X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

Analiza wykresu

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • Kor_a Autorytet

Wysłany: 21 marca 2014, 09:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chciałabym prosić bardziej doświadczone staraczki o interpretację wykresu. W zeszłym miesiącu system bez problemu wyznaczył owulację, a teraz cisza - co sądzicie? Była już owulacja, kiedy?

km5s8iik5ptfpdrq.png

Aniołek 06.07.2017, 8.11.2017
  • Brunhilda Przyjaciółka

Wysłany: 21 marca 2014, 09:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kor_a - owulacji nie da się wyznaczyć obserwacjami, można przypuszczać kiedy się odbyła. Myślę, że jesteś w okresie około-owulacyjnym, więc obserwuj sie dlej i czekaj spokojnie na skok temperatury

Kor_a, vanessa lubią tę wiadomość

• a1000 Koleżanka

Wysłany: 21 marca 2014, 09:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja miałam to samo, owulację zaznaczył dopiero po 3 wyższej temp po tej najniższej (jeżeli to co mówię ma jakiś sens) :D moim zdaniem owulację zaznaczy ci po jutrzejszym wpisie (o ile tempka nie spadnie)

Kor_a lubi tę wiadomość

kiedy z nami bedziesz siostro lub bracie Ali??
    e17fd7692d85bb01990eb9b2ffd3536a.png
  • Kor_a Autorytet

Wysłany: 21 marca 2014, 09:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    w takim razie pozostaje mi czekać...

km5s8iik5ptfpdrq.png

• vanessa Autorytet

Wysłany: 21 marca 2014, 10:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak czytam te posty z prośbą o interpretację to mi sie nasuwa taki wniosek że OF to potrafi namieszać... wstawi czerwoną krechę i "mówi" że wtedy owulacja??? Jakim cudem algorytm to wie??? Mam wrażenie że większość staraczek skupia się na tym dniu który rzekomo przez of jest dniem owulacji i przez takie wprowadzanie w błąd nie raz doświadczałam analizując wykresy dziewczyn że przegapiły najbardziej płodny czas bo zamiast skupiać się na dniach płodnych wyczekiwały pionowej czerwonej krechy która nieraz skakała raz "tu" a raz "tam" i znowu z powrotem...
    Moja rada jest jedna lepiej zapoznać sie z podstawowymi zasadami NPR i wiedzieć na czym to polega i zaoszczędzi sie tym sobie wiele nerwów i stresu spowodowanych kitem wciskanym przez ten system.

Brunhilda, Justeck lubią tę wiadomość

7 lat walki o Ciebie Kruszynko...

201701271765.png

(*) Aniołek Madzia 7 tc luty 2020 - w moim sercu pozostaniesz na zawsze
  • Brunhilda Przyjaciółka

Wysłany: 21 marca 2014, 10:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vanessa - dokładnie! NPR kojarzy się z ciemnogrodem i nieskutecznymi metodami odkładania, a przecież zasady obserwacji jak chce się zajść w ciążę są dokładnie te same! Zmienia się tylko czas współżycia :)

Inna sprawa, że to dość bezczelne zrobić taki pseudo-program i wciskać kit, że wyznacza dzień owulacji...

vanessa, Justeck lubią tę wiadomość

• vanessa Autorytet

Wysłany: 21 marca 2014, 10:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Brunhilda wrote:
    Inna sprawa, że to dość bezczelne zrobić taki pseudo-program i wciskać kit, że wyznacza dzień owulacji...
    A ile kasy zgarną za ten kit... i ile osób za ten kit płaci...

Brunhilda lubi tę wiadomość

201701271765.png

• Kor_a Autorytet

Wysłany: 21 marca 2014, 11:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vanessa - wiem, że na tym forum jesteś jedną z osób, która ma dużą wiedzę w tym temacie. Ja jestem na początku drogi - w kółko czytam o npr, ale to wcale nie sprawia, że lepiej potrafię rozpoznać czas płodny. Nie traktuję ovu jak wyroczni - dla wielu osób na początku jest po prostu bardzo pomocne. Pomaga nauczyć się siebie i nie mam wykupionego abonamentu. Z drugiej strony nie ma się co dziwić tym, którzy je wykupują, bo gdybym wiedziała, że ovu choć o 10% zwiększy szansę zajścia w ciążę to kupiłabym abonament bez mrugnięcia okiem. Każda z nas szuka wszędzie iskierki nadzieji.

km5s8iik5ptfpdrq.png

• Brunhilda Przyjaciółka

Wysłany: 21 marca 2014, 11:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kor_a - w takim razie polecam ci stronę www.iner.pl
    tam masz taka opcję, że możesz wykupić konsultacje z instruktorem npr, który pomoże Ci fachowo zinterpretować cykl i wyznaczyć dni płodne.

