X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Aplikacja - interpretacja cykli i wykresów Ciagle nieprzespane noce a temp
Odpowiedz

Ciagle nieprzespane noce a temp

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • Monikabe Nowa

Wysłany: 21 sierpnia 2017, 10:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć ;)
    Od ponad roku leczę schorzenie kręgosłupa, w tej chwili ból jest znośny wiec jestem bez środków farmakologicznych jednak w nocy się nasila co powoduje brak snu. Tzn między godz 1 a 4 drzemam, ruszam się można powiedzieć ze sen jest bardzo lekki, wstaje do toalety, i nie można nazwać tego mocnym snem. Temp mierze ok 7:30 wiec teoretycznie od 4 jest te 3 godz snu jednak wykres wyglada dziwnie. Temp góra dół, tak jakby nie było owulacji (mimo ze objawy miałam, wiem ze nie zawsze świadczą o pęknięciu pęcherzyka ). Czy w takim przypadku mierzenie temp jest wiarygodne?
    Dodam ze staramy się z Mężem o drugie dziecko. Z pierwszym nie było problemu, ale teraz choruje na chashimoto (tsh w normie) i martwię się ze może być ciężej.
    Najważniejsze jednak żebyście mi poradziły czy takie temp można brać pod uwagę? Tych przespanych w pełni nocy jest kilka w tygodniu wiec ciężko byłoby mi jakikolwiek wykres zrobić gdyby nie brać wszystkich pod uwagę.
    Jeszcze jedno pytanie, czy przy cyklach 35 dniowych owulacja może być ok 24 dc?
    Z góry dziękuje Wam za wasze porady ;)
    Pozdrawiam

Monikabe
  • juna Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2017, 10:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na dwoje babka wróżyła. Miałam podobnie pierwszy cykl z ziołami na niepłodność. Nie mogłam przez nie spać więc mierzenie temperatury mijało się z celem bo temperatura nie była wiarygodna. Mierzyłaś wcześniej temperaturę (przed schorzeniem kręgosłupa)? Owulacja potwierdzona czymś jeszcze? Na Twoim miejscu zainwestowałabym w monitoring owulacji na usg.

Przy cyklach 35 dniowych owulacja może być 24dc jeśli masz krótką fazę lutealną (niedomoga ciałka żółtego). Zbadałabym poziom progesteronu 7 dni po owulacji.

l22nmg7ydnf5539r.png

Fragmentacja DNA: 42%
    Wynik po 3 miesiącach suplementacji: 5% (!!!) 😊

07.19r. Ruszamy z in vitro (krótki protokół)
    22.07 punkcja, zapłodnione 6 komórek
    27.07 ET blastocysty
    beta 2.08 (6dpt) 13,59
    beta 5.08 (9dpt) 65,87
    beta 7.08 (11dpt) 154,29
    21.08 (25dpt) mamy ❤️😍
    24.04.20 nasz Skarb jest już z nami 🥰

❄️❄️ Na zimowisku
  • Monikabe Nowa

Wysłany: 21 sierpnia 2017, 12:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przed kłopotami z kręgosłupem miałam regularne miesiączki i owulacje zawsze 20 dc, ale tez mierzylam zawsze o stałej godzinie.

Monikabe
  • juna Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2017, 14:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak jak pisałam, sprawdź progesteron 7 dni po owulacji. Wynik powyżej 15ng/ml świadczy o tym, że owulacja raczej miała miejsce. Robisz testy owulacyjne?
    Niestety temperatura po nieprzespanej nocy nie będzie wiarygodna :(

l22nmg7ydnf5539r.png

27.07 ET blastocysty
    beta 2.08 (6dpt) 13,59
    beta 5.08 (9dpt) 65,87
    beta 7.08 (11dpt) 154,29
    21.08 (25dpt) mamy ❤️😍

❄️❄️ Na zimowisku
  • Monikabe Nowa

Wysłany: 21 sierpnia 2017, 17:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuje ;) jeszcze nie miałam odczynienia z testami ale może spróbuje tylko czy można im wierzyć? W sensie jeśli pokazują owu to czy ona na pewno jest czy zdarzają się błędy? W tym temacie jestem zielona

Monikabe
  • juna Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2017, 19:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niestety jak to często dziewczyny piszą na forum: jedynym pewnikiem,że owulacji była jest ciąża...;) nie kupuj testów na allegro bo podobno często nic nie pokazują. Ja kupuję w rossmannie i są ok. Ile się staracie o drugie dziecko? Może warto zrobić podstawowe badania już teraz?

l22nmg7ydnf5539r.png

27.07 ET blastocysty
    beta 2.08 (6dpt) 13,59
    beta 5.08 (9dpt) 65,87
    beta 7.08 (11dpt) 154,29
    21.08 (25dpt) mamy ❤️😍

❄️❄️ Na zimowisku
  • Monikabe Nowa

Wysłany: 21 sierpnia 2017, 21:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W takim razie zakupie testy i spróbuje ;) to dopiero drugi cykl starań wiec staram się nie panikować u ginekologa byłam i w badaniu ogólnym i cytologi wszystko ok, krew mocz tez także póki co będziemy próbować ;) dziękuje bardzo za odpowiedz ;))

Monikabe
  • juna Autorytet

Wysłany: 22 sierpnia 2017, 08:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To życzę szybkiego zafasolkowania:)

l22nmg7ydnf5539r.png

27.07 ET blastocysty
    beta 2.08 (6dpt) 13,59
    beta 5.08 (9dpt) 65,87
    beta 7.08 (11dpt) 154,29
    21.08 (25dpt) mamy ❤️😍

❄️❄️ Na zimowisku
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Inseminacja (IUI) koszt i wskazania. Jaka jest skuteczność inseminacji?

Inseminacja domaciczna jest zabiegiem mającym na celu, ułatwienie zapłodnienia, poprzez skrócenie drogi, jaką mają do pokonania plemniki do komórki jajowej. Czy warto ją wykonać, jaki jest koszt i przy jakich schorzeniach odnotowuje się najlepsze rezultaty? Przeczytaj również jakie badania należy wykonać przed inseminacją i jak się do niej przygotować. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Cykl miesiączkowy a wygląd kobiety - wpływ na skórę i włosy

Cykl miesiączkowy i przemiany hormonalne, które w nim zachodzą mają wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Cykl miesiączkowy a wygląd - jak hormony mogą wpływać na Twoją skórę i włosy? W których fazach cyklu Twoja cera może być w lepszej kondycji, a kiedy mogą pojawiać się problemy? Hormony a trądzik - kiedy problemy z wypryskami mogą się nasilać? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Nowości i innowacyjne algorytmy sztucznej inteligencji wdrożone w aplikacji OvuFriend

Przeczytaj o nowościach, które właśnie wdrożyliśmy w aplikacji OvuFriend! Są to wyniki naszych ponad dwuletnich prac badawczo-rozwojowych, w które byli zaangażowani najlepsi eksperci medyczni i naukowcy od analizy danych i algorytmów sztucznej inteligencji w Polsce. Projekt otrzymał również wsparcie od Narodowego Centrum Badań i Rozwoju oraz Google for Startups. Co to oznacza dla użytkowniczek OvuFriend? Przeczytaj więcej. 

CZYTAJ WIĘCEJ