Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Tylko do 30 listopada   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

Castagnus

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • dotik Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2014, 19:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Dziewczęta! Czy słyszałyście może, żeby castagnus przesunął owu na bardziej normalny termin?? mam cykle mocno nieregularne, owu mam zwykle około 30-33 dnia. Castagnus zaczęłam brać od początku tego cyklu i OF podejrzanie szybko wyznaczył mi owu...na 17dc. mam jednak wątpliwości, od jakiegoś tyg mierzę temp wcześniej (z 7 na 6) plus mało snu ostatnimi dniami - stąd może temp zawirowania. nie wiem.

jestem w ciąży, urojonej i spożywczej.

• kasiarzyna Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2014, 21:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Myślę,że tak. Ja miałam cykle 24-25 dni. Dostałam Cyclodynon (to samo co Castagnus - niepokalanek mnisi)ze względu na podwyższoną prolaktynę i nieznośny PMS.Cykle mi się wyregulowały, trwają 28-29 dni. Owulację mam teraz 14-15 dzień, a nie jak wcześniej 11-12 dzień.Ten niepokalanek to niby niepozorne ziółko a jednak fajnie działa.

mhsvp07wo8sn1zot.png
    09.2016 laparo+histero endomenda,torbiel,przegroda macicy
  • Madzik82 Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2014, 23:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja pije napar z niepokalanka,ale to to samo co castagnus. Owu tez mam wczesniej. Jezeli okres przyjdzie w normalbym terminie to wreszcie przestane sie martwic o fazevlutealna. Chociaz lekarz mi mowil, ze niepokalanek/castagnus dziala po 3 miesiacach stosowania

Nadia, 24.02.2015 godz. 15:25
    3080 gram szczescia i 53cm radosci!!
  • kasiarzyna Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2014, 07:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madzik82 a powiedz mi co lekarz Ci mowil na temat jego odstawienia?Przy zajsciu w ciaze nalezy od razu bezwglednie odstawic?W ulotce pisze,ze nie nalezy stosowac w ciazy.

mhsvp07wo8sn1zot.png
    09.2016 laparo+histero endomenda,torbiel,przegroda macicy
  • Monikq Koleżanka

Wysłany: 26 czerwca 2014, 20:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Od dzisiaj zaczęłam brać Cyclodynon. jestem ciekawa czy którejś z was pomógł i szczęśliwie pojawiły się zielone kropeczki?

xnw4d5qpxy6d71l9.png
  • po-kryjomu Debiutantka

Wysłany: 27 czerwca 2014, 20:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tez biorę cyclodynon od obecnego cyklu. Na razie wydaje mi się, ze... Przesunął mi owu na szybciej. Sama jestem ciekawa, czy cykl będzie krótszy...

• OvuFriend

Wysłany: 30 czerwca 2014, 15:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiadomość wyedytowana przez administratora forum z powodu łamania zasad regulaminu.

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 września 2014, 18:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Możliwe :).
    Przesunął mi owulację na wcześniejszą 2 razy (wydłużając fazę lutealną) i mam z tego 2 piękne dzieciaczki :).
    Jak Ty miałam dłuższe cykle - 31 dni, a owulację 20dc.
    Teraz biorę po raz trzeci, bo chcemy skompletować dzieci w domu ;) i już widzę, że owulację miałam prawdopodobnie 16dc.

• sorriso Znajoma

Wysłany: 3 września 2014, 19:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja w pierwszym cyklu z Castagnusem zaszłam w ciążę ale niestety w 8 tyg. poroniłam. Ziółka odstawiłam zaraz jak wyszły mi 2 kreseczki na teście (teraz nie wiem czy dobrze zrobiłam). Po poronieniu zaczęłam brać go ponownie, teraz jest 3 cykl ale 2 pierwsze były chyba nieowulacyjne i nieregularne. w każdym bądź razie owulację w tym cyklu miałam już w 11 dniu a cykle mam z reguły 29-30 (prócz tych 2 po poronieniu)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 września 2014, 19:42

ug37hdgevqd5t264.png
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak liczyć, który to tydzień ciąży?

Udało Wam się zajść w ciążę? Gratulacje! Określenie tygodnia ciąży jest kluczowe z wielu powodów. Przede wszystkim pozwala ustalić, czy dziecko rozwija się prawidłowo oraz umożliwia wykrycie wcześniejszego porodu bądź poronienia. Pozwala też rodzicom przygotować się do momentu przywitania nowego członka rodziny na świecie. Zobacz, w jaki sposób można ustalić wiek ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza – zagadkowa choroba powodująca niepłodność

Jeżeli dokuczają Ci silne bóle brzucha przed oraz w trakcie miesiączki, odczuwasz ból przy współżyciu, nie możesz zajść w ciążę - objawy te mogą wskazywać na endometriozę, tajemniczą chorobę, która może powodować niepłodność. Ale nie mając powyższych objawów, mając regularne, niebolesne miesiączki może okazać się, że ta sama choroba powoduje u ciebie problemy z płodnością. Dlaczego?

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża - najważniejsze rzeczy, które powinnaś wiedzieć oczekując dziecka

Są rzeczy, które każda kobieta w ciąży powinna wiedzieć. Podstawowa wiedza o ciąży zapewni Ci komfort i bezpieczeństwo zarówno Twoje jak i Twojego dziecka. Przeczytaj między innymi od kiedy liczony jest początek ciąży, o jakich badaniach w ciąży nie możesz zapomnieć lub czy plamienie w ciąży jest niebezpieczne. 

CZYTAJ WIĘCEJ