X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Aplikacja - interpretacja cykli i wykresów Co się dzieje z OVU?
Odpowiedz

Co się dzieje z OVU?

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 stycznia 2016, 20:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wczoraj rano standardowo wprowadziłam swoją temperaturę, którą od kilki dni mam na tym samym poziomie tj. 36,6. Pokazało mi, że to 5 dzień po owulacji, włączył sie nawet detektor ciąży. Popołudniu loguję się na swoje konto, zaglądam na swój wykres, a tam zupełnie inny wykres, brak oznaczonej owulacji, skoki temperatur, inne godziny wprowadzanych danych, no CAŁKOWICIE jakby nie moje konto. Zgłosiłam już to do pomocy, ale zastanawiam się czy jeszcze któraś z Was ma taki przypadek?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 stycznia 2016, 20:22

• Asia_08 Autorytet

Wysłany: 1 stycznia 2016, 20:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wpisałaś sluz rozciągliwy=plodny i ovufriend zwariowal ;)
    mozesz sprobowac zmienic sluz i powinna pojawic sie linia owulacyjna ;)

uwo93e3kacedpezy.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 stycznia 2016, 20:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale tam też są inne temperatury niż te co ja wprowadzam :(

• Asia_08 Autorytet

Wysłany: 1 stycznia 2016, 20:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    to chyba jakiś problem techniczny..

uwo93e3kacedpezy.png
  • ana909 Ekspertka

Wysłany: 1 stycznia 2016, 21:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moje ovu działa ok, więc to pewnie tylko Ciebie dotyczy

Kocham Cię córeczko ❤
    Alicja 3820g i 54cm ur. 28.09.2016 r ❤❤❤
  • marmi Autorytet

Wysłany: 7 lutego 2016, 20:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Podbijam temat, bo chyba ovu troszkę szaleje. Wyznaczył mi ovu na 20 dc, potem na 25, a jakieś dwa dni temu przesunął ponownie na 20, co jest bez sensu, bo owu wyznaczyło na 10 dni wstecz i wedle tego, już dawno powinnam dostać @.
    Inny program z którego korzystam zaznaczył owu na 29 dc, opierając się o metody Rotzera, Billingsa i termiczną i ku temu wynikowi się osobiście skłaniam.
    Czy owu jeszcze się przestawi, albo czy ja mogę go jakoś przestawić?

oar8vfxm9pilbm4k.png
  • ana909 Ekspertka

Wysłany: 8 lutego 2016, 08:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marmi twoje temperatury są bardzo chwiejne, a ovu to TYLKO system. Ja bym w ogóle miała wątpliwości czy miałaś owulacje. Ja 4 miesiące temu nie miałam, udowodnione przez monitoring, Ale temperatura trochę urosła na 14 dni przed @ (oczywiście z ok. 10 dniowym spóźnieniem) i of wyznaczył że owulacja była. Co było kompletna bzdura. Pamiętaj że to tylko system opierający się nad pewnej metodzie Kriss nie przewiduje często zmian jakie mają miejsce i wpływ na żywy organizm.

Kocham Cię córeczko ❤
    Alicja 3820g i 54cm ur. 28.09.2016 r ❤❤❤
  • Sniezynka1991 Debiutantka

Wysłany: 8 lutego 2016, 13:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny jeszcze raz proszę o pomoc w interpretacji wykresu i temperatury.. więc u mnie jest to tak.. cykle 30-31 dniowe..

1dc - @ i temp. 36,48
    2dc - @ 36,46
    3dc- @ 36,49
    4dc -@ 36,49
    5dc - @ 36,51
    6dc - ostatki @ 36,61
    7dc - 36,63
    8dc - 36,63
    9dc- 36,35 (owulka)
    10dc - 36,72
    11dc - 36,65
    12dc - 36,67
    13dc- 36,80
    14dc-36,67
    15dc - 36,70
    16dc-36,99
    17dc-36,93
    18dc -36,63
    19dc - 36,67
    20dc - 36,81
    21dc - 36,80
    22dc - skąpe krwawienie (dziwne że tak wcześnie @, dziwne że bezbolesna, inna niż zawsze) 36,72
    23dc - końcowka krwawienia 36,64 (dziwne ze koniec skoro zawsze krwawilam intensywnie, ze skrzepami, boleśnie i długo okolo 5-6dni)
    24dc - brazowe plamienie 36,48 ( test ciązowy negatywny)
    25dc- 36,71
    26dc- 36,72
    27dc - 36,88
    28dc - 36,43
    29dc - 37,09

i teraz moje pytanie brzmi czy jest szansa na ciaze mimo tego skapego dwudniowego krwawienia biorac ten cykl za ciągłość nie liczac krwawienia jako @ ktora powinna przyjsc dopiero dziś lub jutro?

a drugie pytanie jesli liczac to skape wczesne krwawienie jako @ to z opisu temp dzis mam owulke ze nagle tak podskoczyla wysoko po spadku tempki?

