Duphaston działanie w przypadku ciąży
-
Hej, może któraś mi odpowie, jak działa konkretnie duphaston czy mimo jego zażywania dostaje się okres jeżeli nie ma ciąży? Wariuje bo biorę dupka teoretycznie od dnia w którym powinnam dostać @ ale owulacja była przesunięta o tydzień czyli powinna @ być za 2 dni. 6dpo beta wynosiła 13. 2 po dwych dniach 21.4 czyli przyrost prawidłowy ale ciągle denerwuje się czy nie dostanę tego okresu mimo brania duphastonu. Jeśli nie dostanę okresu to znaczy, że ciąża nadal jest a jeżeli nie ma to dostanę mimo dupka? 😥
-
Beta powinna Ci się podwoić w przeciągu 48 godzin... Z tego co napisałaś rozumiem że po owulce miałaś brać dupka, beta ci się potwierdziła a konsultowałas wynik bety z lekarzem?Ja:endometrioza (laparo 11.2018),
Partner: 4% prawidłowych plemników (dane z 2019r)
Rozpoznanie: niepłodność idiopatyczna
8.07.2019 1 IUI-
29.07.2019- 2 IUI ♥️--> Ur. Małej😍
05.2022- 3 IUI ❤-->ur. Małego 🥰 -
Bez obaw! Jeśli beta wyszła na takim poziomie to już nie dostaniesz okresu ^^
A już na pewno nie biorąc duphaston. Jeśli bierzesz duphaston to nie dostaniesz okresu, bo to jest progesteron. Okresu dostaje się wtedy, gdy progesteron spada w organizmie. A jeśli go sobie dawkujesz, to nie dostaniesz okresu.
Nie masz póki co żadnych plamień?
Chyba pozostaje pogratulować, bo najwidoczniej się udało. -
ElenaM wrote:Beta powinna Ci się podwoić w przeciągu 48 godzin... Z tego co napisałaś rozumiem że po owulce miałaś brać dupka, beta ci się potwierdziła a konsultowałas wynik bety z lekarzem?
-
VR wrote:Bez obaw! Jeśli beta wyszła na takim poziomie to już nie dostaniesz okresu ^^
A już na pewno nie biorąc duphaston. Jeśli bierzesz duphaston to nie dostaniesz okresu, bo to jest progesteron. Okresu dostaje się wtedy, gdy progesteron spada w organizmie. A jeśli go sobie dawkujesz, to nie dostaniesz okresu.
Nie masz póki co żadnych plamień?
Chyba pozostaje pogratulować, bo najwidoczniej się udało. -
Trzymam kciuki za przyrosty i zdrowej i spokojnej ciąży życzę . Powtarzasz betę i proga?Ja:endometrioza (laparo 11.2018),
Partner: 4% prawidłowych plemników (dane z 2019r)
Rozpoznanie: niepłodność idiopatyczna
8.07.2019 1 IUI-
29.07.2019- 2 IUI ♥️--> Ur. Małej😍
05.2022- 3 IUI ❤-->ur. Małego 🥰 -