X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Aplikacja - interpretacja cykli i wykresów czy owu dobrze wyznaczył mi owulację? proszę o pomoc...
Odpowiedz

czy owu dobrze wyznaczył mi owulację? proszę o pomoc...

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • kurka Przyjaciółka

Wysłany: 12 kwietnia 2014, 15:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, czy możecie mi pomóc zinterpretować mój wykres? Mi się wydaje, że program powinien mi zaznaczyć 14 dc, a zaznaczył 18dc? Czy dobrze?

6d931d02bbe8196bb92d12ee3d3b133d.png

Dawidek czeka na rodzeństwo...
  • zai2014 Autorytet

Wysłany: 12 kwietnia 2014, 15:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hmm ciężko powiedzieć, rzeczywiście ten 14 dzień wyglądał obiecująco.

Ja tez sie zastanawiam czy OF dobrze mi wyznaczył owu, czy czasem czegoś wcześniej nie ominął.

Bliźniaki są z nami :*
  • kurka Przyjaciółka

Wysłany: 12 kwietnia 2014, 15:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dodam, że od 15-18dc brałam paracetamol ( apap hot ) mógł mi obniżyć temp..?

• inka84 Autorytet

Wysłany: 12 kwietnia 2014, 15:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Apap nie obnizyl temperatury. Jesli szczyt sluzu byl w 17 dc to obstawiam, ze dobrze wyznaczyl owulacje.

ganndqk39u0k0xj0.png

dxgi2rintqxgfhf2.png
  • kurka Przyjaciółka

Wysłany: 13 kwietnia 2014, 16:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nikt już nic nie napisze? Kurde, jak bym zmierzyła temp 17dc to wykres byłby bardziej czytelny..no cóż, trudno..

• inka84 Autorytet

Wysłany: 13 kwietnia 2014, 17:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nic by to nie zmienilo, bo trzeba brak pod uwage szczyt sluzu. Owulacje mozna stwierdzic na podstawie wzrostu temperatury, ale po dniu szczytu, wiec tempka z 17 dc niewiele by zmienila :-) Masz czytelny wykres, nie ma co sie doszukiwac :-)

ganndqk39u0k0xj0.png

dxgi2rintqxgfhf2.png
  • kurka Przyjaciółka

Wysłany: 13 kwietnia 2014, 20:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziękuję za odpowiedź :-)

• kurka Przyjaciółka

Wysłany: 14 kwietnia 2014, 16:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam jeszcze jedno pytanie...na stronce „INER” znalazłam : "Owulacja najczęściej ma miejsce w dniu ostatniej niższej temperatury lub w pierwszym dniu wyższej" u mnie wtedy od 5 dni nie było już płodnego śluzu ( patrząc na sytuacje, gdy temp wyznaczył mi program czyli 18dc?) Jeżeli natomiast spojrzeć na to z innej strony, tzn że owu była 14dc, to wtedy miało by to u mnie sens....

Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Brak ochoty na seks... - najczęstsze przyczyny niskiego libido u kobiet

Czym jest libido i jakie czynniki mają największy wpływ na popęd seksualny? Co robić, kiedy brak ochoty na seks? Przeczytaj o najczęstszych przyczynach niskiego libido u kobiet oraz dowiedz się, jak możesz poradzić sobie z tym problemem. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak przygotować się do ciąży i czy na pewno warto?

Czy zastanawiałaś się nad tym czy powinnaś jakoś szczególnie przygotować się do ciąży? Może odwiedzić lekarza, zmienić dietę lub styl życia? Tylko po co…tyle kobiet tego nie robi i zachodzi w ciążę?! Jednak eksperci są zgodni - kobiety, które świadomie planują swoją ciążę i przygotowują się do niej, w większości przypadków łatwiej w nią zachodzą i ich ciąża jest zdrowsza i częściej przebiega prawidłowo. Przeczytaj zatem co możesz zrobić, żeby bardziej świadomie i szczęśliwie wejść w macierzyństwo. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Kluczowe składniki dla przyszłej Mamy, czyli co warto suplementować w ciąży

Ciąża to odmienny i wyjątkowy stan, który jest jednocześnie dużym wyzwaniem dla organizmu kobiety. To czas, kiedy zmienia się zapotrzebowanie na składniki odżywcze. Które z nich są szczególnie istotne dla przyszłej mamy i dla rozwijającego się dziecka? Co warto suplementować w ciąży, aby zadbać o zdrowie i rozwój maluszka? 

CZYTAJ WIĘCEJ