1dc-skąpe krwawienie (dziwne że tak wcześnie @, dziwne że bezbolesna, inna niż zawsze) 36,72
    2dc - końcowka krwawienia 36,64 (dziwne ze koniec skoro zawsze krwawilam intensywnie, ze skrzepami, boleśnie i długo okolo 5-6dni)
    3dc - brazowe plamienie 36,48 ( test ciązowy negatywny)
    4dc- 36,71
    5dc- 36,72
    6dc - 36,88
    7dc - 36,43
    8dc - 37,09

" Przegrywają Ci, którzy nawet nie próbowali walczyć "
  • marmi Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2016, 13:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ana, dziękuję :)
    Podpietam się również innym programem, tamten z kolei wyznaczył owu na 3.02, według dziewczyn na forum najbardziej prawdopodobny jest dzień 1.02. Okaże się, po przyjściu @ i ewentualnie odjęciu długości fazy lutealnej. Of juz na pewno jest w błędzie, bo @ powinna być kilka dni temu ;)

Oczywiście zakładam też, że cykl może być bezowulacyjny, chociaż obecne temperatury utrzymują się w moim przedziale wysokich, czyli 36,3-36,5

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 lutego 2016, 13:00

oar8vfxm9pilbm4k.png
  • marmi Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2016, 13:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Śnieżynka, zrób test, jeśli to dziwne krwawienie było srodcykliczne, to test powinien ewentualną ciążę już potwierdzic.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 lutego 2016, 13:03

oar8vfxm9pilbm4k.png
  • Niki_124 Koleżanka

Wysłany: 12 lutego 2016, 13:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No właśnie OVU to tylko program ale czy on może aż tak się pogubić? Mi w tym cyklu tak szaleje że już 3 raz zmienia datę owulacji i z 4 datę @.. ma do interpretacji ok 10 cykli.. nie powinien brać ich też pod uwagę? Ja wiem że u mnie mogło się teraz dużo pozmieniać bo od października nie miałam normalnego cyklu (w sensie tego 30-34 dniowego z normalną miesiączką) ale teraz pokazuje mi sądzę że kompletną głupotę.. nie mogę nagle przecież z 30-34 dniowych cykli mieć nagle teraz 61 dniowy... najdłuższy i jedyny jeśli chodzi o długość był 52 dniowy w październiku z czego właśnie po nim nie mogę dojść do siebie.. to przez moje zaniedbanie i mierzenie temperatury od 23dc?

• marmi Autorytet

Wysłany: 13 lutego 2016, 16:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niki, z powodu braku danych o śluzie, ciężko stwierdzić, kiedy owulacja była i czy była. Jeśli temperatura się utrzyma, to obstawiam, że była tak jak ją wyznaczył program, albo 2 dni wcześniej, w tym największym dołku.

Co do długości prognozowanego cyklu - jak wejdziesz w ustawienia (na górze ekranu po prawej stronie), następnie w zakładkę cykle, możesz odznaczyć te cykle niestandardowe, które zdecydowanie są dla Ciebie nietypowe, żeby nie mieszały Ci w prognozach. Mój obecny też miał być 70 dniowy, a owulacja miała być około 60 dnia cyklu ;)

Powodzenia :)

oar8vfxm9pilbm4k.png
  • bonusowa Debiutantka

Wysłany: 20 lutego 2016, 09:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To ja mam też pytanko : do obserwacji cykli powróciłam w styczniu, wtedy też założyłam tu konto. Nie wprowadzałam danych poprzednich cykli bo wraz z telefonem je straciłam.
    Zarówno w styczniowym jak i bieżącym wykresie OF pokazuje owu linią przerywaną. .. według detektor płodności tylko temperatura wskazuje na owulację. OK, statystyka na pewno nie, bo wpisałam długość cyklu na 33 dni, a teraz dziwnie już drugi cykl z rzędu zapowiada się na poniżej 30 dni. Ale czemu OF nie bierze pod uwagę śluzu??? W detektorze przy rubryce "śluz" jest brak danych a zaznaczam go codziennie bardzo skrupulatnie.
    Poza tym, dlaczego w FAQ napisane jest, że występowanie śluzu płodnego po skoku zmniejsza wiarygodność wystąpienia owu wdg temperatury? Od kiedy u każdej kobiety śluz płodny występuje tylko do dnia owulacji??? Szyjki niestety nie badam, bo nie mam doświadczenia

c6e4db55f4418f0d1776eb6b732b40a2.png
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Krew miesiączkowa - kolor krwi podczas okresu

Czy to normalne, że krew miesiączkowa zmienia swój kolor i konsystencję? Czy brązowy kolor krwi podczas okres powinien Cię niepokoić, czy jest to zjawisko naturalne? Kiedy krwawienie miesiączkowe wymaga konsultacji z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Owulacja – kiedy owulacja zwiększy szanse na zajście w ciążę

Kiedy owulacja? Większość kobiet wie, że owulacja to czas, w którym możliwe jest zajście w ciążę. Ale kiedy dokładnie ona występuje, jakie są objawy owulacji, jak ją rozpoznać lub co może na nią wpływać nie dla wszystkich jest oczywiste. Kilka faktów na ten temat oraz parę prostych instrukcji jak obserwować swoje ciało pomoże Ci wielokrotnie zwiększyć szanse na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ

"Nie mogę zajść w drugą ciążę" - czym jest niepłodność wtórna?

Gdy wspomnienia z porodu zaczną blednąć, a pierworodny synek lub córeczka wyrosną z etapu pieluch i kaszek, pojawienie się myśli o dalszym powiększeniu rodziny najprawdopodobniej będzie tylko kwestią czasu. Niestety, nie każdej kobiecie udaje się zajść w ciążę po raz drugi. Dlaczego tak się dzieje? Czym jest niepłodność wtórna i jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