Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Tylko do 23 listopada   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Aplikacja - interpretacja cykli i wykresów Brak bólu owulacyjnego
Odpowiedz

Brak bólu owulacyjnego

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • Kinia66 Nowa

Wysłany: 9 kwietnia 2020, 13:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny :)
    Podzielcie się proszę swoimi doświadczeniami :)

W KAZDYM cyklu odczuwam bóle owulacyjne. Jest to tak charakterystyczny i ostry ból jajnika , że nawet niewsłuchując się w organizm nie da się go nie zauważyć (mega przeszkadza w funkcjonowaniu). Trwa on zawsze ok 1-2 dni.
    W tym cyklu, pierwszy raz od nie pamiętam kiedy, wogole nie odczuwalam bólu owulacyjnego. Test owulacyjny pozytywny, wskazujący na owulacje 2 dni temu (w 14 dc). Ze sluzem słabo, ale też nie skupialam się na badaniu go (ogólnie do owulacji jak zawsze miałam dużo śluzu, ale nie zaobserwowałam tego kurzego - owulacyjnego). Z ciekawości zmierzylam dzisiaj temperaturę rano - idealna poowulacyjna (przez prawie rok mierzylam temperaturę i po owulacji mam zawsze skok do 36,8. Dzisiejsza temperatura - idealnie 36,8 :) ).
    W tym cyklu zaczęłam pić zioła ojca Sroki.

Czy mogę podejrzewać brak owulacji mimo tych niektórych przesłanek? Czy zioła mogły wpłynąć na brak bólu i brak owulacyjnego śluzu?

Z góry dziękuję :)

• bertha Autorytet

Wysłany: 14 kwietnia 2020, 18:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, brak boli owulacyjnego to bardzo dobry objaw! :) bólu nie powinno byc. wiec ewidentnie ziolka zadziałały bardzo dobrze i owulacja z dużym prawdopodobieństwem byla, skoro i test i temperatura to potwierdzają :)
    Oczywiscie finalnym i jedynym potwierdzeniem owulacji moze byc tylko i wyłącznie ciąża, reszta jest interpretacja - bazująca na latach doświadczeń i badan, ale wciaz interpretacja :)

https://www.facebook.com/akupunkturaBertha/
    Rocznik 81, 0 dzieci, 1 aniołek, starania od 2014
    Immuno-agresywna, MTHFR A i C, pai1 - hetero, plemniki lepkość ++ i 0% msome w 1gr.
    2xiui, 3xivf (2 zarodki)
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Pierwsze objawy ciąży - po czym poznać, że możesz być w ciąży

Starając się zajść w ciążę, często nie potrafimy przestać interpretować każdego, nawet najmniejszego ukłucia w jajniku i nie traktować go jako potencjalnego objawu ciąży. Które z objawów mogą faktycznie coś znaczyć i z czym możemy je pomylić? Które z objawów ciążowych na wczesnym etapie ciąży są po prostu rzadko spotykane? Zapoznaj się z listą pierwszych objawów ciążowych!

CZYTAJ WIĘCEJ

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych a zajście w ciążę

Bierzesz tabletki antykoncepcyjne i czujesz, że przyszedł czas na odstawienie tabeletek, bo chciałabyś już zajść w ciążę? Podobnie jak w przypadku przyjmowania tabletek, odstawienie ich także musi być świadomym działaniem. Zanim podejmiesz taką decyzję, warto dowiedzieć się, jakie mogą być ewentualne objawy odstawienia tabletek antykoncepcyjnych. Jak cały proces wpływa na organizm kobiety? Czy przyczynia się ona do komplikacji związanych z zajściem w ciążę? Odpowiadamy!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Zespół PCOS – czym jest i jak z nim walczyć?

PCOS to jedno z najczęstszych zaburzeń endokrynologicznych. Jak się objawa? Jakie są metody leczenia? Czy Zespół Policystycznych Jajników może utrudniać zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