Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Tylko do 23 listopada   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Aplikacja - interpretacja cykli i wykresów Duphaston działanie w przypadku ciąży
Odpowiedz

Duphaston działanie w przypadku ciąży

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • Dastiny Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2020, 23:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, może któraś mi odpowie, jak działa konkretnie duphaston czy mimo jego zażywania dostaje się okres jeżeli nie ma ciąży? Wariuje bo biorę dupka teoretycznie od dnia w którym powinnam dostać @ ale owulacja była przesunięta o tydzień czyli powinna @ być za 2 dni. 6dpo beta wynosiła 13. 2 po dwych dniach 21.4 czyli przyrost prawidłowy ale ciągle denerwuje się czy nie dostanę tego okresu mimo brania duphastonu. Jeśli nie dostanę okresu to znaczy, że ciąża nadal jest a jeżeli nie ma to dostanę mimo dupka? 😥

• ElenaM Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2020, 11:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Beta powinna Ci się podwoić w przeciągu 48 godzin... Z tego co napisałaś rozumiem że po owulce miałaś brać dupka, beta ci się potwierdziła a konsultowałas wynik bety z lekarzem?

Ja:endometrioza (laparo 11.2018),
    Partner: 4% prawidłowych plemników (dane z 2019r)
    Rozpoznanie: niepłodność idiopatyczna

8.07.2019 1 IUI- :(
    29.07.2019- 2 IUI ♥️--> Ur. Małej😍
    05.2022- 3 IUI ❤-->ur. Małego 🥰
  • VR Koleżanka

Wysłany: 23 lutego 2020, 13:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bez obaw! Jeśli beta wyszła na takim poziomie to już nie dostaniesz okresu ^^

A już na pewno nie biorąc duphaston. Jeśli bierzesz duphaston to nie dostaniesz okresu, bo to jest progesteron. Okresu dostaje się wtedy, gdy progesteron spada w organizmie. A jeśli go sobie dawkujesz, to nie dostaniesz okresu.

Nie masz póki co żadnych plamień?

Chyba pozostaje pogratulować, bo najwidoczniej się udało. ;)

52f668246f.png

[*] 8tc 10.2016 łyżeczkowanie
    [*] 5tc 08.2017 cp
    Kraków

MTHFR C6ttC-T hetero
    PAI-1 4G/5G homo
    hiperprolaktynemia czynnościowa
  • Dastiny Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2020, 16:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ElenaM wrote:
    Beta powinna Ci się podwoić w przeciągu 48 godzin... Z tego co napisałaś rozumiem że po owulce miałaś brać dupka, beta ci się potwierdziła a konsultowałas wynik bety z lekarzem?
    Duphaston miałam przepisany przy pierwszym wyniku bety ponieważ miałam bardzo niski progesteron

• Dastiny Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2020, 16:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    VR wrote:
    Bez obaw! Jeśli beta wyszła na takim poziomie to już nie dostaniesz okresu ^^

A już na pewno nie biorąc duphaston. Jeśli bierzesz duphaston to nie dostaniesz okresu, bo to jest progesteron. Okresu dostaje się wtedy, gdy progesteron spada w organizmie. A jeśli go sobie dawkujesz, to nie dostaniesz okresu.

Nie masz póki co żadnych plamień?

Chyba pozostaje pogratulować, bo najwidoczniej się udało. ;)
    Na szczęście żadnych plamień ta ciąża była dla mnie niespodzianka ponieważ byłam pewna że cykl jest bezowulacyjny a owulacja przesunęła się na 25 dc i tak oto tydzień młodsza ciąża, ale ciągle nie dowierzam i nurtuje mnie wiele pytań

• ElenaM Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2020, 21:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Trzymam kciuki za przyrosty i zdrowej i spokojnej ciąży życzę :). Powtarzasz betę i proga?

Ja:endometrioza (laparo 11.2018),
    Partner: 4% prawidłowych plemników (dane z 2019r)
    Rozpoznanie: niepłodność idiopatyczna

8.07.2019 1 IUI- :(
    29.07.2019- 2 IUI ♥️--> Ur. Małej😍
    05.2022- 3 IUI ❤-->ur. Małego 🥰
  • Dastiny Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2020, 06:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ElenaM wrote:
    Trzymam kciuki za przyrosty i zdrowej i spokojnej ciąży życzę :). Powtarzasz betę i proga?
    Tak byłam w sobotę czekam dziś na wyniki i oczywiście bardzo się denerwuje bo we krwi przyrastala a ciągle testy sikane wychodziły negatywnie

Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

14 zasad dobrego odżywiania podczas starania - co i jak jeść, aby szybciej zajść w ciążę

Odpowiednia dieta płodności może nie tylko polepszyć twoje zdrowie i dobre samopoczucie, ale również wspomóc twoją płodność oraz zapewnić zdrowy rozwój twojego dziecka jak już zajdziesz w ciążę. Co zatem oznacza „odpowiednia dieta”? Znajdziesz tutaj 14 wskazówek, które pomogą Ci lepiej zaplanować posiłki.

CZYTAJ WIĘCEJ

Witaminy na męską płodność - które najważniejsze?

Powszechnie wiadomo, że witaminy są niezbędne dla prawidłowego funkcjonowania organizmu człowieka. Jaką jednak rolę odgrywają witaminy na męską płodność? Po jakie produkty sięgać, by dostarczać witamin, które mogą poprawić jakość nasienia i zwiększyć szanse na zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Płodność mężczyzn - przyczyny obniżonej płodności i sposoby na poprawę

Płodność mężczyzn na przestrzeni lat uległa znacznemu pogorszeniu. Dlaczego jakość nasienia współczesnych mężczyzn jest obniżona? Jakie są najczęstsze przyczyny problemów z płodnością? Co zrobić, aby wesprzeć i poprawić męską płodność?

CZYTAJ WIĘCEJ