X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na testowanie Testy owulacyjne a ciąża
Odpowiedz

Testy owulacyjne a ciąża

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • BerryGril Nowa

Wysłany: 23 września 2021, 13:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny, przychodzę z takim zapytaniem kiedyś gdzieś na grupach staraczek widziałam,że dziewczyny dowiadywały się z testów owulacyjnych, że są w ciąży. Czy według was to jest prawda? Druga sprawa zainspirowana tym co widziałam w internecie zaczęłam sama testować się owulacyjnymi w 8dpo i dziś 9dpo i generalnie kreseczka dzisiejsza wydaje się ciemniejsza od wczorajszej. Jak sądzicie jest nadzieja że się udało, czy jednak się nie nakręcać. Do okresu zostało jeszcze 6 dni

• Sylza Autorytet

Wysłany: 23 września 2021, 14:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W tym miesiącu zrobiłam sobie mały test sikając na owulacyjne codziennie. Miałam zastrzyk z ovitrelle który fałszywie pokazuje pozytywny test ciążowy bo beta jest wysoka przez ok 10 dni zarówno w moczu jak i we krwi. I owulacyjne wychodziły w kratkę :) raz super ciemne raz zero, później znowu ciemne. Według mnie nie ma reguły :)
    Najlepiej zrób zwykle testy ciążowe i sprawdź czy ciemnieją z dnia na dzień albo idź na betę i wszystko będzie jasne :) powodzonka

’94
    04.2021 - początek starań
    Endometrioza (endoskopia torbieli 15.12.2020 oba jajniki)

❌AMH 0.34 (lipiec’21 synevo)
    🏥Salve Łódź
    ❌AMH 0.44 (wrzesień 21dc diag)
    ⬇️AMH 0.16 (listopad 3dc diag)
    ⬇️AMH 0.078 (luty’22 14dc diag)
    12.2021 ✖️Krótki protokół - dwa zdegenerowane pecherzyki, nie doszło do punkcji
    🏥KrakOvi
    ⬆️AMH 0.59 ( luty’22 robione na miejscu)
    3.2022 Długi protokół - 7 pęcherzyków ->2 komórki🥚🥚->1 zarodek🍀 -> beta 0 😥
    5.2022 długi protokół - 9 pęcherzyków -> 1 komórka (reszta niedojrzałe)-> zero zarodków 😓
    🏥 Eurofertil Ostrava
    6.2022
    1️⃣Mini stymulacja - 6 pęcherzyków->2 komórki -> 2 zarodki 🍀🍀-> ❄️
    2️⃣ Mini stymulacja - 3 pecherzyki -> 3 komórki(jedna niedojrzała)-> 🍀🍀->❄️❄️
    👨‍⚕️Paśnik -> wysokie NK, brak kilku Kir implantacyjnych (intralipid, encorton)

Transfer 7.09.2022🤞 beta 0
    Transfer 12.10.2022
    5dpt 19.2 🙏 7dpt 67.8🥹 9dpt 263🥰
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Droga ku rodzicielstwu - inspirująca historia Danuty i Adama

Dla wielu par starających się o potomstwo, droga do rodzicielstwa często bywa pełna wyzwań i niepewności. Jednak dla Adama i Danusi Dzionków ta droga, choć trudna, okazała się pełna nadziei i wreszcie spełnionych marzeń. Ich historia stanowi inspirujący przykład siły i determinacji w staraniach o dziecko, ukazując jednocześnie istotną rolę męskiej części sukcesu w procesie leczenia niepłodności.

CZYTAJ WIĘCEJ

Czy jestem w ciąży? - ciąża urojona a widoczne objawy ciąży

Zdarzyło Ci się usłyszeć coś, co bardzo chciałaś usłyszeć lub czego usłyszeć za wszelką cenę nie chciałaś, mimo panującej wokół ciszy? Czasem nasz mózg płata nam figle. Jeśli bardzo czegoś pragniemy, jesteśmy skłonni dostrzegać przejawy tego pragnienia, mimo ich braku. Wiele kobiet starających się o dziecko, co miesiąc zasatanawia się: "Czy jestem w ciąży?", dostrzega u siebie pierwsze objawy ciąży, po czym po wykonaniu testu ciążowego widzi jedną kreskę. Ciąża urojona czy "urojenie ciążowe" - jak je rozpoznać? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza - najnowsze odkrycia nauki i perspektywy leczenia

W miesiącu świadomości endometriozy, dzielimy się z Wami nowymi odkryciami, które stają się źródłem nadziei. Badania nad genami i mikrobiomem oferują potencjalne klucze do lepszych terapii. Zobacz, jak nauka prowadzi nas ku lepszemu zrozumieniu i leczeniu tej trudnej choroby.  

CZYTAJ WIĘCEJ