Ja osobiście npr uczyłam sie z książki Roetzera "Sztuka planowania Rodziny" oraz dla pogłębienia wiedzy "Ja i mój cykl"
    Oraz na kursach. Oczywiście na początku metody używałam, żeby nie zajść w ciążę, ale teraz te same obserwacje pomagają mi w wyznaczeniu czasu najbardziej płodnego.
    Myślę, że te metody obserwacji cyklu dadzą Ci dużo więcej ;) I są wbrew pozorom bardziej przejrzyste i logiczne niz ovu. a przede wszystkim sama interpretujesz i wiesz co się dzieje :)

Powodzenia!

Vanessa - zgadzam sie w 100% Przy czym trzeba przyznać jedno - masz za darmo możliwość prowadzenia cyklu w necie

• vanessa Autorytet

Wysłany: 21 marca 2014, 12:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kor_a ja to doskonale rozumiem i nie krytykuje dziewczyn które kupują abonament i wierzą OF mnie bardziej chodziło o to że ktoś/coś wciskając zrozpaczonym dziewczynom kit zbija na tym kasę czyli na biedzie ludzkiej.

201701271765.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 marca 2014, 09:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jestem kolejnym dowodem na to, że of przesuwa owulację jak chce... Ja np uważam że owulacja mogła być 14-15 dc, skok był minimalny ale był i oczywiście występowanie śluzu... A ovu wyznaczyło dziś że owulka była 17 dc ;) Hmmm ja czuję i obserwuję inaczej? No nic ja traktuje to bardziej jako zabawę i możliwość zanotowania gdzieś swoich objawów bo nie lubię zakładania zeszycików itp ;) A Ty vanessa jak myślisz czy według zasad NPR słusznie sądzę o czasie przybliżonym mojej owulki?

• vanessa Autorytet

Wysłany: 22 marca 2014, 09:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    macadamia wrote:
    A Ty vanessa jak myślisz czy według zasad NPR słusznie sądzę o czasie przybliżonym mojej owulki?
    Słusznie stwierdzasz przybliżony czas a nie konkretny dzień owulacji bo tego nie da się wyznaczyć :)
    A kiedy miałaś szczyt śluzu? czyli najlepszej jakości nie chodzi o ilość tylko jakość. To jest najważniejszy objaw przy interpretacji.

201701271765.png

• Justeck Ekspertka

Wysłany: 23 marca 2014, 10:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bardzo ważne jest zachowanie rozsądku i nie wyłączanie myślenia przy stosowaniu OF. Ja się ostatnio zaczęłam zastanawiać czy przypadkiem odkąd tu jestem (czyli od początku starań) nie skupiłam się za bardzo na czerwonej kresce "owulacyjnej" i nie przegapiłam dni płodnych. Jak odkładałam to 3-4 dzień wyższej tempki był jeszcze zakazany (nie wspominając już o tym gdy wystąpił śluz), a teraz uznaję że w tym dniu starania zakończone? Tylko dlatego że OF zrobił mi usg na odległość i stwierdził, że już była owulacja?

A abonament? Cóż... Pokolorować wykres sobie mogę sama, a objawów ciąży się będę sama doszukiwać, bez konieczności sztucznego dokręcania mnie...

Brunhilda lubi tę wiadomość

Insanity: doing the same thing over and over again and expecting different results. (anonim)
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Masturbacja - 9 najczęstszych pytań o samozaspokojenie!

Masturbacja to jeden z największych tematów tabu - dlaczego tak się dzieje? Czy kobiety się masturbują? Czy masturbacja w związku jest normalna? Kiedy masturbacja może być niebezpieczna, a kiedy może przynosić korzyści? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Siatki centylowe wzrostu chłopców i dziewczynek - czym są i jak je czytać?

Siatki centylowe to narzędzie, które pomaga monitorować rozwój fizyczny dzieci, takich jak wzrost, waga czy obwód głowy. Są one ważnym wskaźnikiem zdrowia, umożliwiającym ocenę, czy dziecko rozwija się w normie dla swojego wieku i płci. Dzięki siatkom centylowym rodzice i specjaliści mogą wcześnie wykryć potencjalne problemy zdrowotne lub rozwojowe. W artykule wyjaśniamy, jak czytać siatki centylowe i na co zwracać uwagę podczas interpretacji wyników.

CZYTAJ WIĘCEJ

3 naturalne sposoby na mdłości w ciąży

Mdłości i nudności to jedna z najczęstszych i najbardziej typowych dolegliwości w pierwszych tygodniach ciąży. Czym są one spowodowane i jak sobie pomóc? Poznaj sprawdzone i skuteczne sposoby, jak zmniejszyć mdłości w ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