Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Tylko do 23 listopada   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Aplikacja - interpretacja cykli i wykresów Badanie drożności jajowodów
Odpowiedz

Badanie drożności jajowodów

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • Marzenia Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2020, 19:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam,
    Mam zrobić HSG i moja lekarz poleciła mi szpital na Starynkiewicza i na Karowej w Warszawie.Mówiła,że można zrobić na NFZ,terminy niedługie noi dobrzy lekarze.Niestety od kilku dni nie mogę się tam dodzwonić.Jutro mam wizytę w Enel Medzie żeby pobrać cytologię i przy okazji chciałam poprosić o skierowanie na badania,których wyniki są potrzebne do HSG.Jako,że nie mogę się dodzwonić do tych szpitali dopytać jakie badania są potrzebne,chciałam Was spytać czy może miałyście to badanie w którymś z tych szpitali i wiecie jakie badania powinnam zrobić???Na pewno cytologia i czystość pochwy,ale co jeszcze??

Aha,chcę zrobić z usg,nie z rtg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 stycznia 2020, 19:32

• Monika997 Nowa

Wysłany: 8 stycznia 2020, 20:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja robilam tylko cytologie i czystość. I z ta czystością bujalam się 5 miesięcy, bo co rusz jakaś bakteria wychodziła.

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 stycznia 2020, 21:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monika997 wrote:
    Ja robilam tylko cytologie i czystość. I z ta czystością bujalam się 5 miesięcy, bo co rusz jakaś bakteria wychodziła.

Hej miałam tak samo, robiłam już 4 raz czystość bo ciągle bakteria e coli. Co Tobie w końcu pomogło? Teraz czekam na wyniki czwartego posiewu.

• Marzenia Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2020, 21:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki.A miałyście jakieś objawy bakterii?Bo teraz obawiam się,że tak szybko nie zrobię tego hsg...choć nie mam objawów,że coś nie tak

Robiłyście badania w którymś z tych 2 szpitali?

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 stycznia 2020, 21:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie, ja nie jestem zWarszawy.

Objawów bakterii raczej nie mialam, chociaż jak się dowiedziałam że ją mam to mnie zaczęło bardziej swedziec w pochwie.... Może taki efekt placebo? Nie wiem...

Ogólnie to z tą bakteria mogłabym żyć i nic by się nie działo, ale żeby zrobić hsg to się trzeba jej pozbyć :(

• staramy_się Koleżanka

Wysłany: 9 stycznia 2020, 21:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witaj 😊 ja przed drożnością musiałam wykonać cytologie, czystość, ureaplasma, Mycoplasma i chlamydia.

• Monika997 Nowa

Wysłany: 10 stycznia 2020, 12:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sYlV wrote:
    Hej miałam tak samo, robiłam już 4 raz czystość bo ciągle bakteria e coli. Co Tobie w końcu pomogło? Teraz czekam na wyniki czwartego posiewu.
    Mi wychodziła e coli i jeszcze jakaś ( chyba gbs) i ta e coli się pozbylam a ta druga ciagle nawracala i lekarz stwierdził że to jest nosicielstwo, tego się nie pozbędziemy tylko miałam podawany antybiotyk dozylnie przed badaniem ( taka sama procedura jak przed porodem ), potem po badaniu i na wieczór jeszcze. Badanie mialam robione ostatniego dnia wrzesnia i póki co nic się nie dzieje mimo obecnosci tej bakterii. A jak sie tej e coli poznałam? Antybiotyk, zero cukru, tylko bawełniane majtki, jedzenie jogurtow naturalnych.

• Marzenia Autorytet

Wysłany: 16 stycznia 2020, 21:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny,dzięki za Wasze odpowiedzi.W szpitalu powiedzieli,że tylko cytologia i czystości pochwy potrzebne.Ale tylko prywatnie tam można jednak,więc szukam dalej.

Monika,ja będąc w ciąży miałam wykrytą bakterie której się nie leczy tylko przed porodem trzeba wziąć antybiotyk,i to chyba ten gbs,ale musze wygrzebać papiery z przed 11 lat..Ciekawe jak lekarze podejdą do tematu,może też przed badaniem podadzą antybiotyk.
    Wyniki cytologii już mam,ale nie wiem ile mają być ważne przed hsg,więc pewnie powtórzyć trzeba będzie

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 stycznia 2020, 22:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marzenia wrote:
    Wyniki cytologii już mam,ale nie wiem ile mają być ważne przed hsg,więc pewnie powtórzyć trzeba będzie

U mnie było podane, że cytologia robiona do pół roku od badania.

Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Kwasy Omega-3 - ważny składnik w diecie przyszłej mamy

Kwasy omega-3 są bardzo istotnym składnikiem w diecie, o którym warto pomyśleć już na etapie starań o dziecko. Idealnie, aby po konsultacji z lekarzem, suplementować kwasy już od pierwszych dni ciąży. Dlaczego są takie ważne? Jaką pełnią rolę? Jak wybrać odpowiedni suplement? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Koronawirus a problemy z płodnością - o emocjach w obliczu pandemii

Pandemia koronawirusa szczególnie mocno uderza w pary starające się o dziecko lub zmagające się z niepłodnością. Jak radzić sobie z emocjami w tym trudnym czasie? Na czym skupić swoją energię i uwagę? Jak obecny czas może przysłużyć się płodności? Czy z obecnej sytuacji można wyciągnąć dobrą lekcję? O tym wszystkim opowiada doświadczona psycholog, każdego dnia wspierająca pary w drodze do rodzicielstwa - Justyna Kuczmierowska. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak przygotować się do ciąży i czy na pewno warto?

Czy zastanawiałaś się nad tym czy powinnaś jakoś szczególnie przygotować się do ciąży? Może odwiedzić lekarza, zmienić dietę lub styl życia? Tylko po co…tyle kobiet tego nie robi i zachodzi w ciążę?! Jednak eksperci są zgodni - kobiety, które świadomie planują swoją ciążę i przygotowują się do niej, w większości przypadków łatwiej w nią zachodzą i ich ciąża jest zdrowsza i częściej przebiega prawidłowo. Przeczytaj zatem co możesz zrobić, żeby bardziej świadomie i szczęśliwie wejść w macierzyństwo. 

CZYTAJ WIĘCEJ