X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Aplikacja - interpretacja cykli i wykresów duphaston a skracanie cyklu
Odpowiedz

duphaston a skracanie cyklu

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • Zebra Debiutantka

Wysłany: 7 kwietnia 2017, 16:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie, nowa na forum więc przepraszam, jeśli powielam.
    Od 3 miesięcy na duphastonie, po antykoncepcji, z 28 dni skrócił mi cykl do kolejno 26,24,24.
    Teraz ovu wyznaczyło mi owulację na 9 d cyklu, jestem zdziwiona, że tak szybko prognozuje miesiączkę. Ponadto temperatura spada, nie wiem o co chodzi, teraz mam mieć cykl 21 dniowy wg ovufriend, a i temperatura nie przedstawia się optymistycznie, czy miałyście takie akcje przy duphastonie?

Zebra
  • m_d_f Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2017, 17:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    OF wyznaczył tak szybko miesiączkę, bo pewnie długość fazy lutealnej wynosi u Ciebie 12 dni - tak? Niestety temperatura spada, co zwiastuje zbliżającą się @, co by się zgadzało, jeśli cykl ma mieć 21 dni, a dzisiaj jest już 19. Z tego co wiem, to Duphaston nie wpływa na temperaturę (w przeciwieństwie do Luteiny) i nie zawyża jej sztucznie, stąd pewnie ten spadek, który jednak jest zupełnie normalny na tym etapie cyklu (o ile rzeczywiście szykuje się taki krótki cykl).

Starania o drugie dziecko

HSG - marzec 2018 (16 cs) - oba jajowody drożne
    Laparoskopia z histeroskopią - listopad 2018 (25 cs)
    Badanie nasienia - morfologia 3% (styczeń 2018) -> 6% (lipiec 2018); HBA 89%, DFI 22%, HDS 2% (04.2019)

Hormony w normie
    LH:FSH poniżej 0,6 (?)
    AMH w normie (2,39 ng/ml)
    TSH w normie

Diagnoza:
    Endometrioza 4. st. - lewy jajnik i jajowód w zrostach z jelitami
    Torbiel endometrialna na prawym jajniku - 05.2019

Leczenie:
    Rozpoczęcie ultra długiego protokołu - Diphereline (26.06) Stymulacja (27.08) -> 12 pęcherzyków
    Punkcja -> 8 komórek IMSI -> 5 zapłodnionych
    Transfer w 3. dobie jeden zarodek 8A - nieudany
    Zamrożony 3AB
  • Zebra Debiutantka

Wysłany: 7 kwietnia 2017, 18:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki... Pierwszy raz mierzę temperaturę dokładnie, więc nie wiem jak długa jest faza lutealna, ale zazwyczaj miałam cykle 28 przed anty, a teraz wszystko się pomieszało.
    Też mnie zmartwiła temperatura, zrobiłam test i po pół h dwie kreski, w przepisowym czasie pusto, ale po tym czasie to pewnie nieważny :(

Zebra
  • m_d_f Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2017, 18:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niestety nieważny. Ale nic nie szkodzi spróbować znów zrobić w dniu przewidywanej @, jeśli do tego czasu się nie pojawi. Może temperatura jeszcze odbije w górę?

Starania o drugie dziecko

HSG - marzec 2018 (16 cs) - oba jajowody drożne
    Laparoskopia z histeroskopią - listopad 2018 (25 cs)
    Badanie nasienia - morfologia 3% (styczeń 2018) -> 6% (lipiec 2018); HBA 89%, DFI 22%, HDS 2% (04.2019)

Hormony w normie
    LH:FSH poniżej 0,6 (?)
    AMH w normie (2,39 ng/ml)
    TSH w normie

Diagnoza:
    Endometrioza 4. st. - lewy jajnik i jajowód w zrostach z jelitami
    Torbiel endometrialna na prawym jajniku - 05.2019

Leczenie:
    Rozpoczęcie ultra długiego protokołu - Diphereline (26.06) Stymulacja (27.08) -> 12 pęcherzyków
    Punkcja -> 8 komórek IMSI -> 5 zapłodnionych
    Transfer w 3. dobie jeden zarodek 8A - nieudany
    Zamrożony 3AB
  • Zebra Debiutantka

Wysłany: 7 kwietnia 2017, 19:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    oby :) dziękuję :)

Zebra
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

10 fascynujących faktów o ciąży, które poznasz dzięki aplikacji OvuFriend!

Jesteś ciekawa co czeka Cię w kolejnym tygodniu ciąży? Jak rozwija się Twój maluszek? A może chciałabyś na bieżąco śledzić objawy swojej ciąży i przyrost wagi na siatkach centylowych dopasowanych indywidualnie dla Ciebie? Sprawdź, co jeszcze fascynującego odkryjesz w trybie ciążowym w aplikacji OvuFriend! 

CZYTAJ WIĘCEJ

7 sposobów jak przetrwać przesilenie wiosenne i jak szybko zajść w ciążę!

Przesilenie wiosenne dla wielu kobiet jest trudnym okresem przejściowym, kiedy mogą pojawiać się problemy ze snem, nadmiernym zmęczeniem, brakiem energii, czy obniżoną koncentracją. Wszystko to może mieć wpływ na gospodarkę hormonalną i kobiecą płodność. Jak w tym czasie przygotować się do ciąży? Jakie są skuteczne sposoby na poprawę płodności? Jak szybko zajść w ciążę, wprowadzając proste nawyki do codziennego stylu życia?

CZYTAJ WIĘCEJ

Obrotowy fotelik tyłem - bezpieczeństwo i funkcjonalność

Fotelik obrotowy to wygoda i bezpieczeństwo w jednym – dzięki funkcji obracania ułatwia wkładanie i wyjmowanie dziecka z samochodu, a także pozwala na łatwe ustawienie tyłem do kierunku jazdy, co jest najbezpieczniejszą pozycją dla najmłodszych pasażerów. Jakie ma jeszcze korzyści?

CZYTAJ WIĘCEJ