X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Aplikacja - interpretacja cykli i wykresów Czy możliwa Owulacja 30 dc, gdzie wtedy powinnam już dostać okres
Odpowiedz

Czy możliwa Owulacja 30 dc, gdzie wtedy powinnam już dostać okres

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • Onaa97 Debiutantka

Wysłany: 12 stycznia, 08:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej piszę bo może któraś z was też tak miała, a mianowicie :
    Praktycznie od początku cyklu robię testy owu dzień w dzień i mierzę temperaturę i testy cały czas negatywne aż do 30 dnia cyklu w którym wyszły pozytywne testy owu i przy tym bardzo dużo rozciągliwego śluzu jakby faktycznie była ta owu. Jeśli chodzi o temperaturę to od początku niska i nie było przez cały cykl jakiegoś skoku ani nie przekroczyła 36,6. Nie wiem czy możliwe żeby aż tak mi się owulacja przesunęła czy wyszła pozytywna bo planowo za 2 dni mam mieć okres ( cykl mam z reguły 32 dni) czy faktycznie aż tak się przesunęła i okres dopiero pojawi się za 12-14dni. Miała któraś tak? Co o tym myślicie

Wysyłam link do mojego wykresu dodatkowo
    927cf89eefcc52b3e5455e35554fcf59.png

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 stycznia, 08:47

• Erdene Autorytet

Wysłany: 13 stycznia, 09:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, ogólnie owulacja jest możliwa w 30 dc. Ja w obecnym cyklu miałam ok. 27 dc, potwierdzona ciążą... Z tym, że ja mam niezbyt regularne cykle, a w poprzednim miałam cb, co dodało cegiełkę do rozregulowania hormonów.
    Twoje temperatury zastanawiają, ale myślę, że za parę dni się wyklaruje, czy faktycznie owulacja mogła mieć miesjce czy nie.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 stycznia, 09:15

preg.png
  • Srusik Debiutantka

Wysłany: 15 stycznia, 09:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Onaa97 wrote:
    Hej piszę bo może któraś z was też tak miała, a mianowicie :
    Praktycznie od początku cyklu robię testy owu dzień w dzień i mierzę temperaturę i testy cały czas negatywne aż do 30 dnia cyklu w którym wyszły pozytywne testy owu i przy tym bardzo dużo rozciągliwego śluzu jakby faktycznie była ta owu. Jeśli chodzi o temperaturę to od początku niska i nie było przez cały cykl jakiegoś skoku ani nie przekroczyła 36,6. Nie wiem czy możliwe żeby aż tak mi się owulacja przesunęła czy wyszła pozytywna bo planowo za 2 dni mam mieć okres ( cykl mam z reguły 32 dni) czy faktycznie aż tak się przesunęła i okres dopiero pojawi się za 12-14dni. Miała któraś tak? Co o tym myślicie

Wysyłam link do mojego wykresu dodatkowo
    927cf89eefcc52b3e5455e35554fcf59.png
    Dla mnie to wygląda, jakby niestety owulacji nie było. Warto spróbować monitoringu, zobaczysz na jakim etapie jest Twoje endometrium i czy do ewentualnej owu w ogóle się zbiera. Pamiętaj, że w jednym cyklu może być kilka podejść do owulacji, zapewne tak się właśnie dzieje, jeśli widzisz potencjalne objawy. U mnie w tym cyklu były 2 podejścia.

Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

14 najczęstszych pytań o Zespół Policystycznych Jajników (PCOS)

Na PCOS, czyli Zespół Policystycznych Jajników może cierpieć nawet 10-15% kobiet w wieku rozrodczym. Czy PCOS jest groźną chorobą? Jakie są najczęstsze przyczny PCOS? Czy Zespół Policystycznych Jajników jest uleczalny? Poznaj odpowiedzi na 14 najczęstszych pytań o PCOS.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Zespół Policystycznych Jajników (PCOS) – dieta dla płodności

Zespół policystycznych jajników (PCOS, Policystyczne Jajniki) to jedno z najczęściej występujących zaburzeń endokrynologicznych u kobiet. Dotyczy 5-10% kobiet w wieku rozrodczym i jest najczęstszą przyczyną zaburzeń owulacji i problemów z zajściem w ciążę. Przeczytaj jakie są objawy PCOS, jak wpływa ono na starania o dziecko oraz w jaki sposób możesz pomóc sobie dietą.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Brak ochoty na seks... - najczęstsze przyczyny niskiego libido u kobiet

Czym jest libido i jakie czynniki mają największy wpływ na popęd seksualny? Co robić, kiedy brak ochoty na seks? Przeczytaj o najczęstszych przyczynach niskiego libido u kobiet oraz dowiedz się, jak możesz poradzić sobie z tym problemem. 

CZYTAJ WIĘCEJ