X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Aplikacja - interpretacja cykli i wykresów Czy możliwa Owulacja 30 dc, gdzie wtedy powinnam już dostać okres
Odpowiedz

Czy możliwa Owulacja 30 dc, gdzie wtedy powinnam już dostać okres

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • Onaa97 Debiutantka

Wysłany: 12 stycznia, 08:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej piszę bo może któraś z was też tak miała, a mianowicie :
    Praktycznie od początku cyklu robię testy owu dzień w dzień i mierzę temperaturę i testy cały czas negatywne aż do 30 dnia cyklu w którym wyszły pozytywne testy owu i przy tym bardzo dużo rozciągliwego śluzu jakby faktycznie była ta owu. Jeśli chodzi o temperaturę to od początku niska i nie było przez cały cykl jakiegoś skoku ani nie przekroczyła 36,6. Nie wiem czy możliwe żeby aż tak mi się owulacja przesunęła czy wyszła pozytywna bo planowo za 2 dni mam mieć okres ( cykl mam z reguły 32 dni) czy faktycznie aż tak się przesunęła i okres dopiero pojawi się za 12-14dni. Miała któraś tak? Co o tym myślicie

Wysyłam link do mojego wykresu dodatkowo
    927cf89eefcc52b3e5455e35554fcf59.png

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 stycznia, 08:47

• Erdene Autorytet

Wysłany: 13 stycznia, 09:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, ogólnie owulacja jest możliwa w 30 dc. Ja w obecnym cyklu miałam ok. 27 dc, potwierdzona ciążą... Z tym, że ja mam niezbyt regularne cykle, a w poprzednim miałam cb, co dodało cegiełkę do rozregulowania hormonów.
    Twoje temperatury zastanawiają, ale myślę, że za parę dni się wyklaruje, czy faktycznie owulacja mogła mieć miesjce czy nie.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 stycznia, 09:15

age.png
  • Srusik Znajoma

Wysłany: 15 stycznia, 09:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Onaa97 wrote:
    Hej piszę bo może któraś z was też tak miała, a mianowicie :
    Praktycznie od początku cyklu robię testy owu dzień w dzień i mierzę temperaturę i testy cały czas negatywne aż do 30 dnia cyklu w którym wyszły pozytywne testy owu i przy tym bardzo dużo rozciągliwego śluzu jakby faktycznie była ta owu. Jeśli chodzi o temperaturę to od początku niska i nie było przez cały cykl jakiegoś skoku ani nie przekroczyła 36,6. Nie wiem czy możliwe żeby aż tak mi się owulacja przesunęła czy wyszła pozytywna bo planowo za 2 dni mam mieć okres ( cykl mam z reguły 32 dni) czy faktycznie aż tak się przesunęła i okres dopiero pojawi się za 12-14dni. Miała któraś tak? Co o tym myślicie

Wysyłam link do mojego wykresu dodatkowo
    927cf89eefcc52b3e5455e35554fcf59.png
    Dla mnie to wygląda, jakby niestety owulacji nie było. Warto spróbować monitoringu, zobaczysz na jakim etapie jest Twoje endometrium i czy do ewentualnej owu w ogóle się zbiera. Pamiętaj, że w jednym cyklu może być kilka podejść do owulacji, zapewne tak się właśnie dzieje, jeśli widzisz potencjalne objawy. U mnie w tym cyklu były 2 podejścia.

• Martinasek Znajoma

Wysłany: 29 maja, 15:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oczywiście, że jest to możliwe.
    Miewałam 2/3 cykle w roku gdzie owulacja przesuwała się na planowany dzień miesiączki i było to potwierdzone przez ginekologa na monitoringu.
    Aktualnie już tak nie mam, ponieważ dużo działam nad dietą i aktywnością fizyczną.

starania od 01.2023

24.04.2024 beta 99,93, progesteron 61,5 ng/ml
    26.04.2024 beta 214,38
    06.05.2024 poronienie samoistne

pod opieka dietetyka klinicznego od 01.2024
    04.2025 histeroskopia, wycięcie 2 polipów endometrialnych
    04.2025 zapalenie endometrium
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

O tym jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko - relacja ze spotkania Ovu dzieci!

Jeśli kiedykolwiek zastanawiałaś się co sprawia, że kobiety, matki są tak silne i wytrzymałe, to musisz to przeczytać! My znamy już odpowiedź – nasza moc leży w relacjach jakie potrafimy tworzyć z innymi kobietami. Wsparcie jakie sobie dajemy i energię do działania jaką sobie nawzajem przekazujemy jest wartością o której należy mówić głośno! Dowodem na to jest ta relacja z wyjątkowego zdarzenia – zlotu użytkowniczek OvuFriend i BellyBestFriend, wspaniałych kobiet, cudownych Mam! Przeczytaj, jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko  

CZYTAJ WIĘCEJ

Znaczenie jakości męskiego nasienia

Jest wiele czynników, które wpływają na szanse na zajście w ciążę u pary, która marzy o rodzicielstwie. Jednak niewątpliwie wśród najważniejszych jest odpowiednia jakość komórki jajowej i plemników. Wyjaśniamy, dlaczego jakościowe komórki jajowe czasami nie gwarantują sukcesu. Jakie znaczenie odgrywa jakość męskiego nasienia? Jak wygląda diagnostyka i leczenie?

CZYTAJ WIĘCEJ

4 Problemy z zajściem w ciążę, które możesz wykryć z pomocą aplikacji OvuFriend!

Kalendarz owulacji kojarzy Ci się tylko z wyznaczaniem dni płodnych i terminu owulacji? Jego możliwości są dużo większe! Aplikacja może być pomocna w wykrywaniu problemów związanych z płodnością na bardzo wczesnym etapie. O jakich problemach mowa? Co możesz wykryć z pomocą kalendarza? Kliknij i przeczytaj!   

CZYTAJ WIĘCEJ