Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Tylko do 30 listopada   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

@ a temperatura ..

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 kwietnia 2014, 07:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam.
    Czy to normalne że temperatura w pochwie po miesiączce utrzymuje się na poziomie 37,1 37,2 .. jeśli ktoś tak miał, to prosze o odpowiedź.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 kwietnia 2014, 08:09

• zai2014 Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2014, 10:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hmmm, chyba powinna spaść. A który to dzień twojego cyklu? Czasem spada dopiero w drugim lub trzecim dniu cyklu.

Bliźniaki są z nami :*
  • Gwiazdeczka27 Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2014, 11:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a czy mierzysz temperaturę regularnie o stałej porze, tuż po przebudzeniu? faza folikularna (Faza folikularna stanowi jedną z faz cyklu miesięcznego kobiety, niezależnie od jego długości czy intensywności krwawień. Rozpoczyna się podczas pierwszego dnia miesiączki, a kończy w momencie rozpoczęcia owulacji) charakteryzuje się niższymi temperaturami.
    a) możesz być w ciąży (czasami okres występuje)
    b)może mierzyłaś temperaturę o innej godzinie np. późniejszej
    c) może to być objaw infekcji (wizyta u ginekologa)
    d)możesz mieć za wysoki progesteron (wizyta u ginekologa)

Aga241 lubi tę wiadomość

mhsvp07w3ex0n696.png
  • Gwiazdeczka27 Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2014, 11:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mam nadzieję, że odrobinę pomogłam, zrób pomiar temperatury ponownie następnego dnia. Np. o godzinie 07.00 tuż po przebudzeniu i nie wychodzeniu z wyrka :)

Aga241 lubi tę wiadomość

mhsvp07w3ex0n696.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 kwietnia 2014, 14:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zai2014 jest to mój 6 dzień cyklu .. staram sie mierzyć temperaturę dziennie o tym samym czasie, już sama niewiem. Zmierze jutro tuż po przebudzeniu. Dziękuje :-))

• marcela29 Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2014, 18:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    u mnie w ostatnim cyklu temp spadla dopiero jakos 5-6 dnia, a potem wykres juz wygladal normalnie

"Być może dla świata jesteś jedynie człowiekiem, lecz dla nas Twoich rodziców jesteś całym światem"
    Dwa wymarzone Cuda(czki) - Laura 13.02.2015 i Adaś 23.02.2017
  • zai2014 Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2014, 20:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie jak widać na wykresie spadła drugiego dnia, ale z tego co czytałam to róznie dziewczyny mają.

Bliźniaki są z nami :*
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 kwietnia 2014, 09:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zmierzyłam dziś tuż po przebudzeniu.. i nadal 37,2 :// A dziś już 7 dzień cyklu :/

• euforia1988 Debiutantka

Wysłany: 12 kwietnia 2014, 10:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zrób test ciążowy :)

"Sukces ma wielu ojców, porażka jest sierotą.."
  • marcela29 Autorytet

Wysłany: 12 kwietnia 2014, 17:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a miesiączka taka jak zwykle była, czy może trochę słabsza, albo jakaś inna?? test wszystko wyjaśni oby na pozytyw;)

"Być może dla świata jesteś jedynie człowiekiem, lecz dla nas Twoich rodziców jesteś całym światem"
    Dwa wymarzone Cuda(czki) - Laura 13.02.2015 i Adaś 23.02.2017
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 kwietnia 2014, 18:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    miesiączka była raczej taka jak zwykle .. :/ z testem troche poczekam, mam termin u ginekologa w wtorek ..a że to mogła by być ciaża to wątpie, bardzo niby mało spotykane przy miesiączce ..? Odczuwam też nie wiem jak to nazwać..jakbym miała balon w brzuchu :// W wtorek sie wszystko wyjaśni, i mam nadzieje,że to żaden objaw infekcji :( dziękuje wam za rady, i również trzymam kciuki za was wszyskie.

Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Śluz szyjkowy, śluz z podniecenia, wydzielina z pochwy, upławy - jak odróżniać?

Śluz szyjkowy to bardzo ważny wskaźnik kobiecej płodności. Jak odróżniać poszczególne rodzaje śluzu? Czym różni się naturalny śluz szyjkowy od śluzu wynikającego z podniecenia? Czym są upławy i kiedy warto zgłosić się do lekarza? Jak zapisywać poszczególne rodzaje śluzu w aplikacji OvuFriend? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Sen a zdrowie hormonalne kobiety – jak na siebie wpływają?

Jak sen wpływa na zdrowie hormonalne kobiety? Jakie mogą być skutki niedoboru snu w kontekście kobiecej płodności? Jakie hormony są szczególnie wrażliwe na problemy z bezsennością u kobiet? Jak zadbać o prawidłową higienę snu?

CZYTAJ WIĘCEJ