie Test - druga kreska bledsza
Odpowiedz

Test - druga kreska bledsza

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • Arienkas83 Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2018, 07:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam, staramy się z mężem o drugie dziecko od 7 m-cy. Dziś jest 34dc, okres przez ostatnie 8 m-cy miałam co 27 dni, w maju zdarzyło się 30 dni. Dziś zrobiłam test z porannego moczu. Czy ta druga kreska nie powinna być dużo ciemniejsza?? W pierwszej ciąży 3 dni po @ obie kreski były tak samo grube i wyraźne. Boję się że nic z tego. :(

https://www.fotosik.pl/zdjecie/77e008f21142f7f6

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 lipca 2018, 07:45

e5nKp2.png
    Bw2dp2.png
  • Agaga91 Debiutantka

Wysłany: 8 lipca 2018, 08:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć. U mnie była podobna sytuacja i nawet dwa dni temu pisałam na tym forum. Dzisiaj ponownie zrobiłam test i kreski wyszły ciemniejsze więc jestem dobrej myśli. Moim zdaniem dobrze jest ponowić test za 2 dni i zobaczyć czy kreska robi się trochę ciemniejsza. Kilka miesięcy temu przechodziłam ciążę biochemiczną i na każdym kolejnym teście kreski zamiast ciemnieć jaśniały i tylko to jest wg mnie niepokojące (oczywiście jeśli porównuje się testy tej samej firmy). Ja tez jestem w drugiej ciąży i też w pierwszej kreski miałam od razu ciemniejsze. Czytałam wpisy kobiet które miały podobnie. Ciąża ciąży nie równa. Głowa do góry. A najpewniej chyba zrobić badanie krwi w odstępach 48 godzinnych i sprawdzić czy wzrosło o około dwa razy. Powodzenia :)

Agaga91
  • Arienkas83 Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2018, 08:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję Agaga91 :)

e5nKp2.png
    Bw2dp2.png
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak liczyć, który to tydzień ciąży?

Udało Wam się zajść w ciążę? Gratulacje! Określenie tygodnia ciąży jest kluczowe z wielu powodów. Przede wszystkim pozwala ustalić, czy dziecko rozwija się prawidłowo oraz umożliwia wykrycie wcześniejszego porodu bądź poronienia. Pozwala też rodzicom przygotować się do momentu przywitania nowego członka rodziny na świecie. Zobacz, w jaki sposób można ustalić wiek ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ

11 największych mitów dotyczących starania o dziecko, w które być może jeszcze wierzysz

Niektóre nieprawdziwe stwierdzenia przekazywane są z ust do ust tak długo, że bez zastanowienia w nie wierzymy. Przeczytaj jakie są największe mity na temat starania o dziecko i upewnij się, że „nie padłaś ich ofiarą”.

CZYTAJ WIĘCEJ

USG, test PAPP-A. Nieprawidłowe wyniki badań w ciąży – co dalej?

W badaniu USG lekarz wykrył jakieś nieprawidłowości? A może wyniki testu PAPP-A są niezadowalające? Co dalej? Jakie kroki podjąć? Czy w takiej sytuacji nieinwazyjny test genetyczny może okazać się pomocny? Jakich informacji może dostarczyć test NIPT?

CZYTAJ WIĘCEJ