X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Aplikacja - interpretacja cykli i wykresów Analiza wykresu- będzie okres czy nie będzie?
Odpowiedz

Analiza wykresu- będzie okres czy nie będzie?

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • Rietta Nowa

Wysłany: 8 grudnia 2022, 09:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć! Mam 22 lata i o dzidziusia staramy się od 3 miesięcy.

Mój wykres może nie być do końca wiarygodny, bo mam pracę zmianową, ale w ostatnim czasie trochę się pozmieniało i robiłam dość dokładne pomiary.

Moje cykle są nieregularne. Bywało że trwały 33 dni, 26, może raz lub dwa zdarzył się nawet 50-dniowy. Lecz często mam też przez np. 3-4 miesiące bardzo regularny jak w zegarku, regularny, ale długi...

Teraz moje cykle idą jak w zegarku od kilku miesięcy i trwają 40-41 dni. Owu powinna mieć miejsce 2 grudnia, a miesiączkę przewiduję na 15-16 grudzień. Czy jest szansa na ciążę? Byłam pełna nadziei dopóki temperatura po wzroście nie spadła tak jakbym miała dostać @.
    Załączam wykres - cykl niedokończony

854bf1ae8d36f29436ca7ea97fd39430.png

Nie wiem czy można odtworzyć wykres, więc kawałek omówię. Moja podstawowa temperatura ciała wynosi 36,6.

23dc- 36,54
    24dc- 36,61
    25dc- 36,64
    26dc- 36,61
    27dc (przewidywany dzień owulacji)- 36,83
    28dc- 36,42 (widać znaczy spadek temperatury)
    29dc- 36,84 (i znów jej wzrost)
    30dc- 36,92
    31dc- 36,97
    32dc- 37,02
    33dc- 36,85 (i tutaj właśnie zaczęłam tracić już nadzieję, czy nie zbliża się @, bo pojawił się nieznaczny spadek, a liczyłam że będzie się trzymała koło 37 ale zobaczymy...)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 grudnia 2022, 09:33

Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Przyczyny niepowodzenia in vitro - jakie?

Procedura in vitro to niekiedy jedyna szansa dla par bezskutecznie starających się o dziecko i walczących z niepłodnością. Choć skuteczność metody jest wysoka, niestety nie zawsze kończy się sukcesem... Jakie są najczęstsze przyczyny niepowodzeń przy IVF?

CZYTAJ WIĘCEJ

Comiesięczne rozczarowanie... Jak radzić sobie z emocjami, gdy kolejny raz pojawia się jedna kreska?

Dla wielu par każdy kolejny miesiąc bez ciąży jest jak utracona szansa. Trudne emocje kłębią się w pierwszych dniach cyklu. Najczęściej jest to żal, smutek, bezsilność, rozczarowanie... Dlaczego kolejny miesiąc się nie udało? Jak sobie radzić z tymi trudnymi emocjami? Podpowiada Psycholog Niepłodności - Anna Wietrzykowska.

CZYTAJ WIĘCEJ

Problemy z zajściem w ciążę - 13 niepokojących objawów

Czy problemy z zajściem w ciążę można przewidzieć? Przeczytaj listę 13 potencjalnych symptomów, którym powinnaś się bliżej przyjrzeć. Nieregularme miesiączki, obfite miesiączki, niskie libido czy utrata włosów - nie ignoruj tych i innych symptomów mogących świadczyć o zaburzeniach hormonalnych czy innych schorzeniach powodujących problemy z zajściem w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