Słaba jakość komórek jajowych? To nie wyrok.

Poznaj autorski program poprawy jakości komórek dla pacjentek przed leczeniem in vitro, z niską rezerwą jajnikową i słabą odpowiedzią na stymulację hormonalną.
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Aplikacja - interpretacja cykli i wykresów Ciągle pozytywne testy owulacyjne - co jest grane
Odpowiedz

Ciągle pozytywne testy owulacyjne - co jest grane

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • Juliś Nowa

Wysłany: 11 sierpnia, 08:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejka mam mały problem z testami owulacyjnymi. Ostatni okres 17-21.07 zaczęłam robić testy od 11 dnia cyklu na pomnę, że mam dlugie cykle nieregularne ok. 32 dni. Pozytywny test wyszedl 4.08 w 19 dniu cyklu co by się zgadzało miesiąc temu pozytywny był ok 20 dnia cyklu. Staramy się regularnie co 2 dni czasem bywa że codziennie. Sprawdzam temperature po tej owulacji 4.08 nadal nie wzrosła robilam testy dalej i znowu 8.08 9.08 10.08 test wyszedl pozytywny, nie wiem co jest grane temperatura nadal nie wzrosła sluz mam już bialy bardziej gesty niż rozciagliwy a ból jajnika czułam bardziej 5 6 7.08. Czy któraś z was tak miała? Czy moze to oznaki wczesnej ciąży?

• Elgenda Autorytet

Wysłany: 22 sierpnia, 17:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Juliś wrote:
    Hejka mam mały problem z testami owulacyjnymi. Ostatni okres 17-21.07 zaczęłam robić testy od 11 dnia cyklu na pomnę, że mam dlugie cykle nieregularne ok. 32 dni. Pozytywny test wyszedl 4.08 w 19 dniu cyklu co by się zgadzało miesiąc temu pozytywny był ok 20 dnia cyklu. Staramy się regularnie co 2 dni czasem bywa że codziennie. Sprawdzam temperature po tej owulacji 4.08 nadal nie wzrosła robilam testy dalej i znowu 8.08 9.08 10.08 test wyszedl pozytywny, nie wiem co jest grane temperatura nadal nie wzrosła sluz mam już bialy bardziej gesty niż rozciagliwy a ból jajnika czułam bardziej 5 6 7.08. Czy któraś z was tak miała? Czy moze to oznaki wczesnej ciąży?

Czy masz może PCOS? Wtedy LH tak faluje, bo organizm przygotowuje się do owulacji, jeżeli do niej nie doszło, to może podejmować kolejną próbę. Drugą opcją są same testy LH (firma), moim zdaniem np. Facelle są bardzo czułe. Teraz jak mam Easy@home i apkę premom, to w końcu mi tak nie świrują te testy. Ale może to też kwestia suplementacji, która dobrze działa.

33👱‍♀️ 34👨‍🦱 + 🐶

Początek starań: maj 2026

Zdiagnozowane: PCOS androgenowe + niedoczynność tarczycy + IO, hiperprolaktynemia czynnościowa, hipercholesterolemia

Leki: Letrox 125, Dostinex 0.25 mg 1x tyg, Ezen 10

Wcześniej dodatkowo: Yasmin + Spironol 50

72 kg, 168 cm wzrostu

Czynnik męski w normie ✅️
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Znaczenie jakości męskiego nasienia

Jest wiele czynników, które wpływają na szanse na zajście w ciążę u pary, która marzy o rodzicielstwie. Jednak niewątpliwie wśród najważniejszych jest odpowiednia jakość komórki jajowej i plemników. Wyjaśniamy, dlaczego jakościowe komórki jajowe czasami nie gwarantują sukcesu. Jakie znaczenie odgrywa jakość męskiego nasienia? Jak wygląda diagnostyka i leczenie?

CZYTAJ WIĘCEJ

Najwygodniejsze sukienki ciążowe. Te modele sprawdzą się na co dzień i od święta

Wybierając ciążową garderobę, niewątpliwie jednym z najwygodniejszych i najbardziej komfortowych rozwiązań są sukienki ciążowe. Co więcej mogą one z powodzeniem zostać wykorzystane w okresie karmienia piersią. Na co zwrócić uwagę przy wyborze? Jaki krój wybrać? Przeczytaj nasze podpowiedzi!

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża pozamaciczna - czym jest i jakie są objawy ciąży pozamacicznej?

Ciąża pozamaciczna to poważny stan, w którym zarodek zagnieżdża się poza macicą, najczęściej w jajowodzie. Chociaż początkowo może przypominać prawidłową ciążę, kluczowymi sygnałami ostrzegawczymi są ból podbrzusza, krwawienie oraz nieprawidłowy przyrost hormonu HCG. Poznaj przyczyny tego zjawiska oraz metody diagnostyki i leczenia, które pozwalają chronić zdrowie i przyszłą płodność kobiety.

CZYTAJ WIĘCEJ