Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Tylko do 30 listopada   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na testowanie Testowanie po luteinie
Odpowiedz

Testowanie po luteinie

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • joen Znajoma

Wysłany: 18 sierpnia 2015, 14:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, mam do Was Kochane takie pytanko. Po potwierdzonej owulacji, od 14 sierpnia przez 10 dni mam brać luteinę, do 29dc, chociaż standardowo cykle trwają 28dni. I teraz pytanie, bo gdzieś wyczytałam, że od razu po luteinie wynik testu może być zakłamany. Czy ktoś coś wie na ten temat? Kiedy najlepiej zrobić test? Za wszystkie informacje z góry dziękuję.

• Ania_84 Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2015, 14:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    po luteinie pierwsze słysze żeby był zakłamany ..po zastrzyku typu Ovitrella, pregnyl to tak..ale nie po luteinie.. luteina to progesteron..wiec nie wplywa na poziom HCG

Bezplemnikowcy też mają dzieci ;) 35odc.
    1 podejście (31.12.15) - cb
    2 Podejście (24.05.16) :) 13dpo beta 66,72/ 15dpo 183,22 19dpo 1432,94
    74dii09kx3vbi21s.png
    Novum Wawa
  • joen Znajoma

Wysłany: 18 sierpnia 2015, 15:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    też mi się tak wydawało:) ale różne dziwne rzeczy w internecie piszą:) ja na szczęście pregnylu nie musiałam stosować, więc liczę na pozytywny test:)

Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

7 pytań o poród, których wiele kobiet wstydzi się zadać!

Poród zbliża się wielkimi krokami, a w Twojej głowie w dalszym ciągu kłębią się pytania, których wstydzisz się zadać? Niektóre tematy są na tyle krępujące, że ciężko je poruszyć z partnerem,  na rutynowej wizycie u lekarza, czy przy kawie z koleżankami…Nadszedł jednak czas, żeby rozwiać Twoje wątpliwości! Przeczytaj odpowiedzi na 7 najbardziej wstydliwych pytań związanych z porodem.

CZYTAJ WIĘCEJ

Przyczyny niepowodzenia in vitro - jakie?

Procedura in vitro to niekiedy jedyna szansa dla par bezskutecznie starających się o dziecko i walczących z niepłodnością. Choć skuteczność metody jest wysoka, niestety nie zawsze kończy się sukcesem... Jakie są najczęstsze przyczyny niepowodzeń przy IVF?

CZYTAJ WIĘCEJ

PMS, czyli zespół napięcia przedmiesiączkowego - przyczyny, objawy, leczenie

Zespół napięcia przedmiesiączkowego to ogólne określenie na objawy i dolegliwości, które odczuwają kobiety przed miesiączką. A jakie są najczęstsze objawy PMS? Co jest ich przyczyną? Czy i kiedy napięcie przedmiesiączkowe wymaga leczenia? 

CZYTAJ WIĘCEJ