X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Aplikacja - interpretacja cykli i wykresów Co sądzicie na temat mojego wykresu?
Odpowiedz

Co sądzicie na temat mojego wykresu?

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 marca 2014, 21:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    vanessa wrote:
    Temp. dopiero podskoczy w kolejnych dniach. Obserwuj w który dzień śluz będzie najlepszej jakości aby była możliwość dokładnej interpretacji.
    W poradach pamiętnikowych (na niebieskim tle) w skrócie zamieściłam potrzebne info do interpretacji wykresu. Zerknij wbrew pozorom to bardzo proste :)
    https://ovufriend.pl/pamietnik/mialo-byc-tak-pieknie,446.html
    Bardzo dziękuje :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 marca 2014, 21:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asta wrote:
    Vraska Ania1704 ma puste kółeczka, bo jako godzinę pomiaru ma ustawioną godzinę 7:00. Na niebiesko wówczas zaznacza wszystkie temperatury z zakresu 6:30-7:30, pozostałe z automatu są białe.
    A czy to źle?? Mam coś przestawić??

• Asta Autorytet

Wysłany: 1 marca 2014, 22:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania1704 koło godziny pomiaru masz możliwość zaznaczyć "ustaw, jako godzinę domyślną". Zbyt dużo białych kółeczek może namieszać programowi w interpretacji, a i pozostałym użytkowniczkom łatwiej ocenić sytuacje, gdy wykres jest przejrzysty i nie trzeba się domyślać czy pomiar prawidłowo wykonany, ignorowany celowo, czy ignorowany z powodu zbyt wczesnego/późnego pomiaru.

Mój Aniołek (6tc) - 19.10.2012
    d92562f68b.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 marca 2014, 14:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asta wrote:
    Ania1704 ustaw sobie godzinę 6:00 (albo 6:30, jak wolisz) jako godzinę domyślną pomiaru, obraz będzie czytelniejszy. Ogólnie dla programu największe znaczenie mają niebieskie kropki.
    Dzięki- już to zrobiłam!

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 marca 2014, 07:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lukniecie teraz na mój? Wykasowałam te 2 wysokie temperatury, które zadziały się przez gorączkę, bo 1 z nich była aż 38,8 i psuła skalę wykresu - reszta wydawała się być w malutkich odstępach. Śluz wczoraj zniknął, dziś temp troszkę się podniosła :) Co myślicie? Pozdrawiam!

• vanessa Autorytet

Wysłany: 3 marca 2014, 11:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Standardowe pytanie: kiedy był szczyt śluzu?
    Jesteś w trakcie dni płodnych. Tyle na razie można powiedzieć...
    Kiedy się skończą to temp. pokarze...
    Polecam spróbować samemu zinterpretować żeby na przyszłość nie mieć wątpliwości :)

Vraska lubi tę wiadomość

7 lat walki o Ciebie Kruszynko...

201701271765.png

(*) Aniołek Madzia 7 tc luty 2020 - w moim sercu pozostaniesz na zawsze
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 marca 2014, 15:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szczyt śluzu był w sobotę 1 marca, czyli 20 dc.

• vanessa Autorytet

Wysłany: 3 marca 2014, 16:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vraska wrote:
    Lukniecie teraz na mój? Wykasowałam te 2 wysokie temperatury, które zadziały się przez gorączkę, bo 1 z nich była aż 38,8 i psuła skalę wykresu - reszta wydawała się być w malutkich odstępach. Śluz wczoraj zniknął, dziś temp troszkę się podniosła :) Co myślicie? Pozdrawiam!
    A co konkretnie chciałabyś wiedzieć? bo co myślę już w poprzednim poście napisałam :)

201701271765.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 marca 2014, 16:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    vanessa wrote:
    A co konkretnie chciałabyś wiedzieć? bo co myślę już w poprzednim poście napisałam :)
    No tak, odpowiedziałaś, dziękuję :) Szczyt miałam 20 dc, w sobotę.

