X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Aplikacja - interpretacja cykli i wykresów Czy mogłam zajść w ciąże??
Odpowiedz

Czy mogłam zajść w ciąże??

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • Malina2017 Debiutantka

Wysłany: 30 grudnia 2024, 23:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam, potrzebuje pilnej rady.
    Mam cykle około 31 dniowe, moja miesiączka trwa niemal zawsze 5 dni, 6 dnia cyklu kochałam się z chłopakiem, gumka pękła w momencie dojścia, ale jesteśmy niemal pewni, że zdążył wyjąc bo wszystko poleciało na mnie. Według aplikacji owulacje miałam mieć 17 dnia cyklu. Panicznie boje się zajść w ciąże wiec Oczywscie od samego początku zaczęłam wyszukiwać w sobie pełno objawów jeszcze przed planową owulacja. Nigdy przedtem nie mieliśmy takie sytuacji. 16 dnia cyklu zaczely kłuć mnie jajniki, od tamtej pory tu mnie brzuch pobolewa tu coś ciągnie, nie umiem stwierdzić czy sama sobie tego nie ubzdurałam. Wyczytałam gdzieś, że szyjka macicy jest wysoko zamknięta i twarda, zaczęłam ją sprawdzać ale nigdy przedtem tego nie robiłam i nie umiem nawet tego porównać. Wiem tylko, że uplawow na bieliźnie brak ale w środku mokro, a szyjka raz twarda raz miękka raz wysoko raz nisko, No nie umiem ustalić, ale na pewno nie zamknięta (dodam, że aktualnie mam 23 dzień cyklu) temperaturę badam to w ciągu dnia bardzo się zmienia, z rana około 36,3 w godzinach około 18, 37.
    Wiem ze na test za wczensie a nie mam możliwości pójścia na betę.
    Prosze czy możecie doradzić czy myślicie ze mogło dojść do zapłodnienia czy te wszystkie objawy to wymysł mojej paniki ?

• Malina2017 Debiutantka

Wysłany: 30 grudnia 2024, 23:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dodam, że potem nie doszło do żadnego zbliżenia z możliwością zajścia w ciąże

• a_aandzela Przyjaciółka

Wysłany: 1 stycznia, 20:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeśli czułaś ból jajników w 16dc a owulację masz zazwyczaj w 17 - to może świadczyć właśnie o owulacji. Co do zajścia w ewentualną ciążę - nikt Ci nie da tutaj pewności w jedną i drugą stronę. Pozostało czekać do terminu miesiączki. Umyśl człowieka natomiast bardzo różne płata figle ,więc nie panikuj ;) a jeśli tak bardzo się boisz zajść w ciążę to może weź pod uwagę jakieś inne metody antykoncepcji. Mam nadzieje ,ze sytuacja jednakże rozwiąże się po Twojej myśli ;)

👩‍⚖️30 lat
    🍀starania o pierwszego malucha od 07.2024
    🧪morfologia ✅
    TSH 1.3, FSH 6.98, LH 5.9, prog, estradiol, SHBG✅
    AMH 0.81❌
    suplementacja Wit D, kwas foliowy,jod,olej z wiesiołka ,B3
    🧔‍♂️33 lata
    suplementacja omega,Wit D
    ➡️luty - badania nasienia,
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Witaminy na męską płodność - które najważniejsze?

Powszechnie wiadomo, że witaminy są niezbędne dla prawidłowego funkcjonowania organizmu człowieka. Jaką jednak rolę odgrywają witaminy na męską płodność? Po jakie produkty sięgać, by dostarczać witamin, które mogą poprawić jakość nasienia i zwiększyć szanse na zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Brak ochoty na seks... - najczęstsze przyczyny niskiego libido u kobiet

Czym jest libido i jakie czynniki mają największy wpływ na popęd seksualny? Co robić, kiedy brak ochoty na seks? Przeczytaj o najczęstszych przyczynach niskiego libido u kobiet oraz dowiedz się, jak możesz poradzić sobie z tym problemem. 

CZYTAJ WIĘCEJ

5 rzeczy, które wesprą Twoje starania o dziecko!

Rozpoczynacie starania o dziecko. Wykonujesz kolejne testy ciążowe i… nic. Zastanawiasz się, dlaczego to tyle trwa, skoro „wszyscy” wokół informują o tym, że spodziewają się dziecka. Tak naprawdę wiele starań kończy się sukcesem dopiero po pewnym czasie, a niepłodność dotyczy już blisko 15-20% par. Sprawdź, co możesz zrobić, aby zwiększyć swoje szanse na szczęśliwe poczęcie.

CZYTAJ WIĘCEJ