Castagnus
-
Cześć Dziewczęta! Czy słyszałyście może, żeby castagnus przesunął owu na bardziej normalny termin?? mam cykle mocno nieregularne, owu mam zwykle około 30-33 dnia. Castagnus zaczęłam brać od początku tego cyklu i OF podejrzanie szybko wyznaczył mi owu...na 17dc. mam jednak wątpliwości, od jakiegoś tyg mierzę temp wcześniej (z 7 na 6) plus mało snu ostatnimi dniami - stąd może temp zawirowania. nie wiem.jestem w ciąży, urojonej i spożywczej.
-
Myślę,że tak. Ja miałam cykle 24-25 dni. Dostałam Cyclodynon (to samo co Castagnus - niepokalanek mnisi)ze względu na podwyższoną prolaktynę i nieznośny PMS.Cykle mi się wyregulowały, trwają 28-29 dni. Owulację mam teraz 14-15 dzień, a nie jak wcześniej 11-12 dzień.Ten niepokalanek to niby niepozorne ziółko a jednak fajnie działa.
09.2016 laparo+histero endomenda,torbiel,przegroda macicy -
Ja pije napar z niepokalanka,ale to to samo co castagnus. Owu tez mam wczesniej. Jezeli okres przyjdzie w normalbym terminie to wreszcie przestane sie martwic o fazevlutealna. Chociaz lekarz mi mowil, ze niepokalanek/castagnus dziala po 3 miesiacach stosowaniaNadia, 24.02.2015 godz. 15:25
3080 gram szczescia i 53cm radosci!! -
OvuFriend
-
nick nieaktualnyMożliwe .
Przesunął mi owulację na wcześniejszą 2 razy (wydłużając fazę lutealną) i mam z tego 2 piękne dzieciaczki .
Jak Ty miałam dłuższe cykle - 31 dni, a owulację 20dc.
Teraz biorę po raz trzeci, bo chcemy skompletować dzieci w domu i już widzę, że owulację miałam prawdopodobnie 16dc.
-
Ja w pierwszym cyklu z Castagnusem zaszłam w ciążę ale niestety w 8 tyg. poroniłam. Ziółka odstawiłam zaraz jak wyszły mi 2 kreseczki na teście (teraz nie wiem czy dobrze zrobiłam). Po poronieniu zaczęłam brać go ponownie, teraz jest 3 cykl ale 2 pierwsze były chyba nieowulacyjne i nieregularne. w każdym bądź razie owulację w tym cyklu miałam już w 11 dniu a cykle mam z reguły 29-30 (prócz tych 2 po poronieniu)
Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 września 2014, 19:42
-