Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Tylko do 30 listopada   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Aplikacja - interpretacja cykli i wykresów Długi brak miesiaczki
Odpowiedz

Długi brak miesiaczki

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 grudnia 2020, 20:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny mam nie regularny cykl bardzo często ale teraz to już 21 dni się spóźnia robiłam test pokazuje 1 kreskę więc raczej nie to biorę tabletki euthyrox 25 czy to może mieć powód pomocy bo nie wiem co robić 😞

• Edkaa Przyjaciółka

Wysłany: 29 grudnia 2020, 01:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Euthyrox sam w sobie nie wydłuża cyklu, a wręcz przeciwnie, obniża tsh i może się wręcz przyczynić do wyregulowania jeśli wcześniej były problemy. Z jakiego powodu bierzesz euthyrox ? Problemy z tarczyca często są powiązane z wysokim poziomem prolaktyny, co z kolei blokuje owulacje i wydłuża cykle (u osób z bardzo wysoka prolaktyna cykle 50+ dni nie są rzadkością). Musisz udać się do ginekologa który na pewno zleci badania hormonalne. Nie stresuj się, jeśli nic nie boli, nie plamisz itd to pewnie sprawka hormonów a te łatwo wyregulować :)

• judysia86 Przyjaciółka

Wysłany: 30 grudnia 2020, 10:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nowa653 wrote:
    Hej dziewczyny mam nie regularny cykl bardzo często ale teraz to już 21 dni się spóźnia robiłam test pokazuje 1 kreskę więc raczej nie to biorę tabletki euthyrox 25 czy to może mieć powód pomocy bo nie wiem co robić 😞

ja biore euthyrox na obniżenie tsh i nie mam problemów z regularnoscia cyklu

"Tam gdzie nie ma dzieci, brakuje nieba" ❤️
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 grudnia 2020, 22:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Biorę euthyrox od początku grudnia ponieważ lekarz wykrył hashimoto i te tsh mi obniżył bo robiłam ostatnio badanie ale nie mam w dalszym ciągu okresu

• Lili93 Koleżanka

Wysłany: 2 stycznia 2021, 23:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej u mnie dziś 43dc A zawsze ok 35. Pierwszy taki cykl od bardzo dawna :( 1 stycznia test negatywny. Czekam dalej...

Co dziwne odkąd urodziłam w 2018 roku okres miałam jak w zegarku. Teraz 1 cs i taka obsuwa

Elaa lubi tę wiadomość

3i49y2v49c2b7dsr.png
  • Linka94 Ekspertka

Wysłany: 25 stycznia 2021, 17:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lili93 wrote:
    Hej u mnie dziś 43dc A zawsze ok 35. Pierwszy taki cykl od bardzo dawna :( 1 stycznia test negatywny. Czekam dalej...

Co dziwne odkąd urodziłam w 2018 roku okres miałam jak w zegarku. Teraz 1 cs i taka obsuwa
    Lila i jak u Ciebie? U mnie dziś 41 dc . Testy negatywne A objawy jak w ciąży.

• Lili93 Koleżanka

Wysłany: 25 stycznia 2021, 22:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Linka94 wrote:
    Lila i jak u Ciebie? U mnie dziś 41 dc . Testy negatywne A objawy jak w ciąży.
    Hej. U mnie 66 dc i niby 12 dni po owulacji. Wejdź sobie w mój wykres to wszystko zobaczysz.

3i49y2v49c2b7dsr.png
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

O tym jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko - relacja ze spotkania Ovu dzieci!

Jeśli kiedykolwiek zastanawiałaś się co sprawia, że kobiety, matki są tak silne i wytrzymałe, to musisz to przeczytać! My znamy już odpowiedź – nasza moc leży w relacjach jakie potrafimy tworzyć z innymi kobietami. Wsparcie jakie sobie dajemy i energię do działania jaką sobie nawzajem przekazujemy jest wartością o której należy mówić głośno! Dowodem na to jest ta relacja z wyjątkowego zdarzenia – zlotu użytkowniczek OvuFriend i BellyBestFriend, wspaniałych kobiet, cudownych Mam! Przeczytaj, jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko  

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta w ciąży - 10 najważniejszych zasad dla ciężarnej

O zdrowym odżywaniu i diecie w ciąży zostało napisane i powiedziane wiele. Zbyt duża ilość informacji potrafi przytłoczyć każdego. Przestrzeganie wszystkich tych zasad wydaje się wręcz niemożliwe. Jak zatem odróżnić rzeczy ważne od tych mniej istotnych? Zapytaliśmy znaną dietetyczkę Sylwię Leszczyńską co jest naprawdę ważne w diecie kobiet w ciąży. Przeczytaj co robić, aby zapewnić zdrowie sobie i swojemu dziecku! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Grzybica pochwy - przyczyny, objawy leczenie

Grzybica pochwy (drożdżyca pochwy, kandydoza pochwy) jest jedną z najczęstszych infekcji kobiecego układu rozrodczego. Jak i dlaczego dochodzi do infekcji? Jakie są objawy grzybicy pochwy? Kiedy warto zgłosić się do lekarza i jak wygląda leczenie drożdżycy pochwy?

CZYTAJ WIĘCEJ