WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Czasami życie pisze różne scenariusze.
Sprawdź jak zabezpieczyć płodność - swoją i partnera!
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Aplikacja - interpretacja cykli i wykresów Czy owu nie powinna byc wyznaczona dzien później?
Odpowiedz

Czy owu nie powinna byc wyznaczona dzien później?

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • natitalka Nowa

Wysłany: 27 stycznia 2015, 09:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To moj pierwszy wykres jaki prowadze i po wszystkim co przeczytałam na ten temat byłam pewna ze owulacja miala miejsce w 14dc (tego dnia rano miałam intensywne bole w dole brzucha przez kilka minut) plus skok temp, szyjka...wszystkoo mi wskazuje na 14dc ale moze cos przeoczyłam? Bede wdzieczna za odpowiedzi :) 21b86306048c580305bb8ad406463950.png

Synuś urodzony 05.11.2013
    Teraz czas na kolejne :)
  • Mama Kasia Koleżanka

Wysłany: 27 stycznia 2015, 17:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Myśle, ze wyznaczyło na 13 bo wpisałeś, ze test owulacyjny jest +

Mama Kasia
  • Limfa89 Koleżanka

Wysłany: 27 stycznia 2015, 18:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moim zdaniem owulacja miała miejsce 14dc. To jest ostatni dzień niskich temperatur. Ponadto wtedy miałaś otwartą szyjkę macicy, a co do testów owulacyjnych to one sugerują, że za 24-36 godzin wystąpi owulacja....

• Kaszka Przyjaciółka

Wysłany: 27 stycznia 2015, 20:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Owulacja w npr zawsze (nawet przez ovu) jest wyznaczana dość umownie, tzn jedyną metodą potwierdzającą dzień wystąpienia owulacji jest monitoring u lekarza :) metoda termiczna określa raczej kiedy masz dni płodne a nie kiedy dokładnie wystąpiła owulacja.Mogło to być dzień przed skokiem temperatury, 2 dni przed skokiem albo w jego dniu lub nawet dzień później :)
    Myśle, że nie ma się co stresować dniem w jedną lub drugą stronę :)

ckaiflw1xmxjuufc.png
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Pierwsze objawy ciąży - po czym poznać, że możesz być w ciąży

Starając się zajść w ciążę, często nie potrafimy przestać interpretować każdego, nawet najmniejszego ukłucia w jajniku i nie traktować go jako potencjalnego objawu ciąży. Które z objawów mogą faktycznie coś znaczyć i z czym możemy je pomylić? Które z objawów ciążowych na wczesnym etapie ciąży są po prostu rzadko spotykane? Zapoznaj się z listą pierwszych objawów ciążowych!

CZYTAJ WIĘCEJ

10 najczęstszych obaw kobiet w ciąży, czyli czego boją się kobiety w ciąży

Lęk i różnego rodzaju obawy to naturalny towarzysz kobiety w ciąży. Czego boi się większość kobiet oczekujących dziecka? Bólu porodowego, urodzenia chorego dziecka, utraty atrakcyjności czy może zrujnowania życia seksualnego po porodzie? Czego obawiasz się Ty? Przeczytaj czy zasadne jest zamartwianie się i jak sobie radzić, aby nasze obawy nie sprawdziły się.

CZYTAJ WIĘCEJ

Comiesięczne rozczarowanie... Jak radzić sobie z emocjami, gdy kolejny raz pojawia się jedna kreska?

Dla wielu par każdy kolejny miesiąc bez ciąży jest jak utracona szansa. Trudne emocje kłębią się w pierwszych dniach cyklu. Najczęściej jest to żal, smutek, bezsilność, rozczarowanie... Dlaczego kolejny miesiąc się nie udało? Jak sobie radzić z tymi trudnymi emocjami? Podpowiada Psycholog Niepłodności - Anna Wietrzykowska.

CZYTAJ WIĘCEJ