Badanie drożności jajowodów
-
Witam,
Mam zrobić HSG i moja lekarz poleciła mi szpital na Starynkiewicza i na Karowej w Warszawie.Mówiła,że można zrobić na NFZ,terminy niedługie noi dobrzy lekarze.Niestety od kilku dni nie mogę się tam dodzwonić.Jutro mam wizytę w Enel Medzie żeby pobrać cytologię i przy okazji chciałam poprosić o skierowanie na badania,których wyniki są potrzebne do HSG.Jako,że nie mogę się dodzwonić do tych szpitali dopytać jakie badania są potrzebne,chciałam Was spytać czy może miałyście to badanie w którymś z tych szpitali i wiecie jakie badania powinnam zrobić???Na pewno cytologia i czystość pochwy,ale co jeszcze??
Aha,chcę zrobić z usg,nie z rtgWiadomość wyedytowana przez autora: 8 stycznia 2020, 19:32
-
nick nieaktualnyMonika997 wrote:Ja robilam tylko cytologie i czystość. I z ta czystością bujalam się 5 miesięcy, bo co rusz jakaś bakteria wychodziła.
Hej miałam tak samo, robiłam już 4 raz czystość bo ciągle bakteria e coli. Co Tobie w końcu pomogło? Teraz czekam na wyniki czwartego posiewu. -
nick nieaktualnyNie, ja nie jestem zWarszawy.
Objawów bakterii raczej nie mialam, chociaż jak się dowiedziałam że ją mam to mnie zaczęło bardziej swedziec w pochwie.... Może taki efekt placebo? Nie wiem...
Ogólnie to z tą bakteria mogłabym żyć i nic by się nie działo, ale żeby zrobić hsg to się trzeba jej pozbyć -
sYlV wrote:Hej miałam tak samo, robiłam już 4 raz czystość bo ciągle bakteria e coli. Co Tobie w końcu pomogło? Teraz czekam na wyniki czwartego posiewu.
-
Dziewczyny,dzięki za Wasze odpowiedzi.W szpitalu powiedzieli,że tylko cytologia i czystości pochwy potrzebne.Ale tylko prywatnie tam można jednak,więc szukam dalej.
Monika,ja będąc w ciąży miałam wykrytą bakterie której się nie leczy tylko przed porodem trzeba wziąć antybiotyk,i to chyba ten gbs,ale musze wygrzebać papiery z przed 11 lat..Ciekawe jak lekarze podejdą do tematu,może też przed badaniem podadzą antybiotyk.
Wyniki cytologii już mam,ale nie wiem ile mają być ważne przed hsg,więc pewnie powtórzyć trzeba będzie -
nick nieaktualny
-