Partner Akcji

AKCJA "SUPLEMENTY Z SENSEM"

Suplementacja w ciąży a wytyczne ekspertów. Poznaj kluczowe składniki dla mamy i dziecka 👇
SPRAWDŹ
Partner Akcji

DHA z alg czy ryb? Sprawdzamy, dlaczego DHA z alg zyskuje na popularności wśród przyszłych mam.
SPRAWDŹ
Partner Akcji

Przytłoczona zbyt wieloma zaleceniami?
Poznaj 7 składników rekomendowanych przez ginekologów w jednej formule👌
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Aplikacja - interpretacja cykli i wykresów Analiza wykresu- będzie okres czy nie będzie?
Odpowiedz

Analiza wykresu- będzie okres czy nie będzie?

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • Rietta Nowa

Wysłany: 8 grudnia 2022, 09:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć! Mam 22 lata i o dzidziusia staramy się od 3 miesięcy.

Mój wykres może nie być do końca wiarygodny, bo mam pracę zmianową, ale w ostatnim czasie trochę się pozmieniało i robiłam dość dokładne pomiary.

Moje cykle są nieregularne. Bywało że trwały 33 dni, 26, może raz lub dwa zdarzył się nawet 50-dniowy. Lecz często mam też przez np. 3-4 miesiące bardzo regularny jak w zegarku, regularny, ale długi...

Teraz moje cykle idą jak w zegarku od kilku miesięcy i trwają 40-41 dni. Owu powinna mieć miejsce 2 grudnia, a miesiączkę przewiduję na 15-16 grudzień. Czy jest szansa na ciążę? Byłam pełna nadziei dopóki temperatura po wzroście nie spadła tak jakbym miała dostać @.
    Załączam wykres - cykl niedokończony

854bf1ae8d36f29436ca7ea97fd39430.png

Nie wiem czy można odtworzyć wykres, więc kawałek omówię. Moja podstawowa temperatura ciała wynosi 36,6.

23dc- 36,54
    24dc- 36,61
    25dc- 36,64
    26dc- 36,61
    27dc (przewidywany dzień owulacji)- 36,83
    28dc- 36,42 (widać znaczy spadek temperatury)
    29dc- 36,84 (i znów jej wzrost)
    30dc- 36,92
    31dc- 36,97
    32dc- 37,02
    33dc- 36,85 (i tutaj właśnie zaczęłam tracić już nadzieję, czy nie zbliża się @, bo pojawił się nieznaczny spadek, a liczyłam że będzie się trzymała koło 37 ale zobaczymy...)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 grudnia 2022, 09:33

Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

10 ważnych rzeczy dotyczących Twoich piersi, które warto wiedzieć

Piersi - symbol kobiecości, płodności i namiętności. Mężczyźni je uwielbiają, a kobiety często zbyt surowo je oceniają. Przeczytaj jak dbać o piersi, co wynaleźli ostatnio polscy naukowcy, jakie objawy powinny Cię zaniepokoić i w jaki sposób piersi mogą wesprzeć Twoje starania o ciążę.   

CZYTAJ WIĘCEJ

10 mitów na temat premenopauzy, które warto wiedzieć mając 40 lat lub więcej

Premenopauza (perimenopauza) to nie tylko wciąż temat tabu, ale również etap życia kobiety, który często owiany jest mitami i nieporozumieniami. W rzeczywistości jest to naturalny okres przejściowy, który poprzedza menopauzę, a jego zrozumienie może zaoszczędzić Ci wiele stresu, lęku i znacząco wpłynąć na jakość życia i zdrowie hormonalne. Wraz z ekspertami zebraliśmy dla Ciebie 10 najpowszechniejszych mitów dotyczących premenopauzy i menopauzy, opierając się na najbardziej wiarygodnych i aktualnych danych naukowych.  

CZYTAJ WIĘCEJ

100% nauki, czyli badania i rozwój w OvuFriend!

OvuFriend to jedna z nielicznych aplikacji na rynku, których działanie opiera się na wieloletnich pracach badawczo-rozwojowych, a jej skuteczność została potwierdzona badaniami naukowymi. Od 10 lat najlepszej klasy naukowcy i lekarze pracują nad tym, aby OvuFriend z najwyższą wiarygodnością analizowało cykl miesiączkowy, wyznaczało dni płodne, owulację i miesiączkę. W rezultacie wielu badań naukowych system OvuFriend uczy się płodności każdej kobiety, jej indywidualnych cech, trendów i zależności w cyklu. 

CZYTAJ WIĘCEJ