Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Tylko do 30 listopada   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

dziwny wykres

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • labamba Autorytet

Wysłany: 27 maja 2014, 09:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć :)

Zmagam się z interpretacją mojego wykresu (to dopiero 2gi cykl, w którym prowadzę obserwację)... Pierwszy cykl trwał długo -36 dni i skok temperatury miałam w 25dc.
    Tym razem cykl zapowiada się również na długi, ale jak dotąd skoku nie było, śluz na nic nie wskazuje i zastanawiają mnie wysokie temperatury podczas pierwszej fazy cyklu. Czy to możliwe, żeby wtedy była owulacja? jak myślicie? Temp. mierzę waginalnie, o stałej porze :-)

zem343r825mztggd.png
    eikt43r83o0w939j.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 maja 2014, 09:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nie ma wykresu

• labamba Autorytet

Wysłany: 27 maja 2014, 09:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jest udostępniony na tablicy :)
    https://ovufriend.pl/graph/2b90cab093f29074fb420f1ce00811e4

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 maja 2014, 09:47

zem343r825mztggd.png
    eikt43r83o0w939j.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 maja 2014, 09:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    w pierwszej fazie temp są niższe a w drugiej wyższe. Nie byłas może przeziębiona w tym czasie - wyższych temperatur? Jeżeli masz długie cykle to owulacja raczej jeszcze nie nastapiła - miałabyś wyraźny skok temp.
    Napisałaś , że wykonywałaś ćwiczenia - może w tym czasie były one bardzo intensywne i dlatego podbiły temperaturę......

• labamba Autorytet

Wysłany: 27 maja 2014, 10:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dobrze się czułam i raczej na nic nie narzekałam... ćwiczenia wykonywałam takie same jak teraz... to jest mój drugi cykl po odstawieniu tabletek anytkoncepcyjnych... brałam je przez 8 lat, a wcześniejsze moje cykle (zanim zaczęłam przyjmować tabletki) zawsze były równe jak w zegarku - 28 dni... sama już nie wiem o co to może chodzić...

zem343r825mztggd.png
    eikt43r83o0w939j.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 maja 2014, 10:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    może po tabletach ;] Jak jestem 3 cykl po tabletach i każdy cykl jak dotąd jest trochę inny ;]
    Nic mądrego Ci nie powiem - może inne forumowiczki będą miały jakieś pomysły.
    Może jest to cykl bezowulacyjny - zdarza się taki raz w roku.

Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Kwasy Omega-3 - ważny składnik w diecie przyszłej mamy

Kwasy omega-3 są bardzo istotnym składnikiem w diecie, o którym warto pomyśleć już na etapie starań o dziecko. Idealnie, aby po konsultacji z lekarzem, suplementować kwasy już od pierwszych dni ciąży. Dlaczego są takie ważne? Jaką pełnią rolę? Jak wybrać odpowiedni suplement? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Test owulacyjny. Jak działają testy owulacyjne i czy są skuteczne?

Testy owulacyjne są jednym z najprostszych narzędzi do samodzielnego wykrywania dni płodnych i zbliżającej się owulacji. Przeczytaj jak działają testy owulacyjne, jak je prawidłowo wykonać, ile kosztują i czy można im zaufać w 100%. Podpowiemy Ci również jak skutecznie zwiększyć działanie testów owulacyjnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Raport "Jak rodzą Polki?" - doświadczenia kobiet na temat opieki okołoporodowej w Polsce

Fundacja “Rodzić po ludzku” w czerwcu opublikowała najnowszy raport na temat opieki okołoporodowej w Polsce. Jak rodzą Polki? Jak wygląda opieka okołoporodowa w naszym kraju? Przeczytaj zaskakujące wnioski!   

CZYTAJ WIĘCEJ