• vanessa Autorytet

Wysłany: 3 marca 2014, 16:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vraska wrote:
    No tak, odpowiedziałaś, dziękuję :) Szczyt miałam 20 dc, w sobotę.
    Dodam tyle że jeżeli 24 dc temp. będzie miała wartość co najmniej 36.61 to w ten dzien wieczorem rozpocznie Ci się okres niepłodności po owulacyjnej a jeżeli nie będzie miała tej wartości to dni niepłodne rozpoczną się 25 dc jeżeli wtedy temp będzie miała co najmniej ok 36,45.

Vraska lubi tę wiadomość

201701271765.png

• ana90 Ekspertka

Wysłany: 3 marca 2014, 18:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czesc dziewczyny z mezem staramy sie o dzidziusia ponad 3 lata ale to nasz pierwszy cykl z mierzeniem tempki mozecie spojrzeć na moj wykres bo jeszcze sie ucze sie ucze ale dziwi mnie ten spadek wczoraj i dzis robilam tez badania hormonow wynik w notatkach jutro wizyta u endo

starania od lutego 2011
    6 lekarzy żadnej konkretnej diagnozy
    Czerwiec 2015 - naprotechnologia
    Grudzień 2015 - laparoskopia (PCO, endo, naprawa źle zbudowanej macicy)
    WALCZYMY !!
  • vanessa Autorytet

Wysłany: 3 marca 2014, 19:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ana90 wrote:
    Czesc dziewczyny z mezem staramy sie o dzidziusia ponad 3 lata ale to nasz pierwszy cykl z mierzeniem tempki mozecie spojrzeć na moj wykres bo jeszcze sie ucze sie ucze ale dziwi mnie ten spadek wczoraj i dzis robilam tez badania hormonow wynik w notatkach jutro wizyta u endo
    Po pierwsze trzeba badać śluz bo to tak samo ważne jak temp. i trzeba wiedzieć w który dzień ten śluz był najlepszej jakości.
    Po drugie temp. powinna byc wcześniej mierzona tak do 7-8 godz. maksymalnie po co najmniej 3 godz. snu zawsze w tym samym miejscu (tylko nie pod pachą! :) )
    Jednodniowy spadek nie wróży niczego złego.
    Jedynie co można stwierdzic to to że wykres na razie jest dwufazowy.
    I nie polecam ufać programowi OF bo bardzo lubi sie mylić :)

201701271765.png

• ana90 Ekspertka

Wysłany: 3 marca 2014, 20:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja niestety nie mam mozliwosci mierzenia temp w godz. 7-8 bo kilka razy w tygodniu chodze spac okolo 5 rano dlatego moja optymalna godz to 11 bo o tej wstaje sluz to dla mnie jeszcze czarna magia zreszta u nas glowny problem to nasienie chociaz teraz jestesmy po kuracji i przed badaniem a temp mierze zeby mniej wiecej wiedziec kiedy owulka:)

starania od lutego 2011
    6 lekarzy żadnej konkretnej diagnozy
    Czerwiec 2015 - naprotechnologia
    Grudzień 2015 - laparoskopia (PCO, endo, naprawa źle zbudowanej macicy)
    WALCZYMY !!
  • vanessa Autorytet

Wysłany: 3 marca 2014, 20:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ana90 wrote:
    Ja niestety nie mam mozliwosci mierzenia temp w godz. 7-8 bo kilka razy w tygodniu chodze spac okolo 5 rano dlatego moja optymalna godz to 11 bo o tej wstaje sluz to dla mnie jeszcze czarna magia zreszta u nas glowny problem to nasienie chociaz teraz jestesmy po kuracji i przed badaniem a temp mierze zeby mniej wiecej wiedziec kiedy owulka:)
    A to co innego :) jeżeli mierzysz o tej samej porze po 3 godz. snu to może być skoro taka praca. Myslałam że chodzisz późno spać i wstajesz o tych porach :)
    Myślę że w takim wypadku nie zaburzy wykresu zwłaszcza że prawidłowo wygląda :)

201701271765.png

• karolcia22 Znajoma

Wysłany: 4 marca 2014, 12:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co sadzicie o moim wykresie czy jest normalny czy sa juz oznaki cyklu nieowulacyjnego ?
    Pozdrawiam

• vanessa Autorytet

Wysłany: 4 marca 2014, 14:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    karolcia22 wrote:
    Co sadzicie o moim wykresie czy jest normalny czy sa juz oznaki cyklu nieowulacyjnego ?
    Pozdrawiam
    A ogólnie co chciałabyś wiedzieć? Jeżeli chodzi Ci o interpretację to potrzebny jest do tego szczyt śluzu. Ale na razie skoku tempki nie ma.

