Brak skoku
-
Mój wykres też był taki bardzo długo aż w końcu nastąpił skok. OF wyznaczył owulkę na 25 dzień cyklu. Ja też myślałam ze ten bedzie bezowulacyjny no i w sumie nadal nie wiem czy ta owulacja sie odbyła czy nie bo dziewczyny pisały na forum, że mimo braku owu tempka moze wzrosnąć przed okresem. Więc mój wzrost jest albo na owu albo na okres- no chyba ze OF coś namieszał w wyznaczaniu...Bliźniaki są z nami :*
-
Pierwszy raz mi się zdarzył taki wykres bez skoku, śluz niby obserwuje ale mam problem z określeniem czy jest płodny czy nie. Śluz to też jakoś tak w kratkę mam w tym cyklu. Niby wydaje mi się że owulacja nie długo a za kilka dni znowu pojawia się śluz. Ciagle mierze i czekam co dalej będzie z tymi temp. Dzieki za odzew . Pozdr w tą ponurą pogodę.
-
Zagląda ktoś tu może do mnie jeszcze ? Mam uznac ten skok jako normalny skok i że rozpoczęły się dni niepłodne ?
Zrobiłam badanie prolaktyny i wyszedł mi wynik ponad normę, czy może mieć to wpływ na ten wykres że on wygląda tak a nie inaczej ?Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 kwietnia 2014, 18:36
-
Hej dziewczyny, mam pytanie ( zerknijcie na moj wykres)
mam dlugi cykl- ok 35 dni, i temp rano o godz 7 zawsze jest 36,0, 36,1 dzis 36,2, pozniej ( ucielam sobie drzemke) i zmierzylam temperature po przebudzeniu o 12 i bylo 36,8
i w tym momencie nie wiem czy nastapi skok, czy przyjac to jako skok temp na owu:)
staramy sie dobrych pare miesiecy ale dopiero teraz mierze temp,
pozdrawiam:)
-
Teoretycznie temperatura z biegiem dnia rośnie wiec sugeruj sie tylko tą zmierzona o 7 rano możliwe ze jutro o 7 rano bedzie wyzsza wiec pewnie bedzie skok.
A wykres musisz udostępnić bo nie możemy na niego zerknacsłoneczna 85 lubi tę wiadomość
-
Z ta moją prolaktyną tak jest, że raz jest w normie a raz powyżej. Przez ostanie 4 miesiące, badałam ją trzy krotnie. no i 2 razy wynik wyszedł ponad normę. Endo kazał przebadać się neurologicznie bo z jego punktu widzenia podwyższa prolaktynę mogę mieć jeszcze z powodu pokarmieniu piersią. Ponadto leczę się na niedoczynność tarczycy. I kazał po miesiącu ją skontrolować no i wyszła wtedy ok. U neurologa tez wszystko ok z przysadka mózgową itp. Coś mnie podkusiło aby teraz znowu ją skontrolować a tu się okazało że znowu jest ponad normę. Nie rozumiem dlaczego ona tak skacze . Cykle miewam regularne. Owu też było zauważalne w cyklach, wyraźny skok, tylko teraz wyszło jakoś dziwnie ;/. Nic z tego nie rozumiem. O co w tym wszystkim chodzi ?
Nadmienię że jestem 10 m-cy po porodzie, przez 5 m-cy karmiłam piersią. Z zajściem w ciąże nie miałam problemów. Cykle były ładne, regularne w tamtym czasie. -