duphaston a skracanie cyklu
-
Witajcie, nowa na forum więc przepraszam, jeśli powielam.
Od 3 miesięcy na duphastonie, po antykoncepcji, z 28 dni skrócił mi cykl do kolejno 26,24,24.
Teraz ovu wyznaczyło mi owulację na 9 d cyklu, jestem zdziwiona, że tak szybko prognozuje miesiączkę. Ponadto temperatura spada, nie wiem o co chodzi, teraz mam mieć cykl 21 dniowy wg ovufriend, a i temperatura nie przedstawia się optymistycznie, czy miałyście takie akcje przy duphastonie?Zebra -
OF wyznaczył tak szybko miesiączkę, bo pewnie długość fazy lutealnej wynosi u Ciebie 12 dni - tak? Niestety temperatura spada, co zwiastuje zbliżającą się @, co by się zgadzało, jeśli cykl ma mieć 21 dni, a dzisiaj jest już 19. Z tego co wiem, to Duphaston nie wpływa na temperaturę (w przeciwieństwie do Luteiny) i nie zawyża jej sztucznie, stąd pewnie ten spadek, który jednak jest zupełnie normalny na tym etapie cyklu (o ile rzeczywiście szykuje się taki krótki cykl).
-
Dzięki... Pierwszy raz mierzę temperaturę dokładnie, więc nie wiem jak długa jest faza lutealna, ale zazwyczaj miałam cykle 28 przed anty, a teraz wszystko się pomieszało.
Też mnie zmartwiła temperatura, zrobiłam test i po pół h dwie kreski, w przepisowym czasie pusto, ale po tym czasie to pewnie nieważny
Zebra -

dziękuję