201701271765.png

• karolcia22 Znajoma

Wysłany: 4 marca 2014, 16:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sluzu zbytnio nie mialam zbyt duzo musialam go sobie wyciagac. Byl przezroczysty ciagnacy sie ale nie od kciuka do wzkazujacego tylko okolo 3 cm i bylo wodniste... tak sluz mialam w obrebie 4 dni w poprzednie byly mniej intensywne. Dzisiaj juz z rana od mierzenia temperatury czulam mokro w pochwie. Popoludniu wyplynelo duzo gestej bialej lekko ciagnacego sluzu nie byl juz przezroczyty tylko bialy co to oznacza ?

Wczesniejszy sluz gdy mierzylam na palcach byl przezroczysty ciagnacy sie i szybko wysychal czy powienien szybko wysychac w ciagu 15 sekund.

Tylko ze skoku temperatury nie ma a sluz intensywny byl.

• vanessa Autorytet

Wysłany: 4 marca 2014, 17:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    karolcia22 wrote:

Tylko ze skoku temperatury nie ma a sluz intensywny byl.
    Od szczytu sluzu tdo skoku temp może minąć około tygodnia i nie chodzi o śluz intensywny tylko jak najlepszej jakości.
    Zerknij do moich porad pamiętnikowych (na niebieskim tle) tam zamieściłam informacje na temat interpretacji wykresu i śluzu:

Zerknij sobie to znajdziesz odpowiedz na te pytania bo nie ma sensu żebym drugi raz to tutaj pisała ok? :)

201701271765.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 marca 2014, 21:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny ponownie proszę o pomoc w interpretacji mojego wykresu :-(

• Izaczek Ekspertka

Wysłany: 16 marca 2014, 10:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny mogę was prosić o interpretacje mojego wykresu, z góry dziękuję :)

Izaczek
1 2 3 4
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Prolaktyna a zajście w ciążę. Jak regulować poziom tego hormonu?

Prolaktyna to bardzo ważny hormon zarówno na etapie starań o dziecko, w ciąży, jak i po porodzie. Jakie są normy stężenia prolaktyny? Kiedy jej poziom może utrudniać zajście w ciążę i co robić w takiej sytuacji? 

CZYTAJ WIĘCEJ

O tym jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko - relacja ze spotkania Ovu dzieci!

Jeśli kiedykolwiek zastanawiałaś się co sprawia, że kobiety, matki są tak silne i wytrzymałe, to musisz to przeczytać! My znamy już odpowiedź – nasza moc leży w relacjach jakie potrafimy tworzyć z innymi kobietami. Wsparcie jakie sobie dajemy i energię do działania jaką sobie nawzajem przekazujemy jest wartością o której należy mówić głośno! Dowodem na to jest ta relacja z wyjątkowego zdarzenia – zlotu użytkowniczek OvuFriend i BellyBestFriend, wspaniałych kobiet, cudownych Mam! Przeczytaj, jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko  

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta w ciąży - 10 najważniejszych zasad dla ciężarnej

O zdrowym odżywaniu i diecie w ciąży zostało napisane i powiedziane wiele. Zbyt duża ilość informacji potrafi przytłoczyć każdego. Przestrzeganie wszystkich tych zasad wydaje się wręcz niemożliwe. Jak zatem odróżnić rzeczy ważne od tych mniej istotnych? Zapytaliśmy znaną dietetyczkę Sylwię Leszczyńską co jest naprawdę ważne w diecie kobiet w ciąży. Przeczytaj co robić, aby zapewnić zdrowie sobie i swojemu dziecku! 

CZYTAJ WIĘCEJ