X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Aplikacja - interpretacja cykli i wykresów 20 mm pęchrzeyk na 1 dzień przed okresem
Odpowiedz

20 mm pęchrzeyk na 1 dzień przed okresem

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • syl007 Debiutantka

Wysłany: 27 marca 2017, 15:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny,
    może któraś z Was będzie w stanie wypowiedzieć się na temat mojego sotatniego cyklu.

Pomiaru temepraturu dokonuję dopiero od obecnego cyklu.
    Ostatni mój cykl trwał 48 dni. W 27 dni cyklu podczas wizyty u gina oraz wykonanego usg, stwierdził że właśnie trwa owulacja/ chwilę po, gdyż jest jeszcze śluz płodny. Przez kolejne 3 tygodnie nie pojawiał się okres mimo ze zawsze mam regularną fazę lutealną (14 dni). Testy ciążowe wychodziły negatywne więc po tych 21 dniach (48 dzień cyklu) znowu wizyta u tego samego lekarza . Na USG otrzymuję informację że jest pęcherzyk graffa 20 mmm, śluz płodny itp i za chwile będzie owulacja i że jednak to poprzednia diagnoza nie była owulacją.
    PO czy UWAGA tutaj największy HIT - następnego dnia dostałam okresu...

Czuję się zagubiona, zgłupiała i nieiwem co mam myśleć czy to niekompetenty lekarz czy moj ogranizm to czeski film...
    Czy lekarz mogl az tak się pomylić?? co to było w takiem razie te 20 mm ??

Pytanie czy miałam owulację?, jeśli tak to kiedy ? Czy jej nie miałam czy ciężko stwierdzić.

P.S. Biorę dostniex na uregulowanie 1 fazy cyklu. Robiłam sporo badania hormonalnych i wszystko w normie.
    P.S. Ten sam lekarz prawidłowo wyczytał mój przedostatni cykl - zmonitorował owulację i równo po 14 dniach pojawił się okres..

22dc7801b44b86e32fb2cea640bc452d.png
  • Auricomka Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2017, 15:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    też małam tak ze miaąłm 24 mm pecherzyk dwa dni pzred meisiaczka ... nie wiem czmeu

hrqoyx8d84qsxxuk.png
  • martynek1990 Koleżanka

Wysłany: 5 maja 2017, 08:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Może pęcherzyk nie pękł i dopiero teraz?

• optymistkaaa Autorytet

Wysłany: 30 maja 2017, 08:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A nie miałaś podwójnej owulacji? Czasami jest tak, że oba jajniki jednocześnie produkują po jajeczku....

• ula87 Przyjaciółka

Wysłany: 2 czerwca 2017, 11:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Syl007
    Ja jak kiedys mialam usg bodajze w 23 dc (cykle 28-30) to lekarz stwierdzil torbiel 21mm zwiazana z niepęknięciem pecherzyka i zaraz sie wchlonela w czasie trwania miesiaczki. Podejrzewam, ze u Ciebie moglo byc podobnie.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 czerwca 2017, 11:00

Ciaza ! <3
    Zaczynamy kolejny cykl clo+duphaston
    Miesiączki regularne
    Podwyższona prl ze względu na drobnopecherzyki
    Owulacja naturalna i stumlowana jest
    Tsh w normie
    Nasienie ok , z podwyższona lepkościa
    Jajowód lewy +/-, prawy +
  • ula87 Przyjaciółka

Wysłany: 2 czerwca 2017, 11:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    optymistkaaa wrote:
    A nie miałaś podwójnej owulacji? Czasami jest tak, że oba jajniki jednocześnie produkują po jajeczku....

Ja mialam podobna sytuacje. W 13 dc cyklu na prawym jajniku pecherzyk 21 mm, owulacja 15 dc.
    W 21 dc usg i na drugim lewym jajniku 23 mm pecherzyk. Lekarz stwierdzil ze to kolejna owulacja.
    Dodam, że cykl stymulowany clo.

Ciaza ! <3
    Zaczynamy kolejny cykl clo+duphaston
    Miesiączki regularne
    Podwyższona prl ze względu na drobnopecherzyki
    Owulacja naturalna i stumlowana jest
    Tsh w normie
    Nasienie ok , z podwyższona lepkościa
    Jajowód lewy +/-, prawy +
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Dieta w ciąży - 10 najważniejszych zasad dla ciężarnej

O zdrowym odżywaniu i diecie w ciąży zostało napisane i powiedziane wiele. Zbyt duża ilość informacji potrafi przytłoczyć każdego. Przestrzeganie wszystkich tych zasad wydaje się wręcz niemożliwe. Jak zatem odróżnić rzeczy ważne od tych mniej istotnych? Zapytaliśmy znaną dietetyczkę Sylwię Leszczyńską co jest naprawdę ważne w diecie kobiet w ciąży. Przeczytaj co robić, aby zapewnić zdrowie sobie i swojemu dziecku! 

CZYTAJ WIĘCEJ

8 rzeczy, które warto wiedzieć o diagnostyce endometriozy

Diagnoza endometriozy niekiedy trwa latami... Wszystko za sprawą niespecyficznych objawów, które daje to schorzenie. A jak wiadomo - im szybsza diagnoza, tym większa szansa na podjęcie efektywnego leczenia. Przeczytaj najważniejsze i najbardziej kluczowe rzeczy o diagnostyce endometriozy. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Przyczyny niepowodzenia in vitro - jakie?

Procedura in vitro to niekiedy jedyna szansa dla par bezskutecznie starających się o dziecko i walczących z niepłodnością. Choć skuteczność metody jest wysoka, niestety nie zawsze kończy się sukcesem... Jakie są najczęstsze przyczyny niepowodzeń przy IVF?

CZYTAJ WIĘCEJ